Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
O dobrze ze piszecie o tych krzesełkach bo tez szukam mebli do pokoiku. No ale jak wysokie to troche sie mija z celem. Kasia, dawaj znać jak coś wyczaisz. Ja to zawsze musze pol internetow przejrzeć zanim cos kupie 😆
Dopiero mam materacyk i pościel 🤦🏼♀️😅
Wiem ze chce jeszcze niski regał żebym mozna było wystawić wszystkie jego brum brumy. Stolik krzesełko, biblioteczkę. No i skrzynia ale te mamy już w salonie
Ja juz sie nie moge doczekac az bede odsprzedawac/oddawać rzeczy. Generalnie nie lubie mieć ich za duzo w domu a tu coagle ktos cos kupuje. Na swieta to w ogole sie przezegnam bo przeciez Igus dostanie od cholery prezentow zakładam....
Boooże temu drugiemu już pewnie tez nakupują, o matulu, zapomniałam 🙊
Igus sie zrobił teraz mega fajny. W ogóle nie jęczy. Zasypia wtulony na małą łyżeczke 😂
Duuużo gada, już takie ma fajne gadki typu mama da cycy, mama buła, mama ne ne, tata papa itp. Bawi sie sam na placu zabaw, w domu, bawi sie z dziadkami, duzo sie smieje o biega, dużo je, przesypia noc... w porownaniu do tych niekończących sie jekow w wakacje jak juz chciałam se strzelić w łeb to teraz jest po prostu bajka, ciekawe na jak dlugo 🥺21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Zoe a na pewno za duzy? Kupujesz taki z nogawkami? One w wiekszosci takie są że generalnie stópki ledwo widać - jak w worku
Oo jak tutaj
https://www.dobreliski.pl/pl/p/Spiworek-z-nogawkami-Cherry-dark-%2C-rozmiary-Babysteps-/23274#galleryName=productGallery,imageNumber=3-copied21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Sumi no zabawek się trochę nazbiera, ale ja też już patrzę pod kątem dwojga dzieci. Kuchnie pod choinkę też wybiorę większą żeby mogli się we dwóch bawić z czasem.
Przyszla mi w tym tyg w końcu ta kurtka z Engel Natur. Mega fajnanapewno warta tych 300 zł
zwłaszcza że potem zostanie mi dla Kajtka
Ale najpierw zamówiłam rozm 86/92 i Ignacy się topił więc wzięłam finalnie rozm mniejsza, a tamta muszę odesłać.
Dziś byslimy w Ogrodzie Światel w Powsinie. W tym roku mają motyw Królewny Śnieżki i 7 krasnali:) Ignacy zachwycony 😁 chodzil i krzyczał tylko łał ciągle 😅🤣👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mama po przejściach wrote:Kurcze to dobrze, że piszecie że te z ikea są dość wysokie. To może rozejrzę się za jakimiś innymi. Widziałam w gazetce Lidla, że też mają.
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
My mamy stolik i krzesełka z ikei ten zwykły drewniany zestaw, mamy go odkąd mały skończył roczek bo dostał w prezencie. Skróciliśmy nóżki żeby mógł sięgać stopami do podłoża. Codziennie przy nim siada i rysuje, nam kaze siadać na drugim krześle i rysować razem z nim.
Krzesełka są lekkie, łatwo je wywrócić.
Co do prezentów to na mikołajki na pewno mu kupię jakaś książeczkę, a pod choinkę myślałam nad lego duplo farma ze zwietrzetami.
Od mojej rodziny dostanie kosiarkę, śmieciarkę i koparko-ładowarkę 😅😀🙈 myśle ze będzie zachwycony 🙂
Muszę jeszcze pomyśleć nad resztą prezentów. Te magnesy Pucia brzmią fajnie, nie widziałam ich.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2022, 23:23
-
Nasze maluchy się spokojnie wdrapują,ale wiszą im nóżki, a tak nie powinno być. Podnozek by pewnie załatwił sprawę., ale tu by trzeba było kombinować.
