Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
elfi wrote:Dziewczyny, co do spodni ciążowych to napiszę jeszcze raz bo warto
Legginsy z Lidla są naprawdę super, jak dorwiecie to kupujcie! Mierzyłam też te z H&M, ale były słabe w porównaniu z lidlowymi.
Za to dżinsy odwrotnie - te z H&M uwielbiam, są mięciutkie i bardzo wygodne i lidlowe przy nich wysiadają - sztywne takie, szew się odciska na nodze itd.
W H&M są też fajne rajstopy ciążowe jeśli któraś dużo chodzi w sukienkach. Można je też nosić potem z normalnym brzuchem
Dzisiaj byłam mojej lekarki w enelmed i postanowione, że jednak u niej będę prowadzić ciaze, pasuje mi szyjka długa i macica wielka, aż ona była zdziwiona jak ja macała przez brzuch USG mam w następny wtorek więc jeszcze chwilka. Wszystkie badania zrobione i ok, prenatalne na 05.09.
Miałyście cytologię robiona? Ja powinnam ale tak jestem napakowana luteina że nie dało się pobrać.
To się pozwierzalam ze wszystkiego
A i jeszcze piżamka z Lidla - spodnie genialne, góra średnia ale wszystko wygodne i przyda się na zimę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 12:24
Makt lubi tę wiadomość
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Cześć dziewczyny! Jesteśmy po badaniu połówkowym. Wszystko Ok. 370 gram szczęścia 😍 a stópki maja po 3,3 cm. Jak sobie wyobraziłam te maleńkie stópki to się popłakałam, jakie one musza być cudowne. Ten tydzień w ogole był przyjemny, widziałam malucha dwa razy, bo w poniedziałek mieliśmy jeszcze standardowa wizytę u lekarki prowadzącej. Jestem super szczęśliwa.
Wiem tez o co chodziło z kiepskim wynikiem pappy - może wskazywać na problemy z łożyskiem, profilaktycznie dostałam heparynę w większej dawce, która będę brała już do końca ciąży i tak samo acard.
Ja kupiłam legginsy w Marilyn, jestem z nich bardzo zadowolona, super materiał na „wyjście” a po domu mam jakieś No Name, które są cieńsze i tez wygodne. Poza tym nadal wchodzę w spódniczki sprzed ciąży 🙂 niby już 5ty miesiąc ale brzuch jeszcze taki mało duży 🙂
elfi, Makt, aganieszkam, Morwa, Matyśka, KeepCalm, iriiska, Olalasz, asienka30, Sara88, Bajka_88, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
-
glittergold wrote:Cześć dziewczyny! Jesteśmy po badaniu połówkowym. Wszystko Ok. 370 gram szczęścia 😍 a stópki maja po 3,3 cm. Jak sobie wyobraziłam te maleńkie stópki to się popłakałam, jakie one musza być cudowne. Ten tydzień w ogole był przyjemny, widziałam malucha dwa razy, bo w poniedziałek mieliśmy jeszcze standardowa wizytę u lekarki prowadzącej. Jestem super szczęśliwa.
Wiem tez o co chodziło z kiepskim wynikiem pappy - może wskazywać na problemy z łożyskiem, profilaktycznie dostałam heparynę w większej dawce, która będę brała już do końca ciąży i tak samo acard.
Ja kupiłam legginsy w Marilyn, jestem z nich bardzo zadowolona, super materiał na „wyjście” a po domu mam jakieś No Name, które są cieńsze i tez wygodne. Poza tym nadal wchodzę w spódniczki sprzed ciąży 🙂 niby już 5ty miesiąc ale brzuch jeszcze taki mało duży 🙂
Heparynę dostałaś z jakich względów? Ja ją biorę odkąd miałam krwawienie i krwiaka.
Też zamierzam odwiedzić Marilyn w sprawie legginsów.
-
iriiska wrote:A ja się wcisnęłam w te jeansy z Lidla inak na te chwile są dla mnie bardzo wygodne i dobrze leżą ale jak brzuszek większy urośnie to faktycznie będą zbyt opinające. I ogólnie jak takie spodnie podkreślają że ten brzusze juz tam jest!
Dzisiaj byłam mojej lekarki w enelmed i postanowione, że jednak u niej będę prowadzić ciaze, pasuje mi szyjka długa i macica wielka, aż ona była zdziwiona jak ja macała przez brzuch USG mam w następny wtorek więc jeszcze chwilka. Wszystkie badania zrobione i ok, prenatalne na 05.09.
Miałyście cytologię robiona? Ja powinnam ale tak jestem napakowana luteina że nie dało się pobrać.
A i jeszcze piżamka z Lidla - spodnie genialne, góra średnia ale wszystko wygodne i przyda się na zimęiriiska lubi tę wiadomość
-
iriiska wrote:A ja się wcisnęłam w te jeansy z Lidla inak na te chwile są dla mnie bardzo wygodne i dobrze leżą ale jak brzuszek większy urośnie to faktycznie będą zbyt opinające. I ogólnie jak takie spodnie podkreślają że ten brzusze juz tam jest!
