X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4-5 kurtek na sezon?! 😲 No nie straszcie 🙈

OrT4p2.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    4-5 kurtek na sezon?! 😲 No nie straszcie 🙈
    spokojnie, podejrzewam, że to moje dziecko tak tylko 🤪 oni wychodzą codziennie po 2 razy w szkole na dwór niezależnie od pogody i niestety moje dziecko lubi obcierać rękami murki itp, więc po 3-4 tygodniach noszenia pojawia się dziura na rękawie z którejś strony... no, a ja nie potrafię tego olać i puszczać dziecko w dziurawych ciuchach więc od razu kupuje "nową-starą", ba od pewnego czasu mam jedną kurtkę w przód w razie czego, żeby od razu mu wtedy zmieniać... 🙈

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zabawki używane mamy te które dostał od znajomych czy rodziny. Takie „ pożyczone” już powoli z nich wyrasta i je oddaje. Kupuje raczej nowe bo nie kupuje tego dużo.
    Ubranka tez kupuje na Vinted ale tylko nowe lub nowe bez metek. Tez udało mi się kupić kurteczkę puchowa nowa za jakieś 30 zł. I pare innych rzeczy fajnych upolowalam. Ale kupuje tez dużo na wyprzedażach w sklepach. Jak mi się coś sprawdza to biorę rozmiar większe na zaś.

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir no cos ty, ja nie wyobrazam sobie z kolei kupowania nowych rzeczy 🙊
    Na vinted moze ze 2-3 razy sie naciełam no ale buty zamiast 270 za 15 zł.. przymierzylam w sklepie, wyszlam ze sklepu i kupilam uzywki na vinted. Igor i tak w nich biega po blocie. A te co kupilam tylko podobno do wozka byly, i tak wygladaly.
    Kurtka Engel Natur praktycznie nowka za 80 zł. Dzis przyszedl kombinezon Reimy, nowka 400 zł, kupilam za 100 i naprawde wyglada jak nowy. Teraz 2 kurtki z Zary po 20 zł. Uprałam i tyle. Ubranka kupuje paczki po prostu i wyczajam jak wpadnie cos fajnego za kilkadziesiat zł - mam ubrań na pół roku 🤷🏻‍♀️ o książeczkach nie wspomne bo ciagle ktos wrzuca nowki za pol ceny bo 'dziecko nie chcialo czytac'. Zabawki po 100-200 zł, i po co skoro taka sama nieuzywana za kilkanascie ziko wpada. A potem sie okazuje ze Igor i tak sie nia nie chce bawic xD dlatego ja nowki kupuje bielizne pościele.. ale reszte to sie po prostu kompletnie nie opyla, no juz wole za ten hajs gdzies wyjechac, albo zrobic remont pokoju czy kupic sobie catering 😂 ale to faktycznie trzeba polować i poświecic na to czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 11:35

espoir lubi tę wiadomość

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swieta kupie mu moze jedna książeczke. Albo takie rureczki z pokrętłami do zabawy wodą. I tyle. Staremu piersiówke :P

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala umieć szukać. Ale moje polowanie na okazję wygląda raczej tak,że ktoś ma stan igła w średniej cenie, a przychodzi szmata. Albo jest po prostu wyprasowane i wystarczy zamoczyć i widać,że to noszone było dość sporo.
    Albo znajduje coś, co na wyprzedaży kupiłabym po tej samej cenie.
    I ja właśnie na wyprzedażach buszuje.
    Zabawek ani książeczek nie kupuje ani uzywek ani nowych. Dostajemy.
    A ja je później sprzedaje Albo oddaje, bo mnie wkurza,że leży, a nie ma zainteresowania.
    Teraz właśnie wystawiliśmy bujak Montessori i dzisiaj wrzucę scoot ride. Bo niby takie świetne, a u nas leży. Mam nadzieje,ze nawet za grosze pójdzie, bo ja ani kupić nie umiem ani sprzedać. Słaba że mnie Grażyna biznesu.

