Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajeczko krok za krokiem i jest coraz lepiej a jak jutro Was wypiszą do domu to będzie całkiem bajkowo...
Bajka_88 lubi tę wiadomość

PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI
cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
Preimplantacyjne genetyczne badania przesiewowe zarodków, coś jak NIFTY tylko na etapie zarodków. Potem transferowalismy tylko te dobre (z 5 jeden był wadliwy genetycznie)
MałaMiss wrote:a co to jest ngs? -
Sara, wszystkie trzymamy za Was kciuki! Będzie dobrze:* ♥️
Sara88 lubi tę wiadomość

Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
MałaMiss wrote:Babeczki, a powiedźcie mi proszę czy jako badania prenatalne robiłyście usg plus PAPPA czy/i NIFTY?
Niedługo będę musiała podjąć decyzję gdzie się zapisać, a mam mętlik w głowie. Jednym ze wskazań na nifty jest ciąża uzyskana przy pomocy ivf, a drugim poród w wieku 35+ (u mnie bedzie wiek prawie 34 i pierwsze dziecko). Wiem, że nifty to spory wydatek, ale chyba warto?
Ja ze swojego doświadczenia polecam usg plus nifty. Jeśli kiedykolwiek będę ponownie w ciąży to wybiorę ten zestaw, do pappy już nikt mnie nie przekona.
Sara kciuki.
Bajka super, ze u Ciebie idzie do przodu. Czy potrzebujesz coś przeciwbólowo? Jakoś to koliduje z karmieniem?
Sara88, Bajka_88 lubią tę wiadomość
-
Sara88 no to nieźle Cie nastresuje ta końcówka ciąży... obyś juz spokojnie ją donosiła, trzymam kciuki.
MalaMiss, ja robiłam tylko usg plus pappa, uznałam, że Nifty zrobię jeśli wyjdzie cokolwiek niejednoznacznie. Chociaż pewnie gdybyśmy nie musieli teściowi pożyczki oddać, zrobilibyśmy od razu, bo bardzo się stresowałam. -
u nas dzisiaj krok w tyl, Samuel ma problem z zaparciem ,dzisiaj beda mu robic najrozniejsza badania
w ogole lekarz powiedzial ze juz 2 tyg to powinni byc bardziej aktywni wiec oczywiscie skonczylo sie na lzach z mojej strony nawet ta jedyna wredna pielegniarka mnie pocieszala..
Sara, kciuki, daj znac.
Bajka , powodzenia w nowym wspolnym zyciu w domku.
Bajka_88 lubi tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka

22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Keep jesteśmy z Wami. Trzymam kciuki, żeby maluchy walczyły i nabieramy sił. Lekarze też się muszą tłumaczyć, czemu tak wygląda sytuacja, a przecież nie są jasnowidzami. Jesteś niesamowicie silna!