A i jeszcze piżamka z Lidla - spodnie genialne, góra średnia ale wszystko wygodne i przyda się na zimęiriiska lubi tę wiadomość
-
Olalasz wrote:Ja tak mam 7 razy dziennie. Przerażam się, martwię, czy dam radę, czy to dobra decyzja była 🙈 Źle się czuję, nie czuje się sobą i z powodu nastrojów i ogólnego samopoczucia. Ale generalnie to chyba się cieszę Po prostu po tylu latach starań nie mogę w to do końca uwierzyć i mam strach, ze ta bańka pryśnie.
Ja nawet z nastrojami nie mam problemu (tzn zawsze byłam labilna, wiec po prostu wiele się nie zmieniło), ale ciągle wyczekuję na poprawę samopoczucia fizycznego...
A jak u Ciebie, objawy ciążowe w pełni?Olalasz lubi tę wiadomość
-
zulka wrote:Te stópki to muszą być cudowne takie do całowania. Gratuluje.
Heparynę dostałaś z jakich względów? Ja ją biorę odkąd miałam krwawienie i krwiaka.
Też zamierzam odwiedzić Marilyn w sprawie legginsów.
Miałam od samego początku, u mnie jest choroba reumatologiczna, czyli może wskazywać na problemy z immunologia, bo to zwykle chodzi parami (takie są moje wnioski, chociaż zauważyłam ze w mojej klinice każda dziewczyna dostaje).Później badałam D dimery, wyszły ponad 700 i miałam zwiększoną dawkę a teraz mam jeszcze większa po tej nieszczęsnej pappie. -
Mikuśka wrote:Dziewuszki gdzie kupić pieluszki najlepiej aby gatunkowo były dobre chodzi mi o tetre i franelowe ?
Edit. A propos pieluszek to ile ich potrzeba na początek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 16:09
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Patryka89 wrote:Tak to jest, najpierw tyle czekamy na ciążę, a potem na przemian strach jak to będzie i ze to wszystko się skończy. Niestety taka nasza dola.
Ja nawet z nastrojami nie mam problemu (tzn zawsze byłam labilna, wiec po prostu wiele się nie zmieniło), ale ciągle wyczekuję na poprawę samopoczucia fizycznego...
A jak u Ciebie, objawy ciążowe w pełni?rebe, Patryka89 lubią tę wiadomość
31.01-1 IUI 🙁
25.02- 2IUI🙁
06.05- początek przygotowań do IVF
19.06 punkcja: 11 oocytów, 7 dojrzałych, 7 zarodków
22.06 transfer dwóch 3-dniowych zarodków (8A/B i 10A),
1 ❄️ -
Mnie całe złe samopoczucie tajemniczo minęło z wejściem w 11tc, z dnia na dzień! A dzień wcześniej jeszcze wymiotowałam.
Teraz czuje się tak cudownie, zw muszę się pilnować, bo zapominam, ze jestem w ciąży w czasem...!
Nawet piersi nie bolą, chociaż rozmiar został.
Btw, trochę mi przykro, bo spodziewaliśmy się jutro wyników Niftow (w zeszły piątek zrobiłam badania), a się okazało, ze wyniki są po 7 dniach ROBOCZYCH, czyli będą dopiero w środę...
Tzn spodziewam się, ze wszystko będzie dobrze bo robiliśmy pgd zarodków, ale nastawiłam się na płeć i oficjalne informowanie rodziny. Trudno, będzie trzeba poćwiczyć cierpliwośc:-)
Olalasz wrote:Ja tez czekam na poprawę właśnie. Wszystko jest w pełni. Bolące piersi, nudności, braki sił, humory i taki ogólny stan „dziwnego samopoczucia”. Ale mówię sobie: jeszcze chwila i będzie lepiejMakt, zulka, Olalasz lubią tę wiadomość
-
Morwa wrote:Cześć na kiedy jesteś umówiona na wizytę?
Makt lubi tę wiadomość
19.07.2019 2 FET
25.07 - 6dpt - bhcg 48,5
27.07 - 8dpt - bhcg 131, prg 35,2
30.07 - 11 dpt - bhcg 536
05.08 - 17 dpt - bhcg 4561, prg 48,3
14.08 - 26 dpt
26.03.2020 - Jasiek 👶
26.04.2022 - IVF
04.05.2022 - 8 dpt - bhcg 29,4
06.05.2022 - 10 dpt - bhcg 106, próg 36
08.05.2022 - 12 dpt - bhcg 271 (inne labo)
10.05.2022 - 14 dpt - bhcg 685
22.05.2022 - 26 dpt (6+0) - 5,4 mm ❤️ -
Aniaem1986 wrote:Jestem na dwie :p Moj lekarz z kliniki umówił mnie na 21.08, ale to strasznie długo i nie jestem pewna czy chce u niego prowadzic ciaze. I umowilam się jeszcze na najblizszy poniedzialek do innego ginekologa. Musze to przemyśleć
Ja mam jutro wizytę, dzisiaj miała Kate, a w sobotę ma Makt emocje, emocje i jeszcze raz emocje:) nie mogę się doczekać Twojej wizyty !!Makt lubi tę wiadomość
-
Witam nowe koleżanki 😊
Mikuśka ja kolorowe kupowałam u koleżanki tetra po 6 zł/szt, a flanela po 12. Jakościowo bardzo dobre. Jej córa ciora je drugi rok i nic się z nimi nie dzieje.
