X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda no właśnie 😅 np jak jem sushi to lampeczka Choya 😅
    Ehhh :D cóz...wiecznie tak nie będzie :p

Agrafka wiem, że jest 0% ale ono już tak nie grzeje w mroźny, góralski wieczór 😅😁

Sumi a zobacz sobie Bajkowe Wnętrza lub Mantulien :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 21:24

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Ann11 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp tak na szybko tylko napisze, że jak dziecko mocno płacze to błona bębenkowa może być przekrwiona, niektórzy lekarze mylą to z zapaleniem ucha. Ja też bym się wstrzymała z antybiotykiem i obserwowała. Jeśli coś to pojawi się bolesność tam za uchem lub jeśli ruszysz płatek ucha no i może się pojawić delikatny wysięk. Kurdę szkoda, że tak walą te antybiotyki, często na ucho wystarczą same krople np Dicortineff. Katar niestety może skutkować zapaleniem ucha ale kropelki na katar przy zatkanym uchu też dadzą ulgę 🙂 Obserwuj ją i patrz czy gorączka mocno nie rośnie, jakby co to apap i ibuprofen na zmianę co 4-5h

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio kaca miałam w szkole średniej 😂 dla mnie piwo śmierdzi, nalewki są za mocne, wino cierpkie, drinki za mocne. Jeszcze nie znalazłam alkoholu dla mnie wiec praktycznie nie pije 🙃
    Agrafka u mnie dziewczyny nie patrzą na nikogo jak dzieci chore i one zmęczone. Rzucają l4 nawet w najbardziej gorącym momencie. „Ktos zrobi” albo „co zrobię jak nic nie zrobię” „wyśle się po terminie” 🤷‍♀️

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp jeszcze przypomniało mi się, że nasivin baby to krople i musisz je przechylić żeby poleciało jej do nosa. Nasivin kids to atomizer i normalnie psiukasz.

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka, jasne, taka sytuacja mam nadzieje nie będzie trwać w nieskończość. Liczę ze mały zacznie w końcu chodzic do żłobka a w sytuacjach podbramkowych będę chodzic na L4. Mamy zgrany zespół i dogadujemy się bez mrugnięcia okiem każda zgadza się na zastępstwo jak trzeba. Ale cały miesiąc na wolnym to lekka przeginka by była wiec jakoś ciągnę ten wózek 🙈

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A alkoholu tez nie pamietam kiedy piłam, ja to mam kaca nawet po tych kolorowych zero % 🙈😅

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady i wskazówki 😚 Na forum można dowiedzieć się więcej niż u lekarza 😅🙈

OrT4p2.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze straszakiem mieliśmy trochę zapaleń / zaczerwień uszu (głównie jednego). I tak jak Ann pisze w pierwszej kolejności były kropelki dicortineff do ucha i nosa a dopiero później jak po paru dniach nie dały rady to wjeżdżał antybiotyk ale było to bardzo rzadko.
    Z kropelek do nosa polecam Oxalin (któraś już tu na forum o nich pisała). Jak się psiknięcie to leci taki jakby żel który nie spływa do gardła tylko zostaje w nosie. Ostatnio jak mąż był chory to użył i pierwszy raz w życiu sprawdzał co to za krople bo podobno miał odetkana nos przez kilka godzin.

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam dwa lata procentów w ustach. Tydzień temu na wyjeździe z pracy wypiłam małe piwo. Nie odważyłam się na więcej bo bałam się że się upiję🫣

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi z pościeli mnie się podobają Bonjour Cherie.

tm01qjv.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :*
    Ja lubie alkohol,vtzn wlasnie np winko grzane, wino białe do kolacji. Piwo kiedyś piłam na wieczor teraz juz mnie nie kręci. Z drinkow gin z tonikiem i aperol. Ja akurat tęsknie za piciem 😂😁😄 jasne nie żeby sie nawalić tylko od czasu do czasu coś lepszego. Już chyba wyrosłam...

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Ann11 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i jeszcze jeśli chodzi o nebulizator to mam tego misia z Microlife. Można po nim malować flamastrami (chociaż pewnie po każdym można). Nie ma może naj parametrów ale całkiem dobre i Laura go uwielbia. Wręcz się drze jak zobaczy misia, żeby robić inhalacje xD maże go namiętnie tymi flamastrami, później to wycieram.

