X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🤰Ciężarówki po IVF 2020 🤰
Odpowiedz

🤰Ciężarówki po IVF 2020 🤰

Oceń ten wątek:
  • Sylwia Sylwia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grlui wrote:
    Dzięki :D tak sie teraz zastanawiam, bo dostaliśmy sporo maleńkich body, ale one są bez rękawów, więc w domu (ok.21-222 stopnie) musiałabym do tego ubrać spiochy+ plus kaftanik, albo po prostu na te body pajacyk? Czy pod pajacyk się już nic nie ubiera tylko pieluszkę? I czemu w wielu sklepach takie pajace są nazywane piżamami? W dzień się tego dziecku nie zaklada? :D I widzę jeszcze wiele pajaców z gołymi stopami czyli do tego skarpetki?

Jeny, aż mi wstyd że takie pytania do Was pisze :D
    Jaki tam wstyd...jak pierwszy raz zobaczylam nazwy pajac i rampers czy śpioch i półśpioch to zgłupiałam - tłumaczyłam sobie w googlach co jest co. 😁 Nauczyłam sie z internetu co i jak się łączy a i tak nie wiem jak ubrać małego na spacer 😅. Bodziak np z krotkim rękawem moze byc pod pajacyk, jak jest chlodniej w domu. Do pajacykow bez stópek ( rampers) mozesz dolozyć skarpetki, ale jak masz ciepło to nie ma co dziecka przegrzewać 🙂 kaftanik dodatkowo na body w chlodniejszych miejscach, albo np możesz skompletować kaftanik i śpiochy 🙂
    Pajacyki najczęściej zakłada sie w domu, bo są wygodne i pewnie stąd często nazywają je piżamami (tzn tak mi sie wydaje, niedlugo sprawdzę w praktyce) a "na wyjscie" to jakies spodenki i bodziaki czy bluzeczki.

Nasty, Jlod lubią tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    17.12.2019 r. ICSI, punkcja
    16.01.2020 r. Crio Blastusia 3.1.1.
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
    Mamy jeszcze❄️❄️❄️ 3.1.2., 4.1.1., 4.2.3.
  • Grlui Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krąsi wrote:
    Wiesz co, ja zrobiłam sobie taki plik, na podstawie tego, co dziewczyny wrzucały i na podstawie internetów - dla dziecka urodzonego jesienią o standardowej wadze. Udostępnię go. Podzieliłam tam na "ile trzeba kupić" oraz "ile mam" te pierwsze rozmiary. A przy segregacji z siostrą te większe wpisywałam tylko, co mam. Plus do tego są inne, dziwne, dodatkowe rzeczy, których nie planowałam, a które w jakiś sposób znalazły się w moich rękach.

https://www.szybkiplik.pl/GdLuT6ctBd

Dzięki! Bardzo się przyda! :)
    Sylwia Sylwia wrote:
    Jaki tam wstyd...jak pierwszy raz zobaczylam nazwy pajac i rampers czy śpioch i półśpioch to zgłupiałam - tłumaczyłam sobie w googlach co jest co. 😁 Nauczyłam sie z internetu co i jak się łączy a i tak nie wiem jak ubrać małego na spacer 😅. Bodziak np z krotkim rękawem moze byc pod pajacyk, jak jest chlodniej w domu. Do pajacykow bez stópek ( rampers) mozesz dolozyć skarpetki, ale jak masz ciepło to nie ma co dziecka przegrzewać 🙂 kaftanik dodatkowo na body w chlodniejszych miejscach, albo np możesz skompletować kaftanik i śpiochy 🙂
    Pajacyki najczęściej zakłada sie w domu, bo są wygodne i pewnie stąd często nazywają je piżamami (tzn tak mi sie wydaje, niedlugo sprawdzę w praktyce) a "na wyjscie" to jakies spodenki i bodziaki czy bluzeczki.

Mam teraz dokladnie tak samo z tym szukaniem w internecie :D Wreszcie mi się troche rozjaśniło w głowie, dzięki :)!

