X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi zamieszłyście z wózkami... a mi się zamarzył ten anex sport w kolorze rainbow...
    A nic tam, będę sprawdzać i czytać jeszcze. Ja dzisiaj czytałam rożne testy fotelików i dwa sporo tańsze znalazłam z dobrymi wynikami i raczej na jeden z nich postawie, ja jeżdzę tylko po okolicy, czasami wyskoczę do rodzicow ale to nadal maks 50km i nie autostrada a 70hm/h ;), wiem wiem że o wypadek nie trudno dlatego nie chce fotelika no name, ale nie mamy kasy na nie wiadomo co więc wolę wybrać coś tańszego jak można jednak ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, jak tam dzidziuś na wizycie?:)

Jeśli chodzi o ćwiczenia, to mi brakuje biegania i roweru, a ćwiczyć w domu nie lubię.
    Czuję się jak ospały żarłok.
    Ale od przyszłego tygodnia (a może i od tego) wybieram się w końcu na basen. Albo się popluskać (maaarnie pływam, więc tak sobie pluskam od jednego brzegu do drugiego), albo na ćwiczenia dla kobiet w ciąży :) Akurat są o 18, więc będę mogła chodzić po pracy.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, zdradzisz co to za foteliki, które znalazłaś? Ja też nie chcę no name a tym bardziej z zestawu 3w1, ale chcialabym cos znaleźć w rozsadnej kwocie.
    Jedno wiem, że w przypadku fotelików używki odpadają, chyba że od kogoś bliskiego, gdzie wiadomo że fotelik nie jest stary i nie było wypadku.

Monsi lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie boję się iść ja basen bo już i tak mam żurawinę brać na mocz. A po basenie bym się jeszcze przeziębila. W domu mi się dobrze ćwiczy i mam nadzieję że lepiej bym się czuła. Na razie jestem takim flakiem bez energii a do tego wymiotuje nadal więc waga zamiast rosnąć to spada.
    Mam nadzieję że ćwiczenia by trochę endorfiny pobudzily:)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • acygan Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Ale mi zamieszłyście z wózkami... a mi się zamarzył ten anex sport w kolorze rainbow...
    A nic tam, będę sprawdzać i czytać jeszcze. Ja dzisiaj czytałam rożne testy fotelików i dwa sporo tańsze znalazłam z dobrymi wynikami i raczej na jeden z nich postawie, ja jeżdzę tylko po okolicy, czasami wyskoczę do rodzicow ale to nadal maks 50km i nie autostrada a 70hm/h ;), wiem wiem że o wypadek nie trudno dlatego nie chce fotelika no name, ale nie mamy kasy na nie wiadomo co więc wolę wybrać coś tańszego jak można jednak ;)...

My kupilismy maxi cosi city ale nie bedziemy korzystac z bazy, wiec i finansowo wyszlo duzo taniej.

• pilik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczorajszy dzień mnie wykończył. Byłam na wizycie na której dowiedziałam się uwaga "dzidziuś jest ładny,
    Serce bije w porządku" Haha, jako że to mój lekarz do którego chodzę po skierowania i spokój ducha (chociaż ona myśli że tylko do niej chodzę...) to się nie upierałam na nic więcej, ale ogólnie dobre sobie... fakt mała spała zwinięta w kłębek, ale nawet nie próbowała pomierzyć czy sprawdzić pulsu... ale jestem spokojna a w przyszły czwartek mam wizytę i swojej prowadzącej :)
    Po lekarzu skoczyliśmy załatwić kilka rzeczy i wróciliśmy po 21 do domu, a jeszcze musiałam zapakować siostrze paczkę i tak jakos minęło... dalej się słabo czuje, ale odrobinkę lepiej niż wczoraj...
    I wydaje mi się (choć nie wiem czy to możliwe) że jak położyłam i leciutko przycisnęła dzisiaj rękę do brzucha to mnie mała smurnęła... :)

Foteliki takie, w jakimś rankingu oceniał ekspert i miały te testy zderzeniowe podajesz na 4/5, ten z Ferrari bardzo wysoko oceniony tylko się zastanawiam czy on do wózka będzie miał adaptery np... ja też bez bazy biorę. Mam jeden maxi cosi od brata z bazą a w drugim aucie i tak nie mam isofixa
    https://dino.sklep.pl/nowy/nowosc-fotelik-ferrari-beone-sp-013-kg-p-19566.html?gclid=CjwKCAiA4vbSBRBNEiwAMorER26tazYIf4FdOoVodWgZiMA42PHqYZ5epQXRZh4KOVv07I3uLIDu7hoCEDAQAvD_BwE

https://ewozki.eu/pl/p/Fotelik-samochodowy-Safety-1st-One-safe-XT-4-0-13-kg/580

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u Was objawy utrzymują się cały czas? Czy była tutaj taka, która takich objawów w ogóle nie miała? Czyli Poza zmęczeniem czuła się zupełnie normalnie? :)

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Pumka nic nie musisz z tym robić :) pewnie za jakiś czas (moze za miesiąc może szybciej, gin powie) powtórzysz badanie. Wynik nie jest jakiś bardzo alarmujący więc na spokojnie.

