X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • ewa. Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, cudowna jest Twoja malutka, można się zakochać <3

asias lubi tę wiadomość

wff220mmxw24vda2.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Magnolia, najwazniejsze ze jestes pod dobra opieka!
    Nie wybudzasz malego na katmienie jak tylko raz ci wstaje? Pierwsze 4 tygodnie to wazne ze wzgledu na zbyt gwaltowne spadki cukru zeby jednak maluch co 3-4h jadl... no i nocne karmienie wazne dla laktacji, bo to w nocy jest najwiekszy wyrzut hormonow z tego co wiem, a wy walczycie o mleczko...
    Oby sie wszystko ustabilizowalo i bylo dobrze!
    Co do laktatora, to ja odciagalam czasem i elektryczny byl dla mnie nieoceniony

Jestem w stałym kontakcie z położną i jak coś-to modyfikujemy. Przedostatnio mały ładnie przybrał, więc nie było potrzeby w nocy dodatkowo go wybudzać. Jednak ostatnio zrobił się jeszcze bardziej leniwy-potrafił przespać ciągiem 7h i to jednak nie bardzo wpłynęło na jego przyrost wagowy i zostajemy przy karmieniu co 3h, max.4w nocy. Cierpliwa, o dziwo teraz produkuję już znacznie więcej mleka (mimo nocnych dłuższych przerw) 😉 Gdyby faktycznie był z tym duuuuży problem, to pewnie co 3h bym odciągała w nocy. Zresztą...teraz i tak nawet w nocy będzie te 3h.
    Zizu87 wrote:
    Magnolia to widzę, że razem walczymy o kp. Tylko, że ja karmię co 2 godz w dzień i 3x w nocy (kp plus mm, tak nam rozpisała CDL). Do tego muszę znaleźć czas na rehabilitację 4x dziennie po 15 min, kąpiel i spacer no i ciągłą zmianę pieluch. A jeszcze dziecko musi kiedyś spać... Mam rozpiskę ze wszystkim żeby się nie pogubić. Marzę, żeby moje dziecko mogło zejść chociaż trochę z dokarmiania mm i jeść na żądanie. Jutro mamy wizytę patronażową to zobaczę ile przybrała.
    Co do laktatora to ja na 2 tyg. pożyczyłam laktator taki szpitalny medeli na 2 piersi. Może jest gdziws1 taka opcja u Ciebie? Zawsze to oszczędność czasu. A koszt nie był jakiś duży.
    Od czwartku mój mąż wraca do pracy i trochę się boję jak wszystko ogarnę.
    Ale ten mój Słodziak wynagradza wszystko <3 Mimo, że w nocy dała nam popalić bo po co spać jak można jeść ;-)

Ojej, to podziwiam Zizu, że masz czas jeszcze tutaj popisać 😉 Ja-mimo, że mam karmienie co 3h to ledwo się ogarniam, a gdzie częściej 😉 Ja w zaleceniach mam karmienie co 3lub max. 4, po 10z jednej i +20min. z drugiej i 30 mm. Też chciałabym, aby mały mógł jeść na żądanie...z córką tak właśnie miałam i ładnie przybierała, mimo czasem i dłuższych przerw.
    Z tym laktatorem popytam, aczkolwiek nie słyszałam by u nas była taka opcja..🤔
    Ciasteczko777 wrote:
    Magnolia - walcz o Kp - podziwiam, że tak wszystko ogarniasz :) super że możesz chociaż troche pospać w nocy; mam nadzieje, że zdrówko Ok :)

Dzięki Ciasteczko. A czy ogarniam? Nie sądzę właśnie wydaje mi się, że nie ogarniam 😜 A zdrówko, dziękuję-dobrze. O dziwo po cc bardzo szybko doszłam do siebie. Po powrocie do domu robiłam już wszystko, a na tā chwile wogóle już nic nie czuję 🙂
    Jvm wrote:
    Ja bym się bardziej stresowała gdybym badań nie zrobiła.
    Pytanie do dziewczyn po cesarkach - jakie ubrania nosilyscie?
    Jedyne spodnie, które nie drażnią mi rany to dresy mojego męża.

