Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, u nas potowki.. zeszło po kapieli w krochmalu plus kali, niczym już nie smarowalam.. I tak jak Cierpliwa pisze, to z przegrzania.. w nocy już spał tylko w body na krótki plus kocyk.. A wcześniej pajac plus kocyk.. w dzień już też go lżej ubieram.. sytuacja dzięki temu raz dwa opanowana..
Za to mój chłop chory.. ja przeziębiona plus mega alergia.. plucze gardło glimbaxem i biorę allegre. Naczytalam się co można a czego nie można przy karmieniu piersią i mam nadzieję, ze dobre mam informację na ten temat..
Ja jestem alergiczką i na osttaniej wizycie u alergologa pytałam jaki lek można stosować przy karmieniu piersią i mi powiedziała, że tylko i wyłącznie zyrtec bo jest pod tym kątem przebadany, a reszta leków to niby była ale tak nie do końca. Tylko, że ten lek to na wieczór brać bo on trochę nasennie działa. -
nick nieaktualny
-
Czeko, ja co prawda przy kp nie potrzebowalam, jedynie w ciazy, bo u mnie szczyt alergii jest maj-koniec lipca jak trawy pyla i ja wtedy dostalam pozwolenie tylko na leki (wszystko jedno jaka nazwa, jaki producent) gdzie skladnikiem aktywnym jest cetyryzyna (akurat te srednio na mnie dzialaja)
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:Dzięki dziewczyny, nie jadłam ani dziś ani wczoraj bananów. Zobaczymy jaka będzie kolejna, mam nadzieję, ze już normalna..
W ogóle chyba wybiorę się z Małym do neurologa.. tak się rzuca i ma jakieś takie momenty, gdzie np zaczyna mu noga latać jakby drgac.. takie mimowolne.. do tego rzuca się.. jak nie może zasnąć to macha rękoma i nogami na wszystkie strony.. Dziś ma 4 tyg.. A do tego bardzo czuły odruch moro
Co do rzucania to również u nas przed zaśnięciem było mega rzucanie się. Nawet nie chodziło o ręce czy nogi ale wszystko głowa tułów pupa. Minęło z biegiem czasu ale niestety podczas skoków rozwojowych wraca. Zdarza się ono też jak przyjadą do nas dwie "upiorne" dziewczynki które mają ochotę zaglądając go na śmierć biedny Czaruś od nadmiaru wrażeń i czułości pozniej zasypia z takimi akcjami. -
Wszystkiego najlepszego dla naszych Maluszków z okazji Dnia Dziecka!!
U nas chyba już po skoku rozwojowym, Natalka śpi normnalnie, czyli pobudka o 2:30 i 6:30. Dzisiaj jeszcze było jej mało i po jedzeniu i zabawie zasnęła w chuście i tak już prawie 2 godziny śpi A tata miał czas i pojechał kupić prezent z okazji jej święta
Chyba Dzień Matki i Dzień Dziecka cieszą mnie bardziej niż Boże Narodzenie. To od teraz najpiękniejsze święta w roku! -
Również przyłączę się do życzeń dla Wszystkich Naszych Cudownych Forumowych Dzieciaczków 😘 Niech im towarzyszy beztroskie, cudowne dzieciństwo, pełne uśmiechów i radości
Mia ❤
Beni ❤
Agatka ❤
Pawełek ❤
Oliwia ❤
Tomasz ❤
Emilka ❤
Adaś ❤
Synek Neci ❤
Synek Magkb ❤
Janek ❤
Karol ❤
Kornelia ❤
Antoś ❤
Róża ❤
Natalka ❤
Igorek ❤
Marek ❤
Klara i Marina ❤❤
Anielka❤
Synek Czeko ❤
Szymon ❤
Córeczka 83xxx ❤
Synek Vainy ❤
Maksymilian ❤
Michalinka ❤
Córeczka Izki ❤
Aleksander ❤
Michaś ❤
I dla całej reszty dzieciaczków, które są jeszcze w brzuszkach ❤❤❤
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam 😘😘
ps. a nam-mamom duuuużo miłości, cierpliwości i czerpania garściami tych najpiękniejszych chwil z naszymi wyczekanymi dziećmi 😍😍😍😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 11:38
Cccierpliwa, Waleczna, Necia124, Zizu87, Buko, Magkb, klamka, Rubi27, morganaa, Ciasteczko777, Motylek1313, 83xxx, Veri, Iwkaaa, Lubię_czekoladę, ewa., Marin, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I od nas wszystkiego dobrego dla naszych maluszkow! Gorace buziaki i usciski:*:*:*
My dzis w ogrodzie na swiezym powietrzu, robilismy garnek z ogniska, a mala szalala, a jutro plan na zoo
83xxx najlepszego!MagNolia55, 83xxx, akilegna♥ lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kochane, dziękujemy i dla Waszych maluchów wszystkiego co najpiękniejsze!!
Dzięki za odpowiedzi odnośnie rzucania się. Też znalazłam pojęcie miolkania.. spowity w koc się rozkopuje raz dwa. Spróbuje otulacz..
Czy możliwe że u nas pierwszy skok??? Cały czas jest na piersi, ciągle marudzi... w nocy nie śpię, bo musi się przytulac...
Dodam, ze tak wymiotuje aż na odleglosc.. biedaczekMagNolia55, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
I odnośnie leków też dziękuję.. przepraszam że się nie odnoszę do każdej odpowiedzi ale nie daje rady chwilowo...
-
Leży spowity w otulacz, Zobaczymy! Ile najdłużej w nocy spaly wasze dzieci w podobnym wieku, ok miesiąca?
-
Czeko, moja sie tez rozkopuje i za to koc lubie w otulaczu bylaby awantura, bo ona musi byc otulona do zasniecia i odlozenia, ale juz podczas snu musi miec swobode rak inaczej jest afera...
U nas najdluzszy sen ciagiem w tym wieku to bylo 6,5h ale przewaznie budzila sie co 4h
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lubię_czekoladę wrote:Leży spowity w otulacz, Zobaczymy! Ile najdłużej w nocy spaly wasze dzieci w podobnym wieku, ok miesiąca?
U nas jak Mała spała 3 godzin w tym czasie to był sukces. Teraz jak trafi się dobry dzień to 5 godzin, ale.to rzadko. Dzisiaj pobudka po niecałych 4 godzinach snu