Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Masakra z ta ustawa...
Ciesze sie, ze dane mi bylo przejsc cale leczenie w innym kraju, bo w pl zapewne w ciagu tych 3 lat kiedy bylam w klinice grozilby mi totalny bankrutklamka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpliwa wrote:Czekoladko ja tez bym w pierwszej kolejnosci pokoik robila, bo jak pozamawiasz rzeczy to beda ci na srodku lezaly... wiem co mowie bo pierwsze ciusski w lutym kupowalam a pokoik gotowy mielismy koncem maja
My mamy lozeczko, szafe 3drzwiowa i wielka komode z przewijakiem... moge ci wrzucic jutro na chwile fotki jak bedziesz
Mamy tez drewniana kolyske, bo narazie Mia spi z nami w niej w sypialni -
Juz szukam i zaraz wrzuce
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyAife wrote:Do : lubię czekoladę
Jak długo miałaś plamienia? Pytam bo jestem nowa na forum i plamie od samego początku!!! Żadnych krwiaków etc, progesteron też dobry... dlatego jestem ciekawa każdego przypadku i zastanawiam się kiedy do cholery ;p to minie... -
nick nieaktualnyFiga88 wrote:Właśnie uslyszalam to w radio!!!! Kur... szok i ciemnogród!!! Nie wiedzą na czym ivf polega i się wypowiadają... nie wierzę
Kukizy złożyli taki projekt.
U nas w kazdej procedurze zapladniali po kilkanascie komórek i przyjął się ostatni mrozaczek :* co za ludzie
ograniczenie możliwości stosowania metody zapłodnienia pozaustrojowego wyłącznie do małżeństw;
ograniczenie liczby komórek rozrodczych, które mogą zostać zapłodnione, do jednej;
określenie kriokonserwacji (mrożenia) ludzkich zarodków powstałych w procedurze zapłodnienia pozaustrojowego jako czynu niedozwolonego i wprowadzenie sankcji administracyjnych w przypadku stosowania tej procedury
likwidację anonimowości dawców komórek rozrodczych.
Wiecie, że to pewnie przejdzie ...
A co z mrozaczkami które mamy ?! -
Ciasteczko777 wrote:W uzasadnieniu ustawy czytamy, że jej główne założenia są następujące:
ograniczenie możliwości stosowania metody zapłodnienia pozaustrojowego wyłącznie do małżeństw;
ograniczenie liczby komórek rozrodczych, które mogą zostać zapłodnione, do jednej;
określenie kriokonserwacji (mrożenia) ludzkich zarodków powstałych w procedurze zapłodnienia pozaustrojowego jako czynu niedozwolonego i wprowadzenie sankcji administracyjnych w przypadku stosowania tej procedury
likwidację anonimowości dawców komórek rozrodczych.
Wiecie, że to pewnie przejdzie ...
A co z mrozaczkami które mamy ?!
-
Myshon23 wrote:W takim razie powodzenia z remontem:)
Na szczęście masz już te krwawienia z głowy. I będziesz mogła teraz już w pełni cieszyć się ciążą:)ja mam niezydentyfikowane plamienia, na USG ok, szyjka też ok. Pojawiają się zawsze po jeździe samochodem, albo jak za dużo stoję/ chodzę
A co do estrofemu, to już na wizycie potwierdzającej ciążę kazał mi zmniejszyć dawkę i odstawić, jak skończą mi się zapasy. Na pierwszej wizycie już typowo ciążowej podtrzymał swoje zdanie;)i właśnie dziś nadszedł ten dzień.
Taki problem ma też Ciasteczko. Życzę Ci, aby plamienia dały Ci spokój!
Odstawiaj odstawiaj, na pewno będzie wszystko ok
agnieszka011988 wrote:Czesc dziewczynymam termin na 16 lipca 2019 I to jest moja pierwsza ciaza, udalo sie za 2im razem z mrozaczkow
jutro mam badanie krwi, ale pozytwnie moglam juz testowac 8 dni po transferze
Gratulacje!!
skórka33 wrote:Dziewczyny zostało 30 dni!!!
Farelka wrote:Też mamy z mężem konflikt. U nas 1 wynik wyszedl ujemny, jeśli wyjdzie dodatni to chyba trzeba przyjąć Zastrzyk Ale dokładnie nie wiem
Przy konflikcie immunoglobulinę podaje się po porodzie lub w przypadku krwawienia w ciąży. Miałam podaną w szpitalu ze względu na krwawienie. I po porodzie będę musiała przyjąć ponownie.
Odczyn Coombsa sprawdza, czy jest konflikt matka- dziecko
Figa88 wrote:Lubię - nareszciezwalczylas dziada. Cieszę się razem z Tobą.
Dziękuję KochanaTo wielka ulga
Jak na usg powiedział, że nie widzi krwiaka to mnie wryło
Byłam pewna, że urodzę dziada prędzej niż się wchłonie
Aife wrote:Do : lubię czekoladę
Jak długo miałaś plamienia? Pytam bo jestem nowa na forum i plamie od samego początku!!! Żadnych krwiaków etc, progesteron też dobry... dlatego jestem ciekawa każdego przypadku i zastanawiam się kiedy do cholery ;p to minie...
