Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Catlady wrote:Naprawdę tak robią? A ja myślałam, że kobiety wracające z macierzyńskiego do pracy, przez rok mają „ochronkę” (mowa tu o sytuacji, gdzie jest umowa na czas nieokreślony). Tak mi ktoś kiedyś powiedział. To nie jest prawda?
Catlady, mao, Tropka, Makt lubią tę wiadomość
Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Catlady, tez polecam 'w oczekiwaniu na dziecko'. Ponadto przydatna okazała się jeszcze 'Mamy dla mamy', to książka polskich autorek, jest tam dużo praktycznych porad w odniesieniu do naszych realiów i naszego prawa.
Catlady lubi tę wiadomość
-
Rebe, ja mam zawsze podwyższony puls (kolo 100), przed ciążą miałam niższy, ale ogólnie tez wysoki. Ogólnie mamy teraz więcej krwi, serce musi szybciej pracować, wiec to normalne.
-
kalade wrote:U mnie np. Robia tak, że dają stanowiskl niższe z zmniejsza pensję a jak Ci nie pasuje to wypowiedzenie z odprawa za porozumieniem stron
Makt lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Z tego co ja słyszałam to najbezpieczniej po powrocie złożyć podanie o zmniejszenie etatu np na 19/20 w związku z wykorzystaniem go na urlop wychowawczy, dzięki temu przez rok nie mogą zwolnić.
https://kadry.infor.pl/poprzednie_tematy_dnia/641754,Obnizony-wymiar-czasu-pracy-ochrona-przed-zwolnieniem.html
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUIcb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Marianka@87 wrote:Nielegalne, muszą być te same warunki. Problem jest taki, że ludzie się obawiają protestować i domagać swoich praw bo zależy im na zatrudnieniu i przez to się godzą. Słyszałam też że pracodawcy potrafią skutecznie zatruwac życie takiemu pracownikowi i tak to psychicznie zgnieść że sam odchodzi... bardzo smutne
-
Rebe podwyzdzone tetno to normalne bo jest wiecej krwi ( pod koniec ciazy 2 litry wiecej krwi! tylko naszej ) no i ogolnie musi wiecej pracowac serce
ja tez czuje to tetno brzucha i nawet mozna widziec ak sie rusza ale to nasze (tez mialam nadzieje ze moze pepowina albo cos..)
Kuruj sie !
Piatek piateczek ! sily pracujacym2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[
-
Keep No właśnie ja liczyłam ze to „pulsowanie” brzucha to może dzieciaczka, chociaż wydawało ni się ro nieprawdopodobne..ale w sumie czuje niewiele ruchów jeszcze, wiec łapie się czegokolwiek...szkoda ze to moje tetno
-
Mój pracodawca czeka na mój powrót, całe szczęście. Ja z dnia na dzień poszłam na L4, przez krwiaka, chociaż zupełnie tego nie planowałam i nikt jeszcze o ciąży nie wiedział.
Ostatecznie moje obowiązki zostały podzielone między doświadczonych pracowników, którzy meli szanse się połapać w temacie a do zespołu na zastępstwo przyjęli nową osobę, która zaczęła się wdrażać do innych zdań.
Na początku bardzo przeżywałam to L4 i myślałam, że firma padanie beze mnie (jedna z większych korpo hahahaha, świetny żart), teraz się zupełnie nie przejmuje i odpoczywam -
Ja myśle zeby pracować do 7.5 miesiąca. Ale po zeszłotygodniowych stresach już powiedziałam szefowej, ze muszę mieć kogoś kto by mnie „kontrolował” i ze już teraz musimy myślec o moim zastępstwie, wiec dzieje się.
