Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Noelle możecie mówić jak chcecie haha umiem śmiać się sama z siebie 😉 ja się bałam na początku ciąży seksic no bo różnie może być, a nasz pierwszy raz w ciąży skończył się moim bólem brzucha, wiec nadrabialismy w inny sposób. A teraz co weekend coś jest😉🙈
Noelle, AśKa31 lubią tę wiadomość
-
My tez po in vitro mieliśmy zakaz seksu cały 1 trymestr, ale od grudnia już zielone światło i korzystamy jak Was czytam to chyba będę unikać pozycji w których bede do niego przyciśnięta brzuchem bo się boje się jak poczuje dziecko to się zeschizuje
-
Kasia w którym jestes tc? Nie masz suwaczka a chciałabym wiedzieć
Agrafka ale może masz wskazanie które Cie uprawnia do 100% refundacji, u mnie jest tylko mutacja PAI i na to niestety nie ma żadnej refundacji
Ginka powiedziała że ciśnienie mam ok i w sumie ona sie nie boi preeklampsji u mnie więc acard w odstawkę ale przez mutacje PAI mam brać heparyne
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Tez mam tylko mutacje PAI moja ginka powiedziała ze u mnie wskazaniem do refundacji jest ciąża i mam 100% refundacji. Wcześniej lekarz z kliniki niepłodności powiedział mi ze na heparynę nie ma refundacji i płaciłam 100% ceny wiec ja nie wiem od czego to zależy ale wiem ze na pewno clexane jest na liście leków darmowych dla kobiet w ciąży
-
U mnie nie ma przeciwskazań do baraszkowania 😁 (uwielbiam to słowo 😅 )
Korzystamy od samego początku i mam nadzieję, że zostanie tak do końca. Mąż o swym potomku dowiedział się również zaraz po 😅 bo jakoś nie mogłam się zebrać i oznajmić mu tej nowiny. Nie mogłam dłużej tego przeciągać bo akurat byliśmy na wakacjach i ciągle pytał czy przynieść mi drinka. A tak bardzo marzył że zrobi małego greka 😂
-
Dziekuje agrafka, to na pewno też kwestia że miałaś ginke z kontraktem NFZ - mi moja ginka dlatego poleciła kontakt z lekarzem NFZ ale oni podobno właśnie niechętnie wypisują recepty
Właśnie przeczytałam że obwód brzucha mojego bąbla wskazuje na 19+3 a długość kości udowej na 17+2, czy to znaczy że będzie niski i przy kości?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 16:44
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Sumireguska wrote:Dziekuje agrafka, to na pewno też kwestia że miałaś ginke z kontraktem NFZ - mi moja ginka dlatego poleciła kontakt z lekarzem NFZ ale oni podobno właśnie niechętnie wypisują recepty
Właśnie przeczytałam że obwód brzucha mojego bąbla wskazuje na 19+3 a długość kości udowej na 17+2, czy to znaczy że będzie niski i przy kości?Sumireguska lubi tę wiadomość
-
Semireguska wrzuciłam suwaczek. U mnie już 20 tc
Grafikę tego suwaczka to się gdzieś zmienia ? czy to losowe lub dostępne po wykupieniu abonamentu na belly?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 17:07
Sumireguska, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
KasiaC wrote:Semireguska wrzuciłam suwaczek. U mnie już 20 tc
Grafikę tego suwaczka to się gdzieś zmienia ? czy to losowe lub dostępne po wykupieniu abonamentu na belly?
Mozesz zrobić suwaczek na różnych stronach niekoniecznie belly- wzory kolory znaczki co chcesz i tylko kopiujesz link do tej stopki w belly w ustawieniach i wyjdzie suwaczek 😊
-
U mnie tez mozecie dopisac juz chlopaka😊 po polowkowych, zdrowy chlopiec, 347 g, chyba wstydliwy bo zaslanial caly czas twarz rekoma i ginekolog nie mogl zrobić ladnego zdjecia🤭 teraz tylko imię wybrać... dla dziewczynek jest tyle ladnych😂 meskie mi sie malo,ktore podoba, a mezowi to juz kompletnie nic.
Monia66, Mama po przejściach, Cccierpliwa, NatkaZ, Marta9191, Cyprysek89, Po prostu Zoe, Chaos, AśKa31, kamkam, _agrafka_, Veruka, Bajka111, Santi_14 lubią tę wiadomość
-
Unify jakbym siebie słyszała. U nas w 19 tygodniu wyszło, że raczej chłopak na zwykłym usg u gina, bo połówkowe za tydzien, ale ile dla dziewczynki imię mieliśmy wybrane, o tyle dla chłopca nawet nie było tematu 🙈 a co lepsze u mnie w rodzinie będzie to drugi chłopak.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 17:26
-
Monia może to prawda
Ja to samo, dla dziewczynki mam całą listę imion, dla chłopca żadne mi nie "brzmi" ale stwierdziałam że może któregoś dnia nagle, magicznie wpadnie mi do głowy to jedno21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
Jest dostępna lista leków „ciąża plus” i tam są wypisane wszystkie leki które można dostać z refundacją 100 procent przy podaniu na recepcie kodu „C” np na tarczyce leki są refundowane do okresu po połogu 🙂
U nas chyba synek będzie miał na imię Karol, ale faktycznie ciężko coś wybrać 🤷🏻♀️ -
My z sexami tez nie bardzo... nie mamy zabronione, ale jakos tak dziwnie, jo i u mnie doznania tez srednie... oboje sie spinamy, wiec jest meeega rzadko ...
Pisalyscie kiedys o pokojach... nasz poprzedni pokoik malej byl dwie sciany biale w szare gwiazdy, a dwie szara tapeta z takim delikatnym brokatem, ze jie bylo go w ogole widac, ale byl taki blysk lekki widoczny... no i miala 3 plakaty, tzn taki zestaw gdzie byl plakat, kolejny metryczka urodzenia i kolejny modlitwa... mevelki mamy biale... na plakatach byly rozowe dodatki i ochraniacze byly modulowe zwierzatka i tez byly szaro-bialo-rozowe (chyba gdzies na blogu jest nasz pokoik poprzedni)
Teraz tytaj ma 3 sciany ta sama szara tapeta i jedna sciana jest biala w takie biale ale perlowe gwiazdy... no i plakaty te co miala, plus na drugiej scianie sa plakaty na szarym tle mis, jelonek i krolik, tez sa wlasnie szaro-bialo-roz...
Jak drugi maluszek podrosnie i na jakis czas trafia do wspolnego pokoju, to wtedy dojda jeszcze mietowe dodatki, beda idealnie pasowac do tej kolorystyki...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700