X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cukrzyca typ 1 - huśtawki z cukrami
Odpowiedz

Cukrzyca typ 1 - huśtawki z cukrami

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karola 2222 Nowa

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, choruję na CT1, jestem w pierwszej ciąży i jestem w 13 tc. Cukry różnie, jak czytam tutaj książkowe cukry z rana i po posiłku, to wydaje mi się, że jestem złą przyszłą matką. Jak sobie radzicie? Jestem na pompie z CGM, ale 722, więc sensor kłamie strasznie...

Karola 2222 CT1 od 2004 roku, termin grudzień 2018, pierwsza ciąża
  • Karola 2222 Nowa

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szukam dziewczyn w ciąży z CT1, żeby wymienić się różnymi doświadczeniami, także z cukrów złych, ja miewam spadki, i zarówno przeliczniki WW jak i ważenie średnio się do tego mają...mam nadzieję, że się to ustabilizuje. Jem w sumie kiedy jestem głodna/staram się nie robić dużych odstępów, ale zastanawiam się czy nie przejść na ścisłą dietę, bardzo dokładnie opomiarowaną....ostatnie dni to wciąż dwie strzałki w górę....korekty, podkrecanie bazy, zaraz dwie strzałki w dół...soki, dojadanie i taki był praktycznie cały dzień plus dziś boli mnie podbrzusze.

Karola 2222 CT1 od 2004 roku, termin grudzień 2018, pierwsza ciąża
  • Magda33 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodź do nas tutaj
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/cukrzyca-typu-1-a-ciaza,9983,19.html

A1298C hetero / C677T hetero /
    Cukrzyca typu1/Hashimoto
    2011 🖤 26tc
    2016 🖤13tc
    2018 ♥️👣

AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
    IVF 12.2023
    Punkcja = 14 pęcherzyków
    6 🥚 zostały 2
    12.2023
    1ET 3.1.2 ✓
    7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
    9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓

2.2024
    2FET 4.2.2 ❄️
    6dpt beta 0,00😓😓
    10dpt beta 0,00😓😓
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