Z tymi zabawkami to ja serio mam dość. Kupowaliśmy przy Idze, dostawaliśmy. Miała dużo puzzli, dużo układanek, a ja się usprawiedliwiałam,że będzie dla drugiego. A drugie nie lubi układać
Muszę popakować w wory i wynieść do garażu, bo mnie drażnią. Wtedy mogą dostać nowe;D
A co do ubrań, to ja kupuje Idze średnie jakościowo ciuchy, celowo, bo nie chce,żeby przetrwały dla Uli. Wcześniej myślałam odwrotnie, ale jak widziałam jedna kurtkę 2 wiosna/jesień u Igi i teraz ta sama u Uli, to mam chęć ja wyrzucić. Stan idealny, ale mi się tak opatrzyła,że przestała się podobać. No i wyrzuty sumienia mnie dopadają,że Ula ma po Idze wszystko, a mało nowych. Już nie wspomnę,że jak coś Igusi się podoba, to by najchętniej to z Uli zerwała i wcisnęła sobie na sile;D
Ciężko z tymi dziećmi No.. pod żadnym względem nie odpuszczaja;D -
to ja nie mam takich wyrzutów, wszystko noszą po sobie, mało tego, zabawki im kupujemy używane na ebayu nawet na prezenty 🤪 wcale mnie to nie rusza, jak jest w super stanie, to po co mam wydać więcej, dziecko i tak nie pozna, czy jakiś Garnuszek na klocuszek itp już miało inne dziecko przed nim 🤪 chociaż zdaje sobie sprawę, że dla większości ludzi pewnie to dziwne 🤪💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Karolina90 wrote:Zoe co do hotelu to z tego co pamiętam był właśnie ogromny wybór jedzenia. Fajna plaża. Hotel sam w sobie jest położony na dużym terenie
Co do drinków to niestety nie pamiętam, czy były ok 😅
Współczuję Wam dziewczyny tych chorób i jednocześnie pracy. Sama boję się jak to będzie jak drugie skończy rok i ja będę chciała czegoś poszukać, bo do obecnej pracy i wracać nie mam zamiaru, a tu adaptacja...tu choroby 🙄
Niby mam blisko mamę, ale nie wyobrażam sobie zostawić jej np.choregi dziecka na pół dnia.
Nie wiem jak to rozwiążemy. Powinnam pomyśleć może nad jakimś własnym biznesem i elastycznym czasem pracy 😅
Karolina no a co z tortami? Przecież to idealny biznes? Takie cuda robisz a teraz to jest bardzo modne. Ja w swojej miejscowości mam koleżankę która robi takie torty bardziej amatorskie ale zbycie ma takie że nie raz robi dwa torty dziennie😱 a ty masz te swoje przepiękne i powiem szczerze że byłam przekonana że Ty masz z tego działalność. Znaczy nic nie mam do tego że ktoś zajmuje się tym poza US i ma kasę na czysto ale jeśli już myślisz o elastycznym grafiku i żeby jednak lata pracy szły to może warto to rozważyć?Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Po prostu Zoe wrote:Sumi jak mały trochę podrośnie to idę w tym kierunku
https://www.dobreliski.pl/pl/p/Spiworek-Sleepover-Musztardowy-Lis-ROZMIARY-Kidspace/15430?gclid=EAIaIQobChMIg96LnIqB-wIVvgSiAx1V5AJYEAQYEiABEgKQ0fD_BwE
Co prawda już jakoś dużo się nie kręci w nocy ale wraz jak spał pod kocykiem to co chwile musiałam wstawać i nakrywac
Zoe genialny ten śpiworek szła bym w to jak dzik w żołędzie ale mój mały jednak bardzo maszeruje po łóżku podczas snu nie wiem czy by się to sprawdziło 🤔Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Espoir ja tez kupuje używane zabawki. Jak zobaczyłam ze szczeniaczek uczniaczek kosztuje 140 zł to mi się słabo zrobiło. Używka na olx 40 zł. Dziecko nie było tym zainteresowane. Stan idealny. 100% sprawny. Moje wnikliwe oko nie znalazło Żadnego śladu użytkowania
-
Jeśli ktoś znajduje używane zabawki w idealnym stanie to tym bardziej czemu nie 😊 Dopóki nie kupiłam parę książeczek z drugiej ręki to nie wierzyłam, że mogą być jak nówki. Jakiś czas temu chciałam Lisę przygotować na żłobek i mamy parę o tej tematyce, jakby w ogóle nie czytane, a dostałam je za połowę ceny. Po naszych czytaniach już tak pięknie nie wyglądają🙈
-
Nie mam nic do używek. Jakbym umiała znajdywać, to bym głównie takie rzeczy kupowała. Ale kilka razy się nacielam i se zraziłam. Może kiedyś zrobię kolejne podejście.
