Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj te komentarze...zawsze są i były...ale ja naprawdę czasem tego nie rozumię, tym bardziej komentowania wyglądu niemowlęcia-wszystkie (przynajmniej te zdrowo idzywiajace sie) niemowlaczki mają "trochę" ciałka. Myślę, że to normalne. Mój syn napewno nie ma fałdek, do pulchnego mu duuużo brakuje...i tak samo nie rozumiem tego pojęcia "gruby" w odniesieniu do niemowlaka...
Ludzie to naprawdę mają jakieś wypatrzenia...
Mój tata nawet ostatnio skomentował "najważmiejsze żeby mie dopuścić, żeby miał fałdy"... Przepraszam, to co? Własnemu dziecku jedzenia mam odmawiać?
W moim mniemaniu nie ma grubych niemowląt. Jak potrzebuje-niech je i rośnie I tak jak piszecie-to nie jest wyznacznikiem tego, jak bedzie wyglądać w przyszłości.
Vaina lubi tę wiadomość
-
Vaina wrote:Ja słyszałam, ale bardziej w stylu jaki fajny pucuś, ale kochane ma te fałdki itd. Nie że gruby i że za gruby - przecież on ma 2 miesiące, jak mozna mówic że jest gruby?
Postaraj się odpowiadać na te głupie komentarze że jest gruby, z dumą, coś w stylu, "no prawda ze fajny grubasek, taki słodki" może zatkasz usta jak bedziesz z tego dumna. Bo w głupie gadki nei ma co się wdawać
Otóż to Vaina!!Vaina lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:Jak z filtrem 50 to hipp i babydream, a no i jeszcze sun ozon, jak z 30 to linomag albo ziaja z lwem...
Ale te drogeryjne to filtry chemiczne, na wszystkich jest chyba info, ze do stosowania po 6 miesiacu...
No i pierwszy rok jest polecane uzywanie filtu mineralnego, wiec ja na te inne przejde dopiero w przyszlym roku dla pewnosci
Ok, dziękuję Ci kochana. Też jak czytałam, to właśnie rekomendowane sa te z filtrami mineralnymi...w takim razie szukam tego pharmaceris...
Wogóle to pokochałam miłością bezwarunkową ten olej ze słodkich migdałów Jest meeega! Użyeamy tego z lullalove i jest świetny. Sluzy nam do masazu przed kapielą. Wlasnie nam sie skonczyl i muszę dokupić. Maz zamiennie mi kupił oliwke bambino-uzylam raz. Az mnie dusiło od tego zapachu, a co dopiero takiego malucha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 11:48
-
Ja nie mam co chwalić że snem więc ponarzekam... Mam wyrażenie od kilku dni, że jest gorzej a nie lepiej. Zasypia ładnie około 21:30 ale potem już tak kolorowo jest. Dzisiaj pobudka o północy, po godzinie zasnęła i odłożyłam ją do łóżeczka. Kolejna pobudka o 2:30 i od tej pory na rękach. Strasznie się rzuca przez sen, przebudza co chwilę. Chyba o 5 udało mi się Małą odłożyć na nasze łóżko i spała może 40 minut, z czego głęboko zasnęła może na 20 minut.
Czy to może być ten cały regres snu? Niby piszą o 4 m-cu, Natalka kończy niedługo 3. A może upały? Już sama nie wiem.... -
Magnolia ludziom nie dogodzisz i trzeba nie zwracać uwagi na komentarze. Ja na wizycie u pediatry przy pierwszym szczepieniu mówię dumna, że wychodzimy na prostą z wagą i że Mała ma wreszcie jakieś fałdki. A ona mi, że bardzo szczupłe dziecko i do ładnych fałdek jej daleko. Byłam na ważeniu tydzień temu to z kolei pielęgniarka zdziwiona, że ona taka długa a 3 m-cy nie ma... Ja jestem dumna z każdej faldki u Natalki bo wiem, ile wysiłku ją i nas kosztowało żeby dobrze przybierała
MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
Magnolia, ja tez go kocham! Uzywamy od samego poczatku ale glownie do kapieli, nie dodaje zadnych pltnow czy emoilentow, sama woda i olej... jedynie wliski na koniec szamponem myje...
Skora jest taka mueciutka, nawilzona i w ogole, ze zaden balsam nie dalby takiego efektu...
No i po kapieli tylko pizamka bez smarowania...
Raz na wyjezdzie wykapalam ja w plynie do kapieli hipp... skora po tej kapieli w porownaniu do teh z olejem strasznie sucha...
Zizu, regres raczej nie... szybciej skok, wtedy tez czesto dzieci maja problemy ze snem... ale upaly to tez bardzo mozliwe... Mia tez bardziej nieapokojnie teraz spi jak tak goraco... spac spi, ale rzuca sie i wedruje po calym lozeczku, klade ja spac normalnie, a ona za jakis czas spi w nogach w poprzek...
A juz spi w samym rampersie, bez spiworka i przykrycia jak jest bardzo cieplo...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Co do komentarzy to oszaleć można... ale on duży, chyba lubi jeść... a do kogo podobny... i to jest hit dla mnie bo sąsiadka męczy mnie do kogo podobny,ja mówię,że się zmienia ale najważniejsze,że zdrowy... a ona do mnie "ważne,że nie czarne" masakra...
