Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa wrote:Klamka max do pol roku mysle, pozniej Mia pojdzie juz do siebie...
Chicco next2me super ale tez tylko do ok pol roku... raz ze on ma ograniczenia co do wagi dziecka i jest przeznaczone dla dzieci do 9kg i do 6 miesiaca zycia...
Jak sie dziecko zaczyna obracac to wszystkie dostawki i kolyski ida w kat bo to zwyczajnie niebezpieczne, taki maluch moze juz wypasc z takiego lozeczka, a obnizyc sie ich nie da...
Moja juz jest wiercicka w kolysce i klade ja na wznak a ona po 20 minutach juz jest w poprzek...
Wiec nawet jako turystyczne dlugo nie posluzy...
My mamy kolyske na szczescie pozyczona tylko materacyk nowy kupilam, a zainwestowalismy w porzadne turystyczne i kupilismy na wyjazdy Hauck baby center zoo plus dodatkowy materac...
Klamka jesli masz duza sypialnie i nie planujesz robic narazie pokoiku dla dziecka to postawilabym na normalne lozeczko, a pozniej przeniesiesz je do dzieciecego... bez sensu w takim wypadku kupowac po 5 lozeczek... chociaz ja z kolyski jestem zadowolona, bo ona jest cala na kolkach (chicco ma kolka tylko z jednej strony) i jak mala w dzien nie spi a musze cos zrobic to przyczepiam jej karuzele zeby miala zajecie i np zabieram ja do kuchni jak gotuje wtedy nie marudzi bo mnie widzi, czy do lazienki jak pranie wstawiam, do sypialni jak np posciel zmieniam itp... moge sobie nia po calym mieszkaniu jezdzic...
Kaska witaj! Kciuki za serduszkowa! -
My jesteśmy w trakcie robienia pokoju dla Mełego i to my przeniesiemy sie do niego, mamy malutką sypialnie i na łóżeczko raczej nie było by miejsca, a pokój Małego jest ze 2 razy większy. Łóżeczko bedziemy mieli normalne (jeszcze moje:)) do tego fotele do karmienia i komoda.
Mam nadzieję że ta ustawa nie przejdzie,mamy jeszcze 3 mrozaczki po co najmniej jednego chcemy wrócić. To poprostu nie może przejść. -
Lubię_czekoladę wrote:To jak tylko na 6 miesięcy to już sama nie wiem....
Właśnie wszystkie łóżeczka dostawne są na krótko, maksymalnie na pół roku. Dlatego my kupujemy tańsze.
My aż tak bardzo nie szalejemy z pokoikiem. Malujemy ściany, mebli nie kupujemy typowo dziecięcych tylko malujemy na biało komodę i szafę, która już mamy. Planuję dokupić różne dodatki w pastelowym różowym kolorze i nadać typowo dziecięcy klimat. I za jakiś czas jak Córeczka podrośnie, a może jak pojawii się kolejne Maleństwo będziemy myśleć o porzadniejszych meblach.
Moja bratowa zrobiła super pokoik dla synka a i tak przenieśli łóżeczko do swojej sypialni i z pokoiku nie korzystają.
Ja chciałabym żeby w nocy Mała spała u nas w sypialni a w dzień w łóżeczku u siebie w pokoju. A jak będzie to się dopiero okaże -
Czekoladka przede wssystkim rozgladalabym sie za uzywanym
szkoda na tak krotki czas wydawac kase na nowe, a masz jeszcze czasu moze znajdziesz jakas fajna oferte, pozniej tez mozesz komus odsprzedac... jedynie materacyk nowy bym kupila
Dziewczyny co do foteli do karmienia, niekoniecznie moga sie przydacja bym sie na waszym miejscu z tym zakupem wstrzymala do narodzin dziecka i wtedy zdecydowala, oczywiscie majac juz na oku wybrany...
Ja bym mojego dziecka nigdy w fotelu nie nakarmila i ona by sie zloscila i ja i obu nam byloby niewygodnie, a juz totalnie na nie jakby mial boczne podparcia...