Odnośnie zabawek to ja kupiłam tyllko szumiącego Misia Królisia dodatkowo z gryzakiem i grzechotką, ale nie moglam się powstrzymać ;) poki co to chyba wieksza frajda dla nas niż dla dziecka będzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 18:53

Sylwia Sylwia, Jlod lubią tę wiadomość

wiek ’89, początek starań ’15, AMH ’17 - 0,3
    03.2018 IMSI cb
    07.2018 IMSI :( 09.2018 crio :( 10.2018 crio :(
    12.2018 IMSI :(
    03.2019 IMSI brak komórek :(
    10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
    02.2020 crio :)
    10.11.2020 urodziła się Maja <3
    04.2022 crio :(
    07.2022 IMSI -> 3 blastocysty
    01.2023 crio :)

preg.png
  • Ed Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z zabawek mam maskotko-grzechotke dostalismy do wózka, karty czarnobiale dostalismy z ulotkami z bambino chyba i czarnobialego kota szelescika , ktory byl z promki i wrzucilam do koszyka zeby miec przesylke gratis😉

38 lat
    2 procedury
    Ciąża od grudnia

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grlui wrote:
    Mam teraz dokladnie tak samo z tym szukaniem w internecie :D Wreszcie mi się troche rozjaśniło w głowie, dzięki :)!

Odnośnie zabawek to ja kupiłam tyllko szumiącego Misia Królisia dodatkowo z gryzakiem i grzechotką, ale nie moglam się powstrzymać ;) poki co to chyba wieksza frajda dla nas niż dla dziecka będzie :D
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/ciezarowki-po-ivf-2020,19318,431.html
    Tutaj wrzucałyśmy listy wyprawkowe. 🙂

Grlui lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    2015 r. - Rozpoczęcie starań, oligozoospermia ekstremalna - Novum, od 2019 Macierzyństwo,
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiśniaW wrote:
    Anuśla ja robiłam d-dimery ale miałam nieznacznie podniesione tam chyba 700 czy 800 wiec nie pomogę nie znam się na tym w ogóle 🤷‍♀️😃

Dziewczyny a wchodząc w kolejny temat - wiem, że niektóre z Was tez niestety mieszkają bez windy na 3 czy 4 pietrze 😆 może któraś ma już jakieś rozwiązanie lub poleci któraś z Was coś konkretnego? Chodzi o to, żeby nie nosić małej w foteliku z garażu na 4 piętro, tylko myślałam, żeby kupić jakieś nosidełko co łatwo i szybko się zapnę - ułatwi to stanowczo wejście po schodach i dwie ręce wolne w dodatku 😃 no i potem zejście w dół tak samo szybkie zapięcie i do fotelika czy do wózka który będzie tez w garażu. Patrzyłam już na necie coś ale większość to jest od momentu jak dziecko już siada.. a ja potrzebuje coś od początku. Chusta raczej nie wchodzi w grę bo zanim ja to ogarne to wiecie jak mam tracić 10min na zawiązanie to już zdążę wejść z fotelikiem w ręku 😅 wejście to raczej kilka szybkich minut, wiec jak mam coś wiązać dłużej i będę jeszcze przy tym się meczyc to mija się z celem 🤔

Odnośnie nosidełek się nie wypowiem ale widziałam taki fotelik, chyba z maxi cosi, którego nie trzeb całego targać, tylko ta miękka „wyściółkę” z maluchem wiec na pewno będzie lżej. Niestety ręka dalej zajęta ale nie trzeba tyle dźwigać

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Niedoczynnosc tarczycy, opanowana
    Ureoplasma parvum- wyleczona w pierwszym podejściu
    Kariotyp OK
    Czynnik męski: żylaki powrózka nasiennego, usunięte, brak poprawy
    Plemniki prawidłowe 0%
    17/01.2020 rozpoczęcie stymulacja, protokół krótki z antagonista
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    Kolejny transfer odroczony- torbiele krwotoczne po stymulacji
    23/03 FET 3dniowca
    7dpt jest cień :) HCG 20
    29dpt jest <3
  • Mevr_A Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem kompletnie zielona, jesli chodzi o ciuszki i ciagle sie boje, ze mam wszystkiego za malo.

Dla mnie pajace to wlasnie pizamki - mam zamiar ubierac tylko na noc i pod to tylko pieluszka i dzieciaczek do spiworka - w domu mamy cieplo, a przegrzania boje sie bardziej, niz tego, ze malej bedzie za zimno.

Na dzien planuje (w zaleznosci od pogody i temperatury w domu) body i spodenki, plus do tego sweterek. Na poczatku pewnie i tak bedzie w rozku albo otulaczu, wiec stawiam, ze bedzie jej cieplo.