Jestem zadowolona ze firma jest bardzo pro rodzicielska, mamy sporo grup rodzicielskich, w kadrach tez jest wielkie wsparcie, wiec powrót mnie nie martwi, tylko moje własn głupie poczucie winy;-) -
nick nieaktualny
-
KOCHANE melduję się po wizycie;)
Wincus ma około 2800 .waga do porodu max 3500 lekarz mówił tydzień mam nic nie robić A za tydzień myć okna i będziemy wyganiac z brzuszka;) wszystko ok lekarz mówił że ma się dobrze u mnie . Kolejna wizyta za 2tyg i będziemy dzialac .Marianka@87, mao, glittergold, aganieszkam, Kaaama892, Magnetyczna, Bajka_88, iriiska, asienka30, Sara88, zulka, Makt, KeepCalm lubią tę wiadomość
❤❤❤.
-
Mnie sie wlasnie koleżanka z pracy zapytala (pracuje do 20 grudnia, później wybieram resztę urlopu i od 2 stycznia oficjalnie jestem na rodzicielskim a termin mam na 16/1) "Co Ty bedziedz robic przez ten cały miesiąc?"
Starania od 2016 r.
15/1 dwie kreski!!! -
Ja tez polecam książek „w oczekiwaniu na dziecko”, super opisane tygodnie, miesiące i ćwiczenia i różne inne sprawy. Warta ceny 50 zł w Empiku.
Jeśli chodzi o kwestie pracy i tego, ze ktoś wraca po macierzyńskim na umówię na czas nieokreślony jego stanowisko musi na niego czekać, jeśli ktoś zgadza się na inne stanowisko, etat itd to jego błąd, bo w momencie podpisania wyrażasz zgodę, nie ma obowiązku się na to zgodzić. Jedyne co pracodawca może zrobić to skorzystać z dania 30 dni sobie na znalezienie dla Ciebie miejsca na Twój powrót i te dni są bezpłatne. Jeśli pójdziemy na wychowawczy niestety może zmienić wszystko w umówię. A i najwazniejsze!!!! Nie może nikt nas zwolnić przy tej umówię chyba, ze dyscyplinarnie przy czym musi mieć na to podstawę i dowód, który ma ważność 30 dni, po tym czasie niestety może sobie to wsadzić....😂
Jeśli chodzi o umowę na czas określony tutaj, jeśli umowa kończy nam się w ciągu trwania ciąży to możemy dostać jej przedłużenie tylko do dnia porodu, i jest to zgodne z prawem. Jeśli umowa jest na dłuższy czas to mamy prawo po macierzyńskim wrócić tez mogą szukać dla nas miejsca przez 30 dni, jednak gdy umowa dobiegnie końca mogą jej nie przedłużyć, bądź np po miesiącu od powrotu dać wypowiedzenie z zachowaniem okresu wypowiedzenia jakie nam się należy, i nic nie możemy tego zrobić.
Umowy na tzw zastępstwo wygasają z dniem powrotu pracownika zastępowanego i jest to ujęte w jego umówię.
To takie kilka rad, bo zatrudniam pracowników i same kobiety i nie wyobrażam sobie by ktoś nie mógł wrócić 😪Marianka@87, Catlady, mao, mia4444 lubią tę wiadomość
IUI 1 - 30.01.2019IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
Cytrynka ja tez mam pytanie jak jesteś taka obeznana😁a jeśli pracodawca zatrudni kogoś w czasie gdy kilka kobiet jest na zwolnieniu ciążowym/ macierzyńskim), ale na umowę o prace na czas określony i na tym stanowisku potrzebuje np 25 pracowników i jak kobiety z macierzyńskiego będą chciały wrócić - a wszystkie stanowiska będą obsadzone, to co wtedy? Nie jest zatrudniony nikt na zastępstwo, każdy kto obecnie pracuje ma umowę na czas określony lub nieokreślony i panie wracające z macierzyńskiego maja umowę na czas nieokreślony...
bo czytam w necie artykuły, bo aż się zaciekawiła jak mówicie, ze tak nie można i z tego co tam opisują to nie zawsze wszystko jest łatwe do określenia.. ale już się nauczyłam, ze nie ma co bazować na artykułach z internetu 😉