X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Edithhh Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi, zanim odpisałam ile dni po terminie u mnie u Ciebie się zaczęło 🙈 u mnie jest 40+3. Trzymam kciuki żeby u Ciebie to było to i żeby szybko poszło 🙂

0d1yskjo9vkqp3l7.png
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santi tylko na spokojnie, dasz sobie radę, musisz uwierzyć w siebie. Jesteś najlepszą matką dla swojego maleństwa.

Sumi trzymam kciuki✊ informuj nas 😊

Dzisiaj miałam pierwsze samotne wyjście, ale co to za wyjście, jak leciała z tą opuchniętą i zapaloną stopą do lekarza. Voltaren ma mnie uleczyć. Mam nadzieję, że to faktycznie nic poważnego związanego z żyłami ani nic, tak jak panikuje mój mąż 🙈 Nawet nie mogę się delektować sapcerkami z wózkiem 😔

OrT4p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie położnej - jednak ten cholerny szew mi się rozłazi. 🙄 Na razie mam to smarować solcoserylem albo lanoliną żeby drugi raz tego nie szyć. Będzie blizna na pół dupy. 🙈

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle wrote:
    A my po wizycie położnej - jednak ten cholerny szew mi się rozłazi. 🙄 Na razie mam to smarować solcoserylem albo lanoliną żeby drugi raz tego nie szyć. Będzie blizna na pół dupy. 🙈

O matko! Współczuje. Ale nie wiem czy jutro nie podzielę Twojego losu. Teraz jak mam mniejsze krwawienie to zauważyłam jakaś żółtawą wydzielinę. Mam wrażenie że ona jest właśnie z rany. Nic mnie nie boli, nie ma podejrzanego zapachu. Idę jutro wieczorem na kontrol go ginekologa. Nie wiem czy nie odeśle mnie z tym do szpitala

• Noelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe u mnie pojawił się taki dziwny luz i zaczęło szczypać podczas sikania i podmywania. Jak dotknęłam to już zamiast jednej krechy pod palcem czułam dwie i spore wgłębienie pośrodku. 🙈

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noelle, i jeszcze to 🤦‍♀️ jakby mało było problemów w tym całym macierzyństwie 🙈
    Nawet karmienie nie może odbywać się w świętym spokoju. Tylko cyrki. Mam czasami ochotę rzucić to w p. I dać mm. Głodny chodził nie będzie. Teraz jeszcze przylepa zrobiła się z niego. Muszę po milimetrze go odkładać. Koczuje od 4:30 a on turbo drzemki robi. Podmienili mi dziecko jak nic

Nie śpię, nie jem, nie pije, drzwi sąsiadowi otworzyłam w kusej halce bo nawet kiecy nie mam czasu przywdziać
    #trzymam dziecko 🤱

• Noelle Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe u nas karmienie na żądanie co 15 minut. 🤣 Chociaż czasami zdarzy się jakieś 3 h drzemanko ku uciesze matki. Generalnie w domu chodziłam w samych majtkach ale teraz nawet ich mam nie nosić a nie mogę na siebie patrzeć. 😅
    Wielu rzeczy się spodziewałam ale sklejania dupska na lanolinę to się nie spodziewałam…. 🙈

Aaa no i też mam kryzysy, że pieprznęłabym to kp w kąt bo przecież dzieci na mm żyją i mają się dobrze. 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 13:22

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie te karmienie mnie przeraża. Zamiast najeść się do syta to ciumkanie po godzinie i wraz dupa nie dolana 🤦‍♀️ Wiem że mu ciężko bo ssać dobrze nie potrafi ale ja też jestem padnięta. Sama z nim walczę od 4:30 do 17. Później mąż go przejmuje. Ale jakby mały spał kulturalnie to by było lżej. A tak to koczowanie. Dziś normalnie zasnął o 13. Nawet długi spacer nie pomógł.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi trzymamy kciuki, żeby gładko poszło :)

U nas kikut odpadł dzisiaj czyli w 9 dobie. Ale nie wiedziałam ze jak odpada to tak dziwnie wyglada
    ma ten pępek pod spodem …
    Kapiemy tez co dwa dni, ale wtedy co nie kapie to myje płatkami z woda przegotowana.

W ogóle jak słucham od Was o położnych to się nóż w kieszeni otwiera. Czemu kobiety wybierają taki zawód i potem się tylko wyżywają zamiast pomagać ….