Ale jesli uwazacie, ze znowu przeginam w druga strone i mlodej bedzie za zimno, to dajcie znac, jestem otwarta na rady :D

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • White Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    Odnośnie nosidełek się nie wypowiem ale widziałam taki fotelik, chyba z maxi cosi, którego nie trzeb całego targać, tylko ta miękka „wyściółkę” z maluchem wiec na pewno będzie lżej. Niestety ręka dalej zajęta ale nie trzeba tyle dźwigać

O tak jest taki 😉. Testowałam ten fotelik w sklepie tylko zamiast dziecia był baniaczek 3 kg. Nie było lekko i te lineczki do trzymania mi sie strasznie wrzynały w dłoń. Zrezygnowałam i wziełam zwykły 😁😁.

43ktwn150j520yak.png
    32 l.,
    4 lata starań,
    11.2019 - IUI ☹,
    12.2019 - IUI ☹,
    niepłodność idiopatyczna ??,
    01.2020 - cud 🤰🥰
    02.2020 - jest ❤
  • Jlod Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem zielona w temacie ubranek, mam po trochu wszystkiego. Plus rozek, otulacz, spiworki I kocyki😂 co bedzie pasowalo - okaze sie.
    Ponoc ubiera sie malenstwo o jedna warstwe wiecej niz ty masz na sobie.
    Wszystko tez zalezy jaka masz temp w domku.
    Tez mozna sprawdzic temp dziecka, czy ma chlodne nozki, czy zgrzane plecki, I sie bedzie wiedziec.

Ja mlody “wrodzi” sie we mnie, to bedzie wystawial stopy. Ja ponoc potrafilam wystawic jakos stopy z grubego becika ( a wiecie jakie kiedys byly wielkie bety)😂😀

Krąsi, Kos12, Sylwia Sylwia lubią tę wiadomość

Wiktorek ❤️

Starania od 2017
    AMH 4.16
    Hashimoto, TSH unormowane ( 12.19 TSH 0,8
    Homocysteina OK, Kortyzol OK, Prolaktyna OK
    ANA1 dodatnie, antykoagulant tocznia ujemny, wszystkie p/c OK, zespol antyfosfolipidowy wykluczony, wyszlo RO mocno dodatnie w ANA 3, anty wszystkie inne ujemne, miano 1:320 :-(

6.2019 - punkcja- 14 pobranych,7 zaplodnionych, 2 przetrwaly do blastek
    7.2019 - 1 transfer, blastka 😢
    2.10.2019- crio, blastka 😢
    Listopad 2019- druga stymulacja
    2.12.2019 - punkcja- 17 pobranych, 14 dojrzalych, 10 zaplodnionych
    8.12.2019 - 4 ❄️❄️❄️❄️ Blastek
    24.01.2020 - transfer,
    1.02.20 - 8dpt druga kreska
    6.02.20 - 13dpt : 557 IU/L
    11.02.20 - 18dpt : 3048 IU/L
    17.02.20 - 24dpt ❤️
    20.02 krwiak, 21.02 jest ❤️
    Po drodze drugi krwiak, krwawienia
    04/2020 - krwiaki zniknely🙂
    04.10.2020 Synek❤️
  • Frelciaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiśniaW wrote:
    To grubo 😂 typowo dla noworodka 😅 ale przyda się na później 👌 ja kiedyś slyszlam, że jakieś książeczki czy maty czarno białe są dla takich maluszków.. ale czy rzeczywiście tak małe dziecko ogarnie cokolwiek między spaniem a jedzeniem? 😅

Tak. I brała mnie irytacja jak czytałam w książeczce z Bebilonu żeby dziecku kupić KOLOROWE zabawki. Jak dziecko w tym wieku nie rozróżnia kolorów. Najlepsze są książeczki czarno-białe na początek, potem jakaś prosta mata. Broń Boże interaktywne ciulstwa za przeproszeniem. Jak widzę misie tulisie to mnie trzepie :D . Teraz szukałam prezentu dla roczniaka to znaleźć coś co nie jest interaktywne jest sztuką..małe tablety,małe smartfony, gadające zabawki..zgroza. Dziecko ma łapać kontakt z otoczeniem, z rodzicem i bliskimi a nie z gadającą zabawką. Głos bliskich jest jego przewodnikiem i powinien pokazywać mu świat.

