X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2019
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2019

Oceń ten wątek:
  • Bajka_88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agula ale maluszek rośnie 😊. No i teraz się rozpycha. Najważniejsze że wszystko dobrze 😊.

Aguuula;2525 lubi tę wiadomość

Bajka_88
    qb3cj44j0iv7jgvt.png

Starania o juniora od 2014 r.
    04.2018 początek przygody z in vitro
    transfer 05.2018 ciąża biochemiczna :(
    transfer 06.2018 :(
    04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka <3 <3. ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
    31.10 - maluszki są z nami

Cudzie trwaj...
  • Aguuula;2525 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka_88 wrote:
    Agula ale maluszek rośnie 😊. No i teraz się rozpycha. Najważniejsze że wszystko dobrze 😊.
    Nooo, na usg lekarka się śmiała ze mały podobny do taty :P Duży jest a ja taki szczypior no ale dobijam do 50 kg 😂 :P nastepna wizyta za miesiąc :o bo idzie na urlop ale mam wpaść z wynikami na koniec czerwca.

Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
    Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
    4xIUI :( ,3x transfer :( ,1x crio :( ,1x transfer -biochemiczna :( , 1x crio :), drugi crio :)
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny:*
    Bardzo milo przeczytac, ze komus moja skrobanina mogla komus pomoc😊

Mao, mina meza bezcenna, a polozna pekala ze smiechu😂

Wiesz czasu jak czasu, ale jakos brakuje mi bardziej weny do wymyslania tematow i zlepiania tego w spojna calosc pozniej...

Chyba moja najwieksza wena byla ta wyprawka, bo czesto bylam o to juz w czasie ciazy pytana, co, dlaczego taki wybor itp, a po porodzie jak jyz pouzywalam wszystkiego, postanowilam opisac jak to w praktyce wyglada, bo wiadomo, liste wyprawkowa znajdzie sie wszedzie, ale to tylko punkty, ja chciałam dodatkowo dosac komentarz skad taki wybor, czy potrzebne jest odrazu, czy mozna zaczekac do czasu, az faktycznie bedzie potrzebne, bo wiele mlodych mam kupuje wiele niepotrzebnych gadzetow bo tak w lustach wyprawkowych bylo, no i czy moj wybor sie sprawdzil, czy moze wybralabym inaczej...

Elfi, co do chustowania, uwielbiamy! Uczylam sie sama, chustowalam mala od czasu jak miala ok 2,5-3 tygidnie ;)
    Pozniej poprosilam tylko polozna, ktora prowadzila zajecia na weekendowej szkole rodzenia (bylam na takiej szybkiej 2 dni po 3h), ktora jest tez doradca zeby zerknela czy ok... bylo wszystko super...

Chusty mialam dwie, w zimie sie mniej nosilismy, to mnie tak nie ciagnelo do kupowania kolejnych... teraz mam juz jedna, bo rzadziej motamy, czesciej teraz korzystamy z nosidla (rowniez szyte z chusty)...
    Obi opcje sa wspaniale, wiele razy uratowaly mi tylek, ile razy mala nie mogla zasnac i marudzila ze zmeczenia, a w chuscie 10 minut i spala jak susel...
    Takze ja bardzo polecam!
    Nosidlo kupilam dopiero jak mala juz sama siadac potrafila...
    Jako, ze wczoraj sprzedalismy nasz wozek 2w1 a dopiero w okolucach weekendu bedzie nowy, to teraz spacer tylko w chuscie lub nosidle i wczoraj mialam ja na plecach i zasnela😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • KeepCalm Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja tez czytam was o wyprawkach o w ogole tak jak moonik, skarpetek nawet nie mam i zupelnie nie w temacie! I nawet nie chce myslec o minie mojego meza jak zaczniemy sie za to zabierac bo wlasnie dom wykanczamy i finansowo jestesmy troche "zdolowani" ...

wozki...foteliki... zero pojecia mam . Zaraz zajrze do Ccierpliwej i zapisze wyprawke w ulubionych chociaz ;)

Ja nie mam problemow z kreceniem sie w glowie.. moze faktycznie jakis niedobor?jaki masz kontakt z lekarzem moze jakiegos smsa wyslac z pytaniem czy to normalne?

