X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • ewa. Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, cudowna jest Twoja malutka, można się zakochać <3

asias lubi tę wiadomość

wff220mmxw24vda2.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 04:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Magnolia, najwazniejsze ze jestes pod dobra opieka!
    Nie wybudzasz malego na katmienie jak tylko raz ci wstaje? Pierwsze 4 tygodnie to wazne ze wzgledu na zbyt gwaltowne spadki cukru zeby jednak maluch co 3-4h jadl... no i nocne karmienie wazne dla laktacji, bo to w nocy jest najwiekszy wyrzut hormonow z tego co wiem, a wy walczycie o mleczko...
    Oby sie wszystko ustabilizowalo i bylo dobrze!
    Co do laktatora, to ja odciagalam czasem i elektryczny byl dla mnie nieoceniony

Jestem w stałym kontakcie z położną i jak coś-to modyfikujemy. Przedostatnio mały ładnie przybrał, więc nie było potrzeby w nocy dodatkowo go wybudzać. Jednak ostatnio zrobił się jeszcze bardziej leniwy-potrafił przespać ciągiem 7h i to jednak nie bardzo wpłynęło na jego przyrost wagowy i zostajemy przy karmieniu co 3h, max.4w nocy. Cierpliwa, o dziwo teraz produkuję już znacznie więcej mleka (mimo nocnych dłuższych przerw) 😉 Gdyby faktycznie był z tym duuuuży problem, to pewnie co 3h bym odciągała w nocy. Zresztą...teraz i tak nawet w nocy będzie te 3h.
    Zizu87 wrote:
    Magnolia to widzę, że razem walczymy o kp. Tylko, że ja karmię co 2 godz w dzień i 3x w nocy (kp plus mm, tak nam rozpisała CDL). Do tego muszę znaleźć czas na rehabilitację 4x dziennie po 15 min, kąpiel i spacer no i ciągłą zmianę pieluch. A jeszcze dziecko musi kiedyś spać... Mam rozpiskę ze wszystkim żeby się nie pogubić. Marzę, żeby moje dziecko mogło zejść chociaż trochę z dokarmiania mm i jeść na żądanie. Jutro mamy wizytę patronażową to zobaczę ile przybrała.
    Co do laktatora to ja na 2 tyg. pożyczyłam laktator taki szpitalny medeli na 2 piersi. Może jest gdziws1 taka opcja u Ciebie? Zawsze to oszczędność czasu. A koszt nie był jakiś duży.
    Od czwartku mój mąż wraca do pracy i trochę się boję jak wszystko ogarnę.
    Ale ten mój Słodziak wynagradza wszystko <3 Mimo, że w nocy dała nam popalić bo po co spać jak można jeść ;-)

Ojej, to podziwiam Zizu, że masz czas jeszcze tutaj popisać 😉 Ja-mimo, że mam karmienie co 3h to ledwo się ogarniam, a gdzie częściej 😉 Ja w zaleceniach mam karmienie co 3lub max. 4, po 10z jednej i +20min. z drugiej i 30 mm. Też chciałabym, aby mały mógł jeść na żądanie...z córką tak właśnie miałam i ładnie przybierała, mimo czasem i dłuższych przerw.
    Z tym laktatorem popytam, aczkolwiek nie słyszałam by u nas była taka opcja..🤔
    Ciasteczko777 wrote:
    Magnolia - walcz o Kp - podziwiam, że tak wszystko ogarniasz :) super że możesz chociaż troche pospać w nocy; mam nadzieje, że zdrówko Ok :)

Dzięki Ciasteczko. A czy ogarniam? Nie sądzę właśnie wydaje mi się, że nie ogarniam 😜 A zdrówko, dziękuję-dobrze. O dziwo po cc bardzo szybko doszłam do siebie. Po powrocie do domu robiłam już wszystko, a na tā chwile wogóle już nic nie czuję 🙂
    Jvm wrote:
    Ja bym się bardziej stresowała gdybym badań nie zrobiła.
    Pytanie do dziewczyn po cesarkach - jakie ubrania nosilyscie?
    Jedyne spodnie, które nie drażnią mi rany to dresy mojego męża.

