Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chcę zamówić z tej strony, bo specjalnie dopasowują je do modelu wózka i samemu można wybrać wzory 😁 Ale to dopiero jak będziemy mieli orzejść na spacerówkęNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Zastanawia mnie ta kupa. Młody robi dwie duże dziennie. Niby mówi sie że karmione piersia potrafia i dwa tygodnie nie robić kupy ale ja sobie nie wyobrażam jaka musiałaby być ta kupa po 6 dniach jakby sie zebrała.. gdzie to sie mieści..
Ale jeżeli ona wyraznie nie pokazuje że jej cos dolega hm..21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Noelle a u was z dnia na dzień te obroty czy wcześniej już cos bylo ?
U mnas na razie na boczek. Jak odkrywam cyca to juz sie przekreca i czeka grzecznie na boczkuWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 18:12
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Czytałam dzisiaj że butelka ze smoczkiem jest zarezerwowana dla mleka. Kubki kapki (tak, kapki a nie niekapki), kubek otwarty do wody i itp. Bidony ze słomka są zalecane dla +2 rż
Dzisiaj zamówiłam kubek doidy niby od 6 mżMama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Zoe, to właśnie ten krzywy kubek, który mamy. Igusi całkiem nieźle szło z niego, ale trzeba uważać,żeby się nie wylało.
O tym,że słomki nie są zalecane nie wiedziałam. W sumie wszystko, co na rynku jest średnie, najlepiej od razu otwarty kubek, ale to niemozliwe.
My na pewno będziemy teraz korzystać ponownie z bboxa. -
Sumi nagle z dnia na dzień. 🙈 Nie chciała żebym zapięła jej śpiocha i nagle fiknęła z pleców na brzuch i tak już zostało. 🤣
Sprowokowałam kupę czopkiem, który tylko włożyłam i wyjęłam - poszła. 😅 Taka gęsta, że dla niej to na pewno było zatwardzenie w porównaniu z tą wodą, która była wcześniej. 😕Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Cyprysek89 wrote:https://cottonmoose.shop.pl/sklep/spiworki-moose-yukonod-0-do-36-m-cy/
Napaliłam się na taki 🙈 w jakimś rankingu go wynalazłam 🙈 zastrzelcie mnie 🙈🙈🙈
Cyprysek na pewno będzie ekstra! Ja zamówiłam też z tej formy ale Combi (wychaczylam z promocji za 280xl😀) - jest z możliwością powiększenia a ja jestem z tych praktycznych i chcę żeby wystarczy mi na całe życie 🤪 materiał zarówno w środku jak i na zewnątrz super! Wygląda cudownie, mimo ceny jestem bardzo zadowolona. Już czaje się żeby dokupić mufki do wózka w tym samym kolorze ale cena też niezła 🤪 ale to chyba będzie prezent dla Adasia pod choinkę te rękawice 😂
https://babyboutik.pl/spiworek-zimowy-combi-z-futerkiem-granatowo-szary-cottonmoose
Zamówiłam też dla porównania taki śpiworek:
https://sportservice.pl/product-pol-29512-Spiworek-do-wozka-4w1-mufka-spiwor-do-sanek-gondoli-z-torba-90-cm-szary.html
Ale nawet się nie umywa. Polarek mniej przyjemny, wierzchnia warstwa bardzo szeleszcząca i pomięta. Jutro go odsyłam.Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
01.19 ET 8A - >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius M.P.
09.20 ET 8A -> 8dpt 16I/U, 10dpt 68I/U, 13dpt 220I/U, 20dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻
3️⃣09.2023 IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
10.23 - ET 2x 8A - >2,3I/U❌
12.23 - FET 4AA - >2,3I/U❌
02.24 - FET 4BB - >2,3 I/U❌
11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U,
31.12.24 CP ->usunięcie p.jajowodu❌
4️⃣ 05.2025 IVF Angelius M.P.🙏🏻❤️
Zarodki:❄️❄️❄️ 4AB, 2x 3AA
06.25 ET 8A 🍀 -> 8dpt 37I/U, 10dpt 108I/U, 14dpt 349mIU/mL, 17 dpt 919I/U, 20dpt 1937 I/U
04.07 - 24dpt USG -> pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
18.07 - 38dpt USG - jest ❤️
-
Słomki jak są długie to dziecko ssie jak pierś, nie robi tego jak my, że zasysa wciągając policzki. Podobno wpływa to na rozwój aparatu mowy, jedzenia. Mam na stanie kubki niekapki które przerobię na kapki i ten krzywy kubeczek. Ale to życie pokaże jak to się rozwinie 😁 może wyląduje ze słomką szybciej niż myślę 🤷♀️
-
Santi czyli warto zapłacić 😳 super, że dałaś te linki bo właśnie zastanawiałam się nad czymś bardzo podobnym jak ten tańszy.