Wysłany: 30 października 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kompletnie rozumiem kupowanie nowych rzeczy, ale nie rozumiem jak ktoś wchodzi do pierwszego sklepu i poprostu kupuje. Ja zawsze analizę na internecie gdzie najtaniej, gdzie jakaś promocja itd.😅 Dlatego kupując nowe i tak staram się nie przepłacać. Ale fakt, kosztuje mnie to dużo wieczorów.

Jak Wasze dzieciaczki zaakceptowały zmianę czasu?

OrT4p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przeczytałam! Ile mnie nie było! Dzięki dziewczyny, za troskę.

Kryska 3 idziemy na kontrole, zapytam laryngologa o te krople. Obecnie mamy nie zamoczyć uszek nawet wodą.

U nas w żłobku tez nie myją ząbków.

Ja na święta chce kupić ta kuchnie, bo F to fascynat gotowania i może jakieś akcesoria.

Ja ubranka kupuje głównie z hm i zary. Na vinted nie kupuje, bo jakoś nie potrafię szukać ani na lampach, ani na vinted.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam na nic czasu. Totalnie. Nawet wejść i zrobić zakupy online w drogerii czy aptece. Wróciłam do pracy, między czasie lataliśmy po lekarzach. Wieczorami siadam do komputera. Teraz jeździmy jeszcze na biorezonans w zasadzie codziennie. Jem w biegu, gotuje na szybkości. Dni mi pędzą i uciekają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2022, 19:01

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola super, że się odezwałaś. Ale u Frania jest jakaś poprawa?

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola, dobrze że z małym lepiej. Szkoda tylko że taki młyn masz 😔

Dziewczyny, zgaga mnie pali więc wysłałam starego po migdały. Wraca, mówi że nie było, więc wziął M&Msy orzechowe 🤡

relgtv73ymxx11gn.png

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M&msy, boziu bohater! Ale bym zjadla 😅
    My byliśmy dzisiaj w knajpie i nawet udało sie zjesc przy stole bo Ig ma fascynacje kredkami i rysowaniem. Wsadzam do fotelika a on rysuje, jest super :D

Wysłany: 30 października 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda to "prawie" to samo 🤪
    Współczuję!

OrT4p2.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda mnie od kilku dni też pali okropnie :/ Tylko, że u mnie raczej nic nie pomaga niestety.
    U u mnie głównie po dość intensywnych przyprawach oraz soku pomarańczowym takim z Lidla :p

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada tez nie jest sprzymierzeńcem zgagi.

Oliwer dobrze się przestawił. Dziś pospal do 6 (czyli stara 7). Położyłam normalnie na drzemkę 11:15 i na noc spać na górę poszedł o 19:15

• espoir Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zgagę zimne mleko z lodówki. no i Gaviscon 🙂

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to mi na zgagę najbardziej pomógł poród 🤪

Batylda lubi tę wiadomość

• Batylda Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe, mi też, jak ręką odjął i nawet zgodnie z zabobonami Nina urodziła się z masą włosów, więc ta zgaga była w słusznym celu 🙈

relgtv73ymxx11gn.png

• Nikola Autorytet

Wysłany: 30 października 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina tek zdecydowanie L uszko dwa razy miało pęknięcie błony bębenkowej, a jest już w lepszym stanie jak uszko P. Franio zaczął pięknie jeść. Dzis z mężem aż nie wierzyliśmy własnym oczom ile on zjada. Ale już panikuje co ja zrobię, kiedy będzie musiał wrócić do żłoba. Teraz na każde psiknięcie będę już panikować! :/

Haha co do m&m to jak bym widziala swojego męża😁 Oni są jedyni w swoim rodzaju😁

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 31 października 2022, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    Dziewczyny czy ktoś tez ma dziecko w 90 centylu wagowym ?
    Sonia wazy ok. 11,5 kg dalej brzuch jak balon 🤣 miała chudnąc jak zacznie chodzić a chodzi od czerwca a raczej biega.
    Normalne to jest tyle ważyć ? 🧐🤣
    Moj Nathan wazy. 13,5kg :)

Strasznie wspolczuje tej walki :( wiem jak jest ciezko, zwlaszcza jak pod uwage trzeba wziac scenariusz, ze sie trzeba bedzie podsac, bo walka nie bedzie miala szans powodzenia... Strasznie to wszystko niesprawiedliwe...

