Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, u nas potowki.. zeszło po kapieli w krochmalu plus kali, niczym już nie smarowalam.. I tak jak Cierpliwa pisze, to z przegrzania.. w nocy już spał tylko w body na krótki plus kocyk.. A wcześniej pajac plus kocyk.. w dzień już też go lżej ubieram.. sytuacja dzięki temu raz dwa opanowana..
Za to mój chłop chory.. ja przeziębiona plus mega alergia.. plucze gardło glimbaxem i biorę allegre. Naczytalam się co można a czego nie można przy karmieniu piersią i mam nadzieję, ze dobre mam informację na ten temat..
Ja jestem alergiczką i na osttaniej wizycie u alergologa pytałam jaki lek można stosować przy karmieniu piersią i mi powiedziała, że tylko i wyłącznie zyrtec bo jest pod tym kątem przebadany, a reszta leków to niby była ale tak nie do końca. Tylko, że ten lek to na wieczór brać bo on trochę nasennie działa. -
nick nieaktualny
-
Czeko, ja co prawda przy kp nie potrzebowalam, jedynie w ciazy, bo u mnie szczyt alergii jest maj-koniec lipca jak trawy pyla i ja wtedy dostalam pozwolenie tylko na leki (wszystko jedno jaka nazwa, jaki producent) gdzie skladnikiem aktywnym jest cetyryzyna (akurat te srednio na mnie dzialaja)
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Lubię_czekoladę wrote:Dzięki dziewczyny, nie jadłam ani dziś ani wczoraj bananów. Zobaczymy jaka będzie kolejna, mam nadzieję, ze już normalna..
W ogóle chyba wybiorę się z Małym do neurologa.. tak się rzuca i ma jakieś takie momenty, gdzie np zaczyna mu noga latać jakby drgac.. takie mimowolne.. do tego rzuca się.. jak nie może zasnąć to macha rękoma i nogami na wszystkie strony.. Dziś ma 4 tyg.. A do tego bardzo czuły odruch moro
Co do rzucania to również u nas przed zaśnięciem było mega rzucanie się. Nawet nie chodziło o ręce czy nogi ale wszystko głowa tułów pupa. Minęło z biegiem czasu ale niestety podczas skoków rozwojowych wraca. Zdarza się ono też jak przyjadą do nas dwie "upiorne" dziewczynki które mają ochotę zaglądając go na śmierćbiedny Czaruś od nadmiaru wrażeń i czułości pozniej zasypia z takimi akcjami.
-
Wszystkiego najlepszego dla naszych Maluszków z okazji Dnia Dziecka!!
U nas chyba już po skoku rozwojowym, Natalka śpi normnalnie, czyli pobudka o 2:30 i 6:30. Dzisiaj jeszcze było jej mało i po jedzeniu i zabawie zasnęła w chuście i tak już prawie 2 godziny śpiA tata miał czas i pojechał kupić prezent z okazji jej święta
Chyba Dzień Matki i Dzień Dziecka cieszą mnie bardziej niż Boże Narodzenie. To od teraz najpiękniejsze święta w roku! -
Również przyłączę się do życzeń dla Wszystkich Naszych Cudownych Forumowych Dzieciaczków 😘
Niech im towarzyszy beztroskie, cudowne dzieciństwo, pełne uśmiechów i radości
Mia ❤
Beni ❤
Agatka ❤
Pawełek ❤
Oliwia ❤
Tomasz ❤
Emilka ❤
Adaś ❤
Synek Neci ❤
Synek Magkb ❤
Janek ❤
Karol ❤
Kornelia ❤
Antoś ❤
Róża ❤
Natalka ❤
Igorek ❤
Marek ❤
Klara i Marina ❤❤
Anielka❤
Synek Czeko ❤
Szymon ❤
Córeczka 83xxx ❤
Synek Vainy ❤
Maksymilian ❤
Michalinka ❤
Córeczka Izki ❤
Aleksander ❤
Michaś ❤
I dla całej reszty dzieciaczków, które są jeszcze w brzuszkach ❤❤❤
Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam 😘😘
ps. a nam-mamom duuuużo miłości, cierpliwości i czerpania garściami tych najpiękniejszych chwil z naszymi wyczekanymi dziećmi 😍😍😍😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2019, 11:38
Cccierpliwa, Waleczna, Necia124, Zizu87, Buko, Magkb, klamka, Rubi27, morganaa, Ciasteczko777, Motylek1313, 83xxx, Veri, Iwkaaa, Lubię_czekoladę, ewa., Marin, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I od nas wszystkiego dobrego dla naszych maluszkow! Gorace buziaki i usciski:*:*:*
My dzis w ogrodzie na swiezym powietrzu, robilismy garnek z ogniska, a mala szalala, a jutro plan na zoo
83xxx najlepszego!MagNolia55, 83xxx, akilegna♥ lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kochane, dziękujemy i dla Waszych maluchów wszystkiego co najpiękniejsze!!
Dzięki za odpowiedzi odnośnie rzucania się. Też znalazłam pojęcie miolkania.. spowity w koc się rozkopuje raz dwa. Spróbuje otulacz..
Czy możliwe że u nas pierwszy skok??? Cały czas jest na piersi, ciągle marudzi... w nocy nie śpię, bo musi się przytulac...
Dodam, ze tak wymiotuje aż na odleglosc.. biedaczekMagNolia55, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
I odnośnie leków też dziękuję.. przepraszam że się nie odnoszę do każdej odpowiedzi ale nie daje rady chwilowo...
-
Leży spowity w otulacz, Zobaczymy! Ile najdłużej w nocy spaly wasze dzieci w podobnym wieku, ok miesiąca?
-
Czeko, moja sie tez rozkopuje i za to koc lubie
w otulaczu bylaby awantura, bo ona musi byc otulona do zasniecia i odlozenia, ale juz podczas snu musi miec swobode rak inaczej jest afera...
U nas najdluzszy sen ciagiem w tym wieku to bylo 6,5h ale przewaznie budzila sie co 4h
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Lubię_czekoladę wrote:Leży spowity w otulacz, Zobaczymy! Ile najdłużej w nocy spaly wasze dzieci w podobnym wieku, ok miesiąca?
U nas jak Mała spała 3 godzin w tym czasie to był sukces. Teraz jak trafi się dobry dzień to 5 godzin, ale.to rzadko. Dzisiaj pobudka po niecałych 4 godzinach snu