Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Agula ale maluszek rośnie 😊. No i teraz się rozpycha. Najważniejsze że wszystko dobrze 😊.
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Bajka_88 wrote:Agula ale maluszek rośnie 😊. No i teraz się rozpycha. Najważniejsze że wszystko dobrze 😊.Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
Dziekuje dziewczyny:*
Bardzo milo przeczytac, ze komus moja skrobanina mogla komus pomoc😊
Mao, mina meza bezcenna, a polozna pekala ze smiechu😂
Wiesz czasu jak czasu, ale jakos brakuje mi bardziej weny do wymyslania tematow i zlepiania tego w spojna calosc pozniej...
Chyba moja najwieksza wena byla ta wyprawka, bo czesto bylam o to juz w czasie ciazy pytana, co, dlaczego taki wybor itp, a po porodzie jak jyz pouzywalam wszystkiego, postanowilam opisac jak to w praktyce wyglada, bo wiadomo, liste wyprawkowa znajdzie sie wszedzie, ale to tylko punkty, ja chciałam dodatkowo dosac komentarz skad taki wybor, czy potrzebne jest odrazu, czy mozna zaczekac do czasu, az faktycznie bedzie potrzebne, bo wiele mlodych mam kupuje wiele niepotrzebnych gadzetow bo tak w lustach wyprawkowych bylo, no i czy moj wybor sie sprawdzil, czy moze wybralabym inaczej...
Elfi, co do chustowania, uwielbiamy! Uczylam sie sama, chustowalam mala od czasu jak miala ok 2,5-3 tygidnie
Pozniej poprosilam tylko polozna, ktora prowadzila zajecia na weekendowej szkole rodzenia (bylam na takiej szybkiej 2 dni po 3h), ktora jest tez doradca zeby zerknela czy ok... bylo wszystko super...
Chusty mialam dwie, w zimie sie mniej nosilismy, to mnie tak nie ciagnelo do kupowania kolejnych... teraz mam juz jedna, bo rzadziej motamy, czesciej teraz korzystamy z nosidla (rowniez szyte z chusty)...
Obi opcje sa wspaniale, wiele razy uratowaly mi tylek, ile razy mala nie mogla zasnac i marudzila ze zmeczenia, a w chuscie 10 minut i spala jak susel...
Takze ja bardzo polecam!
Nosidlo kupilam dopiero jak mala juz sama siadac potrafila...
Jako, ze wczoraj sprzedalismy nasz wozek 2w1 a dopiero w okolucach weekendu bedzie nowy, to teraz spacer tylko w chuscie lub nosidle i wczoraj mialam ja na plecach i zasnela😂
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
dziewczyny ja tez czytam was o wyprawkach o w ogole tak jak moonik, skarpetek nawet nie mam i zupelnie nie w temacie! I nawet nie chce myslec o minie mojego meza jak zaczniemy sie za to zabierac bo wlasnie dom wykanczamy i finansowo jestesmy troche "zdolowani" ...
wozki...foteliki... zero pojecia mam . Zaraz zajrze do Ccierpliwej i zapisze wyprawke w ulubionych chociaz
Ja nie mam problemow z kreceniem sie w glowie.. moze faktycznie jakis niedobor?jaki masz kontakt z lekarzem moze jakiegos smsa wyslac z pytaniem czy to normalne?
Kate i Olga , gratki po wizycie :)Olga, Ciekawe co tam pod skrzyzowanymi nogami;)
Andzia tobie faktycznie juz bardzo malo brakujemoonik, andzia83 lubią tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
KeepCalm czuje na maxa,ze miedzy nozkami siusiak nie mam preferencji co do plci..wiadomo co jest najwazniejsze no ale instynkt mowi, ze bedzie Adas
Kaaama892 lubi tę wiadomość
Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
AMH 8.62
lekko Policystyczne jajniki
07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
mamy jeszcze:❄️❄️❄️
15.03.19 8dpt beta 0
Crio 05.04.19 4AA
9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
05.05--> serce wali jak dzwon mamy 11mm
07.07.19--> znamy plec chlopczyk! Gabrys -
KeepCalm wrote:dziewczyny ja tez czytam was o wyprawkach o w ogole tak jak moonik, skarpetek nawet nie mam i zupelnie nie w temacie! I nawet nie chce myslec o minie mojego meza jak zaczniemy sie za to zabierac bo wlasnie dom wykanczamy i finansowo jestesmy troche "zdolowani" ...
Udało nam siię zamieszkać na swoim, ale jeszcze „trochę” rzeczy musimy zrobić w domu zanim niemowlę się pojawi, także teraz co miesiąc staram się odłożyć coś na konto, bo z dzieckiem to lepiej mieć jakieś oszczędności, kupić coś z wyprawki oraz zrobić coś w domu 🤣😂 Z naszej dwójki, to ja jestem ta oszczędna, a mąż rozrzutny 😂🤣 a jeszcze samochód mój musimy zmienić, bo już się zlomkiem zrobił i strach potem dziecko nim wozić 🙈
I mimo, że nie zarabiamy źle to czasem mam myśli, że za mało kasy, nie damy rady itp... po czym uświadamiam sobie jakie mieliśmy szczęście, że się udało i to przy pierwszym transferze... i ile by za to szczęście oddały dziewczyny z różowej... bo pamietam te łzy i niepewność czy będę kiedyś mamą...
