CZERWCOWE SZCZĘŚCIA 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonka sama nie wiem. Pamietam ze pierwszy syn na początku rozszerzania diety załapał jelitowke (3 tydzień rozszerzania) to wtedy mieliśmy zakaz wprowadzania nowych produktów i przede wszystkim nawadnianie. Młody wtedy dostawał piers, wodę podawana ze strzykawki (jak do ibuprofenu), smecte (1 saszetka na cały dżien). Nie pamietam czy podawaliśmy elektrolity. Ogólnie bardzo szybko z tego wyszedł (2 dni biegunek bez wymiotów). Później dostawał przez tydzień tylko marchewkę.
-
Nie zliczylam dziś pobudek, karmień i tulen. Wychodzi nam górny prawy siekacz, który odkryłam wczoraj wieczorem zupełnie przypadkiem! A on już biały na wierzchu cała linia. Dopiero co dwie dolne jedynki się pokazały! I już tak ładnie spał po 7-8h nawet. I coooo. buuuu. I jeszcze tak mi żal Kluseczka tak stęka że widać że go to boli
A jeszcze się zastanawiałam co to się dzieje że ciągle w pieluszce coś było. A to pewnie przez te ślinę tak. Wszystkie gryzaki wodne już w lodowce, reszta w pogotowiu! A na obiad dziś kojące i kochane przez niego brokulyMoże tak mu chociaż poprawie humor!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 10:29
-
Kropka u nas podobna nocka. Do tego 2 godziny przerwy w spaniu..boje się ze zaczyna się powtórka z rozrywki.
A najlepsze! Obudził się o godzinie (co do minuty!) własnego porodu, a dziś kończy 6 miesięcy!czary
Dla mnie to hit ze młody nie ma ani jednego zęba. Widać napuchnięta dziąsła ale zębów brakstarszy miał na tym etapie 4 zeby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 11:12
Fasola1234, Magda33, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Welonka, graruluję polroczku córeczki...ale zleciało. Pamietam jak byl piatek opiekowałas sie dzieckiem z rodziny i skurcze Ciebie lapaly.
W pamięci mam tez poród Tini i zresztą, większości z nas.
Kropka, gratuluję ząbków. U Dominiczki jeszcze brak...Ale dziąsła przy dolnych jedynka opuchnięte.
Z tym mm to w końcu pokarm dla niemowlat, coraz lepszy w skladniki. Kupę dziesiątek jest na mm i mają się dobrze. Pewnie jak się uda kp to warto karmić, ale jak nie...to bez wyrzutów przechodzić na mm. I cieszyć się, że dziecko nawiedzone, odbite, przytulone.
Ja niedługo całkowicie przechodzę na mm,na pewno pokarmie do końca grudnia.
Moim zdaniem kp jest piękne...Ale tez wyczerpuje mamę. Dziś przyjeżdża moja koleżanka z Wielkopolski na szkolenie. Na piwo nie pójdę. Jedynie na kawę.
A zresztą...koniec tego tematu...
Fasola, gratuluję tej oferty. Wierzę, że masz rozterki. Ale taka oferta to jest coś.
I mnie czeka zwolnienie. Już to mi powiedziała nowa kierowniczka.
Posiedzę póki co 2 lata w domu, a potem czegoś poszukam. Mam nadzieję, że znajdę...W końcu dla chcącego nic trudnego. I oby tak było
Jak Wam niedziela mija ?
