Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko777 wrote:Czytałam cały projekt z uzasadnieniem ... powołują się na badania naukowe (?!!?), na orzecznictwo unijne ... nie wierzę aż ...
Wiecie, że to chyba przejdzie ... PiS to przepchnie - bo czemu nie- de facto to koniec IVF w PL- a tego chce PiS i KK...
Crio dla zarodków już zamrożonych ma niby pozostać ...tylko już widzę ceny jak podrosną ... a kliniki to chyba w końcu padną...
ile kosztuje i jak zorganizować przewóz do Czech czy innego kraju UE?
Projekt - http://orka.sejm.gov.pl/Druki8ka.nsf/Projekty/8-020-1141-2018/$file/8-020-1141-2018.pdfMamy jeszcze jednego mrozaka, po którego oczywiście będziemy wracać a jak się nie uda był plan, aby podejść do kolejnej procedury. Więc nic innego mi nie przechodzi przez gardło jak NIECH SIĘ WALĄ. To jest niedorzeczne.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Klamka Mia korzysta z pokoiku od poczatku
tzn w nocy spi w kolysce drewnianej z nami w sypialni, ale przez dzien drzemkuje w swoim pokoiku... tam mamy nianie przykrecona tzn kamerke z niani wiec tam ja kładziemy zeby miec na nia oko jak cis w tym czasie robimy...
Takze ona w sypialni to glownie w nocy, a w dzien u siebie...klamka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Klamka, ja jednak zrobię pokoik. Bo super dla nas będzie, gdy będzie miejsce na zabawki czy rzeczy Małego
W nocy pewnie dziecko musi być z mamą, ale to musimy kupić taką dostawkę do łóżka, bo takie typowe łóżeczko nam się jednak nie zmieści. Chicco ma fajne Next2Me. I to super rozwiązanie na noc i na wyjazd
I w dzień bym bardzo chciała odkładać do łóżeczka w pokoiku jak Cierpliwa
Od jakiego wieku dzieci śpią u siebie w pokoiku już normalnie? Od roku? Od pół roku?klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
klamka wrote:No pokoik jak jest to super, bo caly dzieciecy badziew
jest gdzie trzymac, hehehe. My mamy ogromna sypialnie, wiec i duze lozeczko sie zmiesci, i fotel do karmienia etc. Myslimy nad tym Chicco next2me versus lozeczko takie na 120cm. Jeszcze jestesmy niezdecydowani.
Mielismy mieszkanie na oku, dwa pokoje, ale tak jak pisalam, ze na poczatek to by byl moj pokoj dla mamy, ktora do nas przyjedzie i troche pomoze... No ale moj moral jest taki, ze jesli nie ma tego extra pokoju dla dzieciaczka na poczatek, to tez nie ma co sie martwic az tak bardzo.
Ja ten coccon czy jak to tam sie zwie tez kupilam. W dzien bede uzywala, zeby mala mogla drzemac niedalego mnie w salonie... do tego mam babybjorn lezaczek. Nie wiem, czy czegos jeszcze szukac. Ten Chicco jest dobry, bo kolka zdaje sie ma, wiec tez fajnie mozna go ustawic gdzie sie chce...
Zarówno ten Cocoon jak i bujaczek super. Ale jak już masz łóżeczko turystyczne to ja bym chyba kupiła normalne łóżeczko, które później stanie w pokoikuAle to ja bym tak zrobiła
klamka lubi tę wiadomość
-
Robię listę dla Małego w Excelu. Muszę wrócić do Waszych postów co jest potrzebne dla dzieci
Od ilości śpiochów przez kosmetyki, po wózek i meble
KaśkaKwa lubi tę wiadomość
-
Hej Hej jestem ciężarówka po ICSI 2018
Jeszcze przed usg serduszkowym 13.11 mam
Czekoladko myślałam, że masz wykres na fiolecie.Lubię_czekoladę, Zizu87, inka2707, Necia124, klamka, Waleczna, Paulaa25, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
KaśkaKwa wrote:Hej Hej jestem ciężarówka po ICSI 2018
Jeszcze przed usg serduszkowym 13.11 mam
Czekoladko myślałam, że masz wykres na fiolecie.Witam Cię szczęśliwie na fiolecie
Trzymam kciuki za serduszkową
A to może nie umiem obsługiwać wykresu ciążowegoZaraz to ogarnę
-
Masz abonament ? to powinnaś mieś kalendarz ciąży, ale jak "wchodze w Ciebie"
to pokazuje, że nie masz, a może nie masz udostępniony ?
A ty widzisz mój kalendarz ciąży ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 15:08
-
I znowu się czepiają in vitro.
Nie wierzę że wśród 460 posłów i 100 senatorów nie wystąpił problem niepłodności. Tacy wszyscy święci i płodni i cudownie się rozmnażają wg kalendarzyka? Podejrzewam że są i tacy co z ivf korzystali lub ktoś i ich najbliższych ale teraz mówią to, co im po prostu każą.
Raz czytałam wywiad z żoną pewnego prawicowego posła z podkarpacia, mieli bliźnięta z ivf ale ona zdecydowała się o tym opowiedzieć dopiero po tragicznej śmierci męża. Wcześniej trzymali to w tajemnicy ze względu na karierę polityczną męża. Także czasem ludzie co innego myślą a co innego mówią.
Ja mam jeszcze 4 blastocysty zamrożone. Co z nimi będzie?
Tyle dziewczyn na różowej stronie wciąż walczy. Niech politycy nie zabraniają im zostać matkami!!! -
Mnie dzisiaj ta informacja o projekcie ustawy zmroziła. Nam się udało, jesteśmy w ciąży ale jak się muszą czuć dziewczyny dopiero planujące in vitro.
Zresztą wiele z nas ma zamrożone zarodki, ja sama planuję w przyszłości wrócić po rodzeństwo dla mojej córeczki.
Brak mi słów na to wszystko
Ostatecznie jak będą problemy przeniesiemy z mężem nasze zarodki za granicę. Ja jednak cały czas wierzę, że ten durny projekt nie przejdzie. -
Klamka max do pol roku mysle, pozniej Mia pojdzie juz do siebie...
Chicco next2me super ale tez tylko do ok pol roku... raz ze on ma ograniczenia co do wagi dziecka i jest przeznaczone dla dzieci do 9kg i do 6 miesiaca zycia...
Jak sie dziecko zaczyna obracac to wszystkie dostawki i kolyski ida w kat bo to zwyczajnie niebezpieczne, taki maluch moze juz wypasc z takiego lozeczka, a obnizyc sie ich nie da...
Moja juz jest wiercicka w kolysce i klade ja na wznak a ona po 20 minutach juz jest w poprzek...
Wiec nawet jako turystyczne dlugo nie posluzy...
My mamy kolyske na szczescie pozyczona tylko materacyk nowy kupilam, a zainwestowalismy w porzadne turystyczne i kupilismy na wyjazdy Hauck baby center zoo plus dodatkowy materac...
Klamka jesli masz duza sypialnie i nie planujesz robic narazie pokoiku dla dziecka to postawilabym na normalne lozeczko, a pozniej przeniesiesz je do dzieciecego... bez sensu w takim wypadku kupowac po 5 lozeczek... chociaz ja z kolyski jestem zadowolona, bo ona jest cala na kolkach (chicco ma kolka tylko z jednej strony) i jak mala w dzien nie spi a musze cos zrobic to przyczepiam jej karuzele zeby miala zajecie i np zabieram ja do kuchni jak gotuje wtedy nie marudzi bo mnie widzi, czy do lazienki jak pranie wstawiam, do sypialni jak np posciel zmieniam itp... moge sobie nia po calym mieszkaniu jezdzic...
Kaska witaj! Kciuki za serduszkowa!klamka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja się popłakałam jak czytałam te głupoty w uzasadnieniu ustawy. Teraz udało się nam za pierwszym razem z jedną komórką, ale już planujemy drugie dziecko i jeśli nie będzie naturalnego cudu, to idziemy do kliniki, a teraz chcą mi de facto zabrać tą możliwość... same wiecie jak skomplikowana to procedura i ile niewiadomych, ile z nas musiało mieć kriotransfer ze względów zdrowotnych...
mąż powiedział, że jak co pojedziemy do Czech, ale i tak go ochrzaniłam, żeby nie był egoistą, bo my mamy blisko, ale co z innymi parami....
mam nadzieję, że odrzucą ten projekt w pierwszym czytaniu, choćby z obawy przed przyszłorocznymi wyborami.
-
co do pokoików - nasz maluch de facto nie będzie miał póki co takiego typowego dziecięcego, jest pokój gdzie ustawiłam komodę i szafkę, ale łóżeczko idzie do sypialni. nie mam komody z przewijakiem bo nie mam gdzie w sypalni dać, mam przewijak na łożeczko. Jakieś ciuszki już mam, ale muszę zrobić listę dokładną wyprawki i jeszcze sporo rzeczy kupić
masakra do ogarnięcia -
Dobrze mówisz Morgana... a pytanie o transfery odroczone??? Będą wyrzucać zarodki? Nie można. Przy hiperce będą ryzykować życie kobiety? Hmmmmmmmm........