8 tygodni. Najpierw plamienie na aplikatorze, później krwotok, krwawienie, które trwało tydzień i dalej plamienie tygodniami. Ja miałam krwiaka, więc nie wiem jak to jest z plamieniami bez przyczyny..
morganaa wrote:Kur... własnie złożono projekt ustawy: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,24136328,grupa-poslow-chce-ograniczen-w-stosowaniu-in-vitro-projekt.html#a=66&c=154&s=BoxNewsLink
czytałam projekt - w zasadzie to koniec in vitro:
- tylko dla małżeństw
- jedną komórkę można zapłodnić podczas procedury
- zakaz mrożenia
nie dość, że sami musi finansować leczenie to jeszcze taki bat na nas kręcą
Bo to są debile.. Bo nie wiedzą na czym polega ivf. Z zapłodnieniem jednej komórki, to prawie nikt nie ma szans. Sorry. Ja przy zapłodnieniu 23 komórek w ostatniej procedurze (zapłodniło się 12) miałam tylko 2 blastocysty. Gdyby mi podali, obojętnie jaki zarodek w 3 dobie to z taką loterią, nigdy by się nie udało. Już nie wspominam o wyborze komórki, gdzie wszystkie dobrze rokowały. No debile!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 12:41
-
Dzieki dziewczyny! Pokoik malenki wiec na szalenstwa miejsca brak, ciesze sie, ze tyle sie zmiescilo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyFiga88 wrote:Zniszczyć ich na pewno nie będą mogli...
Jak zawsze debile to pisali na kolanach ... brak słów ..
klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Ale to będą kazać od razu je „zabierać” ?! To jest nielogiczne .. jak wszystko w projekcie, który właśnie sobie czytam...
Jak zawsze debile to pisali na kolanach ... brak słów ..Nie denerwujmy się na zapas. Moim zdaniem to nie przejdzie.
-
Dziewczyny dziękuje! W końcu nie czuje się sama z ta dolegliwością!
) Cierpliwa pokój jest boski!!!
aż żałuję że jeszcze nie mogę swojego urządzać
a co do ustawy to jest zupełny ciemnogród...banda starych pryków, którzy nie mają pojęcia jak wielki jest problem niepłodności i jakie psychiczne konsekwencje za sobą niesie...
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Ccierpliwa pokoik jest śliczny!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 13:18
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Lubię czekoladę mam nadzieję, że tak właśnie będzie w obu sytuacjach:)
Aife mój gin mnie pociesza, że jeśli nie ma krwiaka, skurczowych bóli brzucha, a plamienie nie przechodzi w krwawienie, to nie ma się co martwić. Podobno może tak być w pierwszym trymestrze. Także pozostaje wierzyć, że w drugim trymestrze to minie:)
A co do ustawy, to masakra!!! Kto to wymyślił? Znając życie to pewnie ktoś, kto nie ma zielonego pojęcia o in vitro. I najgorsze, że tacy ludzie mogą sobie napisać projekt ustawy, która o zgrozo może wejść w życie i zablokować tysiącom ludzi szansę na szczęście. Ja przy ustawowych 6 zapładnianych komórkach, martwiłam się, czy powstaną jakieś zarodki, a gdzie tu mowa o zapladnianiu tylko jednej???Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Uważam, że kliniki się nie poddadzą tak szybko. Muszą się w to włączyć specjaliści i wytłumaczyć tym baranom co to w ogóle jest ivf. Mamy na zarodki umowy podpisane. No niech się walą, że tak powiem. Zawsze można je przenieść, np do kliniki w Czechach. Ciężkie ale jest jakieś wyjście
Nie denerwujmy się na zapas. Moim zdaniem to nie przejdzie.
Wiecie, że to chyba przejdzie ... PiS to przepchnie - bo czemu nie- de facto to koniec IVF w PL- a tego chce PiS i KK...
Crio dla zarodków już zamrożonych ma niby pozostać ...tylko już widzę ceny jak podrosną ... a kliniki to chyba w końcu padną...
ile kosztuje i jak zorganizować przewóz do Czech czy innego kraju UE?
Projekt - http://orka.sejm.gov.pl/Druki8ka.nsf/Projekty/8-020-1141-2018/$file/8-020-1141-2018.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 13:44
-
Dziękuję !
Mam jeszcze jedną zamrożoną blastocystę 5AATeraz miałam transfer 3-dniowego zarodka 7AA.
Figa88 wrote:Witamy i gratulacjesuper, ze przy slabym nasieniu udalo Wam sie przy pierwszym transferze. Macie mrozaczki jeszcze?
-
nick nieaktualnyAife wrote:Dziewczyny dziękuje! W końcu nie czuje się sama z ta dolegliwością!
) Cierpliwa pokój jest boski!!!
aż żałuję że jeszcze nie mogę swojego urządzać
a co do ustawy to jest zupełny ciemnogród...banda starych pryków, którzy nie mają pojęcia jak wielki jest problem niepłodności i jakie psychiczne konsekwencje za sobą niesie...
! A 4 lekarzy nie wiedziało od czego to ...
Czasami tak jest ...
-
nick nieaktualny