Ciężarówki po IVF 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny u nas od wizyty piątkowej trochę się pozmienialo... mieliśmy podane 2 zarodki z czego tydzień temu okazało się że jest tylko jeden pęcherzyk w piątek byliśmy na drugim usg i szok! Nasza jedna kluska podzieliła się na 2 I mamy bliźniaki jednojajowe! Mąż jest przeszczesliwy zawsze marzył o blizniakach. W rodzinie nie mamy żadnych bliźniaków. Cieszymy się bardzo, serduszka biją ❤❤! Zaczęłam myśleć że mam nadzieję że w klinice się nie pomylili i dali nam nasze zarodki!🙈
Ewi28, glittergold, Bajka_88, Kaaama892, LadyS, aganieszkam, elfi, asienka30, moonik, andzia83 lubią tę wiadomość
1 IVF, -krótki - ET - transfer kwiecien 4.1.1 I 3.1.1 - beta 6 dpt 32,6. beta 10 dpt 159,7, 20dpt 4508, 27dpt 20485
Urodzili się chłopcy w 35tc, są tacy sami! Nasze 2 CUDY!
Wróciliśmy po naszą ostatnią dzidzię. -
haha Eli nie na nie sadze serduszka sa Wasze moj maz tez mial takie schizy jeszcze przed pozytywnym testem
maz sie cieszy , a Ty ?? w sumie juz troszke bylisicie przygotowani na blizniaki przy dwoch zarodkach podanych2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Mikuśka wrote:Dziś znalazłam serduszko od razu tuż nad spojeniem łonowym czlowiek od razu spokojniejszy😊
Ale super 😍, rozumiem że używasz detektora tętna? Możesz jakiś polecic i powiedzieć od kiedy używasz?
Ja póki co uspokajam się po zawrotach głowy - mówię, że kropek się przypomina 🙈🤣🙏Ja: 32 lat.
Mąż :34 lat. Słabe nasienie.
I IVF- marzec 2019,
transfer: 30.03.19
Beta 8dpt - 149.8
Beta 10 dpt - 408. 3
Beta 13 dpt - 972.4
Beta 16 dpt - 2673.8 😍
❤️ 👧🏼A. 06.12.2019
II IVF lipiec2023
07.08-punkcja
10.08-transfer 3dn
7dpt - beta 12,3
9dpt - beta 73,6
11dpt- beta 177,2 -
KeepCalm wrote:haha Eli nie na nie sadze serduszka sa Wasze moj maz tez mial takie schizy jeszcze przed pozytywnym testem
maz sie cieszy , a Ty ?? w sumie juz troszke bylisicie przygotowani na blizniaki przy dwoch zarodkach podanych1 IVF, -krótki - ET - transfer kwiecien 4.1.1 I 3.1.1 - beta 6 dpt 32,6. beta 10 dpt 159,7, 20dpt 4508, 27dpt 20485
ELI ;) wrote:Tak my byliśmy świadomi, mój mąż bardzo chciał A ja ? Ja przyjmę wszystko co Bóg da, ja kocham dzieci! Radość nie do opisania, że to wola Boża! Ale szok jest. W życiu się nie spodziewałam takiego obrotu sprawy!Wrzesień 2019, urodził się synuś 💙
Czerwiec 2022, urodziła się córcia❤
4xIUI ,3x transfer ,1x crio ,1x transfer -biochemiczna , 1x crio , drugi crio -
Eli tylko się cieszyć z bliźniaków 😊.
Dostaliście od losu dodatkowa szansę😊.
Dzyzia mi kazali przyjść bo wyniki za 2 tygodnie. I zastanawiam się czy jutro jechać do przychodni po wyniki.
Kleo trzymam za was kciuki. Może to tylko przejściowe. Chociaż ja w tym czasie miałam trochę wyższe tętno maluchów.
Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Kaaama892 wrote:Ale super 😍, rozumiem że używasz detektora tętna? Możesz jakiś polecic i powiedzieć od kiedy używasz?
Ja póki co uspokajam się po zawrotach głowy - mówię, że kropek się przypomina 🙈🤣🙏 -
nick nieaktualnyELI ;) wrote:Dziewczyny u nas od wizyty piątkowej trochę się pozmienialo... mieliśmy podane 2 zarodki z czego tydzień temu okazało się że jest tylko jeden pęcherzyk w piątek byliśmy na drugim usg i szok! Nasza jedna kluska podzieliła się na 2 I mamy bliźniaki jednojajowe! Mąż jest przeszczesliwy zawsze marzył o blizniakach. W rodzinie nie mamy żadnych bliźniaków. Cieszymy się bardzo, serduszka biją ❤❤! Zaczęłam myśleć że mam nadzieję że w klinice się nie pomylili i dali nam nasze zarodki!🙈
ELI ;) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyelfi wrote:Ja się nie czuję ciążowo cały czas. Mdłości brak, zmęczenia brak, cycki nie rosną 😜 jedyny odchył od normy to to że mam smaka na białe buły i w ogóle wszystko co mączne (wczoraj kopytka były grane...). Ale to mi się pojawiło jakieś 2 tygodnie temu dopiero
-
truskawa wrote:A czujesz cos w podbrzuszu? Mnie dzis boli prawa strona podbrzusza i takie dziwne kłucie 3 razy poczułam az sie wystraszylam. Bo czułam je w podbrzuszu i jakby przechodzily do pochwy. Ale to bylo takie ostre kłucie. Noe wiem juz sama co o tym myslec wszystkim.