Kate i Olga , gratki po wizycie :)Olga, Ciekawe co tam pod skrzyzowanymi nogami;)
    Andzia tobie faktycznie juz bardzo malo brakuje :)

moonik, andzia83 lubią tę wiadomość

2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
    14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
    15.04 - dwa serduszka <3 <3
    22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
    704b2a6a48.png[
  • Olga_89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KeepCalm czuje na maxa,ze miedzy nozkami siusiak :) nie mam preferencji co do plci..wiadomo co jest najwazniejsze ;) no ale instynkt mowi, ze bedzie Adas ;)

Kaaama892 lubi tę wiadomość

8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
  • mao Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KeepCalm wrote:
    dziewczyny ja tez czytam was o wyprawkach o w ogole tak jak moonik, skarpetek nawet nie mam i zupelnie nie w temacie! I nawet nie chce myslec o minie mojego meza jak zaczniemy sie za to zabierac bo wlasnie dom wykanczamy i finansowo jestesmy troche "zdolowani" ...
    Kochana, znam ten ból... my zaczęliśmy budować dom, a potem starać się o bobasa, nie myśleliśmy, że pójdzie nam to tak ciężko.. i zajmie 2,5 roku starań 😉 także robiliśmy coś w domu i coś wydawaliśmy na lekarzy i tak sobie ciułaliśmy... potem mnie coś podkusiło i do skarbonki zaczęłam odkładać kasę i nawet nie wiem jak uzbierałam ładną sumkę na IVF😊
    Udało nam siię zamieszkać na swoim, ale jeszcze „trochę” rzeczy musimy zrobić w domu zanim niemowlę się pojawi, także teraz co miesiąc staram się odłożyć coś na konto, bo z dzieckiem to lepiej mieć jakieś oszczędności, kupić coś z wyprawki oraz zrobić coś w domu 🤣😂 Z naszej dwójki, to ja jestem ta oszczędna, a mąż rozrzutny 😂🤣 a jeszcze samochód mój musimy zmienić, bo już się zlomkiem zrobił i strach potem dziecko nim wozić 🙈
    I mimo, że nie zarabiamy źle to czasem mam myśli, że za mało kasy, nie damy rady itp... po czym uświadamiam sobie jakie mieliśmy szczęście, że się udało i to przy pierwszym transferze... i ile by za to szczęście oddały dziewczyny z różowej... bo pamietam te łzy i niepewność czy będę kiedyś mamą...

Sara88 lubi tę wiadomość

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🌻🌻🌻
    Ja całą noc burza , grzmoty ,i po oknach szukanie 💨💨
    Przepłakalam pół dnia przez teściową, jak one potrafią z równowagi wyprowadził to głową mała 😤😓
    Boję się przed usg, mam nadzieję , że z bejbikiem wszystko dobrze, pomimo moich nerwów i smutków.
    Muszę się gdzieś wyżalić po prostu .

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :) mnie wczoraj rozwolnienie pogonilo w nocy. Az się przestraszylam czemu tak :/

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tropka wrote:
    Cześć Dziewczyny 🌻🌻🌻
    Ja całą noc burza , grzmoty ,i po oknach szukanie 💨💨
    Przepłakalam pół dnia przez teściową, jak one potrafią z równowagi wyprowadził to głową mała 😤😓
    Boję się przed usg, mam nadzieję , że z bejbikiem wszystko dobrze, pomimo moich nerwów i smutków.
    Muszę się gdzieś wyżalić po prostu .

Na pewno z maleństwem wszystko dobrze, nic się nie martw!! Nie wiem co Twoja teściowa odrąbała, ale już jej nie lubie, skoro ciężarną do łez doprowadza!!! Także przez teściową nie warto płakać, nosek do góry 😘

U mnie ani kropelka deszczu nie spadła i od rana 25 stopni... 🙈

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi może więcej owoców zjadłaś albo coś mlecznego 🤔..mnie częściej teraz po truskawkach i czereśniach goni.

• Tropka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻Mao

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 06:45

• Tropka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mao 🌻
    Do wszystkiego nosa wściubia, chialaby wszystko wiedzieć o finansach , planach itd
    I oczywiście teraz matki takie i takie A k8edts to pielucha tetrowa wystarczyla. Krytykuje każdego, a słowo dobre od niej to święto. Masakra po prostu. Już wczoraj nie wytrzymałam i powiedziałam, że chyba muszę się izolować od niej bo źle na mnie to wpływa. Temat rzeka . Aż się boję co będzie gdy dziecko się pojawi. Mieszkamy blisko siebie i to jest najgorsze .
    Staram się nie przejmować ale same wiecie teraz hormony i już nie wytrzymałam.[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 06:56

