Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
W polaeowym mozna, pod warunkiem, ze nie jest jakis gruby, bo sa bp polarowe dwuwarstwowe z wypelnieniem w srodku, to takie odpadaja, bo to wypelnienie juz tez wolna przestrzen zrobi...
Dlatego tez np te spiworki do fotelikow nie maja jakiegos suoer wypelnienia na plecach...
Iriska, ja mialam taki kocyk i u nas juz taki polarek + ten kocyk to bylo za duzo, mala sie bardzo pocila na pleckach i wlaczala sid syrena z goraca... ostatecznie skonczylo sie na tym, ze kocyka uzywalismy do przykrycia od gory tylko, zeby mogla sie z niego rozkopac podczas jazdy...
Mialam kocyk bez wypelnienia...
Mysle, ze wystarczy wam jak uszyjesz taki
zawsze w razie czego bedziesz mogla uzyc inaczej
iriiska lubi tę wiadomość

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
BajkaBajka_88 wrote:Antoni i Franciszek witają forumowe ciocie 😊
ogromne gratulacje dzielna Mamo
Bajka_88 lubi tę wiadomość

KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy
-
A u mnie bez zmian,czekam i naprawdę nie wiem na co,ciśnienie ustapilo bo dają leki więc tylko czekać do wtorku,aż zrobią usg czy mała coś podrosła,w niedzielę się zapytam czy mogą mi zrobić w poniedziałek,dla mnie ten 1 dzień czekania to dużoMikuśka wrote:Sara A co tam u was???
-
To trzymam kciuki, aby Panna zechciała wyjść szybciej😊asienka30 wrote:Mao, my jeszcze w dwupaku
mimo, ze szyjka już na milimetry, to jeszcze zamknięta. Jeśli do 12 listopada Mała sama nie postanowi wyjść, to 12 kładziemy się do szpitala na wywołanie.
No już coraz poważniej na naszym wątku się robi...😨
asienka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajka wielkie gratulacje!!!! Super że już masz swoje dzieciaczki na świecie:) a faktycznie data porodu genialna

AMH 0.76, LUF
IVF 04.2019 ❄️❄️❄️ 3.1.1., 3.1.1, 5.1.2 3xPGT-A✅
05.2019 transfer ❤️ 👱♂️
02.2022 - wracamy po rodzeństwo 🍀
7dpt - 89,68 mIU/ml
8dpt - 158,57 mIU/ml
13dpt - 2250,09 mIU/ml
28dpt ❤️ 👱♀️
10.2022 SN 40+5 ❤️
03.2024 - wracamy po ostatniego mrozaka ❄️
5dpt - 23,39
8dpt - 81,90
12dpt - 817
16dpt - 3778
27dpt ❤️ 👱♂️
12.2024 SN 40+5 ❤️
Koniec naszej historii z IVF.🍀🍀🍀 -
Bajeczko, dobrze, ze lekarze nie zwlekali i nie meczyli was dluzej!
A data piekna! Coreczka mojej kuzynki przyszla na swiat tego samego dnia, wiec zawsze bede pamietala kiedy twoi chlopcy urodzeni