Makt, Niki345 lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦰 29l.
    🔺endometrioza IIIst.,
    🔹kir BX
    🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
    💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
    🔺ryzyko celiakii - dieta bg
    - 5 transfer poronienie w 8tc. :(
    👨🏽33l.
    🔺HBA 58%
    🔹reszta parametrów w normie

🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩‍❤️‍👨
    16.06- 6 transfer blaski 4BB <3
    22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
    24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
    16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
    25.07.20- 2 cm Kluseczka <3 tętno 167/min
    18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
    ZdiDp1.png
    Litania do św Józefa 🙏🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam ubierać tylko jedna warstwe, bo w domu mam ciepło. Czyli same śpioszki czy bodziak i spodenki lub polspioszki. Jeśli sprawdzę karczek i będzie chłodny to będę się martwić 😊 na dwór jesienią chłodniejsza myślę o jakimś Miśku takim kombinezonie i kocyku, a w zimę śpiworek😊

I oczywiście nikt nie mowi, że te kontrastowe karty będziemy układać dziecku po przyjściu że szpitala😅 chyba każdy rozumie, że mimo, że jest to kupione to używane będzie w miesiącu odpowiednim do wprowadzenia tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 20:42

• Lilii Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że każda z nas przy pierwszym dziecku jest zielona niby coś się tam wie a i tak większość wychodzi w praniu
    Ja uwielbiam maluchy a opieka nad niby przychodzi mi ot tak nawet siostry córcie jak była noworodkiem kapalam bez większego stresu
    Zresztą długo też pracowałam z maluszkami ale wiadomo swoje to swoje i się chucha i dmucha i jest pewnie zupełnie inaczej niż z "obcymi"

Sylwia Sylwia lubi tę wiadomość

l22n9vvj15zulruu.png
    h44eyx8dpru9orwg.png

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zamierzam ubierać w jedną warstwę w domu - mamy bardzo cieple mieszkanie. Nie chce żeby maluch byl zmarzluchem tak jak ja. Co prawda zawsze wyciagalam chociaz jedną stopę spod kołdry, ale z drugiej strony potrafilam spac w skarpetkach bo mi nogi marzły 🙈

Jlod lubi tę wiadomość

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • WiśniaW Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:

Tak widziałam ten fotelik, jednak to nowość na rynku i podobno nie ma wszystkich testów. Ale taki worek można w ogóle kupić osobno 😂😱 jeny dziewczyny jak facet mi to pokazał to popłakałam się ze śmiechu 😂 wyglądało to jakby dziecko położyć na worku na śmieci i trzymać za dwa uchwyty 😂😂 na prawdę się popłakałam 😂

iv099vvjjlhn9yib.png

📍Starania od 2016r -Obecnie 28lat, wykryto ANXA5
    📍 Mąż- Fragmentacja DNA 23% 🐌
    📍 11.2018r. - 1 IUI -nieudane
    1️⃣ IVF-03.2019: Punkcja: 8pobrano, 3zapłodnione-1x❄️
    👉Hiperstymulacja
    👉04.2019r. Crio - 6.2.1nieudany 💔
    2️⃣ IVF-05.2019r. Zmiana kliniki na Invicta Bydgoszcz/Gdańsk
    👉06.2019r.
    2 IVF : Punkcja + separacja plemników: 13 pobrano, 8 zapłodnionych - 6x ❄️
    👉13.09.2019r. Transfer [4.1.1 i 4.2.2] 20dpt 1609 - krwawienie / 21 dpt 980,6 - [*] 😔😭
    👉 14.01.2020r. Transfer[3.2.2 i 4.2.2]
    ➖ 3dpt 34,8 (pregnyl)➖ 6dpt 59,9➖ 8dpt 178,5➖ 10dpt 456,3➖ 13dpt 1230➖ 17dpt 4216 [p.ciążowy 6x4x3mm]➖ 20dpt 7919
    ➖ 24dpt beta 20695 +krwiak😭
    ➖ 27dpt (6+1) bije💓!! 0,56cm 🥰
    ➖ 36dpt (8+0) 1,65cm 🥰
    ➖ 41dpt (8+5) 2,05cm 🥰

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilii wrote:
    Myślę że każda z nas przy pierwszym dziecku jest zielona niby coś się tam wie a i tak większość wychodzi w praniu
    Ja uwielbiam maluchy a opieka nad niby przychodzi mi ot tak nawet siostry córcie jak była noworodkiem kapalam bez większego stresu
    Zresztą długo też pracowałam z maluszkami ale wiadomo swoje to swoje i się chucha i dmucha i jest pewnie zupełnie inaczej niż z "obcymi"
    Zazdroszcze, ja w ogole nie mialam kontaktu z takimi maluszkami. Ostatnio to jakieś 3 lata temu jak mój chrześniak urodził się, ale trzymalam go tylko na rękach. Gdy uczył sie przekręcac na boki i szwagierka poprosila mnie,żebym go "pchnęła" na plecki to wpadłam w panikę, że jej dziecko uszkodzę 🙈

atdc9vvjubcfojyx.png
    6 dpt - bhcg 16,2
    25 dpt jest ♥️
  • Martaaa87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grlui wrote:
    Dzięki :D tak sie teraz zastanawiam, bo dostaliśmy sporo maleńkich body, ale one są bez rękawów, więc w domu (ok.21-222 stopnie) musiałabym do tego ubrać spiochy+ plus kaftanik, albo po prostu na te body pajacyk? Czy pod pajacyk się już nic nie ubiera tylko pieluszkę? I czemu w wielu sklepach takie pajace są nazywane piżamami? W dzień się tego dziecku nie zaklada? :D I widzę jeszcze wiele pajaców z gołymi stopami czyli do tego skarpetki?

Jeny, aż mi wstyd że takie pytania do Was pisze :D

Pajacyk możesz założyć i na gole ciało, i na body. Faktycznie w niektórych sklepach pajacyk to „piżama”, ale one nie są bynajmniej tylko do spania :) Jeśli pajac ma gole stopy, to do tego albo skarpetki, albo nie (ale zazwyczaj tak, bo jeśli byłoby ciepło to pewnie założyłabyś dziecku samo body a nie sam pajac). Na body bez rękawów możesz zalozyc pajac albo tak jak piszesz kaftanik i spodenki (no albo śpiochy, czyli takie jakby spodenki na szelkach, ale przyznaję, że ja z nich nigdy nie korzystałam, bo są wg mnie niewygodne przez te szelki właśnie).

Co do kolejek i przepuszczania, to ja jestem w 80 procent sytuacji przepuszczana (w kolejce, autobusie, toalecie itd), w 10 procent sytuacji sama proszę o przepuszczenie, a w 10 procent stoję i czekam. Generalnie na każdym kroku spotykam się z uprzejmością w stosunku do mnie i mojego brzucha :)

dominika405, Grlui lubią tę wiadomość

qdkk3e5ew7g10b8s.png

2016
    3 IUI - synek

październik 2019
    długi protokół - mamy dwie blastki
    23.10 transfer 4BB - nieudany
    18.11 transfer 4BC - nieudany

luty 2020
    krótki protokół
    04.03 transfer blastki 5BA
    7dpt - beta HCG 65,1 U/I, 9dpt - beta HCG 144,3 U/l
    26dpt - maluch ma 7 mm 😊
    drugi synek ❤️
  • Martaaa87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos przegrzewania, to przypomniało mi się info ze szkoły rodzenia - ew. przegrzanie / wyziębienie dziecka sprawdzamy wyłącznie po karku. Dziecko ma prawo mieć chłodne nóżki czy rączki - interesuje nas tylko kark :)
    Mówili też, że w pierwszej dobie po porodzie dziecko może być trochę cieplej ubrane, bo dopiero co wyszło z ciepłego brzucha, ale potem to już ubieramy generalnie tak jak siebie pod kątem warstw. No chyba że jesteśmy na spacerze na mrozie i my idziemy, a ono leży, to wiadomo że mu będzie zimniej niż nam. Ale jeśli oboje mamy taka sama aktywność mniej więcej, to tyle samo warstw na siebie, co na dziecko.

WiśniaW, Niki345 lubią tę wiadomość

qdkk3e5ew7g10b8s.png

2016
    3 IUI - synek

październik 2019
    długi protokół - mamy dwie blastki
    23.10 transfer 4BB - nieudany
    18.11 transfer 4BC - nieudany

luty 2020
    krótki protokół
    04.03 transfer blastki 5BA
    7dpt - beta HCG 65,1 U/I, 9dpt - beta HCG 144,3 U/l
    26dpt - maluch ma 7 mm 😊
    drugi synek ❤️
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White wrote:
    O tak jest taki 😉. Testowałam ten fotelik w sklepie tylko zamiast dziecia był baniaczek 3 kg. Nie było lekko i te lineczki do trzymania mi sie strasznie wrzynały w dłoń. Zrezygnowałam i wziełam zwykły 😁😁.