Jeżeli chodzi o białe to będę zamawiać przez internet. Tylko trzeba zwrócić uwagę na gramaturę. Im większa tym lepsza.
Marianka jeżeli chodzi o ilość ja samych białych kupię napewno minimum 10. Wiadomo tego nigdy za wiele. Wystarczy że dziecko ulewa i pieluchy schodzą. A tego używasz wszędzie. Nosisz dziecko - pielucha, kładziesz dziecko -pielucha. Nawet do kąpania moja koleżanka kładła na spód wanienki pieluchę.
Samych kolorowych mam już 10 plus 6 flanela.
Glittergold super wiadomości. Duży twój bobas 😊.
Jeżeli chodzi o cytologię to robiłam przed transferem i potem w maju ale wyniki z maja zaginęły w niewyjaśnionych okolicznościach 🤦.
Iriiska góra od piżamy jest po prostu mega . Ale chyba do karmienia. Ja chyba sobie jakiś guziczek przeszyje bo nie będę z cycami na wierzchu spała 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 20:37
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Kupiłam sobie w lidlu te legginsy ciążowe, wydają się spoko, choć jeszcze nie mierzyłam. Za to piżamy jakoś mnie nie oczarowały, kupię przy innej okazji.
-
Bajka_88 wrote:Marianka jeżeli chodzi o ilość ja samych białych kupię napewno minimum 10. Wiadomo tego nigdy za wiele. Wystarczy że dziecko ulewa i pieluchy schodzą. A tego używasz wszędzie. Nosisz dziecko - pielucha, kładziesz dziecko -pielucha. Nawet do kąpania moja koleżanka kładła na spód wanienki pieluchę.
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Bajka_88 wrote:Witam nowe koleżanki 😊
Mikuśka ja kolorowe kupowałam u koleżanki tetra po 6 zł/szt, a flanela po 12. Jakościowo bardzo dobre. Jej córa ciora je drugi rok i nic się z nimi nie dzieje.
Jeżeli chodzi o białe to będę zamawiać przez internet. Tylko trzeba zwrócić uwagę na gramaturę. Im większa tym lepsza.
Marianka jeżeli chodzi o ilość ja samych białych kupię napewno minimum 10. Wiadomo tego nigdy za wiele. Wystarczy że dziecko ulewa i pieluchy schodzą. A tego używasz wszędzie. Nosisz dziecko - pielucha, kładziesz dziecko -pielucha. Nawet do kąpania moja koleżanka kładła na spód wanienki pieluchę.
Glittergold super wiadomości. Duży twój bobas 😊.
Jeżeli chodzi o cytologię to robiłam przed transferem i potem w maju ale wyniki z maja zaginęły w niewyjaśnionych okolicznościach 🤦.
Iriiska góra od piżamy jest po prostu mega . Ale chyba do karmienia. Ja chyba sobie jakiś guziczek przeszyje bo nie będę z cycami na wierzchu spała 😂 -
Marianka@87 wrote:No właśnie wiem że idzie tych pieluszek mnóstwo, ale Bajeczko Ty podajesz ilości w Twoim przypadku na dwoje maluszków?
Tyle kupie na początek. Jeżeli będzie brakować to dokupie więcej.
10 pieluch to chyba na jedno dzieckoMarianka@87 lubi tę wiadomość
Bajka_88
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
Cudzie trwaj... -
Tez jestem zdania, ze pieluch nigdy za wiele!
Moja corka akurat z tych ulewajacych byla i potrafila zslatwic 5 zestawow swoich ubran, trzy moje i kilka tetry i flaneli w jeden dzien...
Dodatkowo, podobnie jak Morwa jak karmilam, lub sciagalam mleko z jednej piersi, to do biustonosza w druga wkladalam tetre, inaczej wszystko zalane...
Kupilam 10 flaneli i 15 tetry na poczatek, a juz po pierwszym tygodniu dokupowalam, bo musialam je non stop prac, bo byly braki
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Morwa wrote:Moja córka co prawda nie ulewała , więc na nią nie traciłam dużej ilości pieluch dziennie , ale za to na mnie szło ich na prawdę sporo. Mleko tryskało z cycków na prawo i lewo. Najgorzej zalewałam wszystko podczas karmienia. Córa piła z jednego a drugi gdyby nie pielucha zalewałby pół domu. Także zgadzam się. Pieluch nigdy za wiele
Bajka_88
transfer 06.2018
Cudzie trwaj...