Starania od 2016 r.
Decyzja o IVF grudzień 2018.
I podejście: kwiecień 2019
30/4 transfer, 8/5 dwie kreski! 10/6 pierwsze USG i jest ❤
Wrzesień 2020- zaczynamy starania o drugie dziecko!
15/1 dwie kreski!!! -
Program "porody" na Ipla.
Sara kciuki za jutro!
Keep maluchy jeszcze się rozruszają, każde dziecko przecież jest inne, trzymaj się tam :*
PCOS, MTHFR, PAI-1, hiperprolaktynemia.
M - fragmentacja DNA
🔸2018 - 3 x IUI
cb
🔸01.2019 - 1 IVF FAMSI długi protokół, hiperka. 25.02 pick-up 4 kumulusy, 2 oocyty -> 1❄️ (4BC). 03.04 FET. 10dpt beta 0,1.
🔸04.2019 - 2 IVF FAMSI długi protokół. 24.05 pick-up 10 kumulusów, 7 oocytów -> 6 ❄️ 😍
27.06 FET 3AB i 3BB. 5dpt beta 28. 7dpt beta 77. 11dpt beta 258. 14dpt beta 945. 21dpt beta 14561, są dwa pęcherzyki. 28dpt mamy ❤️❤️. 17t4d będzie parka!
24.02.2020 Nasze skarby są już z nami! 🥰
"Kiedy coś uparcie gaśnie, zaufaj iskierce nadziei" -
KeepCalm, Maluszki są wcześniakami, więc moim zdaniem mają prawo być "mniej ruchowe". Nie przejmuj się za bardzo. Moja koleżanka urodziła syna 1,5 miesiąca przed terminem, kazdy lekarz mówił Jej, że dziecko słabo się rozwija, że już powinien osiągnąć kolejny etap/sukces a tu nic. Chodzili na rehabilitację i niewiele to dało. A wiesz co wystarczyło? Do wieku osiągania danych sukcesów dodać 1,5 miesiąca i szedł jak w zegarku. To, że urodził się wcześniej nie znaczy, że będzie postępować jak każdy noworodek urodzony w terminie. Tego właśnie i Tobie życzę. Nie martw się na zapas. Poza tym są dzieci z adhd i te spokojne, może trafiły Ci się dwa aniołeczki??? Nosek do góry!
Sara kciukam za dzisiejsze usg, mała musi podrosnąć by uspokoić mamunię. Odpocznij jeszcze trochę w domu. Koniecznie daj znać po badaniu.
Bajka, obyś mogła dziś opuścić szpital wraz ze swoimi Maluchami. Choć nie ukrywam, że zdrowie mamy jest bardzo ważne, tak więc nie lekceważ tego ciśnienia. Czasem lepiej jest zostać dzień czy dwa dłużej pod opieką lekarzy, którzy zrobią odpowiednie badania niż wyjść ze szpitala i się męczyć -
Morning
A ja mialam taka dziwna akcję obudziłam się o 3 bo bardzo rozbolala mnie brzuch poszłam do toalety wróciłam leze i znowu bol i do tego takie dreszcze tak silne ze nie moglam tego opanować obudziłam meza mówię że coś chyba nie tak że mną skurczy jako skurczy nie było ale te dreszcze mierze ciśnienie niby wszystko ok ale już się wystraszylam maz zaczął się ubierać ja też albo nagle brzuch zaczął boleć poszłam.do toalety załatwiłem się i wszystko przeszlo akcja odwołana chyba zatrułam się makrela w sosie na kolację tzn może nie zatrułam A za duzo zjadlam 🤔🤔🤔 ale strach ogromny i czemu takie dreszcze o żołądka masakra -
Dzień dobry,
Bajeczko, jak tam dzisiaj?
Sara, jak po usg?
Jeśli chodzi o toaletę, to ja nie daje rady z potrzeba siusiania w nocy. Wstaje po 5 razy nawet i za każdym razem sikam tak, jakbym ni była w łazience od 24h. Co robić?! Mniej pić przed snem? Ale tez nie pije jakoś dużo, a poza tym bardzo mnie suszy, wiec zawsze mam jakaś mała szklankę wody przy łóżku (i pije po łyczku).
Bardzo mi to przeszkadza, bo się rozbudzam, nie mogę potem zasnąć, budzę się zmęczona..
-
Rebe ja tak miałam w pierwszych dwóch miesiącach ciąży... Jak obudziłam się o 3/4 tak już nie mogłam zasnąć. A od 4 miesiąca do teraz może byłam z 10 razy w toalecie nocą. W ogóle nie mam parcia na pęcherz nocą mimo, iż pije wodę... Ciekawe od czego to zależy bo sama się często nad tym zastanawiam.
Dziewczyny a ja od wczoraj wieczora mam straszną zagwostke i nie myślę o niczym innym. Czy któraś z Was przed ciąża ważyła mniej niż 50 kg, nie jest wysoka itp?
Przeczytałam wczoraj post, gdzie dziewczyna pisała że właśnie ma taką posture i lekarz kazał jej się zastanowić nad cc. Było to poparte faktem, że drobniejsze dziewczyny mają wąskie i małe miednice które uniemożliwiają poród SN,może być ciasno, ciężko i doprowadzić np do niedotlenienia dziecka itp. Przerazilo mnie to.
Czy któraś z Was miała w ogóle mierzona miednice u lekarza /w szpitalu pod tym kątem?
Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn