Cytomegalia
-
Witajcie
Mam taki problem. Dziś robiłam badania na cytomegalie. IGG jak i IGM reaktywne. Igg na poziomie 157.80 AU/ml natomiast IGM 2,32
Aktualnie 22+4 tc
Dodam również że w 2022 roku robiłam również badania na cytomegalie i wtedy wyszlo
Igg 190,20 - reaktywny
Igm 0.66 niereaktywny
Wiem, że może wirus ten uaktywnić się, ale czy fakt, że te przeciwciała IGG nabyłam dawno może świadczyć, że wirus az tak nie będzie groźny dla dzieciątka??
Jutro ide pobrać krew na awidnosc IGG. Zobaczymy co wyjdzie 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 20:54
2018r. - Początek starań ❤️ -
Ja podejrzewam że zarazilam się w 1 trymestrze ciąży ponieważ miałam powiększony węzeł chłonny pod pachą ale innych objawów brak. Ponieważ synowi po urodzeniu przedłużała się żółtaczka i wyszły wysokie próby wątrobowe ( wyszły przy okazji leżenia w szpitalu z powodu zapalenia płuc w 9 tygodniu życia) lekarze zlecili badania na zakażenia z grupy TORCH. Wyszly przeciwciała w klasie igg dodatnie ale igm ujemne więc stwierdzil lekarz zakaznik że igg przeszły przez łożysko i z mlekiem. Uspokoiłam się. Mieliśmy też USG jamy brzusznej - wyszło w Ok.Badanie słuchu też wyszło w porządku po urodzeniu. ale... Temat cytomegalii wrócił teraz ponieważ syn ma hipoplazje szkliwa na mlecznych zębach ( ma 16 MSC ) podobno to jeden z objawów cytomegalii wrodzonej. Rozwija się super jest bardzo zdolny, mądry, chodzi od 10 miesiąca życia nie widać po nim żeby jednak ją miał .. planujemy udać się do okulisty żeby zbadać oczka bo wiarus lubi namieszać niestety.17.06.2022- II
11.10.2022-połówkowe 21t6d 456g chłopczyk 😍😍😍
Termin porodu 16.02.2023r.
11.02.2023- chłopiec 👶 Urodzony siłami natury 3550kg 55cm. Moje szczęście 🥰 -