Jvm ja nosiłam w szpitalu- wiadomo koszule plus majtki siateczkowe, ale obniżałam je sobie, właśnie po to, by nie drażniły. Po przyjściu do domu były leginsy napoczątku i sukienka do karmienia, a teraz miękkie spodnie ciążowe i jeansy elastyczne z h&m mamma, które nosiłam w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:18

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asias-to prawda. Cudowna jest Anielka 😍😍 Cukiereczek mały ❤❤

asias lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doczekałam się! Wczoraj mój mały (dokładnie na 4 mies.) zaczął w końcu podnosić główkę leżąc na brzuszku. A jeszcze dzień wcześniej jak go kładłam na brzuch żeby to ćwiczył to sie tak darł że wszyscy sąsiedzi słyszeli. A wczoraj się udało!

Cierpliwa jak zawsze miałaś rację pisząc mi wtedy że każde dziecko ma swoje tempo rozwoju.

Dziewczyny które miały cc w znieczuleniu miejscowym, czy odczuwacie ból w okolicach miejsca wkłucia? Bo mnie często boli właśnie ten odcinek.

Zizu87, Cccierpliwa, Bajka_88, Lubię_czekoladę, MagNolia55 lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Dziewczyny doczekałam się! Wczoraj mój mały (dokładnie na 4 mies.) zaczął w końcu podnosić główkę leżąc na brzuszku. A jeszcze dzień wcześniej jak go kładłam na brzuch żeby to ćwiczył to sie tak darł że wszyscy sąsiedzi słyszeli. A wczoraj się udało!

Cierpliwa jak zawsze miałaś rację pisząc mi wtedy że każde dziecko ma swoje tempo rozwoju.

Dziewczyny które miały cc w znieczuleniu miejscowym, czy odczuwacie ból w okolicach miejsca wkłucia? Bo mnie często boli właśnie ten odcinek.
    Żadnego bólu nie odczuwam, ale za to mam jeszcze trochę znieczulony kawałek pośladka w okolicy kości ogonowej

skórka33 lubi tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia ja piszę na forum jak karmię- mam wtedy dużo czasu :-)

Dzisiaj mój pierwszy dzień bez męża. Nocka była ciężka bo Mała była niespokojna. Ale od rana anioł :-) Nawet mogłam iść pod prysznic i zjeść sniadanie.
    Do tego 2x już cwiczyłyśmy, widzę różnicę mimo że rehabilitację mamy od tygodnia dopiero. Jak uniosła główkę w lewą i prawą stronę leżąc na brzuchu to miałam łzy wzruszenia w oczach :-) Jestem z niej dumna, że robi postępy :-)

Ciasteczko777, Cccierpliwa, Lubię_czekoladę, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie - pytanko- czy wzięlyscie od razu roczny urlop i na 80% pensji? Czy inaczej ?

Zizu - No i oby tak dalej :) dzielna Córeczka :) !!
    Skórka - super prezent na 4 msc!
    Magnolia - cieszę się, że zdrówko Ok :)

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciateczko od razu roczny i 80%.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, najwazniejsze, ze wszystkomok i coraz lepiej! Super, ze synek tak ladnie przybiera :)

Skorka, gratuluje! Dzieci naprawde zaskakuja ;)
    U nas tez czesto w jeden dzien sie na nic nie zanosi, a w kolejny juz to robi...

Zizu, super ze widac poprawe i u was coraz lepiej! :D

Ciacho ja nie pomoge, bo u nas to inaczej jak w pl... ale ja bralam macierzynski na 2 lata i kase tez na 2 lata...