Ineczka kurczę jak czytałam o tych wózkach Husky to info widziałam że ma 79cm gondola, ale może wewnętrzny wymiar?
    Anex cross i sport mają 81 na pewno, a często je można używane dorwać ;). Ja mam jeszcze na liście do zobaczenia adamex vicco, espiro next, Riko brano i tako jumper 4, ale nie wiem jak tam wielkości gondol się mają.
    Ja będę musiała wozek wybierać do auta też... mamałyga bagażnik, a zależy mi żeby stelaż z kołami wchodził bez problemu...
    Jak chodzi o ta gondole w Husky to różnie podają minimum 79cm co i tak jest więcej niż w niektórych gdzie gondola ma 74-76 obok stał właśnie espiro next, ale miał moim zdaniem gorsza amortyzację lepiej mi sie prowadziło Husky no i zamek na budce miał taki, ze ciężko chodził nie lubie tego typu zamków.Jak zapytałam o gondole to Pani powiedziała, ze mniejsza niż Husky. Nie miał tez żadnego zimowego śpiworka a jak dziecko wyrośnie z gondoli to się przyda bo jeszcze będzie zima.Adamex ma sporo gondole to fakt, ale znam pełno osób, które potem nie korzystają za spacerówki bo jest za duża i kupują następna.Jak już zainwestujemy w wozówka to chciałabym znaleźć taki, który będzie miał fajna i gondole i spacerówkę,żeby potem nie kupować kolejnego wózka a jak już dziecko będzie większe to pomyśle nad parasolka.Sasiadka ma ten wózek i bardzo sobie chwali pytałam czy nie sprzejade zostawia bo jest w ciąży z drugim :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny czy u Was objawy utrzymują się cały czas? Czy była tutaj taka, która takich objawów w ogóle nie miała? Czyli Poza zmęczeniem czuła się zupełnie normalnie? :)
    Pumka mialas nie panikowac :p

Tak, sa szczesciary ktore gdyby nie rosnacy brzuch to nie wiedzialyby, ze sa w ciazy. Kazda kobieta ma inaczej bo kazda ciaza jest inna.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:

Apropos jezdzenia tylko po okolicy... Tez glownie jezdzilam z pracy i do pracy, okolo 8km w jedna strone. Czasami pojechalam do leksrza, do sklepu itp. Ogolnie malo i po tych samych trasach. W kwietniu 2017 jechalam sobie jak codziennie do pracy, mzylo wiec jechalam okolo 50km/h, radosnie, od tylu lat ta sama ulica i uwaga- baba nie spojrzala w lusterka chcac wlaczyc sie do ruchu i wyjechala mi przed sama maske. Calym impetem 50km/h w nia walnelam. Uderzenie bylo straszne. Dzieki temu ze mialam pasy i otworzyly sie wszystkie poduszki przezylam i jakos z tego wyszlam, mimo ze potem musialam byc rehabilitowana bo ucierpiala szyja, kregoslup i kolano. Wiec widzisz, taka mala predkosc, okolica po ktorej jezdzilam kilka lat, znalam ja jak wlasna kieszen. Wystarczyla chwila czyjejs nieuwagi i mozesz zginac ty i dziecko... Wiec ja, pomimo ze nadal bede jezdzic tylko po miescie, i to na pewno duzo wolniej niz wczesniej, kupie najlepszy fotelik. Kosztuje duzo, zgadzam sie, ale jak pomysle ze cos moglo sie stac mojemu dziecku... Nigdy nie przewidzisz czy cos sie nie stanie, a jak ktos nie przezyl czegos podobnego to zupelnie inaczej na to patrzy...

ps. auto bylo do kasacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 09:20

mi88 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    U mnie jest jeden dzień kilka dni oki a potem mdłości bol głowy krzyża wszystko na raz.Myslalam, ze po I trymestrze mdłości będą mniejsze i są, ale nadal często występują

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Apropos jezdzenia tylko po okolicy... Tez glownie jezdzilam z pracy i do pracy, okolo 8km w jedna strone. Czasami pojechalam do leksrza, do sklepu itp. Ogolnie malo i po tych samych trasach. W kwietniu 2017 jechalam sobie jak codziennie do pracy, mzylo wiec jechalam okolo 50km/h, radosnie, od tylu lat ta sama ulica i uwaga- baba nie spojrzala w lusterka chcac wlaczyc sie do ruchu i wyjechala mi przed sama maske. Calym impetem 50km/h w nia walnelam. Uderzenie bylo straszne. Dzieki temu ze mialam pasy i otworzyly sie wszystkie poduszki przezylam i jakos z tego wyszlam, mimo ze potem musialam byc rehabilitowana bo ucierpiala szyja, kregoslup i kolano. Wiec widzisz, taka mala predkosc, okolica po ktorej jezdzilam kilka lat, znalam ja jak wlasna kieszen. Wystarczyla chwila czyjejs nieuwagi i mozesz zginac ty i dziecko... Wiec ja, pomimo ze nadal bede jezdzic tylko po miescie, i to na pewno duzo wolniej niz wczesniej, kupie najlepszy fotelik. Kosztuje duzo, zgadzam sie, ale jak pomysle ze cos moglo sie stac mojemu dziecku... Nigdy nie przewidzisz czy cos sie nie stanie, a jak ktos nie przezyl czegos podobnego to zupelnie inaczej na to patrzy...
    Dokładnie w nas wczoraj wjechał facet 500m od domu nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć i jaki wariat pojedzie