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ważne też jakich materiałów użyjesz do kocyka - vwlvet i minky to sztuczne poliestry, w których dziecko może się pocic i przegrzewac właśnie. Ja zamierzam szyć bez wypełnienia i dresowka + bawełna kafelek i zobaczymy czy się sprawdzi:)Cccierpliwa wrote:W polaeowym mozna, pod warunkiem, ze nie jest jakis gruby, bo sa bp polarowe dwuwarstwowe z wypelnieniem w srodku, to takie odpadaja, bo to wypelnienie juz tez wolna przestrzen zrobi...
Dlatego tez np te spiworki do fotelikow nie maja jakiegos suoer wypelnienia na plecach...
Iriska, ja mialam taki kocyk i u nas juz taki polarek + ten kocyk to bylo za duzo, mala sie bardzo pocila na pleckach i wlaczala sid syrena z goraca... ostatecznie skonczylo sie na tym, ze kocyka uzywalismy do przykrycia od gory tylko, zeby mogla sie z niego rozkopac podczas jazdy...
Mialam kocyk bez wypelnienia...
Mysle, ze wystarczy wam jak uszyjesz taki
zawsze w razie czego bedziesz mogla uzyc inaczej 
-
Ja tez czekam na dostawę dresowki i wafelka. Moje dziecko będzie miało chyba 10 kocykiem zanim się jeszcze urodzi 😂
Bo już zrobiłam kilka z minki i bawełna, z wypełnieniem (bawełnianym) i bez..kalade wrote:Ważne też jakich materiałów użyjesz do kocyka - vwlvet i minky to sztuczne poliestry, w których dziecko może się pocic i przegrzewac właśnie. Ja zamierzam szyć bez wypełnienia i dresowka + bawełna kafelek i zobaczymy czy się sprawdzi:)
kalade lubi tę wiadomość
-
Kalade, to prawda... ale niestety zima mysli sie o czyms co bedzie dawalo cieplo przy transporcie, a no sama bawelna, czy bawelna+wafelek, bez wypelnienia za bardzo dziecka nie ogrzeje
taki to ja mialam na wiosne do dresowego kombinezoniku 
Zima i tak by takie zestawienie dziecka jakos mega nie ogrzalo przenoszac z domu do samochodu, czy z samochodu do sklepi, lekarza itp jak temp na minusie...
W wozku tez nie przykrywalam zima przeciez bambusowym kocykiem a ocieplanym, a lbo spiworek
A w samochodzie jak juz jest cieplej, to sie wlasnie pod pleckami nie sprawdzaja tego typu rozwiazania jak minky, co sprawdzi sie na zewnatrz...
Dlatego ja wlasnie zaczelam mala przykrywac z wierzchu tylko w foteliku, a w samochodzie ona sie z czasem zama rozkopywala...
To tak jak np na krotkie trasy kompinezonik polarowy suoer sie sprawdzal, ale juz na dluzsza trase, powiedzmy 1-1,5h absolutnie nie i na taka podroz, gdzie wiedzialam, ze bedzie tysiac korkow i dluzej pojedziemy zakladalam jej tylko dresowy i przykrywalam...
kalade lubi tę wiadomość

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Bajka, i ode mnie gratulacje, dużo zdrówka dla Was

iriiska, ja będę rodzić styczeń/luty i na wyjście ze szpitala tak właśnie planuję kombinezonik jakiś polarowy+otulacz do fotelika, a jak będzie bardzo zimno to najwyżej przykryję jeszcze kocykiem. Myślę że to wystarczy
iriiska, Bajka_88 lubią tę wiadomość
-
Bajka, no to faktycznie ulga chyba z tym cc. nie wiem jak Ty ale ja poczulam od razu jeszcze obolala ale ulge bo maly strasznie mnie cisnal na pecherz i w ogole w dole.
No i super ze udalo sie wytrwac prawie do 37tc.
Moja mala teraz tez zwymiotowala wiec ja przestawili na mleko modyfikowane tak jak malgo pare dni temu
ale najwazniejsze zeby przybierala na wadze i juz nie wymiotowala zeby jej glodowki znowu nie przypisali ..
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka

22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
A gdzie kupujesz takie wypełnienie bawełniane? Wszędzie widzę owate poliestrowa.rebe wrote:Ja tez czekam na dostawę dresowki i wafelka. Moje dziecko będzie miało chyba 10 kocykiem zanim się jeszcze urodzi 😂
Bo już zrobiłam kilka z minki i bawełna, z wypełnieniem (bawełnianym) i bez..
To szalejszwsz z tymi kocykami 🤣 -
No ja drodze w połowie kwietnia, więc chyba starczy. A na luty,.dla iriskii to chyba faktycznie coś grubego trzeba.Cccierpliwa wrote:Kalade, to prawda... ale niestety zima mysli sie o czyms co bedzie dawalo cieplo przy transporcie, a no sama bawelna, czy bawelna+wafelek, bez wypelnienia za bardzo dziecka nie ogrzeje
taki to ja mialam na wiosne do dresowego kombinezoniku 
Zima i tak by takie zestawienie dziecka jakos mega nie ogrzalo przenoszac z domu do samochodu, czy z samochodu do sklepi, lekarza itp jak temp na minusie...
W wozku tez nie przykrywalam zima przeciez bambusowym kocykiem a ocieplanym, a lbo spiworek
A w samochodzie jak juz jest cieplej, to sie wlasnie pod pleckami nie sprawdzaja tego typu rozwiazania jak minky, co sprawdzi sie na zewnatrz...
Dlatego ja wlasnie zaczelam mala przykrywac z wierzchu tylko w foteliku, a w samochodzie ona sie z czasem zama rozkopywala...
To tak jak np na krotkie trasy kompinezonik polarowy suoer sie sprawdzal, ale juz na dluzsza trase, powiedzmy 1-1,5h absolutnie nie i na taka podroz, gdzie wiedzialam, ze bedzie tysiac korkow i dluzej pojedziemy zakladalam jej tylko dresowy i przykrywalam...
Ogólnie to ubieranie dzieci to chyba najbardziej skomplikowana rzecz🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 19:28
-
No w kwietniu juz raczej straczy, ja w kwietniu to do samochodu juz nawet polarka jie zakladalam tylko dresik, albo dresowy kombinezon i wlasnie albo taki kocyk bawelna z wafelkiem, albo tylko bambusowy na wierzch...kalade wrote:No ja drodze w połowie kwietnia, więc chyba starczy. A na luty,.dla iriskii to chyba faktycznie coś grubego trzeba.
Wlasnie w zimie mialysmy najwiekszy problem, bo to co na zewnatrz nie sprawdzalo sie w samochodzie, wiec trzeba bylo jakis kompromis, jakim bylo poprostu przykrywanie z wierzchu i rozkopywanie sie pozniej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2019, 19:31
kalade lubi tę wiadomość

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
To jakieś jedno wielkie science fiction dla mnie na razie..No Ale będzie trzeba się nauczyć obsługi swojego dziecia:)Cccierpliwa wrote:No w kwietniu juz raczej straczy, ja w kwietniu to do samochodu juz nawet polarka jie zakladalam tylko dresik, albo dresowy kombinezon i wlasnie albo taki kocyk bawelna z wafelkiem, albo tylko bambusowy na wierzch...
Wlasnie w zimie mialysmy najwiekszy problem, bo to co na zewnatrz nie sprawdzalo sie w samochodzie, wiec trzeba bylo jakis kompromis, jakim bylo poprostu przykrywanie z wierzchu i rozkopywanie sie pozniej... -
W lokalnym sklepiku, ale wpisałam po polsku „wypełnienie bawełniane” i coś tam mo się pojawiło np na Allegro albo pani szpilka:-)
Szaleje bo kocyki są najprostsze, poza tym robię lalki na szydełku i mam dużo planów szyciowych (np prześcieradła z gumka) i jakoś nie chce mi się zaczynać..wiec robię kocyki haha
kalade wrote:A gdzie kupujesz takie wypełnienie bawełniane? Wszędzie widzę owate poliestrowa.
To szalejszwsz z tymi kocykami 🤣 -
Kalade, powiem ci, ze robi sie to ubieranie duzo latwiejsze jak sie pamieta, se jak nam goraco/cieplo/zimno to dziecku tez i pamieta, ze przy zasadzie dodatkowej warstwy dotyczy ona korpusu, bez raczek, czy nozek i przy tym kocyk/spiworek/chusta itp to juz jest tez dodatkowa warstwa...
Ja dopiero ogarnelam, ze moje dziecko drze sie w zimowym kombinezonie przy lekko minusowej temperaturze, a jest spokojnie w grubszej bluzie lub polarkowym kombinezonie dopiero wtedy, jak uswiadomilam sobie, ze spiworek, w ktorym lezy jest grubosci mojej kurtki, plus budka w gondoli, boki zabudowane, co daje kilka stopni wiecej (kiedys mierzylam i w gindoli jest cieplej niz temp powietrza dla nas) to tak jak ja bym dwie zimowe kurtki zalozyla, tez bym sie pewnie upocila...
Czapeczke tez miala cala zime bawelniana, bo lezala w gondoli, w spiworku, i cala cieplutka vyla, w zimowej by sie upocila...
Inaczej juz z wiekszym dzieckiem zima w spacerowce, czy chodzacym... wtedy znow trzeba ubrac grubiej...

Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją

-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700