Ja mam bboxa i pewnie zainwestuje w krzywy kubeczek ale już żadnych innych rzeczy. A od czytania w internecie to tylko do głowy można dostać 🙈
Ja na pewno będę korzystała ze słoiczków ale sama też zamierzam gotować 😁 chce teraz kupić ten ebok z rozszerzania diety tam jest 150 przepisów😊 -
Synek doidy długo nie ogarnial, jak i normalnych kubków. Więc był bbox. Lepszy niż niekapek czy butelka ze smoczkiem. Aż W końcu ogarnął kubki, butelki filtrujące czy picie prosto z butelki. Natomiast dopóki był na piersi to wody pił bardzo mało, zapotrzebowanie na napoje zaspokajal sobie cyckiem. Dopiero po odstawieniu zaczął pić jak należy wodę i inne napitki😅
-
Chyba oszaleje ze swoim dziedzicem. Wcześniej odkładałam go do łóżeczka i spał ciagle. Od tygodnia muszę dwa/trzy razy wrócić do niego bo hrabia ćwiczy obroty. W nocy to samo. Dziś wracam do sypialni a ta mała menda leży na brzuchu, głowa wysoko i się cieszy. W nocy chyba przez sen ćwiczy bo tylko nogi w gorze zadarte albo już na brzuchu leży, ręka uwięziona i skomli 🤦♀️ A ja mam paranoje ze przewróci się na brzuch i udusi 🤦♀️🙈🙈🙈
I zaczął spać jakoś dziwnie. Tyłek do góry, leży na brzuchu a reszta tułowia bokiem 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 20:09
-
Dżisas co to kubek kapek
? To to samo co ten krzywy kubek?
Ale niezaczajona jeszcze jestem
Karolina gratuluję siostrzeniczki! Fajnie, że w najbliższej rodzinie dzieci w tym samym wieku są. Ja mam tylko siostrę a on córki w wieku 10 i 6 lat. Ta młodsza póki co uwielbia Sonię, ale pewnie do czasu
Odnośnie Twojego pytania lecimy do Side. Tam jeszcze jeszcze ciepło i godzina drogi z lotniska (do Alanyi już jest podobno prawie 3 i panie w biurze podróży same nam odradzały z maluszkiem).
Fakt, w thermomixie jest jeszcze ten plus z planem zakupów. Ja z tego zawsze korzystam.
I dzięki Dziewczyny za rady. Widzę, że przeważa czarny i taki kupię -
Mi wydaje się że ten kubek kapek to taki jak niekapek tylko że z niego kapie 😂🙈 w sensie że wyglądają tak samo - oba mają dziubki - ale z tego kapka jak przekręcisz to płyn wyleci
Nie weryfikowałam tego nigdzie i nawet nie widziałam ze takie określenie istnieje -
Mała syrenka. Ja polecam tą matę z talerzykiem czy miseczką z twistshake. Mata fajnie przylega do powierzchni a talerzyk się tak jakby wkręca w ta matę i nic nie ma prawa się wylać czy wywrócić. Wszystko jest do maty kompatybilne. Tzn miseczki i talerzyki.
Wyczaiłam też kod promocyjny do nich 15matkapromocja
Gdyby ktoś chciał skorzystać.
Przybijam piątkę. Na do małej od 2 tyg wysyłam męża żeby dokańczał dzieła usypiania. Albo on zaczyna a ja kończę. Plecy mi wysiadają. Aż sobie kupiłam zestaw prądów na kręgosłup. Robię ćwiczenia i jeszcze na macie z takimi kolcami zamierzam leżeć.
-
Współczuję Wam że aż tak mało Wasze bąble śpią. Moja marudzi bardzo przy usypianiu tak około 16... Do 5-6 nawet śpi. Ja ją zawsze przetrzymuje ile się da żeby zjadła dużo w nocy ae 2 razy co 2h po trochu. Później zaśnie ale już nie chce za nic w łóżeczku, tylko leci do wózka. A jak się obudzi to zje pobawi się i na spacer. Dziś mi na zewnątrz spała chyba z 2,5h jak nigdy.. później zabawa i jedzenie i kolejna drzemka jest bardzo naciągana. Zawsze problem.
-
Jeszcze mi się nasunęła jedna myśl. Moja jak jest w domu za ciepło to za nic nie chce spać. Wtedy otwieram okno w innym pokoju żeby trochę zmniejszyć temperaturę. W nocy mamy około 23 stopnie. Dopiero jak spadnie do 22,6 chyba włączy się ogrzewanie. Wcześniej ustawiałam na więcej, ale było gorzej z zasypianiem. Teraz cały czas staram się dobrze dobrać temperature.
Moja mama cały czas i tak mówi że za ciepło mamy w domu i dla dziecka odpowiednia temperatura to chyba 22 stopnie... Ale ja już sama nie wiem.