Wysłany: 28 października 2022, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już miałam zamiar kupić te kropelki do ucha o których piszecie, a google mi pokazuje że zawierają antybiotyk i steryd no i są na receptę 🙈

OrT4p2.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Już miałam zamiar kupić te kropelki do ucha o których piszecie, a google mi pokazuje że zawierają antybiotyk i steryd no i są na receptę 🙈
    Mama pp tak, zawierają i działają miejscowo dlatego są w stanie pomoc na lekkie zapalenie. No i niestety są na receptę. Chociaż ja ostatnio jak ładnie poprosiłam w aptece to mi pani sprzedała (córka je dostała od lekarza a za chwile syn dostał zielonego kataru i jemu tez zakrapialam). No i nam brakło. To nie są kropelki na wszystko i wiadomo że trzeba z głową stosować. Ja podaje wtedy jak faktycznie ten zielony katar chwile trwa i nie ma jakiejś poprawy lub jak mała zaczyna się łapać za ucho/ uderzać w nie lub pocierać. Nawet ostatnio lekarka mówiła że jak mam to spokojnie mogę podać.

Jeśli chodzi o nebulizator to mam dwa. Jeden pneumatyczni-tłokowy, głośny ale można nim wszystko inhalować i drugi siateczkowy. Praktycznie bezgłośny. Jestem z niego bardzo zadowolona zwłaszcza że to mycie nie jest tak skomplikowane jak w niektórych modelach.
    Ten pneumatyczno-tłokowy mam z polecenia Pana Tabletki Flaem NebulAir+
    Siateczkowy Flaem LightNeb New Mesh

tm01qjv.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w temacie gila…😁
    7157b38420e4.jpg

Mama po przejściach, Bee, Mala_syrenka, Sumireguska, Karolina90, _agrafka_, Santi_14 lubią tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png

Wysłany: 28 października 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście, że zobaczę czy będzie marudna 🙈😅
    Wczoraj poszła spać jak zwykle, obudziła się któryś raz po ok.2 godzinach i zrobiła sobie przerwę do 1.30 🤦‍♀️ Prawie cały czas wrzeszczała, ale nie wyglądała na cierpiącą tylko na sfochowaną. Nic jej nie pasowało, w końcu zasnęła na siedząco mi na kolanach w salonie, na kanapie, przy świetle. Bo ona do ciemnej sypialni nie wraca, spać nie będzie i koniec 😡
    Ze zdrowiem nie wygląda najgorzej ale ja już też się zaraziłam. My prawie w ogóle nie znamy co to przeziębienie a teraz zasmarkane maluchy nas załatwiły🙈 Czeka nas miły dzień po paru godzinach snu, bo wstała oczywiście jak zwykle😅

OrT4p2.png

Wysłany: 28 października 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka 🤣🤣🤣

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama pp, mily dzień... Haha. Miły rok 😆

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 28 października 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi🙈
    Śmieję się, że ona tak w nocy odreagowała dzień bez żłobka 😅 Mniej więcej o tym samym czasie co jeździliśmy to wczoraj jechałyśmy do lekarza, dziewczyna się zdziwiła że gdzieś indziej ją zabrałam 🤣 Inna ciocia i jeszcze do ucha chciała jej zaglądać 🙈

Agrafka jak dajecie radę? Mały spokojny?

OrT4p2.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 28 października 2022, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe nie wiem o co chodzi, ale moja przyjaciółka też była na Kos w tym hotelu :D I to dwa razy, w tym roku własnie wybrali sie z 2,5 roczna córką. Mówią, że kochają ten hotel :D

Ja uwielbiam grzańca i generalnie lubię wina. Ale słaby mam łeb i jakbym wypiła pół butelki to już zgon. Więc lampka max dwie czasem. I jak nie piłam prawie 2 lata to tęskniłam właśnie tylko i wyłącznie zimą za grzańcem. Reszty nie muszę do tej pory :P

Zdrowiejcie chorowitki. U nas odpukać nic się nie dzieje.

‹‹ 1953 1954 1955 1956 1957 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