Mam wyrzuty że względu na nierówne traktowanie. Pewnie wystarczyłoby sobie w głowie poukladac;D
Ale zaraz obie będą miały ten sam rozmiar, więc mój 'problem' się rozwiąże. -
Santi wlansie tez czekam aż przestanie się tak wiercić to kupie mu ten śpiwór.
Sumi przymierzalam go rano to mama powiedziała ze wyglada jak kosmonauta 😂 nawet rekawy ma za długie (na zimę wzięłam z długim rękawem). Nie wyglada jak te dziewczynki ze zdjęcia -
Santi_14 wrote:Karolina no a co z tortami? Przecież to idealny biznes? Takie cuda robisz a teraz to jest bardzo modne. Ja w swojej miejscowości mam koleżankę która robi takie torty bardziej amatorskie ale zbycie ma takie że nie raz robi dwa torty dziennie😱 a ty masz te swoje przepiękne i powiem szczerze że byłam przekonana że Ty masz z tego działalność. Znaczy nic nie mam do tego że ktoś zajmuje się tym poza US i ma kasę na czysto ale jeśli już myślisz o elastycznym grafiku i żeby jednak lata pracy szły to może warto to rozważyć?
Ogólnie taki był plan. Ale obecna rzeczywistość i ceny produktów trochę mi w tym mieszają niestety.
Np, żeby kupić podkład pod tort (dostosowany do żywności oczywiście) + karton i zrobić tynk czyli to ten krem, którym jest tort obłożony to jest koszt ok 80 zł przy torcie na 10-12 porcji. A jeszcze mamy biszkopt i kremy w środku + dekoracja z zewnątrz.
To tylko taki przykład. Wiec czasami nawet osoby "bliskie" którym robię tort za zwrot cen produktów mówią że drogo, ale no wtedy pokazuje im paragon 🙈 a gdzie jeszcze prąd, woda, śmieci, paliwo i mój zarobek 🙈
Plus dużo nawet znanych "torciar" zamyka biznesy ze względu na ceny.
Ja w nowym domu mam zaplanowana pracownie tortów. Ale nasza budowa też obecnie stoi pod znakiem zapytania. Mamy oszczędności na 3/4 budowy potem mieliśmy dobierać kredyt, ale przy obecnych stawkach to strzał w kolano. Więc no wszystko obecnie stoi, bo ja też nie zamierzam rezygnować np. z wakacji czy przyjemności na rzecz budowy. Zwłaszcza, że obecnie mieszkamy w segmencie i miejsca mamy sporo
Ot to tak wylałam swoje zale 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Co do używek to ja też mam ten problem, że nie umiem szukać...(a może mi się nie chce 😅) i jednak dla mnie nowe to nowe :p
Ja się naciełam na ubranka na Vinted, które przyszły takie sprane. I teraz czasem wole dopłacić i kupić po prostu nowe. Zwłaszcza że czasem na wyprzedażach w HM można np. body w spoko pieniądzach
Jakieś kurtki czy coś sprawdzam na OLX czy Vinted ale no zawsze mam wrażenie, że to jest takie "znoszone" 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Bartek od kiedy chodzi do szkoły niszczy 4-5 kurtek na sezon, więc no nie ma opcji, że będę co miesiąc kupować nową 🤪
te mniejsze noszą po sobie i są jak nowe dalej.
zabawki dla mnie najważniejsze, żeby była kompletna i grała. jak brakuje jakiegoś klocka to nie ma bata, że kupię, bo w domu też tak mam, że jak zaginie jakiś klocek lub puzzel to nie spocznę póki nie znajdę 🙈🙈🙈
ale 99% tych grających zabawek z Fisher Price, Vtech itp mam używane.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Ja Ninę ubieram głównie na vinted tym bardziej że rośnie z taką prędkością że szkoda mi kupić nowe na jeden sezon. Stary na początku kręcił nosem, ale teraz też widzi że to bez sensu.
Ale ja się jeszcze nigdy nie nacięlam, na zimę zamówiłam jej kurtkę z wypełnieniem z puchu i pierza za 30zł i przyszła jak nowa, kolor uniwersalny więc jeszcze brat skorzysta. No i ja też dla siebie nie kupuję praktycznie ubrań, więc może stąd moje nastawienie.