X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Britty Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    To odcinek ledzwiowy, calkiem normalna dolegliwosc w ciazy. Zmienia sie postawa ciala, wszystko idzie do przodu i stad ten bol. Mnie pomagaja tylko masaze i lezenie.

Jakby Cie bolalo w krzyzu to nie byloby dobrze ;p

Aa dzieki za informacje ;) zawsze myślałam,ze wlasnie w krzyżu kobiety najbardziej boli, dobrze się czegos nowego dowiedziec ;)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, ale w III trymestrze ból w krzyżu już chyba może się zdarzyć, prawda? W zasadzie ta część najbardziej jest obciążona z powodu coraz większego brzuszka.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Britty Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Edwarda, ale w III trymestrze ból w krzyżu już chyba może się zdarzyć, prawda? W zasadzie ta część najbardziej jest obciążona z powodu coraz większego brzuszka.

Pamiętam wlasnie,ze moja szwagierka narzekala na bol w tej okolicy (krzyża) ale to juz krótko przed porodem.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda - pod łopatkami to tak nie bardzo jest odcinek lędźwiowy.
    Lędźwiowy jest zaraz nad krzyżowym, zobacz sobie Britty rysunki.
    Co by Cię nie bolało - ja polecam wybrac się do rehabilitanta. Ja poszłam na konsultacje i nie żałuje, wiem jakie ćwiczenia mogę robić w domu i zamierzam chodzić na rozluźnianie raz w tygodniu. Taka konsultacja zwykle trwa koło godziny i nie jest jakaś droga, a naprawdę może Ci pomoc :)

mi88, Alphelia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Edwarda - pod łopatkami to tak nie bardzo jest odcinek lędźwiowy.
    Lędźwiowy jest zaraz nad krzyżowym, zobacz sobie Britty rysunki.
    Co by Cię nie bolało - ja polecam wybrac się do rehabilitanta. Ja poszłam na konsultacje i nie żałuje, wiem jakie ćwiczenia mogę robić w domu i zamierzam chodzić na rozluźnianie raz w tygodniu. Taka konsultacja zwykle trwa koło godziny i nie jest jakaś droga, a naprawdę może Ci pomoc :)

Dzieki Pilik wlasnie tez juz coraz czesciej nad tym myślę, albo nawet jakis prywatny masaż u specjalisty, ćwiczenia na pewno by pomogły.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam male plecy to czuje ten odcinek pod lopatkami hahaha ;p;p;p

Tak, bole krzyzowe to takie porodowe bole. W 3trymestrze najbardziej moga wystapic.

mi88 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty mi powiedział że same ćwiczenia to baza, ale jednak masaże by się do tego przydały. Nie mogę sobie pozwolić na częściej niż raz w tygodniu dlatego będę w domu ćwiczyła sumiennie a tam chodziła z nadzieją że pomoże ;)
    A bóle krzyżowe są też często mylone z lędźwiowymi w sumie, a potocznie najczęściej mówią „boli mnie w krzyżach”, ja tam poszłam i pokazałam gdzie mnie boli, opisałam jak i czekałam na propozycje ;)
    A jak pogoda się poprawi to chciałabym na basen, tylko się infekcji boje...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, a miałaś kiedyś infekcję po basenie?:) Bo grzybicę można złapać np. siadając na ławeczce w szatni, z wody nie złapiesz. Ja brałam profilaktycznie probiotyk dopochwowo po basenie.
    No i oczywiście jaccuzzi nie można :)

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam ze dwa razy, ale chyba podczas brania antybiotyków to było, więc nie mogę jednoznacznie powiedzieć w sumie czy to było przez basen... a jakie probiotyki bierzesz?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lactovaginal. Trzeba patrzeć, które kapsułki mają faktycznie w składzie probiotyk, bo kiedyś się nacięłam na iladian direct, który nie ma nic :)

pilik, Paulinaaa lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, jak Twój maluch? Już grzeczny?:)

edwarda20 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Edwarda, jak Twój maluch? Już grzeczny?:)

Tak, poki co grzeczny. Ale codziennie mu o tym przypominam, że Heniutek ma siedziec w brzuszku jeszcze przez minimum 11 dni (wtedy koncze 37tc). Dzis w nocy zlapal mnie podobny bol, jak wtedy gdy wyladowalam w szpitalu, tylko 30x slabszy. Wtedy nie moglam sie nawet ruszyc, a teraz wstalam do lazienki, zrobilam siku, posiedzialam i przeszlo. Opitolilam tez Henia, ze mama bedzie niezadowolona jak wyjdzie wczesniej. Jedyny plus tego bylby taki tfu tfu, ze gdyby wylazl dzis to mialby ze mna urodziny ;p 32 lata na karku, masakra! Ale nie wygladam i czuje sie na 22 wiec jest dobrze :P

mi88 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty mnie bolała łopatka i okolice łopatki. A właściwie to bardziej piekło. Chwilami tak, że jedynie co pomagało to leżenie. Ale poszłam na tapy i teraz chodzę regularnie. Naprawdę polecam! Teraz prawie wcale nie odczuwam. Tak to już można funkcjonować ;)

Edwarda w takim razie wszystkiego najlepszego! Dużo zdrowia i rozwiązania w terminie, możliwe jak najmniej boleśnie ;)

Mnie dopadło przeziębienie. W piątek byliśmy w Ikei i chyba gdzieś mnie zawiało ;/ ale za to fotel i podnóżek kupione ;)

Jutro mam iść na wyniki i glukozę. Powiedzcie czy to przeziębienie ma wpływ? Nie biorę żadnych leków, jedynie domowy sposoby.

