Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez planuje kupić te rybki albo konus podsunąć pomysł. Jeszcze widzialam ze wyszly takie fajowe magnesy z Puciem, mozna tam ulozyc caly plan dnia obrazkowo. Wydaje mi sie ze to bardzo fajne, a dzieci lubią wiedziec co i jak😅 kosztuje kolo 100 zl wiec w sam raz na prezent😁
-
Chaos właśnie widziałam tego Pucia. Wydaje się fajny
U nas z większymi prezentami od mojej rodziny nie ma problemu. Składka i już.
Natomiast od strony męża wiecznie jakieś wymysły. Dlatego nie wiem jak to wyjdzie 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Prezenty muszą być, ale my mamy tyle zabawek,że mi slabo. Chyba po prostu dla Igi Lego,a dla Uli akcesoria do lalek. Ma swoją lale i zabiera ja na spacery. Polubiła wózek.
Teraz hit. Tydzień temu Ula nie dala sobie założyć pampersa, to jej mówię Ok, ale siusiu do nocnika. A ona wzięła nocnik, usiadła i nasikala. Szok. Dzisiaj znowu ja puściłam beż i zrobiła 2 razy.
Żeby nie było zbyt pięknie, to zrobiła na balkonie, na podłodze w kilku miejscach. Ale myślę,ze odpieluchuje sie szybciej niż jej siostra, czyli przed 3 Rz. -
Ula polubiła wózek, wow, ale po tym jak moja dzisiaj chciałam sobie sama odciągnąć katar nosiboo to już mnie nic nie zdziwi u tych naszych maluchów 🤣 do wczoraj to się nawet bała wejść do pokoju gdzie ten sprzęt stoi 😅
Też chcemy kupić Lisie stół z krzesełkami, bo jest zachwycona jak gdzieś to jest. U nas pewnie też stanie w salonie, bo w swoim pokoju ona prawie w ogóle sama nie przebywa. Musi mieć towarzystwo do wszystkiego🙈
-
I kolejny raz przekonałam się, że dobrze ze nie mam takiej możliwości by to moja mama zajmowała się Lisą zamiast żłobka. Bratanek w przyszłym tygodniu kończy 2 lata, babcie zajmują się nim na przemian i odkąd już słyszę, że on dalej w pampersie, że ze smoczkiem, że to, że tam to 🤦♀️
Panie w żłobku może plotkują za plecami, ale pewnie wstrzymują się od komentarzy przy rodzicach 😅 -
Ulka na nocniku a mój zaczyna stawiać pierwsze kroki 😂
Oliwier tez lubi posiedzieć przy stoliczku. Akurat nasza ława jest dla niego idealna. Kupiliśmy drewniane krzesełko w ikea, mąż trochę nogi obciął. Te standardowe plastikowe krzesełko jest dla niego za wysokie. Nogi mu dyndają. -
Ann super z tą podwyżką! Nie ma to jak z przyjemnością chodzić do pracy i jeszcze dobrze przy tym zarobić
Ula na nocniku. Ona mam wrażenie jest z pół roku do przodu w porównaniu do mojej panny 😆
Mama pp jak słucham o Twoich nockach z Lisą to mam poczucie ze strzeliłabym sobie w łeb. Ale potem sobie przypominam ze przez ok. 4 miesiące Sonia wstawała po 17 razy w nocy i jakoś sobie jednak nie strzeliłam🤣
Sumi co Ty gadasz z tym porodem! Faktycznie to moze być zaraz. Oczekiwanie dziewczyny na Wasze porody bedzie bardziej ekscytujące niż rok wcześniej 🤩
Sońka dzisiaj mi dała popalić. Mamoza level hard. Całe przedpołudnie i ranek przejęczane i przewisiane na mnie. W sensie jęczy póki nie mam jej na rękach póki na mnie nie leży itp. Tata totalnie był beee. Na szczęście pół dnia byliśmy na rowerach wiec miałam ja cześć dnia z głowy 🫢Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 20:38
-
Co do prezentów to u mnie zawsze były pierdolki na mikołajki i głowny prezent pod choinkę i chyba tez tak będę robić.
Od jednych dziadków Sonia juz ma kuchnie lidla kupiona.
Dla mnie główny zakup to właśnie krzesełko i stolik ale szukam jak głupia i nic nie kupiłam. Czy te z ikei sa masywne ? Zależy mi żeby były na tyle ciężkie by ich nie przewracała. Z drugiej strony jak takie ciężkie przewróci na nogę tez złe.
A kolejny punkt ze moje dziecko u innych dzieci wchodzi i na krzesła i na stół i staje na dwóch nogach. Wiec juz widzę malowanie odkładanie herbatników. U nas prędzej nieudane skoki z wysokości bo akurat ma etap wspinania i schodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 20:42
-
takie stoliki dla dzieci raczej masywne nie będą, właśnie dlatego, żeby dziecku nie stała się duża krzywda, gdy na nie poleci ten mebel 🤔 tak mi się wydaje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 21:14
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
My kupujemy na mikołajki i na święta. I tu mam problem bo wszystkie pomysły na prezent dla Laury są w pokoju starszej siostry, a ta zawsze się z nią dzieli. Kompletnie nie mam pomysłu a z drugiej strony bez sensu dublować… Zastanawiam się w sumie nad klockami magnetycznymi bo tym się faktycznie często bawi a miały by po prostu więcej.
-
Ula nie jest do przodu. Ona po prostu eksperymentuje dużo. Taki ciekawski lepek. Do tego dobry obserwator i małpeczka. A do świadomego nocnikowania jeszcze daleka droga. Ale musiałam napisać, bo dla mnie to szok,że zrobiła. Starsza nie chciala usiąść, a żeby siknac, to w ogóle nie było szans.
Ostatnio myśleliśmy,że dają Uli spmoczka w żłobku, bo bardzo długo płakała,że didi. Ale teraz myślę,że to małpowanie. Bo musi wszystko jak Iga. Obie z torebkami chodzą gwiazdy.
My mamy u Igusi krzeslo mammut. Jest świetne. Lekkie, ale stabilne. Jak się na nim staje, to można fiknąć, bo ma dlugie oparcie. Ula raz mi poleciała. Ale jak spadnie na nogi, to nie ma szkód. Tylko,że wydaje mi się ono raczej na 3-4 latka. Jest wysokie bardzo. Chyba,żeby jakiś podnóżek był.
W salonie do jedzenia mam zwykle drewniane z allegro. I one są niskie. Ciężko się wywalić, ale już nie raz był pisk, bo walnęło. -
Kurcze to dobrze, że piszecie że te z ikea są dość wysokie. To może rozejrzę się za jakimiś innymi. Widziałam w gazetce Lidla, że też mają.
Syrenka fajny to musi być widok, dwie panny z torebkami na spacerze 😄
Lisa tyra po domu z torebką-dynią, a pewnie w poniedziałek odwali cyrk że nie chce z nią iść 🤣🙈
Iga ma jeszcze smoka? -
Mała Syrenka nie koniecznie długa droga. Sara się w ten sposób odpieluchowala 2-3 miesiące przed drugimi urodzinami. Zaczęło się właśnie od buntu na pampersa😁 może u Was to już bliżej niż dalej
Laura sygnalizuje żeby jej przebrać pampersa (jak jest kupa albo dużo nalane to przychodzi i mówi „pampa”) ale to już po fakcie. No nic, ma jeszcze duuuużo czasu.