Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój w dzień mniej mleka zaczął pić, nawet przed snem ale wieczorem tankuje. Nawet jak obiadek ok 16:30 to zdarza się po 17 kilka łyków mleka, ok 18-18:30 tankowanie na noc. Co ostatnio ciężko nocną nazwać bo wstaje co dwie, półtorej godz a zdarza się i po godzinie 🤯
Ja już od dwóch lat z dresów nie wychodzę. Moja siostra zapytała kiedyś czy zamierzam w nich przechodzić cały macierzyński to stwierdziłam że fakt. Trzeba kupić druga parę. I tak oto kupiłam druga pare dresów na zmianę, ale od polskiej projektantki. Nie ma to tamto 😆 a są super bo dupa i kolana nie wypychają się po pół dnia. Kilka dni i wyglądają jakbym je z szafy wyjęła -
U nas nawet nie ma mowy o nadrabianiu. Miki już teraz nawet 180ml nie wypija. Ostayni raz mleko pije o 20- ok 160-170ml i potem dopiero między 5 - 6 rano.Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Lilak, też ostatnio opanowałam tę umiejętność, tylko muszę się trochę ręką podpierać 😂
No i u nas tak samo, od wieczora nadrabia to czego nie chciała pić w dzień 🙄
Zoe, ja ubrałam jeansy jak szłam się szczepić, to staremu się zazdrość włączyła 😂 jak niewiele trzeba po tych dwóch latach w getrach i cebuli na głowie 😂Mama po przejściach, Bajka111, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
NatkaZ wrote:U nas nawet nie ma mowy o nadrabianiu. Miki już teraz nawet 180ml nie wypija. Ostayni raz mleko pije o 20- ok 160-170ml i potem dopiero między 5 - 6 rano.
180 ml na raz wypijał? To Lisa jeszcze nigdy tyle nie wydoiła, ale za to często się zgłasza 🤦♀️
Dzięki, czyli już się nie przejmuję. Najpierw myślałam, że coś z moim mlekiem nie tak w trakcie okresu, ale mm też zostawia. -
Dziewczyny jak wyglada temperatura przy trzydniówce? Skacze od razu do tych 39-40 stopni? Bo u nas dziś od rana podwyższona 37,2-37,6. U nas to juz podwyzszona bo zawsze jak mierze to pokazuje 36,5.
Natomiast cały dzien jest na tym samym poziomie, moze o 0,2 wzrosła teraz wieczorem. Innych objawów poza marudnością brak 🤷🏻♀️21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumireguska wrote:Dziewczyny jak wyglada temperatura przy trzydniówce? Skacze od razu do tych 39-40 stopni? Bo u nas dziś od rana podwyższona 37,2-37,6. U nas to juz podwyzszona bo zawsze jak mierze to pokazuje 36,5.
Natomiast cały dzien jest na tym samym poziomie, moze o 0,2 wzrosła teraz wieczorem. Innych objawów poza marudnością brak 🤷🏻♀️
Sumi u nas najpierw całe popołudnie był cieplejszy ale nie mierzyłam wtedy bo byliśmy u rodziców i wieczorem w domu nagle 38,5. Potem już całe 3 dni w okolicach 39. -
Wczoraj za inspiracją informacji od Cierpliwej posmarowalam dziąsła dentinox i spał od 18 do 23:30 💪 nie wiem czy to jednorazowa akcja czy serio pomógł. Bo już kilka dni pod rząd wstawał mi już o 21:30. Aż z mężem zaczęliśmy zabawiać się od razu jak go położyłam bo mówię jak mnie wkurzy o 21 to będzie po ptakach 🤣
Nie wiem czy druga dolna jedynka zaraz się nie pojawi. Jak szczerzył się do mnie to tak jakby zaraz miała się wydostać. A teraz jak karmiłam na noc to wydawało mi się, że jest lekko ciepły i miał 37,2. Później jeszcze spojrzęBajka111, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
Spójrz Zoe, daj znać. Właśnie u nas taka tempka. I mam wrażenie żet e dolne dziąsła zrobiły sie jakieś takie jaśniejsze niż zwykle.. białawe. Ech kto to wymyślił żeby rosły zeby, wypadały i znowu rosły 🤦🏼♀️21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
U nas bardzo się różnią dni jeśli chodzi o mleko. Ogólnie w ciągu doby wypija zazwyczaj 5 🍼 od 120 do 180ml. Był czas, że w "nocy" piła dopiero o 5, teraz znowu pije ok 1/2 i 5/6. W dzień zależy. W ciągu dnia zjada ok 100ml kaszki i sloiczek 125g obiadku i zaczęłam podawać tubkę owocową albo owoc. Ale na noc czyli ok 18 zazwyczaj wypija 180ml.
-
Wiecie jak to jest jak dziecko się czegoś nauczy bardzo dobrze, no i wiecie że wtedy robi to non stop. I u nas tak jest, że Asia musi większość dnia przy czymś stać. Dzisiaj się nasłuchałam, że będzie miała krzywe kolana. 🥴🥴🥴 Co najmniej jakbym choć raz jej z tym pomogła. I nie rozumiem, w takim razie mam chodzić i ją sadzać non stop? 🙄
Zoe no to chociaż coś! Oby tak dalej.
Ja powiem Wam, że przestałam obserwować ile Mała pije. Jak widzę, że pije to mi wystarcza. Jakby był dzień i nic by nie ubywało z butli to bym zaczęła liczyć. Za bardzo psychicznie mnie to wykańczało. Więc nawet nie wiem czy mniej pije.
Sumi a coś się dzieje, że tak mierzysz? Tak z ciekawości pytam. Ja mierzę dopiero jak Asia jest gorąca albo jest senna, dlatego mnie to zastanowiło. My przy ząbku u Filipa mieliśmy jakieś 38. -
U nas też w nocy tankowanie na maxa. Budzę się z tak sflaczalymi wyssanymi piersiami,że nie da się opisać.
W dzień je mało i już się bałam,że za mocno rozszerzam dietę. Ula się trzęsie za jedzeniem jak widzi. I kawałki je w naprawdę dużych ilościach. No i w dzień cycka jedynie liże. Mało co zjada. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Jęczy, brzęczy, buczy. A zębów na horyzoncie nie widać. Taki czas. -
Sumireguska wrote:Bajka chyba tylko dlatego że jestem na maxa spanikowaną mamą swojego pierwszego dziecka 😂😂
Aj tak wlasnie, cyprysek ale wlosy!
A oki tak tylko pytam! W sensie ja mam luz, tylko pytam, bo może coś się dzieje. Oby w końcu te zębiszcza wyszły. ❤