-
truskawa wrote:A czujesz cos w podbrzuszu? Mnie dzis boli prawa strona podbrzusza i takie dziwne kłucie 3 razy poczułam az sie wystraszylam. Bo czułam je w podbrzuszu i jakby przechodzily do pochwy. Ale to bylo takie ostre kłucie. Noe wiem juz sama co o tym myslec wszystkim.Bajka_88
Starania o juniora od 2014 r.
04.2018 początek przygody z in vitro
transfer 05.2018 ciąża biochemiczna
transfer 06.2018
04.03.2019 Transfer dwóch trzydniowych kropków. 8dpt bhcg 75; 10dpt bhcg 236; 12 dpt bhcg 509,; 19dpt bhcg 7253, pęcherzyki w macicy; 26 dpt bhcg >10000; mamy dwa seruszka . ; 28 dpt serduszka pięknie biją 😊
31.10 - maluszki są z nami
Cudzie trwaj... -
Aguuula;2525 wrote:A co jakby były trojaczki! gratulacje!
Aguuula;2525 lubi tę wiadomość
1 IVF, -krótki - ET - transfer kwiecien 4.1.1 I 3.1.1 - beta 6 dpt 32,6. beta 10 dpt 159,7, 20dpt 4508, 27dpt 20485
ELI ;) wrote:Mój mąż był za!🤣 nawet znaleźliśmy na instagramie rodzinę którą ma trojaczki i obserwujemy ich codziennie 2 chłopców i dziewczynka. Co u nich się dzieje, szok! Ale wesoła rodzinka. Zawsze marzylismy o dużej rodzinie. A jeszcze jedna kluska na nas czeka, która zamierzamy w przyszłości zabrać...
My tez jeszczr mamy Olafa w Krainie Lodu ale moj maz w ogole nie chce slyszec o trojce... w PL to chyba jednak bardziej normalka .. ale tu medycyna i szkoly tylko prywatne wiec maluchy to od razu niestety $$. Zobaczymy jak to bedzie.
Wszyscy mi mowa ze super ze blizniaki(lacznie z mamami blizniakow a nawet jedna znajama mam z trojaczkami) i ja tz sie mega ciesze ale wiecie co mnie troche jakby martwi.. ? Wam to powiem bo mnie nie wysmiejecie . Oprocz oczywiscie podwojnego wszystkiego plus rzeczy praktycznych jak karmienie ,przewijanie itd to .. Takie dzielenie czasu. Bo jednak z dwoma na raz sie nie posiedzi na rekach pare godz jak juz sa troszke wiejsze .. Zamiast dluzszej kapieli i masazu jednego , jesli drugie placze to to trzeba na szybciej zrobic... nie wiem... moze to glupota i wcale tak nie bedzie ale tak sie tego troche obawiam ze bede musiala dzielic ten czas ,tulenie itd2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
ELI ;) wrote:Mój mąż był za!🤣 nawet znaleźliśmy na instagramie rodzinę którą ma trojaczki i obserwujemy ich codziennie 2 chłopców i dziewczynka. Co u nich się dzieje, szok! Ale wesoła rodzinka. Zawsze marzylismy o dużej rodzinie. A jeszcze jedna kluska na nas czeka, która zamierzamy w przyszłości zabrać...
KeepCalm ja z obserwacji juz dawno zauwazylam, ze mamy wieloraczkow sa duzo bardziej ogarniete jak mamy jednego malucha
Czesto znajome majace poprostu dwojke dzieci mowia, ze sie boja jak dadza rade z dwojka itp... a prawda taka, ze pozniej mowia, ze sa bardziej ogarniete i maja wiwcej wolnego czasu jak mialy w przypadku jednego malucha...
Ale rozumiem, bo jak u mnie bily dwa serduszka, to tez pomimo tych spostrzezen mialam cala mase watpliwosci jak to bedzieELI ;), elfi lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
KeepCalm wrote:My tez jeszczr mamy Olafa w Krainie Lodu ale moj maz w ogole nie chce slyszec o trojce...
Ja zanim podeszlismy do in vitro rozmawiałam z męzem o tym, bo u nas mogli zapłodnić 6 komórek tylko ze względu na wiek i zanim przystąpiliśmy to uświadomiłam go, że zabieramy wszystkie do domu nawet jesli mialobyc ich 6.