Sara88 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny 🌻🌻🌻
Ja całą noc burza , grzmoty ,i po oknach szukanie 💨💨
Przepłakalam pół dnia przez teściową, jak one potrafią z równowagi wyprowadził to głową mała 😤😓
Boję się przed usg, mam nadzieję , że z bejbikiem wszystko dobrze, pomimo moich nerwów i smutków.
Muszę się gdzieś wyżalić po prostu . -
Tropka wrote:Cześć Dziewczyny 🌻🌻🌻
Ja całą noc burza , grzmoty ,i po oknach szukanie 💨💨
Przepłakalam pół dnia przez teściową, jak one potrafią z równowagi wyprowadził to głową mała 😤😓
Boję się przed usg, mam nadzieję , że z bejbikiem wszystko dobrze, pomimo moich nerwów i smutków.
Muszę się gdzieś wyżalić po prostu .
Na pewno z maleństwem wszystko dobrze, nic się nie martw!! Nie wiem co Twoja teściowa odrąbała, ale już jej nie lubie, skoro ciężarną do łez doprowadza!!! Także przez teściową nie warto płakać, nosek do góry 😘
U mnie ani kropelka deszczu nie spadła i od rana 25 stopni... 🙈
-
Mao 🌻
Do wszystkiego nosa wściubia, chialaby wszystko wiedzieć o finansach , planach itd
I oczywiście teraz matki takie i takie A k8edts to pielucha tetrowa wystarczyla. Krytykuje każdego, a słowo dobre od niej to święto. Masakra po prostu. Już wczoraj nie wytrzymałam i powiedziałam, że chyba muszę się izolować od niej bo źle na mnie to wpływa. Temat rzeka . Aż się boję co będzie gdy dziecko się pojawi. Mieszkamy blisko siebie i to jest najgorsze .
Staram się nie przejmować ale same wiecie teraz hormony i już nie wytrzymałam.[/QUOTE]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 06:56
-
Tropka wrote:Mao 🌻
Do wszystkiego nosa wściubia, chialaby wszystko wiedzieć o finansach , planach itd
I oczywiście teraz matki takie i takie A k8edts to pielucha tetrowa wystarczyla. Krytykuje każdego, a słowo dobre od niej to święto. Masakra po prostu. Już wczoraj nie wytrzymałam i powiedziałam, że chyba muszę się izolować od niej bo źle na mnie to wpływa. Temat rzeka . Aż się boję co będzie gdy dziecko się pojawi. Mieszkamy blisko siebie i to jest najgorsze .
Staram się nie przejmować ale same wiecie teraz hormony i już nie wytrzymałam.
O jaaaa... nie lubię takich osób co wiedzą zawsze lepiej.... ja się nie dziwie, że nie wytrzymałaś, bo ileż można słuchać.. Najlepiej nie spędzaj z nią za dużo czasu, bo szkoda Twoich nerwów😘
Ja mam do teściowej z 50 km 😉
-
Eh te teściowe... Moja niestety mieszka piętro wyżej. Ale jej wczorajszy tekst mnie rozbawił: " Ty się módl, żeby przez te Twoje tatuaże dziecko znamion nie miało" 😂😂😂 Takiej głupoty jeszcze w życiu nie słyszałam 😁
A przepraszam jeszcze jedna genialna teoria - nie mogliśmy naturalnie zajść w ciążę, bo mamy tatuaże i to pewnie przez to 😏
Takie tam anegdotki na poprawę humoru 😁
Tropka, elfi, Kate86, andzia83 lubią tę wiadomość
-
Pogoda wrote:Eh te teściowe... Moja niestety mieszka piętro wyżej. Ale jej wczorajszy tekst mnie rozbawił: " Ty się módl, żeby przez te Twoje tatuaże dziecko znamion nie miało" 😂😂😂 Takiej głupoty jeszcze w życiu nie słyszałam 😁
A przepraszam jeszcze jedna genialna teoria - nie mogliśmy naturalnie zajść w ciążę, bo mamy tatuaże i to pewnie przez to 😏
Takie tam anegdotki na poprawę humoru 😁
Po co się tak okaleczać 😂Pogoda lubi tę wiadomość
-
Andziax88 wrote:Dziewczyny potrzebuje Waszej porady. Czy wszystkie robilyscie test Pappa? Bo ja bije się z myślami, lekarz dał Nam wolny wybór. Nie potrafię podjąć decyzji...🤔
-
Tam gdzie ja robiłam nawet nikt nie pytał, czy chcę robić, prenatalne są przeprowadzane jako zestaw - USG + Pappa. Z tym, że ja wyszłam z założenia, że jak w USG wszystko wyjdzie OK, to mam w głębokim poważaniu wyniki z krwi
My nad imionami cały czas deliberujemy. Ja dla synka mam jeden typ: Jeremi. Dla dziewczynki ostatnio zgodziliśmy się na Larę, ale prawdziwe dyskusje zaczną się, jak już płeć będzie pewna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 08:40
elfi lubi tę wiadomość