Z karmieniem u nas to samo. Dzisiaj Sonia przespała pierwszy raz ciagiem 3 godz w nocy - zrobiła chyba mamie prezent na urodziny. A tak to od 20 min do 2 godzin trwa drzemka. Nigdy nie wiem jak trafisz. I jak nakarmisz - czy się przyssie ładnie czy Brdzie się rzucać przy cycu jakby egzorcyzmy miała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 14:24

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka je po 5-10 min. Czasem wtykam jej cycka sama częściej, żeby ją uspokoić. Normalnie wsadzilabym smoczek.
    A tak to ona się opije za dużo i potem 5 razy ulewa. Z tym to jest dramat, nie wiedziałam,że można tyle razy ulac po jednym posiłku. A mimo,że na piersi wisi krótko, to na rękach musi być ciągle. Na szczęście dobrze śpi w nocy i w dzień też potrafi mieć dłuższe drzemki, bo bym oszalała;D
    Noelle, jak z odkładaniem Klary do jej pokoju? Udaje się?
    Ja mam znowu dziecko w łóżku. Czyli za 2 lata najwcześniej będę mogła się porządnie ułożyć do snu 🙈🙈

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kp idzie jeszcze lepiej odkąd mamy podcięte to wędzidełko, synek w nocy ludzi się o mniej więcej stałych godzinach, kładę go około 23 a później budzie się około 1,3 i 5 później tak około 7 i wtedy śpimy sobie nawet do 10.
    Upały dają nam się również we znaki, małemu ciężko się zasypia wbrew upał no i w dzień tez wisi na cycu ale to podejrzewam dlatego ze chce mu się po prostu pic, bo głodny to raczej nie jest, pociumka trochę i śpi, aktualnie na golaska bo w domu mamy tropiki 😣 ale już jutro ma być chłodniej

Dziewczyny a do fizjo uroginekologicznego to idzie się po skończonym połogu czy można wcześniej ? Wydaje mi się ze moja blizna w kroczu tez będzie wymagała mobilizacji. Wizytę kontrolna u gina mam zaplanowana na 6 tygodni po porodzie.

• Dani Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi trzymam kciuki zaciśnięte mocno, powodzenia!!!!!!

Nikola, ja tez mam wrażenie ze zostanę z tym brzuchem na zawsze. Nawet mi bóle miesiączkowe przeszły co miałam przed weekendem. Mała się rusza więc ona chyba w dobrej formie ale coś jej się nie spieszy wyjść na zewnątrz. Jutro jadę na pierwsze KTG w szpitalu. Spróbuje ich namówić żeby mi może dali coś na wywołanie.

Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️

1usa9vvjrnodabqg.png

6.2017 Pierwsza IUI *6tc
    8. 2017 Druga IUI :(
    1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
    4. 2018 start druga IVF :(
    8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
    1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy :(
    2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
    9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
    9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud :)
    10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i zapomniałam o najważniejszym, ogromne gratulacje dla nowych mamusiek 🥰🥰🥰❤️🥳🥳 nie zaglądałam tu przez weekend a tu tyle nowych dzieciaczków 😀

slodka100 lubi tę wiadomość

• Chaos Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka, u mnie też dziecko w łóżku, ale u nas to przynajmniej przy synku gwarantowało lepszy sen.. Córka śpi w dostawce obok łóżka ale i tak w którymś momencie w nocy ja zgarniam i już nie odkładam. Nad ranem jeszcze czasani przychodzi na dokładkę starszak.

Ja dziś pierwszy dzień sama w domu, w sensie ze bez starego bo wrocil do pracy, starszak w zlobku... A ja się nawet trochę nudzę.. Niestety ten upal nie motywuje do jakichkolwiek ambitnych zajęć więc zaległam na kanapie 😅🙈

Noelle, Zoe współczuję problemów z kroczem. Myślę że tez te temperatury nie ułatwiają sprawy..

Co do pępka i kąpieli to u nas kikut odpadł w 6tej dobie, młoda zdążyła wtedy zaliczyć jedna kapiel. Teraz kąpiemy ją co 2-3 dni.

