Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edwarda20 wrote:To odcinek ledzwiowy, calkiem normalna dolegliwosc w ciazy. Zmienia sie postawa ciala, wszystko idzie do przodu i stad ten bol. Mnie pomagaja tylko masaze i lezenie.
Jakby Cie bolalo w krzyzu to nie byloby dobrze ;p
Aa dzieki za informacje zawsze myślałam,ze wlasnie w krzyżu kobiety najbardziej boli, dobrze się czegos nowego dowiedziec02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Edwarda, ale w III trymestrze ból w krzyżu już chyba może się zdarzyć, prawda? W zasadzie ta część najbardziej jest obciążona z powodu coraz większego brzuszka.
-
summer86 wrote:Edwarda, ale w III trymestrze ból w krzyżu już chyba może się zdarzyć, prawda? W zasadzie ta część najbardziej jest obciążona z powodu coraz większego brzuszka.
Pamiętam wlasnie,ze moja szwagierka narzekala na bol w tej okolicy (krzyża) ale to juz krótko przed porodem.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Edwarda - pod łopatkami to tak nie bardzo jest odcinek lędźwiowy.
Lędźwiowy jest zaraz nad krzyżowym, zobacz sobie Britty rysunki.
Co by Cię nie bolało - ja polecam wybrac się do rehabilitanta. Ja poszłam na konsultacje i nie żałuje, wiem jakie ćwiczenia mogę robić w domu i zamierzam chodzić na rozluźnianie raz w tygodniu. Taka konsultacja zwykle trwa koło godziny i nie jest jakaś droga, a naprawdę może Ci pomocmi88, Alphelia lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:Edwarda - pod łopatkami to tak nie bardzo jest odcinek lędźwiowy.
Lędźwiowy jest zaraz nad krzyżowym, zobacz sobie Britty rysunki.
Co by Cię nie bolało - ja polecam wybrac się do rehabilitanta. Ja poszłam na konsultacje i nie żałuje, wiem jakie ćwiczenia mogę robić w domu i zamierzam chodzić na rozluźnianie raz w tygodniu. Taka konsultacja zwykle trwa koło godziny i nie jest jakaś droga, a naprawdę może Ci pomoc
Dzieki Pilik wlasnie tez juz coraz czesciej nad tym myślę, albo nawet jakis prywatny masaż u specjalisty, ćwiczenia na pewno by pomogły.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty mi powiedział że same ćwiczenia to baza, ale jednak masaże by się do tego przydały. Nie mogę sobie pozwolić na częściej niż raz w tygodniu dlatego będę w domu ćwiczyła sumiennie a tam chodziła z nadzieją że pomoże
A bóle krzyżowe są też często mylone z lędźwiowymi w sumie, a potocznie najczęściej mówią „boli mnie w krzyżach”, ja tam poszłam i pokazałam gdzie mnie boli, opisałam jak i czekałam na propozycje
A jak pogoda się poprawi to chciałabym na basen, tylko się infekcji boje... -
Pilik, a miałaś kiedyś infekcję po basenie? Bo grzybicę można złapać np. siadając na ławeczce w szatni, z wody nie złapiesz. Ja brałam profilaktycznie probiotyk dopochwowo po basenie.
No i oczywiście jaccuzzi nie można
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Lactovaginal. Trzeba patrzeć, które kapsułki mają faktycznie w składzie probiotyk, bo kiedyś się nacięłam na iladian direct, który nie ma nic
pilik, Paulinaaa lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
mi88 wrote:Edwarda, jak Twój maluch? Już grzeczny?
