🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
-
WIADOMOŚĆ
-
No słuchajcie było widać na USG coś takiego kleszcza dobrze zagnieżdżony w macicy widać ciałko żółte produkujące progesteron w lewym/na lewym jajniku (nie wiem jak poprawnie napisać), wg lekarki wygląda bardzo dobrze. Idę następnym razem za tydzień 30.10 żeby zobaczyć czy coś się w środku pojawiło
Ann35, annikana, PastSimple32, Eliora, Wenka, Megipta, Mysza__95 lubią tę wiadomość
27.05.25 ⏸️
30.06.25 💔poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
18.10.25 ⏸️🌈⁉️ (12dpo)
19.10 beta 45,1 (13dpo)
21.10 beta 159,8 (15dpo)
23.10 beta 452,1 (17dpo) prog 30,99 -
Ależ dzisiaj dobre wieści! Cudnie! Dziewczyny, cieszę się razem z Wami! ❤️
-
Jestem dziewczyny, musialam nadrobić co pisałyście
Z powodu tego opoznienia u gina musiałam pędzić po córke do przedszkola i pozniej odrazu na drugi koniec miasta do Cyrku bo miałyśmy na dziś bilety.
Mi wg OM wychodzi termin 21.06, a wg USG 18.06.
Wizyta (jak sie uda) 30.10 i umowiona na 6.11
Nie mam jeszcze karty ciąży, może za 2 tyg jesli wszystko bedzie dobrze.
Super dzień, tyle dobrych wieści tu u Nasannikana, jaskra, NoraBlue, Megipta, Mysza__95, Madzigaw88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a tak z ciekawości sorry jeśli to już było - jakie suplementy przyjmujecie? Ja brałam całą baterię przy staraniach, a teraz mam little me od health labs, magnez (chelat lub cytrynian), kompleks wit B, omega, wit D327.05.25 ⏸️
18.10.25 ⏸️🌈⁉️ (12dpo)
19.10 beta 45,1 (13dpo)
21.10 beta 159,8 (15dpo)
NoraBlue wrote:Dziewczyny a tak z ciekawości sorry jeśli to już było - jakie suplementy przyjmujecie? Ja brałam całą baterię przy staraniach, a teraz mam little me od health labs, magnez (chelat lub cytrynian), kompleks wit B, omega, wit D3
Też biorę little me i omegę +D3 od helthly labs. Nie wiem czy to jakiś ekstra wybór bo bardzo mało opinii znalazłam w necie 🙈 -
NoraBlue wrote:Dziewczyny a tak z ciekawości sorry jeśli to już było - jakie suplementy przyjmujecie? Ja brałam całą baterię przy staraniach, a teraz mam little me od health labs, magnez (chelat lub cytrynian), kompleks wit B, omega, wit D3
ForMeds Prenacaps - Multi 1
ForMeds Prenacaps - Cholina
Naturell - Omega 3 1000
ForMeds Prenacaps - Immuno
Magnez w jakiejs dobrze przyswajalnej formieWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:10
-
PastSimple32 wrote:Babeczka powiedziała mi że jak są krwawienia, to znaczy że ronie. Jak zaczęła robić usg nie odzywała się nic, po czym powiedziała „ coś jest, ale małe i na pewno nie ma 6+2”. Później stwierdziła, że źle trzymam nogi i że może i jest więcej niż 5+4 jak twierdziła na początku. Za chwilę zaś wmawia mi, że plamienia mam, bo pewnie współżyje i leżę godzinami w wannie z gorącą wodą. Ogólnie rzecz biorąc wizyta porażka. Na koniec jeszcze dodala, że jak będę się tak stresować, to na pewno poronie i będzie to intencjonalne - chciałam tego. Babka nadaje się do zgłoszenia. Jutro mam nadzieję odbyć przyjemniejsza wizyte..
