Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chce rodzic naturalnie - jedyne co mnie w naturalnym porodzie przeraza to brak kontroli nad terminem, bo wiesz tylko okolo ktorej daty powinno zaczac sie cos dziac. Cesarke latwiej zaplanowac, masz date, wchodzisz, kroja. A z naturalnym nie ma tak latwo. Ale to raczej lekki control frak ze mnie wychodzi, trudno to nazwac powaznym argumentem
moonik, Marianka@87, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Dzyzia wrote:Ja chce rodzic naturalnie - jedyne co mnie w naturalnym porodzie przeraza to brak kontroli nad terminem, bo wiesz tylko okolo ktorej daty powinno zaczac sie cos dziac. Cesarke latwiej zaplanowac, masz date, wchodzisz, kroja. A z naturalnym nie ma tak latwo. Ale to raczej lekki control frak ze mnie wychodzi, trudno to nazwac powaznym argumentem
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Patryka89 wrote:Jestem juz po usg, wszystko ok wyniki ryzyka będą do odbioru w piątek. No i wstępnie pani doktor powiedziała, że wygląda na chłopaka szczerze mówiąc oboje liczyliśmy na dziewczynkę, ale z chłopakiem tez powinniśmy się dogadać 😀
-
rebe wrote:Iriska, super z szefowa. Ja tez się cykam, nie wiedzieć czemu, jak sobie ćwiczę co powiem, to wychodzi mi taki przepraszający ton, zupełnie bez sensu. Zwłaszcza ze moja szefowa ma dzieci i często o swoim macierzyńskie i jego początkach opowiada.
U nas wizyta minęła Ok, 11t5d (dlaczego tak to się różni?! Ostatnio jak byłam na usg tez w poniedziałek 2 tygodnie temu to byłam w 9t1d!)
Młode mierzy 46mm, przeziernosc karkowa w normie, czekamy na wyniki niftow.
Zapytany o to, skąd roznica w wielkości brzucha miedzy rano a wieczorem, odpowiedział; ze to kwestia powietrza...i pokazał mi gdzie teraz jest moja macica- wciąż na wysokości wzgórka łonowego. Od kilku dni nie mam żadnych problemów żołądkowych, a naprawdę wszystkie ubrania mnie już uwierają, nie mogę nosić dżinsów, obcisłe sukienki eksponują brzuszek...No, to chyba nie tylko powietrze? -
moonik wrote:A ja melduję się po połówkowych. Wszystko co mogło być sprawdzone jest w normie 😄😄😄
100% chłopaka 😉, waga ok 320g, długości nie da się już zmierzyć, ale np rozmiar stopy to 3cm.😁
Co do ubranek używanych to ja biorę całą masę od przyjaciółki (na różne rozmiary) ona teraz oczekuje córki, ale co chłopięce po jej synu już na mnie czeka i mam zamiar na tym bazować. Biorę je gratis 😆 (część sama kupiłam bo jej syn to mój chrześniak).
A co do wagi to ja na razie + 2,5kgmoonik lubi tę wiadomość
-
Ja zawsze myslalam ze bede rodzic naturalnie ale lekarz od rau powiedzial ze blizniaki to "niestety" cesarka. Teraz ciekawe co powie nowa lekarka ale chyba bym zeszla na zawal jakby powiedziala ze sn.. bo to jednak bardziej skomplikowane przy dwojce..
Patryka moje sie pokazaly w 16 tc i tak zostalo. ponoc przed 16tc to wlasnie jeszce sie zmienia... Ja powiedzialam lekarzowi ze ma mowic tylko jesli jest 100%pewny;)
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Jeśli chodzi o porody SN lub cc, no to chyba wiadomo powszechnie, że SN zdrowiej dla dziecka, ale też faktem jest, że kiedyś umieralnosc okołoporodowa zarówno dzieci, jak i matek była dużo wyższa. Poza tym obecne niemowlęta mają średnio większe główki niż kiedyś.
Żeby nie było, wolałabym poród SN bez komplikacji 😊
Bajka, a to niespodziankę miałaś w takim razie! U mnie w sumie lekarka stwierdziła to na podstawie kształtu kości lonowej, bo narządów płciowych jeszcze nie było widać. Ciekawe co z tego będzie.
Zulka, chyba płci jeszcze za bardzo nie widać na tym etapie, bo u mnie lekarka nie widziała narządów.
Rebe, u mnie pomiary wychodziły różne w zależności od tego, czy się dziecko skulilo czy wyprostowalo -
Ja tez rodzilam sn i bardzo sobie chwale, fakt bol byl niewypbrazalny, a porod dlugi i nielatwy, ale bylo warto...