Tak, poki co grzeczny. Ale codziennie mu o tym przypominam, że Heniutek ma siedziec w brzuszku jeszcze przez minimum 11 dni (wtedy koncze 37tc). Dzis w nocy zlapal mnie podobny bol, jak wtedy gdy wyladowalam w szpitalu, tylko 30x slabszy. Wtedy nie moglam sie nawet ruszyc, a teraz wstalam do lazienki, zrobilam siku, posiedzialam i przeszlo. Opitolilam tez Henia, ze mama bedzie niezadowolona jak wyjdzie wczesniej. Jedyny plus tego bylby taki tfu tfu, ze gdyby wylazl dzis to mialby ze mna urodziny ;p 32 lata na karku, masakra! Ale nie wygladam i czuje sie na 22 wiec jest dobrzemi88 lubi tę wiadomość
-
Britty mnie bolała łopatka i okolice łopatki. A właściwie to bardziej piekło. Chwilami tak, że jedynie co pomagało to leżenie. Ale poszłam na tapy i teraz chodzę regularnie. Naprawdę polecam! Teraz prawie wcale nie odczuwam. Tak to już można funkcjonować
Edwarda w takim razie wszystkiego najlepszego! Dużo zdrowia i rozwiązania w terminie, możliwe jak najmniej boleśnie
Mnie dopadło przeziębienie. W piątek byliśmy w Ikei i chyba gdzieś mnie zawiało ;/ ale za to fotel i podnóżek kupione
Jutro mam iść na wyniki i glukozę. Powiedzcie czy to przeziębienie ma wpływ? Nie biorę żadnych leków, jedynie domowy sposoby.edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Ja nie kaszle, ale czuję jakbym miała katar w całej głowie. Chociaż dziś i tak już lepiej. Mam nadzieję, że przejdzie bez leków. I w sumie boli mnie gardło, wczoraj patrzyłam lekko zaczerwienione, a dziś już czerwone nie jest, ale piecze mocniej ;/
-
Edwarda - no nie ma co się dziwić, że już powoli się kwietniówki rozpakowują, u Was to już tak blisko Trzymam kciuki żeby spokojnie do 37 tygodnia się udało ponosić Synka Ja już zrezygnowałam z forum sierpniowego/wrześniowego - nie moje klimaty :p zresztą i tak mało się udzielała bo średnio mnie tematy interesowały
Byłam w piątek u gina Pamiętam jak mówiłaś że dziwne żeby gin nie był pewny w takim tyg co do płci, to powiem Ci jak było u mnie. Mam ginekologa mega doświadczonego ( ordynator w jednym ze szpitali, także nie jakiś młodziak, świeżak ) no i poprosiłam żeby zerknął jaka płeć, i on od razu mówił że to dopiero w 20 tyg, że teraz to mega wcześnie, że to wszystko takieeee małe ) Kurde, nie wiem. Mega mu ufam, naprawdę ma doświadczenie. Ogólnie patrzył, patrzył i mówi że jak dla niego to bardziej dziewczynka, bo nie widzi moszny, ale że nic pewnego na 100%. oby została dziewczynką, bo tak chcielismy
Ogólnie mój gin robi dalej usg przez pochwę, pytałam czemu ( w szpitalu, na prenatalnych robili mi przez brzuch ) to mówi ze wtedy dokładnie mierzy szyjkę itp że lepiej a dzidzia i tak taka mała że przez brzuch gorzej . Hmm
A i byłam na targach dziecięcych Kurczę, ale te wózki ciężkie !! Ogólnie gościu mówił że 13-15 kg to norma. Edwarda ty mówiłaś że patrzyłaś na lekkie : jest jakiś model lżejszy ale taki do 2500 tysiąca ? Kojarzysz może ? Kurde, ja jestem drobna, dla mnie podnieść te 14 kg plus dziecko to jakiś hardcore. :p :p Ogólnie tyle było pięknych rzeczy, że już nie mogę doczekać się kupowania. Muszę zacząć robić listę i potem szukać parametrów, opiniimi88 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieki dziewczyny.
Andziula moja rehabilitantka raz zalozyla mi tejpy i niestety dostalam jakiegos uczulenia musialam po kilku h zdjac ale wiem ze dzialaja, na rozejscie sie kresy bialej tez.
Paulinaa, moze ma w szpitalu slaby sprzet. Jak teraz lezalam w szpitalu i robili mi usg to tez nic nie widzialam, same szarosci. A jak jestem prywatnie to widze pieknie kazda czesc cialka dzidzi. Przez pochwe lepiej usg bo i szyjka wlasnie i podobno wlasnie lepiej widac - szczegolnie na tym etapie.
Jak szukalam wozka to szukalam wypasnej spacerowki, do ktorej mozna dokupic gondolke. Bo te wozki z zalozenia 3in1 lub 2in1 to sa o wiele ciezsze, przez kola np, są w ogole wieksze i maja zupelnie inna gondole. Ja mam Bugaboo Bee5, wazy 8 kg ale on mnie z gondola kosztowal 4000zl. Ale tez na początku sklanialam sie ku Quinny Zap Flex Plus, wiem tez ze Maclaren ma lekkie wózki. Są tez z tego co widzialam 2in1 i 3in1 tanie i lekkie ale wykonane są z jakiegos lipnego aluminium, lekkie ale z amortyzacja, jakoscia i wytrzymaloscia nie maja nic wspolnego. Ogolnie jesli chce sie lekki ale tez porządny to trzeba dac wiecej Jest pare stron, gdzie mozesz np przefiltrowac po wadze wozka. Niestety pousuwalam wszystkie te strony z mojego excela wyprawkowego jak tylko dostalam paczke z wozkiem i okazal sie taki jak chcialam Moj ma 8 kg + dziecko powiedzmy na początku 4kg + jakis kocyk, torba z pampersami i robi sie 13-15kg - juz sie tego boje. Szukaj, czytaj recenzje, opinie, pamietaj ze w gondoli to max 6 mcy, bo potem nawet jesli dziecko nie siedzi, to czesto chce widziec wiecej i sie denerwuje jak lezy. Wtedy warto miec spacerowke rozkladana na plasko, czy w pol lezaca pozycje.
-
Czara, Espiro to też póki co mój faworyt Waham się jeszcze nad Beby Design Lupo Comfort Limited. Zdecydujemy po obejrzeniu obu na żywo.
A jaki fotelik będziesz brała do niego?