• mao Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tropka wrote:
    Mao 🌻
    Do wszystkiego nosa wściubia, chialaby wszystko wiedzieć o finansach , planach itd
    I oczywiście teraz matki takie i takie A k8edts to pielucha tetrowa wystarczyla. Krytykuje każdego, a słowo dobre od niej to święto. Masakra po prostu. Już wczoraj nie wytrzymałam i powiedziałam, że chyba muszę się izolować od niej bo źle na mnie to wpływa. Temat rzeka . Aż się boję co będzie gdy dziecko się pojawi. Mieszkamy blisko siebie i to jest najgorsze .
    Staram się nie przejmować ale same wiecie teraz hormony i już nie wytrzymałam.
    [/QUOTE]
    O jaaaa... nie lubię takich osób co wiedzą zawsze lepiej.... ja się nie dziwie, że nie wytrzymałaś, bo ileż można słuchać.. Najlepiej nie spędzaj z nią za dużo czasu, bo szkoda Twoich nerwów😘
    Ja mam do teściowej z 50 km 😉

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara 😁😁😘
    Taki mam plan Mao, nie wiem czy to coś da ale będę starała się trzymać z daleka.

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh te teściowe... Moja niestety mieszka piętro wyżej. Ale jej wczorajszy tekst mnie rozbawił: " Ty się módl, żeby przez te Twoje tatuaże dziecko znamion nie miało" 😂😂😂 Takiej głupoty jeszcze w życiu nie słyszałam 😁
    A przepraszam jeszcze jedna genialna teoria - nie mogliśmy naturalnie zajść w ciążę, bo mamy tatuaże i to pewnie przez to 😏
    Takie tam anegdotki na poprawę humoru 😁

Tropka, elfi, Kate86, andzia83 lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Tropka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Eh te teściowe... Moja niestety mieszka piętro wyżej. Ale jej wczorajszy tekst mnie rozbawił: " Ty się módl, żeby przez te Twoje tatuaże dziecko znamion nie miało" 😂😂😂 Takiej głupoty jeszcze w życiu nie słyszałam 😁
    A przepraszam jeszcze jedna genialna teoria - nie mogliśmy naturalnie zajść w ciążę, bo mamy tatuaże i to pewnie przez to 😏
    Takie tam anegdotki na poprawę humoru 😁
    Pogoda też miałam podobne jeszcze zanim zaszlam 😁😁😎
    Po co się tak okaleczać 😂

Pogoda lubi tę wiadomość

• mao Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88 wrote:
    Dziewczyny potrzebuje Waszej porady. Czy wszystkie robilyscie test Pappa? Bo ja bije się z myślami, lekarz dał Nam wolny wybór. Nie potrafię podjąć decyzji...🤔
    Zgodnie z najnowszymi wytycznymi FMF powinno się robic USG+ test PAPPA łącznie dają 95% dokładności, także wydaje mi się ze wszyscy lekarze z certyfikatami kierują na Pappa. Ja się tym wynikiem strasznie stresowałam, ale cieszę się, że zrobiłam, bo ryzyko wad bardzo mocno mi spadło. Niestety test PAPPA wychodzi często fałszywie dodatni i to już niestety wielki stres..

atdcj44jv390pb8f.png

bl9czbmhesnf4kc4.png
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziax88.. mój gin nie kazał. Mowil że zaleca jak kobieta ma wiek czy były w rodzinie choroby i jak usg by mu się nie podobało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 08:34

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • mia4444 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie kochane juz imiona :) mOj synek juz jest oficjalnie WINCENTY ;)

elfi, asienka30, moonik, LadyS, Sara88 lubią tę wiadomość

74diwn15bdy1nj9o.png ❤❤❤.
  • Dzyzia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie ja robiłam nawet nikt nie pytał, czy chcę robić, prenatalne są przeprowadzane jako zestaw - USG + Pappa. Z tym, że ja wyszłam z założenia, że jak w USG wszystko wyjdzie OK, to mam w głębokim poważaniu wyniki z krwi ;)

My nad imionami cały czas deliberujemy. Ja dla synka mam jeden typ: Jeremi. Dla dziewczynki ostatnio zgodziliśmy się na Larę, ale prawdziwe dyskusje zaczną się, jak już płeć będzie pewna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 08:40

elfi lubi tę wiadomość

GD2qp1.png
    3dDYp1.png

AMH=0,83
    1 transfer IVF: 12/1/2019; 12 dpt beta 0,4;
    2 transfer crio: 18/2 - 2 blastki
    7 dpt - 16.8
    9 dpt - 23.4
    11 dpt - 27.1
    14 dpt - 123
    17 dpt - 511
    22 dpt - 2400

09/2021 naturals
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