U mnie od rana już porobione, zaraz wybiorę się na spacerek, nie chce mi sie siedziec w domu, pewnie Pepco odwiedzę...czekam na SMS od koleżanki, coś się nie odzywa i nie wiem jak z wyjściem...jak nue ro wybiorę sie chociaż na krotki wypad do galerii. To prawda z tymi wychodnymi, czasami ich bardzo potrzebujemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 11:26
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykokkosanka wrote:
Joaszo mój się budzi po 30 minutach na przutulasa:) wyciągam z łóżeczka, biorę na ręce, przytulam i dalej spi:) po chwili odkładam do łóżeczka i spokoj:D
Kokkosanko, z tego co pamiętam to ten wieczorny pokarm matki jest trochę mniej treściwy więc myślę sobie tłumaczę, że dlatego jest teraz ta pobudka
dziś nasz mały obudził się o 6,30 (oczywiście po kilku nocnych pobudkach) i gaaaadałale potem jeszcze zasnał i ja się budze patrzę a on śpi na brzuszku
-
Joaszo, tak jest. Moja np. w dzień praktycznie w ogóle nie je, 5 min i koniec, albo po przebudzeniu rano nie je przez 6 h..., a w nocy sobie za to odbija... ssie po 20 min.
Rośnie prawidłowo i w 50 centylu się trzyma.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dołączam się do życzeń dla dzisiejszego półrocznego dzieciatka Anitko
dużo wesołej zabawy i uśmiechu ;P
U nas ta poprzednia nocka z godzinną pobudką na zabawę. I dziś rekord w ciągu dnia, bez drzemki 6 godzin. Byliśmy u znajomych, a tam nie było czasu na spanieza to mam nadzieję dzisiejszą noc więcej przespać ciągiem.
Na drugie śniadanie był grysik z bananem i to bardzo smakowało, w końcu nie zaciskał ust.
Ja mam mleko NAN optipro. Zresztą takie dawałam, bo takie było w szpitalu. Spokojnie mogę je polecić, nam pasowało.
I zębów żadnych nie widać, choć wkłada do buzi wszystko co wpadnie do ręki, nic nie zauważyłam. Juz się tak nawet nie ślini jak kiedyś.Anitka201 lubi tę wiadomość
A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
AMH 3.04(2023) AMH 4,08 (2024)
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
7dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml
9dpt beta HCG < 2.30 mIU/ml😓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Oooo klauuudia czekamy tu na Ciebie. Co słychać? Widzę że się pokazałaś. Jak Olivier?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2018, 21:08
klauuudia lubi tę wiadomość
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Dzirwczyny ktore rozszerzyly diete po 4 miesiacu. Chcialam sie zapytac o cos takiego jak jajka. Czy m9ge juz podawac ? Ia jedli tak to jak ? Myslalam o zoltku zrobionym na parze. Czy podac to miedzy posilkami czy do posilku ? W ogole moj maly ciagle ma 3 dania mleczne z mm a 2 dania bez mm. Jak dlugo podawac w takich proporcjach ? Zaczelam miedzy posilkami daeac jogurt baturalny eco. Chce tez troszke dac kefiru pozniej i jeszcze pozniej twarozek. Czy dobrze robie? Wszystko miedzy posilkami z 1-2 lyzeczki.
-
U nas wczoraj weszła pierwsza dynia
musiało być bardzo smaczne bo młody aż się trząsł
zobaczymy jak pójdzie dalej. My będziemy mieszali blw z papkami (raz papki, raz blw).
Dziewczyny robicie warzywa na parze czy gotujecie?Magda33, welonka, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Ale kochany słodziak
Gotuje na parze. Po prostu na sitku.Anitka201 lubi tę wiadomość
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Oliwia dziekuje za życzenia:) Ja ostatnio cofnelam się do końca maja i czytałam nasze porody ale to były emocje
Mam taki problem z rozszerzeniem diety, że boję podać się coś innego niż warzywa nawet owoców do tej pory było tylko jabłko i jagody . Ile nowości w ciągu dnia eprowadzacie ? Bo macie przerobionych już tyle rzeczy ja jak podaje jej coś nowego to daje to przez 2-3 dni i ewentualnie do tego w ciągu dnia daje jej coś co już jadła .