Jvm ja nosiłam w szpitalu- wiadomo koszule plus majtki siateczkowe, ale obniżałam je sobie, właśnie po to, by nie drażniły. Po przyjściu do domu były leginsy napoczątku i sukienka do karmienia, a teraz miękkie spodnie ciążowe i jeansy elastyczne z h&m mamma, które nosiłam w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 09:18

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asias-to prawda. Cudowna jest Anielka 😍😍 Cukiereczek mały ❤❤

asias lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doczekałam się! Wczoraj mój mały (dokładnie na 4 mies.) zaczął w końcu podnosić główkę leżąc na brzuszku. A jeszcze dzień wcześniej jak go kładłam na brzuch żeby to ćwiczył to sie tak darł że wszyscy sąsiedzi słyszeli. A wczoraj się udało!

Cierpliwa jak zawsze miałaś rację pisząc mi wtedy że każde dziecko ma swoje tempo rozwoju.

Dziewczyny które miały cc w znieczuleniu miejscowym, czy odczuwacie ból w okolicach miejsca wkłucia? Bo mnie często boli właśnie ten odcinek.

Zizu87, Cccierpliwa, Bajka_88, Lubię_czekoladę, MagNolia55 lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Dziewczyny doczekałam się! Wczoraj mój mały (dokładnie na 4 mies.) zaczął w końcu podnosić główkę leżąc na brzuszku. A jeszcze dzień wcześniej jak go kładłam na brzuch żeby to ćwiczył to sie tak darł że wszyscy sąsiedzi słyszeli. A wczoraj się udało!

Cierpliwa jak zawsze miałaś rację pisząc mi wtedy że każde dziecko ma swoje tempo rozwoju.

Dziewczyny które miały cc w znieczuleniu miejscowym, czy odczuwacie ból w okolicach miejsca wkłucia? Bo mnie często boli właśnie ten odcinek.
    Żadnego bólu nie odczuwam, ale za to mam jeszcze trochę znieczulony kawałek pośladka w okolicy kości ogonowej

skórka33 lubi tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia ja piszę na forum jak karmię- mam wtedy dużo czasu :-)

Dzisiaj mój pierwszy dzień bez męża. Nocka była ciężka bo Mała była niespokojna. Ale od rana anioł :-) Nawet mogłam iść pod prysznic i zjeść sniadanie.
    Do tego 2x już cwiczyłyśmy, widzę różnicę mimo że rehabilitację mamy od tygodnia dopiero. Jak uniosła główkę w lewą i prawą stronę leżąc na brzuchu to miałam łzy wzruszenia w oczach :-) Jestem z niej dumna, że robi postępy :-)

Ciasteczko777, Cccierpliwa, Lubię_czekoladę, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie - pytanko- czy wzięlyscie od razu roczny urlop i na 80% pensji? Czy inaczej ?

Zizu - No i oby tak dalej :) dzielna Córeczka :) !!
    Skórka - super prezent na 4 msc!
    Magnolia - cieszę się, że zdrówko Ok :)

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciateczko od razu roczny i 80%.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnolia, najwazniejsze, ze wszystkomok i coraz lepiej! Super, ze synek tak ladnie przybiera :)

Skorka, gratuluje! Dzieci naprawde zaskakuja ;)
    U nas tez czesto w jeden dzien sie na nic nie zanosi, a w kolejny juz to robi...

Zizu, super ze widac poprawe i u was coraz lepiej! :D

Ciacho ja nie pomoge, bo u nas to inaczej jak w pl... ale ja bralam macierzynski na 2 lata i kase tez na 2 lata...