U nas atmagedon, bo mala tak szaleje, ze czasem ciezko nadazyc i oczy trzeba miec wszedzie... sama juz siada, ale jeszcze sie raczkami asekuruje...
    Potrafi juz o cis oparta stanac na kolanach i namietnie cwiczy stawanie na nogach, ale to jeszcze ciezko idzie, za to pozycja niedzwiadka opanowana od dwoch miesiecy do perfekcji, a teraz ptobuje tak chodzic😂
    Dzis zaliczony basen, a pozniej mamy termin u ksiedza w sprawie chrzcin...

Ciasteczko777, skórka33 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 80% od razu :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:

Cieszę się bo małe szkraby tak słodko wyglądają jak tak sobie leżą nieboraczki z tymi trzęsącymi się główkami w powietrzu ;) mój maluch tak już jakoś czas trzyma i non stop robię mu zdjęcia w tej pozycji;)

A co do bólu to ja nic nie czuję.

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wzięłam urlop ba rok i 80%. Szczerze mówiąc to sobie teraz nie wyobrażam, że za tydzien miałabym wrócić do pracy.

• ewa. Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wzięłam od razu 80% na rok, jutro kończymy 4 tygodnie, zleciało to mega szybko, Mysle ze ten rok tak zleci :)
    Dziewczyny, czy u waszych dzieciaczków występował trądzik niemowlęcy ? Probowalyscie z tym walczyć czy przeczekiwalyscie ? Po spacerach jest duuuzo lepiej , ale to wlasciwie jedyne co pomaga :( staramy się nie przegrzewać małego i raz jest lepiej raz gorzej :(

wff220mmxw24vda2.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekspresowe rozpakowanie. O 12.15 urodziłam sn cudownego synka Szymona, 4500g.
    Jest co opisywać, ale to później. Idę spać.

Ciasteczko777, Jvm, morganaa, mk, Veri, Bajka_88, Zizu87, Cccierpliwa, ewa., Motylek1313, 83xxx, skórka33, Lubię_czekoladę, MagNolia55, Magkb, Buko, Vaina, akilegna♥, aziledo lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Gratuluje !!!!! ❤️ Wow jaka waga :) !! Dużo zdrówka dla Was! Odpoczywaj!

• Jvm Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Gratulacje! Chłop jak dąb

• morganaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

cudownie :) gratulacje :) dużo zdrowia :)

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa. wrote:
    Ja też wzięłam od razu 80% na rok, jutro kończymy 4 tygodnie, zleciało to mega szybko, Mysle ze ten rok tak zleci :)
    Dziewczyny, czy u waszych dzieciaczków występował trądzik niemowlęcy ? Probowalyscie z tym walczyć czy przeczekiwalyscie ? Po spacerach jest duuuzo lepiej , ale to wlasciwie jedyne co pomaga :( staramy się nie przegrzewać małego i raz jest lepiej raz gorzej :(

my walczymy z trądzikiem - dwa razy dziennie wodą przegotowaną przemywam i daję krem emolium, choć wczoraj koleżanka poleciła stosować emulsję emolium, obserwuję i czekam

ewa. lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • mk Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

o zesz! gratulacje!!! koniecznie pisz. ale dopiero jak odpoczniesz i sie przyzwyczaicie do siebie :)

• mk Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas male sukcesy- zamontowalismy w koncu fotelik :) wszystko dla malego chyba juz kupione, juz naprawde pojedyncze rzeczy zostaly. teraz torba i chyba bede gotowa :)
    wczoraj bylam na usg- maly caly czas glowa w dol, wszystko na miejscu i we wlasciwym rozmiarze. pani doktor pokazala mi jego pelen pecherz, a ten w trakcie badania i tak sie opijal plynem owodniowym :) pani doktor powiedziala- no to widzimy sie przy pierwszych skurczach. uf, to zaraz! a dokladnie 24 dni.
    a tak przy okazji, chcialam spytac o wage ale pani doktor nie mogla oszacowac, wiec bedzie niespodzianka, jaki duzy synek wyjdzie.

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