A to do bani :( a był na mojej liście do przetestowania :/

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    29/01.2020 Punkcją - pobranych 6 dojrzałych komórek. Transfer odroczony, progesteron 1,82
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • Nasty Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos kolejek to mi się dzisiaj ulalo ze złości i tak się właśnie „ wepchalam” poszła do urzędu miasta odebrać dowód osobisty, do każdego z wydziałów kolejka na 20 osób, już miałam iść do swojej kolejki gdy w tej do dowodow rejestracyjnych zobaczyłam kobietkę z takim brzuchem, ze myślałam, ze zaraz pęknie... kolejka była na dworze, straszny skwar i myślicie, ze ktoś ja wpuścił????

Wkurzulam się, weszłam do urzędu i zapytałam strażnika, czy jako kobiecie w ciąży obsłużą mnie bez kolejki ( kto pyt nie błądzi, nie byłam pewna jak podejmą do tematu) i oczywiście bez problemu, Pan się uśmiechał i pogratulował. Wyszłam po 5 minutach i powiedziałam tej Kobiecie, żeby zrobiła to samo bo ludzie nagle oślepli....

Prawda jest taka, ze to jest nasze prawo a nie dobra wola ludu i od tej pory mam zamiar z tego korzystać - oczywiście nr gdy przede mną są starsze osoby i inne Ciezarowki 🤷🏻‍♀️

ckaiyx8dpef0wqq7.png

32l
    Amh 1,18
    Kariotyp OK
    Plemniki prawidłowe 0%
    Mamy 4 ❄️❄️❄️❄️!!!
    23/03 FET 3dniowca
    29dpt jest <3
  • White Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasty wrote:
    A to do bani :( a był na mojej liście do przetestowania :/

Może Tobie podpasuje 🙂🙂 Nie wiadomo czy w ogóle maxi cosi będzie pasował do twojego samochodu. Bo ja mam takie fantastyczne auto, że na wstępie 90% fotelików odpadło ze względu na kąt nachylenia kanapy 😐.

43ktwn150j520yak.png
    32 l.,
    4 lata starań,
    11.2019 - IUI ☹,
    12.2019 - IUI ☹,
    niepłodność idiopatyczna ??,
    01.2020 - cud 🤰🥰
    02.2020 - jest ❤
  • Niki345 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiśniaW wrote:
    Ej dziewczyny ja nie mam nic z „zabawek” 🤷‍♀️😂 myślicie, że powinnam coś ogarnąć? 😆 coś dla takiego szkraba?? Pomocy 😱
    Taki szkrab potrzebuje najbardziej na świecie bliskości mamy i pełnego brzuszka, dodatkowe gadżety przydadzą się później

Lilii, Makt, WiśniaW lubią tę wiadomość

🔹Rocznik 83', starania od 2018, AMH 1,62 ng/ml
    ▪️PAI-1 4G hetero ▪️NK 19% ▪️ HLA-I dodatnie

2018.11 IUI - 11tc [*]
    2019.04 IUI - 5 tc [*] [*] bliźniaki
    2019.10 IVF: 15 oocytów, 10 MII, 7 blastek w 5 dobie
    (5 klasy A, 2 klasy B )
    2019.10 FET 1x 🍀 4 tc [*]
    2019.11.29 FET 2x 🍀🍀
    BETA: 5dpt 2,61; 7dpt 44,9; 10dpt 204,0; 13dpt 716,6
    2019.12.17, 18 dpt - są ❤️❤️
    2019.12.24, 25 dpt - 6tc [*] ❤️💔
    2020.07.25, 36tc+6, poród, 3320gr, 56cm ♂️👣

▪️🍀🍀🍀🍀 nadal na zimowisku

Prowadzę stronę:
    👉www.mamapoinvitro.pl
    gdzie zbieram nasze doświadczenia odnośnie starań oraz historie forumowych Staraczek (są wyjątkowe, szkoda żeby zniknęły w odmętach Internetu). Jeżeli chciałabyś, abym dodała również Twoją lub masz jakieś uwagi pisz śmiało [email protected] 😊
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