-
🥥 OranżadA wpisze wg OM usg jeszcze jest ruchome i korekty zrobimy po prenatalnych jak u większości zapewne 😋 Wieki w cyrku nie byłam, z 27 lat, zazdro 😊
🥥 NoraBlue ja biorę tylko MamaDha Premium +Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:13
-
Dziewczyny za mną fatalny tydzień
czuję się wykończona psychicznie. Pomyśleć, że jeszcze tydzień temu usiadłam w piątek i pomyślałam, że teraz to już wszystko musi być dobrze. Kilka godzin później dostałam telefon, że mój tata nagle zmarł 😭😭 nie wiem jak sobie radzić bez leķów w tym czasie...
-
Megi my też jesteśmy na etapie suszarki do prania. Mam wrażenie, że tonę w praniu, a w zimie tragicznie to schnie. Też chcemy dać na pralkę, teściowa tak ma i jest zadowolona.
Paula cudownie! Dobrze, że poszłaś na tą wizytę 😍
Kasia, Calineczka, Oranżada, PastSimple, Puchalka, Mariola gratuluję udanych wizyt 😍
NoraBlue beta jest super! 🥰
Ann mi skorygowała termin, bo od zawsze mam dłuższe cykle i na bank owu była później. W karcie mam wpisane dwie daty, ale biorę pod uwagę tą późniejszą 😉
Najgorsze to czekanie teraz... 3 tygodnie to kupa czasu. W pierwszej ciąży chodziłam raz na miesiąc i zero stresu. Życie było łatwiejsze, jak człowiek mniej wiedział 🙈
Ale tu dzisiaj dużo się działo! Mamy dobry dzień 😄
Kasia20, Ann35, NoraBlue lubią tę wiadomość
-
ZiarnoCzasu wrote:Dziewczyny za mną fatalny tydzień
czuję się wykończona psychicznie. Pomyśleć, że jeszcze tydzień temu usiadłam w piątek i pomyślałam, że teraz to już wszystko musi być dobrze. Kilka godzin później dostałam telefon, że mój tata nagle zmarł 😭😭 nie wiem jak sobie radzić bez leķów w tym czasie...
Tak bardzo Ci współczuję. Wiem,że to się łatwo mówi ale musisz pamiętać o sobie i maleństwie,że stres teraz jest Ci najmniej potrzebny. Ściskam Cię mocno.. -
-
Trzymaj się!
👩 30 lat (PCOS, IO)
👨 37 lat
🌼 Córka – 4 lata
💫 Starania o drugie maleństwo od 08.2025
💊 Lametta + Ovitrelle
🩵 CS1: owulacja potwierdzona – brak efektu
🩷 CS2:
10 dpo (14.10) – β-hCG 10.75
12 dpo (16.10) – β-hCG 63.65
14 dpo (18.10) – β-hCG 208.56
16 dpo (20.10) – β-hCG 405.09
18 dpo (22.10) – β-hCG 730.15 💖
Psalm 62,6
„Jedynie w Bogu szukaj spokoju, duszo moja,
bo od Niego pochodzi moja nadzieja.” -
-
O rany bardzo ci współczuję trzymaj się mocno mocno 🫶🫶🫶🫶27.05.25 ⏸️
18.10.25 ⏸️🌈⁉️ (12dpo)
19.10 beta 45,1 (13dpo)
21.10 beta 159,8 (15dpo)
-
OranżadA wrote:Jestem dziewczyny, musialam nadrobić co pisałyście
Z powodu tego opoznienia u gina musiałam pędzić po córke do przedszkola i pozniej odrazu na drugi koniec miasta do Cyrku bo miałyśmy na dziś bilety.
Mi wg OM wychodzi termin 21.06, a wg USG 18.06.
Wizyta (jak sie uda) 30.10 i umowiona na 6.11
Nie mam jeszcze karty ciąży, może za 2 tyg jesli wszystko bedzie dobrze.
Super dzień, tyle dobrych wieści tu u Nas
Teraz patrzę, że wg OM mamy podobne terminy a skrajnie różne bety 🫣 nie no chyba nie ma szans żeby coś z tego było