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos, dokładnie. Ze starszą to nam ratowało noce. Młoda teraz wstaje 2-3 razy w nocy, a ja tego nawet nie odczuwam, jakbym przesypiała całe noce ciągiem.
    Córkę wygonilismy do jej pokoju jak miała 2 lata, od razu się udało i nie wędruje do nas, mam nadzieję,że teraz tez tak będzie;D
    Nie chce mi się wisieć nad łóżeczkiem pół godziny aż nieodkladalna królewna łaskawie zaśnie.
    Dziewczyny, co się robi z taka rozchodzącą rana? Ona się i tak powinna zaklepic i zagoić? Czy będą Szyc od nowa? Aż mnie dreszcze przeszły. Ja miałam pęknięte krocze, ale lekko i albo mnie źle zszył albo jeden szew puścił i mam trochę większe wejście do pochwy, ale nie ma dramatu.

• Marta9191 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Bardzo dawno mnie tu nie było, nie dam rady nadrobić, ale ogólnie nie wyrabiam....
    Urodziłam 16.06 przez CC. Teraz walczę o laktację, mam nadzieję, że dam radę

Mały jest taki słodki 🥰 o ile nie wrzeszcy 😉

Mama po przejściach, Chaos, Magdalena29, _agrafka_, Bajka111, Mala_syrenka, Dani, Lilak , Batylda, KasiaC, Bee, unify, NatkaZ, slodka100 lubią tę wiadomość

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w domu mamy 25 stopni, mała skarpetki skopywała żeby się zsunęły, przyszła położna stwierdziła że jej napewno jest zimno, opatuliła w kocyk i mała śpi 😳

Właśnie chciałabym zapytać o kolor tego co z Was wylatuje? Pisałyście, że krew , u mnie już od dawna to jest kolor żółty/ jasno brązowy, napewno nie przypomina to krwawienia miesiączkowego. Macie inaczej? U mnie kontrola u ginekologa dopiero 6 tyg.po porodzie.

OrT4p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka tak ja dzwoniłam to powiedziała mi pani ze po skończonym połogu, chyba, ze coś będzie mnie niepokoić, bolec itp. To prędzej.

Dani ja byłam dzisiaj na ktg. Mega pani doktor zrobiła ki badanie na fotelu i bardzo dokładne usg chyba z 30 min. Jestem bardzo zadowolona z opieki szpitalnej. Z małym wszytko dobrze i to najważniejsze:) I powiedziała, ze jak do soboty nie urodzę, to idę do szpitala i działamy i co by się nie działo do 27 muszę urodzić. Wiec jestem spokojniejsza, bo wiem ze 27 synek będzie już napewno z nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2021, 15:10

_agrafka_, Dani, unify, NatkaZ lubią tę wiadomość

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy miałyście po nacięciu tak, że nie czujecie jak sikacie? Tzn wiem, że mi się chce idę siku ale nie czuje jak leci 🙈 I nie wiem czy to kwestia obrzęku czy coś mi się tam porobiło 🙈🙈🙈

l22ne6ydn4cyrozp.png

Wysłany: 21 czerwca 2021, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Dzisiaj w domu mamy 25 stopni, mała skarpetki skopywała żeby się zsunęły, przyszła położna stwierdziła że jej napewno jest zimno, opatuliła w kocyk i mała śpi 😳

Właśnie chciałabym zapytać o kolor tego co z Was wylatuje? Pisałyście, że krew , u mnie już od dawna to jest kolor żółty/ jasno brązowy, napewno nie przypomina to krwawienia miesiączkowego. Macie inaczej? U mnie kontrola u ginekologa dopiero 6 tyg.po porodzie.

U mnie to już jest ilość miesiączki na dwa dni przed końcem (ostatnie dwa dni to u mnie plamienia były - wkładki wystarczały). U mnie przy podcieraniu pojawia się jeszcze czasami żywa krew ale już mało tego jest. Na podpasce widzę raczej takie ciemne i lekko żółte + ta bardziej żółtawa wydzielina z rany 🤦‍♀️ Z tego powodu idę jutro na kontrol, bo nie wiem czy jest ok. Mam od środka szwy rozpuszczalne więc to może od nich coś się babrze skoro moje ciało nie akceptuje szwów 🤷‍♀️ Nie wiem jakie jest postępowanie jak rana się całkiem rozjedzie. W internetach czytałam że wtedy nacinają bliznę i od nowa szew. Baaardzo bym chciała tego uniknąć inaczej będę płakać lekarzowi na fotelu i to strumieniem łez!

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