Zmienilam telefon, musialam wszystko na nowo poogarniac,wszedzie wylogowana, wiadomo... A cxasu wiecznie brak... Juz jakis czas was nadrabiam, ale teraz mysle, ze bede nadrwbiac i pisac etapowo, bo juz nie pamietam wiele z tego co nadrabialam i chcialam pisac🙈

Widzialam temat imion... To prawda, wszystko rzecz gustu, miejsca zamieszkania, no i w ogole...
    Ja np zawsze lubilam imiona inne, moze nie ze niespotykane, tylko wlasnie inne... Mia i Nathan to byly dwa moje absolutne marzenia jesli o imiona chodzi... Jakby mlody byl dziewczynka, to nie wiem jakby sie nazywal... Tu byla walka😂 ja chcialam Ide bo mi idealnie pasowalo Mia i Ida, moj maz chcial Pole, ale z racji tego gdzie mieszkamy totalnie mi to nie pasowalo, chociaz imie mi sie bardzo podoba i napewno byloby w mocnej trojce mieszkajac w pl...

Za to nigdy do mnie nie przemawialy imiona tradycyjne, a starodawne to juz w ogole... Jedyne z takich starszych imion, ktore sama bralam pod uwage, to byla Anastazja...
    Ale, zeby nie bylo, jak ja sobie np nie wyobrazam miec malej Krysi, Antosi, Stasia, Jasia itp, tak u innych uwazam za urocze...

Tak samo kwestia spojrzenia przy oficjalnych zwrotach... Bo przeciez wezmy tradycyjna Antonine... No przeciez nie bedzie pani Tosia, czy pani Antosia, no ale pani Antonina tez dziwnie brzmi dla mnie... Wiec jakby patrzec w tej kategorii, to kazdy odrzucilby 90 procent imion bo zwroty nie takie😂

Mia na szczescie pania Mia nie bedzie, bo tutaj nie ma takich zwrotow... Bedzie albo Mia, albo pani i tu wjedzie nazwisko, bo tutaj przy zwrocie pani zawsze jest tylko nazwisko uzywane...

A jeszcze chcialam pisac, ze zdziwilo mnie jak ktos pisal, ze Olaf, Bruno, Ignacy to nowoczesne imiona, bo fla mnie to sa wlasnie takie stare, dawne, tradycyjne imiona, tyle, ze zapomniane i niedoceniane, bo w tamtych czasach jednak rzadziej nadawane niz Henryk, czy Władysław

Butow na zime jeszcze nie kupowalam i w sumie kupie dopiero jak nadejdzie zima, a przynajmniej jak bedzie sie zapowiadac na to... Poki co wczoraj mielismy 25 stopni, wiec daleko od butow zimowych😂 moglabym kupic teraz, a nim przyjdzie zima beda za male... Narazie nieocieplane na tapecie u nas nadal...

Co do polecamych przez fizjomommy to mam taki zgrzyt, ze wiekszosc jest tam polecamych niskich, a z doswiadczenia z Mia wiem, ze takie buty sie absolutnie nie sprawdza, chyba, ze bedzie tylko atrapa zimy, typu zimno i sucho, ewentualnie troche deszczu... Ona nawet w kaloszach ma woecznie pewno piasku itp wiec bawet jakby lekko snieg popruszyl, to beda buty pelne...
    U nas pierwsze byly wyzsze primigi na zime, teraz tez ma z zeszlego roku jeszcze primigi z membrana zimowe, wiec jak nas zaskoczy pogoda, to ona ma, bo mierzyla i jeszcze sa ok... A dalej bede myslec jak juz chociaz prognozy zime beda zapowiadac, bo poki co to mamy piekne slonce i chodzimy bez kurtek😂

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 1957 1958 1959 1960 1961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