.Mąż już lepiej czuje się ciężko stwierdzić czy to był jakiś wirus czy zatrucie ale mimo wsyztsjo dystans trzymał . -
Welonka ja mam taki plan zeby dzisiaj podać znowu dynie, jutro i pojutrze brokuła. Później np dynia z ziemniakiem. Kolejnego dnia ugotowana na parze marchewkę (pokrojona w słupki) i kolejnego dnia zmieszać już kilka warzyw. Później np burak i jak to wszystko pójdzie to mieszać już składniki między sobą. W 2 tygodniu dołączę gluten (kaszkę manna do zupek). Po 2 tygodniach pół żółtka skrojonego do zupki (bo chyba podaje się je w 7 miesiącu).
Później już lecę z owocami i pod koniec miesiąca mięsko, rybę i jakieś płatki jaglane błyskawiczne z uprażonych jabłkiem (na wodzie te płatki)
W 8 miesiącu będę podawała więcej do gryzienia (jakieś placuszki pieczone na teflonie) tak ze y sobie wzial w rączkę.
Ja mam dostęp do świetnej jakości warzyw (z działki taty) wiec nie chce na razie kombinować z gotowcami. Będę je tez wprowadzała ale to stopniowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 08:50
-
Welonka ja też daje przez dwa dni to samo. Najpierw warzywa pojedynczo (marchewka, brokuły, ziemniak, dynia, kalafior) potem kasze manne. I teraz mieszam ją z owocami (jabłko, gruszka, maliny, banan) owoce same albo z kaszą. Jeszcze planuje dać mango, burak, groszek zielony. I już zacząć to mieszać na zupę.
A i jeszcze kromke chleba do ręki, bo też będę ćwiczyć blw z warzywami i owocami.A1298C hetero / C677T hetero /
Cukrzyca typu1/Hashimoto
2011 🖤 26tc
2016 🖤13tc
2018 ♥️👣
IVF 12.2023
Punkcja = 14 pęcherzyków
6 🥚 zostały 2
12.2023
1ET 3.1.2 ✓
2.2024
2FET 4.2.2 ❄️
6dpt beta 0,00😓😓
10dpt beta 0,00😓😓
7.2024
IVF 😓
9.2024
IVF ❄️ -
Z warzyw jadła marchewkę ,ziemniaki , brokuła ,dynię , korzenia pietruszki i te warzywa mieszalam ze sobą ale tylko dwa warzywa na raz . Warzywa gotuje sama zazwyczaj bo mam trochę swoich trochę od rodziców , ale słoiczki też dostaje jak mamy cały dzień w drodze i nie mam czasu jej ugotować . Większość owoców chyba będzie dostawać ze słoiczków przez zimę wydaje mi się bardziej bezpieczne( Mąż pracował w hurtowni owoców i tam są notorycznie pryskane muchozolami) i co z tym mięsem u nas nie ma w sklepach dobrych mies ratować się słoiczkami ? Rodzice mają swoje kury takie mogę podać na początku czy lepiej poczekać. Teraz chce spróbować połączyć jej trzy warzywa i jakoś wprowadzić gluten .
Groszek zielony , cukinia to są dobre warzywa dla takich maluchów? -
Welonka uważam ze ze wszystkim trzeba mieć zdrowy umiar. Ja mięsko będę podawać i będę je kupować. Będę starała się wybrać jak najlepsze ale za chwile te nasze dzieci będą jadły zupełnie wszystko
Znajomy wtererynarz ostrzegał mnie jedynie przed cielęcina, powiedział tylko tyle, ze nikt zdrowego cielak nie odda na rzeź. Wiec ta dostępna w sklepach jest mocno naszpikowana antybiotykami.
Cukinia jest super, czytałam kiedyś ze ona rośnie jak chwast (potwierdzone u mojego taty)zielony groszek tez Ok
Co najlepsze wprowadziłas korzeń pietruszki po który małej nic nie było, a to właśnie pietruszka jest mocnym alergenem.
Acha o mięso do zupek gotujemy osobno. Podobno wywar z kości dziecko powinno jest dopiero po 2 roku życia. Wywar z mięsa wcześniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 09:55