A podstawa to wygodna pozycja dla obojga, zeby karmienie nie bylo przeklenstwem i zeby dziecko chcialo ssac i bylo dobrze przystawione...
U wiekszosci osob jakie znam tak osobiscie w realu fotel sie nie sprawdzil...
I u zdecydowanej polowy nie sprawdzila sie poduszka do karmienia... u mnie zreszta tez nie... ani ta ciazowa, ani mniejsza... w poduszce do karmienia to kladziemy czasem mala zeby nie lezala na plasko a pod katem ze wzgledu na ulewanie jak np nie spi a my jemy albo kladziemy ja przed soba jak sobie z nia "rozmawiamy" itp...
Lezaczka tez poszukalabym uzywanego, bo to tez w przypadku tych np elektrycznych zabawka dla dzieci do 9kg... a i dzieci czesto sa anty bujaczkowe i siedza w nich moze 10 minut... wiec jak jest okazja odkupic cos fajnego za nizsza cene to lepiej niz inwestycja kupe kasy za cos w czym byc moze dziecko poaiedzi z musu 2 razy w tygodniu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:Dobrze mówisz Morgana... a pytanie o transfery odroczone??? Będą wyrzucać zarodki? Nie można. Przy hiperce będą ryzykować życie kobiety? Hmmmmmmmm........
Nie mam pojęcia jak oni chcą to rozwiązać. Nikt nie myśli, nie zastamowi się tylko przeleje na papier swoje głupie pomysły i jest projekt ustawy.
A wiecie, najgorsze, że wiele osób to popiera. Przestałam czytać komentarze bo tylko się denerwuję.
Jako argument o zakazie mrożenia podają ochronę godności zarodków. A przecież każda z nas wie jak ważny jest każdy zarodek. I argument, że mrożenie to zabieranie naszym Maluszkom godności jest poniżej wszelkiej krytyki.
Taką mądrą wypowiedź opublikowała pod jednym z artykułów na FB moja druga bratowa. Jest w ciąży bo po kilku m-cach zaliczyli z moim bratem książkową wpadkę. Oni jako jedyni z całej rodziny nie mają pojęcia o naszym in vitro. I ona pisze, że ustawa ma wspaniałe założenia itd. Mi aż się słabo robi jak to czytam.... -
Zizu to nasza mala wlasnie tak spi w nocy w sypialni w dzien u siebie... na szczescie daje rade...
A! I jak macie miejsce i mozliwosci to z calego serca polecam komode z duzym przewijakiem...
Nam trafilo sie takie ruchliwe dziecko ze wychwalam nasza pod niebiosa...
Jakbysmy mieli ten przewijak na lozeczko musielibysmy przestac juz z niego korzystac bo byloby to niebezpieczne... Mia lezac na przewijaku obraca sie na boku odpycha nogami do tylu(opiera o mnie albo piety o przewijak), ogolnie wymachuje nogami, rekoma... mamy przewijak 90x90 a ona czasami lezy przy kazdym brzegu jak sie obroci raz na prawo podem sie do gory poodpycha potem znow obrot na lewo...
Czasem zmienienie jej pampersa to jak zapasy haha...
Ile razy juz o maly wlos nie wsadzila rak w kupe...
Takze z takiego lozeczkowego pewnie musialabym sie juz na lozko albo podloge przeniesc... a bralam go tez pod uwage
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ciasteczko777 wrote:Cierpliwa - jaka kołyska ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90f2774c821b.jpg
Cos takiego... moze sie bujac na boki albo jest blokada zeby sie nie bujala tylko byla hak zwykle lozeczkoCiasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Hej! Co do nowych przepisów ... te co mają już mrozaki to chyba nie maja się czym martwić , prawo nie działa przecież wstecz . Co do pokoiku...u nas tez już gotowy. Tak samo jak u cierpliwej , mam zamiar w nocy mieć małą u Nas w sypialni w dostawce a w dzień w łóżeczku w jej pokoiku żeby się przyzwyczajała. Nie chce mieć dziecka w sypialni do 3 czy 4 roku życia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 16:16
-
Mar2ska ale ta twoja ciaza tez szybko przeleciala!