Mieliśmy 3 i od razu wiedzielismy ze zabieramy 3.
Podjeliśmy decyzję, ze podajemy 2 zarodki bo maz bardzo chcial blizniaki, kiedyś jak zaczelismy sie spotykać to żartował ze stworzymy druzyne piłkarska, ale los postawił nam kilka przeszkód no cóż... Zabraliśmy dwoje i jedno czeka na nas jeszcze. Jak się dowiedzieliśmy, że jednego nie ma, ze się wchłonął, to on się załamał, on mi chodził i mówił, że jest mu tak przykro, tłumaczyłam mu, żeby się cieszył ze chociaż jedno mamy i żeby z tym jednym było ok, ale jakoś do niego to nie przemawiało chodził smutny. Ja z jednej strony pomyślałam, że skoro Bog tak chciał to będe miala czas w 100% aby poświecić się temu jednemu. Po czym po tygodniu taka niespodzianka. Mój Mąż jest tak szczęsliwy, że ja go nie poznaję... Tez mu mówię, że kurcze mam nadzieje, że damy radę i że bedziemy mogli się nimi zająć i poświęcić czas i że będzie to trudne. Na co mój maż mówi: Kochanie przynajmniej nie będą rozpieszczone, bedziemy mieli dwoje i damy radę z dwójką, pózniej wrócimy po 3 jeśli się uda i będzie trzecie to cudownie, jeśli nie, to będziemy mieć naszą dwójkę, abyś już nie musiała przechodzić tego wszystkiego na nowo... ot taka historia
elfi lubi tę wiadomość
Cccierpliwa wrote:Znam dziewczyne, ktora miala yransfer dwoch zaridkow i oba sie zagniezdzily, plus jeden sie podzielil niedlugo rodzi trojaczki...
Dziewczyny a wg was co może być przyczyną, że nagle sam sie podzielił, dla mnie jedyne co to cud Boży, bo u nas nie ma blizniaków z zadnej strony.
Czy myslicie ze te leki ta stymulacja to tez ma jakiś wpływ?
Ja jedynie mówie do mojego męza, to że mam nadzeje ze sie nie pomylili w klinice!1 IVF, -krótki - ET - transfer kwiecien 4.1.1 I 3.1.1 - beta 6 dpt 32,6. beta 10 dpt 159,7, 20dpt 4508, 27dpt 20485
Dziewczyny, które mają już brzuch kiedy zauważyłyście, że się powiększa? Ja od kilku dni mam wrażenie, że mój jest trooszkę większy (nawet rano), aż wczoraj musiałam zdjąć ulubione legginsy, bo gumka mnie ciśnie. Jednak wydaje mi się, że to chyba jednak trochę za wcześnie? Druga hipoteza jest taka, że wina może tkwić w mojej diecie zachciankowej
Maluch czy buły, co ciśnie? -
Cccierpliwa wrote:Znam dziewczyne, ktora miala yransfer dwoch zaridkow i oba sie zagniezdzily, plus jeden sie podzielil niedlugo rodzi trojaczki...
KeepCalm ja z obserwacji juz dawno zauwazylam, ze mamy wieloraczkow sa duzo bardziej ogarniete jak mamy jednego malucha
Czesto znajome majace poprostu dwojke dzieci mowia, ze sie boja jak dadza rade z dwojka itp... a prawda taka, ze pozniej mowia, ze sa bardziej ogarniete i maja wiwcej wolnego czasu jak mialy w przypadku jednego malucha...
Ale rozumiem, bo jak u mnie bily dwa serduszka, to tez pomimo tych spostrzezen mialam cala mase watpliwosci jak to bedzie -
elfi wrote:Dziewczyny, które mają już brzuch kiedy zauważyłyście, że się powiększa? Ja od kilku dni mam wrażenie, że mój jest trooszkę większy (nawet rano), aż wczoraj musiałam zdjąć ulubione legginsy, bo gumka mnie ciśnie. Jednak wydaje mi się, że to chyba jednak trochę za wcześnie? Druga hipoteza jest taka, że wina może tkwić w mojej diecie zachciankowej
Maluch czy buły, co ciśnie?elfi lubi tę wiadomość
KIR AA, PCO, PAI-1, MTHFR, ANA1 dodatnie, obniżone parametry nasienia
starania od 2015
4 nieudane IUI
operacja zpn - poprawa fragmentacji
I podejście do IVF: 9 lipca punkcja (16 kumulusow, 8 komórek, 6 dojrzalych), 14 lipca - transfer 1 blastki
3 mrozaczki...
sierpień 2018 - scratching endometrium
12 września - crio
11 października - crio
15 .02.2019 - start II procedury
01.03.2019 - transfer 3-dniowego Kropka; 12 dpt - beta hcg 259,9; 14 dpt - beta hcg 912,4; 17 dpt - beta hcg 2719,0; 20 dpt - beta hcg 8518,0; 23 dpt - beta hcg 22385,0; mamy