Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Farelka wrote:Patrzę kochana na Twój opis. Klara
też chce takie imię dla dziewczynki. Marzy mi się parka.
Też chcieliśmy parę bo nie wiemy czy bedzie nam kiedyś jeszcze dane kolejnechociaż czasem się obawiam czy się dogadają. Póki co życzę Ci spokojnej ciąży i ciesz się aktywnością, później będzie coraz gorzej
Farelka lubi tę wiadomość
-
Salsefia wrote:Tego Ci życzę
Też chcieliśmy parę bo nie wiemy czy bedzie nam kiedyś jeszcze dane kolejnechociaż czasem się obawiam czy się dogadają. Póki co życzę Ci spokojnej ciąży i ciesz się aktywnością, później będzie coraz gorzej
Kochana a powiedz w którym tyg. Poznałaś płeć maluszków? Czy Twój brzuszek jest jakiś dużo większy? Czytałam że czasem przy bliźniaczych ciazach brzuszki wcale nie są większe i tak jestem ciekawa jak to jest rzeczywiście. -
Farelka wrote:Kochana a powiedz w którym tyg. Poznałaś płeć maluszków? Czy Twój brzuszek jest jakiś dużo większy? Czytałam że czasem przy bliźniaczych ciazach brzuszki wcale nie są większe i tak jestem ciekawa jak to jest rzeczywiście.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43b8b20f22d0.jpg u
Płeć poznałam na prenatalnych, skończyłam akurat 12 tygodni, 3 późniejsze usg to potwierdziłyFarelka, akilegna♥, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Salsefia wrote:Taki miałam brzuch jak skończyłam 18 tygodni, a miałam 3 kg na plusie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/43b8b20f22d0.jpg u
Płeć poznałam na prenatalnych, skończyłam akurat 12 tygodni, 3 późniejsze usg to potwierdziły
Ojejj jaki cudny !też jesteś szczuplutka. Ja waze 51 kg i tak się zastanawiam jak będzie że mną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 20:24
-
Czy wy też tak się denerwujecie/ denerwowalyscie przed 13 tygodniem? Ja codziennie niestety martwię się czy serduszko wciąż bije etc..nie daj Boże piersi przestaną mnie boleć bądź odejdą mdłości i już panikuje...nie wiem czy to wina tego że mam ciągłe plamienia i to one tak na mnie wpłynęły czy to zupełnie normalne?In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Farelka wrote:Prenatalne mam 1 grudnia i to jakoś będzie 12 tydzień
Mam nadzieję że poznamy płeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2018, 20:29
Farelka, Julia37 lubią tę wiadomość
In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Ja po wizycie. Wszystko w porządku z synkiem i ze mną. Część badań porobionych, na resztę dostałam skierowania, mam ustalić terminy ktg z położną no i .... czekać. Jeśli nie urodzę wcześniej to 3 grudnia mam wizytę i wtedy decyzja czy wywołanie czy cc, wszystko zależy od wielkości dziecka (jego waga z dziś to 3000g). Chyba żeby mi coś zaczęło dolegać to oczywiście wizyta w gabinecie lub szpitalu. Na chwilę obecną przewidujemy poród naturalny.
Farelka, Zizu87, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Aife wrote:Czy wy też tak się denerwujecie/ denerwowalyscie przed 13 tygodniem? Ja codziennie niestety martwię się czy serduszko wciąż bije etc..nie daj Boże piersi przestaną mnie boleć bądź odejdą mdłości i już panikuje...nie wiem czy to wina tego że mam ciągłe plamienia i to one tak na mnie wpłynęły czy to zupełnie normalne?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Magkb nie mam zadnych konkretnych do polecenia... slyszalam ze suoer jest "jak mowic zeby dzieci nas sluchaly, jak slychac zeby dzieci do nas mowily" ale to raczej na pozniejszy czas...
A takich na teraz to zadnych konkretnych nie mam tytulow...
Skorka cudowne wiesci!
Oby maly zdecydowal sie sam wyjsc!
A z waga to roznie bywa, Mia w 38+3 wychodzila na usg 3400g a w 39+6 przy przyjeciu do szpitala mialam robione usg dwa razy i w obu przypadkach wychodzila 3000/3050g urodzila sie 40+0 rowno w dzien terminu z waga 3200 gdzie 11 dni wczesniej na usg wychodzila juz 3400g wiec obawialam sie ze bedzie kluska kolo 4kgskórka33 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
skórka33 wrote:Ja po wizycie. Wszystko w porządku z synkiem i ze mną. Część badań porobionych, na resztę dostałam skierowania, mam ustalić terminy ktg z położną no i .... czekać. Jeśli nie urodzę wcześniej to 3 grudnia mam wizytę i wtedy decyzja czy wywołanie czy cc, wszystko zależy od wielkości dziecka (jego waga z dziś to 3000g). Chyba żeby mi coś zaczęło dolegać to oczywiście wizyta w gabinecie lub szpitalu. Na chwilę obecną przewidujemy poród naturalny.
Super, że wszystko dobrze!
3 grudnia już niedługoPamiętam jak pisałaś, że się udało i jesteś w ciąży a tu zaraz będziesz na porodówce.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i synkaJeszcze miesiąc i będziecie razem
skórka33 lubi tę wiadomość
-
Część Dziewczyny, chciałam zapytać, czy można do Was dołączyć?
Jestem w ciąży bliźniaczej po udanym kriotransferze:)
Przy okazji pozwolę sobie na pytanie do Dziewczyn po krio, do którego tc stosowałyście estrofem?Farelka, Magkb, akilegna♥, Zizu87, Necia124, Paulaa25, inka2707, Veri lubią tę wiadomość
01.17-początek starań
26.02.18-start leczenia w Invimedzie
30.04.18-sonohsg-nieudane
12.06.18-histerolaparoskopia-oba jajowody niedrożne
22.08.18-punkcja, transfer odwołany
21.09.18-criotransfer
On: morfologia 3%, scd 28%
Ona:Amh 3,63 -
Myshon23 wrote:Część Dziewczyny, chciałam zapytać, czy można do Was dołączyć?
Przy okazji pozwolę sobie na pytanie do Dziewczyn po krio, do którego tc stosowałyście estrofem?
Gratulacje! Ja stosowałam estrofen kilka dni po krio pełna dawkę, pozniej przez 5 dni pół dawki i koniec.Myshon23 lubi tę wiadomość
-
Przy okazji pozwolę sobie na pytanie do Dziewczyn po krio, do którego tc stosowałyście estrofem?Myshon23 lubi tę wiadomość
-
Przy okazji pozwolę sobie na pytanie do Dziewczyn po krio, do którego tc stosowałyście estrofem?In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Rubi27 wrote:Skórka jejku to już niedługo! Jak sie czujesz fizycznie no i psychicznie?
Psychicznie narazie też ok, choć podejrzewam że jak będzie bliżej terminu to zacznie się udzielać stres. Wczoraj mi dr powiedziała że w porównaniu z tym co przeszłam walcząc o to dziecko, to poród jest "formalnością". A ja jestem o tyle spokojna bo wiem, że synek jest już gotowy do przyjścia na świat. A kiedy się zdecyduje to zobaczymy.MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Super, że wszystko dobrze!
3 grudnia już niedługoPamiętam jak pisałaś, że się udało i jesteś w ciąży a tu zaraz będziesz na porodówce.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i synkaJeszcze miesiąc i będziecie razem
U Ciebie też już po połowie, teraz to już ani się nie obejrzysz a już będziesz na porodówce;)Zizu87, Farelka lubią tę wiadomość