No ale ja mowie, mialam jasna sytuacje, co jakby nie postepowala akcja, ze nie beda niepitrzebnie odwlekac wtedy cc do ostatniej chwili itp... wiec bylam spokojna...
Na tej wizycie przedporodowej mialam rowniez wyznaczony termin stawienia sie w szpitalu dzien przed wyliczonym tp na wywolanie jesli sie wczesniej samo nie zacznie, wiec o oczekiwanie tez bylam spokojna, bo wiedzialam, kiedy dokladnie zacznie sie cos najpozniej dziac...
Urodzilam dokladnie w dzien wyznaczonego tp 40+0tc
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A! Dziewczyny, nie wiem, czy sie rejestrujecie na roznych portalach firm dla maluszkow, ale jesli nie to polecam, bo warto!
My wlasnie odebralysmy paczke z hipp na roczek i jestesmy bogatsze o kupony znizkowe, tubke owocowa, szczoteczke do zebow, ksiazeczke i girlande "wszystkiego najlepszego w dniu urodzin"...
A juz w ciazy mozna fajne prezenty od roznych firm zbierac...
Od hipp to np przez okres mojej ciazy i pierwszego roku zycia malej juz czwarta paczka...moonik lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Kate, Agula czy chcecie wpisać się na pierwszą stronę ??Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Cccierpliwa wrote:A! Dziewczyny, nie wiem, czy sie rejestrujecie na roznych portalach firm dla maluszkow, ale jesli nie to polecam, bo warto!
My wlasnie odebralysmy paczke z hipp na roczek i jestesmy bogatsze o kupony znizkowe, tubke owocowa, szczoteczke do zebow, ksiazeczke i girlande "wszystkiego najlepszego w dniu urodzin"...
Od hipp to np przez okres mojej ciazy i pierwszego roku zycia malej juz czwarta paczka...
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Cccierpliwa wrote:A! Dziewczyny, nie wiem, czy sie rejestrujecie na roznych portalach firm dla maluszkow, ale jesli nie to polecam, bo warto!
Od hipp to np przez okres mojej ciazy i pierwszego roku zycia malej juz czwarta paczka...
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Dziewczyny mam do Was pytanie. Dziś miałam badania prenatalne. Wyniki krwi będą za tydzień ale mam pytanie co do usg. Wszystko wyszło ok poza jednym : Doctus Venosus PI przepływ zylny 0,700 czyli disc mocno poniżej normy. Czy któraś z Was miała podobne wyniki? Lekarz powiedział że wszystko jest ok ale ja już naczytalam się że to może oznaczać choroby serca etc
-
Ja 2 razy urodziłam sn pierwszy poród przenoszona ciaza wywoływania 3 razy za 3 poszlo 12 godzin leżenia gdyby nie to zapewne bylo by szybciej jakby tylko pozwolili mi wstać pochodzic A to leze nie i bóle z kręgosłupa no coś okropnego po naturalnym nie mogłam długo dojść do siebie pobekalam w środku kolezanki po cc szybciej smigaly niż ja
2 poród martwy przedwczesny tez wywoływany reakcja mojego organizmu na leki masakra drgawki i inne cuda dojście do siebie tez mi trochę zajęło
Bardzo boje sie zarówno porodu sn jak i cc -
Dziś powiedziałam szefowej, popłakała się ze wzruszenia! Ulżyło mi...
iriiska, Marianka@87, Olalasz, aganieszkam, moonik, elfi, Patryka89, mia4444, Cccierpliwa, Ewi28, japonka, KeepCalm, zulka lubią tę wiadomość
-
rebe wrote:Dziś powiedziałam szefowej, popłakała się ze wzruszenia! Ulżyło mi...
rebe lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Ja rozwazalam teraz poród w prywatnej klinice ale wzięli i zamknęli ja jakies 2 lata temu hehehe mysle ze porod w takiej klinice jest bardzie komfortowy moja jedna z kolezanek rodziła i byla bardzo zadowolona jakby miała taka możliwość zapewne bym skorzystala
Olalasz lubi tę wiadomość
-
Bajka_88 wrote:Kate, Agula czy chcecie wpisać się na pierwszą stronę ??Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
Dziewczyny, mam do Was pytanie z kategorii głupich... czy Wy też macie takie czarne włochy na brzuchu? 😂 bo ja od jakiegoś czasu tak. I zastanawiam się, jak ja się w stroju kąpielowym ludziom pokażę!