Jak to jest, ze 9 miesiecy staran to cala wiecznosc, a 9 miesiecy ciazy to jak jeden dzien nie wiadomo kiedy zleci hehe...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa a Ty gdzie karmisz Małą? Ja w sypialni będę miała tylko nasze łóżko, a kanape mam na parterze (sypialnia na piętrze) dlatego chciałam fotel, ale moze faktycznie nie potrzebnie go kupować.
-
Rubi w dzien na kanapie w salonie, a w nocy w lozku w sypialni
Nam najwygodniej kiedy siedze oparta wygodnie z nogami zgietymi w kolanach i podciagnietymi wtedy mala lezy mi na ramieniu przystawiam ja a nogami mam podtrzymana reke przez co nie musze jej nadwyrezac przytrzymujac mala...
Super bylo nam tez na lezaco i gdyby nie jej ulewanie ktore w tej pozycji jest wieksze to pewnie caly czas bym tylko tak karmila
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cierpliwa ja długo szukałam własnie ze względów bezpieczeństwa takiego przewijaka co zaczepiasz o łożeczko i w trakcie przewijania nie mam możliwości żeby spadł, trochę trwały poszukiwania ale się udało
to jest taka półka na łożeczko na to już tylko taki lekki przewijak kładziesz.
-
Cccierpliwa wrote:Rubi w dzien na kanapie w salonie, a w nocy w lozku w sypialni
Nam najwygodniej kiedy siedze oparta wygodnie z nogami zgietymi w kolanach i podciagnietymi wtedy mala lezy mi na ramieniu przystawiam ja a nogami mam podtrzymana reke przez co nie musze jej nadwyrezac przytrzymujac mala...
Super bylo nam tez na lezaco i gdyby nie jej ulewanie ktore w tej pozycji jest wieksze to pewnie caly czas bym tylko tak karmilaczyli fotel narazie odpuszczam. I 700zl zostanie w kieszeni na wydatki dla Małego.
-
Cccierpliwa wrote:Mar2ska ale ta twoja ciaza tez szybko przeleciala!
Jak to jest, ze 9 miesiecy staran to cala wiecznosc, a 9 miesiecy ciazy to jak jeden dzien nie wiadomo kiedy zleci hehe...Jeszcze troszkę i będziemy tulić nasze szczęście.Niestety starania ciągną się w nieskończoność zwłaszcza te poprzedzone porażkami i stresem.
-
Morgana mi niekoniecznie chodzilo o to ze przewijak by spadl ale przy cudach wyczynianych przez moja corke, ze ona by fiknela z tego przewijaka
Wiekszosc chyba ma szerokosc 40cm tych na lozeczka, a ona na 90cm potrafi sie podczas przewijania od roga do roga przemiescic...
Nasza kolyska jest szerokosci 40cm i ona krecac sie w niej regularnie wali glowa w ochraniacze az szczebelki zadzwonia...
Straszna wiercipupke poprostu mam
Ona majac 9 dni przekrecala sie w kolyce w ciagu 10 minut z lezenia na wznak w poprzek...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Rubi27 wrote:Nie ma to jak doświadczone koleżanki
czyli fotel narazie odpuszczam. I 700zl zostanie w kieszeni na wydatki dla Małego.
U nas fotel będzie obowiązkowo. Mąż chciał kupić fotel do salonu już dawno ale ciągle były inne wydatki. Więc jak fotel się nie sprawdzi do karmienia to powędruje do salonu dla męża -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:U nas fotel będzie obowiązkowo. Mąż chciał kupić fotel do salonu już dawno ale ciągle były inne wydatki. Więc jak fotel się nie sprawdzi do karmienia to powędruje do salonu dla męża
-
nick nieaktualny