Albo inny tekst- moja mama idzie z nim na rękach a ten płacze,jacyś ludzie do niej z tekstem "czemu to dziecko tak płacze"
W sklepie -a gdzie czapeczka? Klasyk chyba... dziecko w gondoli,ciepło... albo leży w wózku a koleżanka do mnie, że mu ucho widać
Trzeba mieć duże pokłady cierpliwości
Kupiłam olej ze słodkich migdałów inspirujecie -
Morgana😂😂😂😂 wybacz, ale "wazne, ze nie czarne" mega mnie rozbawilo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:No ja Sroki tez "uzywam", w sumie juz od dawna
Jeszcze dlugo przed wyprawka tam zagladalam...
A co do dermedic, to jak robilam wyprawke, wszedzie w aptekach internetowych pisalo ze jest dla dzieci po 6 miesiacu zycia, a od 1 miesiaca zycia byl dermedic krem przeciwsloneczny do twarzy ale moglo sie pozmieniac, tym bardziej, ze ich kilka rodzai boni jako mleczko, emulsja, krem, moglam tez ja przeoczyc
Myslalam jeszcze o Biodermie..
Wkoncu stanelo na Pharmaceris tez zreszta przez Sroke polecany, takze tez ok...
No i jak piszesz twoj synek juz starszy, bo ja kupowalam w wyprawce, ze wzgledu na tp latem...
Skorka, ale zlecialo!
U nas jeszcze 2,5 miesiaca i roczek😱 kiedy ja sie pytam?!
To ja kupiłam ten do twarzy -
morganaa wrote:Alterra ma krem mineralny ale tylko 30
Duzo tych drogeryjnych ma tez mieszanki chemicznych z mineralnymi...
Ja mam ten pharmaceris od zeszlego roku, troszke go uzylam, teraz go uzywam jak sa cieple i bardzo sloneczne dni, a jest tak wydajny, ze w tym roku napewno nie bede musiala kupowac kolejnego... w przyszlym juz bedzie miala prawie dwa latka, wiec pewnie wezme jakis drogeryjny wyprobowac...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mi też sie podoba "wazne że nie czarne"
A czapeczka, tak jak piszesz standard. Ja też to co chwilę słyszałam, dziecko w gondoili, nawet nie upał ale ciepło i od razu komentarze gdzie czapeczka i zawieje go - na 100% w tej gondoliWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 13:11
06.2016 I IMSI -> 03.2017 nasz urwis jest już z nami
12.2018 -pICSI -> 08.2019 nasz drugi urwis jest z nami
-
Olejek że słodkich migdałów jest super. Używałam w ciąży i teraz też stosuję.
A co do czapeczek to my zakładaliśmy tylko jak było bardzo zimno. A tak to była opaska albo goła główka. I w piątek u nas było 26 stopni. Jechaliśmy na usg bioderek. Mała w samym body do fotelika bo przez szybę słońce grzało. Wchodzimy do przychodni a tam było kilka mam z dziećmi. Czułam się jak ufo 😁 Każde dziecko czapeczka, body z długim rękawem, bluza, długie spodnie. Hitem była mama, które maluszkowi pod spodnie rajstopy zakładała i przykryłam kocykiem... -
Czyli z tymi komentarzami nie tylko u nas
Cierpliwa-kupiłam ten krem z pharmaceris-sunbrella ale po olej już nie doszłam...spieszyłam się obiad zrobić...oj my biedni bez niego...
Dziewczyny, a temat komarów, meszek i innych insektòw? Czym zabezpieczacie dzieciaki? Nie ma nic dla takich maluszków...chyba pozostaje tylko moskitiera... -
nick nieaktualnyCześć Kochane, nie ma co się przejmować tymi komentarzami U nas w otoczeniu urodziło się sporo dzieci i na ich tle mój synek był bardzo drobny. Też słyszałam, że chudzina i kruszyna, że może warto dokarmiać (ja nadal tylko kp) i takie tam A teraz facet ma już ponad 4 miesiące, waży 6,5 kg i zaczyna wchodzić w ciuchy 68 Jest szczupły i długi, aż ciężko mi uwierzyć, że niedawno był taki malutki
Do tego jest bardzo ruchliwy, bez problemu przekręca się na brzuszek
Na pocieszenie dla mamusiek których dzieci bardzo ulewają - mój synek od paru dni praktycznie nie ulewa, od czasu do czasu coś mu poleci ale nie w takich ilościach jak wcześniej. U nas to był koszmar, czasami nie zdążyłam z przebraniem a on już był mokry. Nic specjalnego nie robiliśmy, samo przeszło
klamka, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Magnolia, sunbrella jest z dermedic ten z pharmaceris to inny krem
Co do komarow, to my mamy krem na komary, kleszcze itp ale moja juz starsza... on jest powyzej 6 miesiaca...
Zizu, o matko! Ale ja rez ostatnio widzialam babeczke z dzieckiem w spiworku w wozku plus gruba bluza, podczas gdy moja miala cieniutka bluzeczke, legginsy 3/4 i gole stopy...
Olcia super, ze tak szybko przeszlo! U nas to bite 8 miesiecy trwalo, wiec dramat
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:
Olcia super, ze tak szybko przeszlo! U nas to bite 8 miesiecy trwalo, wiec dramat
Współczuję U nas od paru dni jest zdecydowanie lepiej, mam nadzieję, że tak już pozostanie
Natomiast Antoś bardzo się ślini, więc śliniaki i tak się przydająWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 16:33