v5abi09kg49ph79h.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 7 lat bez kolizji, a tydzien temu tez mialam kolizje kolo domu, nie wiadomo nigdy.
    Ja kupuje fotelik maxi cosi, ale nie wiem jeszcze dokladnie jaki, musze sie rozejrzec. Na pewno nie chce jakiegos z zestawu 3w1 bo te wydaja mi sie bardzo slabe, osobno dobiore do wozka, a ze kupuje wozek maxi cosi to nie potrzebuje nawet adaptera, tylko baze isofix do auta.

Ale ja bym poszla na basen, ale kompletnie nie potrafie plywac, masakra :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda wiem, dlatego napisałam że nigdy nie ma pewności. Ja zupełnie nie ufam innym kierowcą niestety.
    A co do fotelika - po prostu na ten najdroższy mnie nie stać, a skoro nie planuje trzymać w nim dziecka na nie wiadomo jakich trasach to wolę zabrać coś bezpiecznego z niższej półki.
    J.S w wielu wózkach jest opcja dopłaty przy 3w1 i wybrania innego fotelika w odpowiednio wyższej cenie, jak patrzyłam to czasami się do opłaca, warto spytać w sklepie ;)
    Ja uwielbiam pływać i bardzo bym chciała, ale przez zatoki nie chodzę :( mam je chore i bez basenu, a po basenie mam tragedie niestety :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2018, 09:38

ds022el.png

u4uGp2.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Pumka mialas nie panikowac :p

Tak, sa szczesciary ktore gdyby nie rosnacy brzuch to nie wiedzialyby, ze sa w ciazy. Kazda kobieta ma inaczej bo kazda ciaza jest inna.

Nie panikuje, jeszcze :p po prostu się dziwię :) bo tylko jestem senna i częściej mam migreny :(

edwarda20 lubi tę wiadomość

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• Alphelia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Nie panikuje, jeszcze :p po prostu się dziwię :) bo tylko jestem senna i częściej mam migreny :(

To wszystko jest normalne ;) są pewnie jakieś kobiety, które nie mają typowych objawów ciąży, ale uwierz, sama chciałam, żeby mieć te wszystkie niefajne objawy i być przez to spokojniejsza, że wszystko jest w normie.

pumka1990 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:

Trzeba sie tylko cieszyc, ze tak dobrze sie czujesz :)

pumka1990, pilik lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:

Pumka, takich szczęściar jak Ty jest więcej....ja też nie miałam żadnych objawów i dolegliwości praktycznie prawie aż do 5 miesiąca...później ciąża zaczeła dawać mi w kość, więc ciesz się i wykorzystuj ten czas na maxa ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Edwarda wiem, dlatego napisałam że nigdy nie ma pewności. Ja zupełnie nie ufam innym kierowcą niestety.
    A co do fotelika - po prostu na ten najdroższy mnie nie stać, a skoro nie planuje trzymać w nim dziecka na nie wiadomo jakich trasach to wolę zabrać coś bezpiecznego z niższej półki.
    J.S w wielu wózkach jest opcja dopłaty przy 3w1 i wybrania innego fotelika w odpowiednio wyższej cenie, jak patrzyłam to czasami się do opłaca, warto spytać w sklepie ;)
    Ja uwielbiam pływać i bardzo bym chciała, ale przez zatoki nie chodzę :( mam je chore i bez basenu, a po basenie mam tragedie niestety :(

2000zl za ten fotelik to naprawde kupa pieniedzy, nas tez poki co nie stac. Wydalismy juz prawie 10tys na wyprawke a i tak jeszcze wszystkiego nie mamy :o Ale kupimy go jak dostaniemy kase z ubezpieczenia grupowego z naszych prac, za urodzenie się dziecka.

A kazda z nas zrobi jak zechce oczywiscie, ja tylko opowiedzialam swoja historie, ze nie znasz dnia ani godziny i nawet na krociutkiej trasie, po ktorej jezdzisz 5 lat, kawalek od domu i mozesz zginac.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:

Ja tak mam! I trymestr przespałam i to były jedyne moje dolegliwości ;) teraz tez śpię ciut więcej niż przed ciążą ale dużo mniej niż na początku ciąży :P i schody mnie dość szybko męczą... Tak poza tym póki co w sumie nic. A nie... czasem nie umiem sie ułożyć do leżenia /spania bo mi w każdej pozycji niewygodnie i potrafię kręgosłup odczuć ;) to tyle :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