U nas atmagedon, bo mala tak szaleje, ze czasem ciezko nadazyc i oczy trzeba miec wszedzie... sama juz siada, ale jeszcze sie raczkami asekuruje...
    Potrafi juz o cis oparta stanac na kolanach i namietnie cwiczy stawanie na nogach, ale to jeszcze ciezko idzie, za to pozycja niedzwiadka opanowana od dwoch miesiecy do perfekcji, a teraz ptobuje tak chodzic😂
    Dzis zaliczony basen, a pozniej mamy termin u ksiedza w sprawie chrzcin...

Ciasteczko777, skórka33 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 80% od razu :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:

Cieszę się bo małe szkraby tak słodko wyglądają jak tak sobie leżą nieboraczki z tymi trzęsącymi się główkami w powietrzu ;) mój maluch tak już jakoś czas trzyma i non stop robię mu zdjęcia w tej pozycji;)

A co do bólu to ja nic nie czuję.

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wzięłam urlop ba rok i 80%. Szczerze mówiąc to sobie teraz nie wyobrażam, że za tydzien miałabym wrócić do pracy.

• ewa. Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wzięłam od razu 80% na rok, jutro kończymy 4 tygodnie, zleciało to mega szybko, Mysle ze ten rok tak zleci :)
    Dziewczyny, czy u waszych dzieciaczków występował trądzik niemowlęcy ? Probowalyscie z tym walczyć czy przeczekiwalyscie ? Po spacerach jest duuuzo lepiej , ale to wlasciwie jedyne co pomaga :( staramy się nie przegrzewać małego i raz jest lepiej raz gorzej :(

wff220mmxw24vda2.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekspresowe rozpakowanie. O 12.15 urodziłam sn cudownego synka Szymona, 4500g.
    Jest co opisywać, ale to później. Idę spać.

Ciasteczko777, Jvm, morganaa, mk, Veri, Bajka_88, Zizu87, Cccierpliwa, ewa., Motylek1313, 83xxx, skórka33, Lubię_czekoladę, MagNolia55, Magkb, Buko, Vaina, akilegna♥, aziledo lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Gratuluje !!!!! ❤️ Wow jaka waga :) !! Dużo zdrówka dla Was! Odpoczywaj!

• Jvm Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Gratulacje! Chłop jak dąb

• morganaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

cudownie :) gratulacje :) dużo zdrowia :)

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa. wrote:
    Ja też wzięłam od razu 80% na rok, jutro kończymy 4 tygodnie, zleciało to mega szybko, Mysle ze ten rok tak zleci :)
    Dziewczyny, czy u waszych dzieciaczków występował trądzik niemowlęcy ? Probowalyscie z tym walczyć czy przeczekiwalyscie ? Po spacerach jest duuuzo lepiej , ale to wlasciwie jedyne co pomaga :( staramy się nie przegrzewać małego i raz jest lepiej raz gorzej :(

my walczymy z trądzikiem - dwa razy dziennie wodą przegotowaną przemywam i daję krem emolium, choć wczoraj koleżanka poleciła stosować emulsję emolium, obserwuję i czekam

ewa. lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • mk Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

o zesz! gratulacje!!! koniecznie pisz. ale dopiero jak odpoczniesz i sie przyzwyczaicie do siebie :)

• mk Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas male sukcesy- zamontowalismy w koncu fotelik :) wszystko dla malego chyba juz kupione, juz naprawde pojedyncze rzeczy zostaly. teraz torba i chyba bede gotowa :)
    wczoraj bylam na usg- maly caly czas glowa w dol, wszystko na miejscu i we wlasciwym rozmiarze. pani doktor pokazala mi jego pelen pecherz, a ten w trakcie badania i tak sie opijal plynem owodniowym :) pani doktor powiedziala- no to widzimy sie przy pierwszych skurczach. uf, to zaraz! a dokladnie 24 dni.
    a tak przy okazji, chcialam spytac o wage ale pani doktor nie mogla oszacowac, wiec bedzie niespodzianka, jaki duzy synek wyjdzie.

‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