edwarda20 lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też coś bierze właśnie. Na razie kaszel mnie męczy.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kaszle, ale czuję jakbym miała katar w całej głowie. Chociaż dziś i tak już lepiej. Mam nadzieję, że przejdzie bez leków. I w sumie boli mnie gardło, wczoraj patrzyłam lekko zaczerwienione, a dziś już czerwone nie jest, ale piecze mocniej ;/

dqpri09kh0x52aib.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda - no nie ma co się dziwić, że już powoli się kwietniówki rozpakowują, u Was to już tak blisko <3 Trzymam kciuki żeby spokojnie do 37 tygodnia się udało ponosić Synka :) Ja już zrezygnowałam z forum sierpniowego/wrześniowego - nie moje klimaty :p zresztą i tak mało się udzielała bo średnio mnie tematy interesowały :)

Byłam w piątek u gina :) Pamiętam jak mówiłaś że dziwne żeby gin nie był pewny w takim tyg co do płci, to powiem Ci jak było u mnie. Mam ginekologa mega doświadczonego ( ordynator w jednym ze szpitali, także nie jakiś młodziak, świeżak ) no i poprosiłam żeby zerknął jaka płeć, i on od razu mówił że to dopiero w 20 tyg, że teraz to mega wcześnie, że to wszystko takieeee małe ) Kurde, nie wiem. Mega mu ufam, naprawdę ma doświadczenie. Ogólnie patrzył, patrzył i mówi że jak dla niego to bardziej dziewczynka, bo nie widzi moszny, ale że nic pewnego na 100%. oby została dziewczynką, bo tak chcielismy <3
    Ogólnie mój gin robi dalej usg przez pochwę, pytałam czemu ( w szpitalu, na prenatalnych robili mi przez brzuch ) to mówi ze wtedy dokładnie mierzy szyjkę itp że lepiej a dzidzia i tak taka mała że przez brzuch gorzej . Hmm

A i byłam na targach dziecięcych :) Kurczę, ale te wózki ciężkie !! Ogólnie gościu mówił że 13-15 kg to norma. Edwarda ty mówiłaś że patrzyłaś na lekkie : jest jakiś model lżejszy ale taki do 2500 tysiąca ? :) Kojarzysz może ? Kurde, ja jestem drobna, dla mnie podnieść te 14 kg plus dziecko to jakiś hardcore. :p :p Ogólnie tyle było pięknych rzeczy, że już nie mogę doczekać się kupowania. Muszę zacząć robić listę i potem szukać parametrów, opinii :) :) :)

mi88 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez chwyciło przeziebienie. Na razie wygrzewam się i piję herbaty z miodem.

Ja usg zawsze mam dopochwowe (wtedy mierzy szyjkę) i przez brzuch. Nie pamietam tylko od którego tygodnia, ale wydaje mi się, ze po prenatalnych w 12 tyg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zdecydowałam się jednak na wózek espiro. Porównywałam z x lander i jednak ma więcej funkcji, amortyzatory i jest ciut tańszy przy czym ma wszystkie dodatki w cenie.

summer86 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny.

Andziula moja rehabilitantka raz zalozyla mi tejpy i niestety dostalam jakiegos uczulenia :( musialam po kilku h zdjac :( ale wiem ze dzialaja, na rozejscie sie kresy bialej tez.

Paulinaa, moze ma w szpitalu slaby sprzet. Jak teraz lezalam w szpitalu i robili mi usg to tez nic nie widzialam, same szarosci. A jak jestem prywatnie to widze pieknie kazda czesc cialka dzidzi. Przez pochwe lepiej usg bo i szyjka wlasnie i podobno wlasnie lepiej widac - szczegolnie na tym etapie.

Jak szukalam wozka to szukalam wypasnej spacerowki, do ktorej mozna dokupic gondolke. Bo te wozki z zalozenia 3in1 lub 2in1 to sa o wiele ciezsze, przez kola np, są w ogole wieksze i maja zupelnie inna gondole. Ja mam Bugaboo Bee5, wazy 8 kg ale on mnie z gondola kosztowal 4000zl. Ale tez na początku sklanialam sie ku Quinny Zap Flex Plus, wiem tez ze Maclaren ma lekkie wózki. Są tez z tego co widzialam 2in1 i 3in1 tanie i lekkie ale wykonane są z jakiegos lipnego aluminium, lekkie ale z amortyzacja, jakoscia i wytrzymaloscia nie maja nic wspolnego. Ogolnie jesli chce sie lekki ale tez porządny to trzeba dac wiecej :( Jest pare stron, gdzie mozesz np przefiltrowac po wadze wozka. Niestety pousuwalam wszystkie te strony z mojego excela wyprawkowego jak tylko dostalam paczke z wozkiem i okazal sie taki jak chcialam :) Moj ma 8 kg + dziecko powiedzmy na początku 4kg + jakis kocyk, torba z pampersami i robi sie 13-15kg - juz sie tego boje. Szukaj, czytaj recenzje, opinie, pamietaj ze w gondoli to max 6 mcy, bo potem nawet jesli dziecko nie siedzi, to czesto chce widziec wiecej i sie denerwuje jak lezy. Wtedy warto miec spacerowke rozkladana na plasko, czy w pol lezaca pozycje.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czara, Espiro to też póki co mój faworyt :) Waham się jeszcze nad Beby Design Lupo Comfort Limited. Zdecydujemy po obejrzeniu obu na żywo.

A jaki fotelik będziesz brała do niego?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