CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, napiszę króciutko: żegnam się z Wami, bo u mnie ciąża już się zakończyła (ok 9,5 tyg. przestało bić serduszko, a w 11+1 miałam zabieg łyżeczkowania).
Życzę Wam z całego serducha spokojnej ciąży, zdrowych bobasków i względnych porodów I mam nadzieję, że jeszcze do zobaczenia po fioletowej stronie mocy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 12:33
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Agatek_gagatek wrote:Hej dziewczyny, napiszę króciutko: żegnam się z Wami, bo u mnie ciąża już się zakończyła (ok 9,5 tyg. przestało bić serduszko, a w 11+1 miałam zabieg łyżeczkowania).
Życzę Wam z całego serducha spokojnej ciąży, zdrowych bobasków i względnych porodów I mam nadzieję, że jeszcze do zobaczenia po fioletowej stronie mocy!
Przykro mi
22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Agatek_gagatek wrote:Hej dziewczyny, napiszę króciutko: żegnam się z Wami, bo u mnie ciąża już się zakończyła (ok 9,5 tyg. przestało bić serduszko, a w 11+1 miałam zabieg łyżeczkowania).
Życzę Wam z całego serducha spokojnej ciąży, zdrowych bobasków i względnych porodów I mam nadzieję, że jeszcze do zobaczenia po fioletowej stronie mocy!
Matko co za tragedia nie wiem co napisać to juz duze dziecko było a bedą badania robili co było przyczyna?
Ps: jak sie trzymasz masz wsparcie rodziny albo psychologa? -
Życzę Wam z całego serducha spokojnej ciąży, zdrowych bobasków i względnych porodów I mam nadzieję, że jeszcze do zobaczenia po fioletowej stronie mocy! -
Bardzo mi przykro08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Rub45 wrote:Matko co za tragedia nie wiem co napisać to juz duze dziecko było a bedą badania robili co było przyczyna?
Ps: jak sie trzymasz masz wsparcie rodziny albo psychologa?
Z racji tego, że to już drugie poronienie to dostałam skierowanie na badania genetyczne. Przyczyny tego poronienie nie poznam- nie był pobrany materiał do badań. Jednak jedną z podejrzewanych przyczyn była.... infekcja wirusowa (porządnie się rozchorowałam- zresztą trzyma mnie już ponad 2 tyg- co zbiegło się w prawdopodobnym czasie z zatrzymaną akcją serca).
Psychicznie przechodzę to dość spokojnie- pogodziłam się z tym co nas spotkało, nie tracąc jednocześnie nadziei na kolejny cud. O ciąży wiedział tylko mąż, więc łatwiej wrócić do codzienności (bez potrzeby tłumaczenia innym ludziom itp.).
Trzymajcie się dziewczyny i myślcie pozytywnie do samej końcówki!2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Agatek_gagatek wrote:Z racji tego, że to już drugie poronienie to dostałam skierowanie na badania genetyczne. Przyczyny tego poronienie nie poznam- nie był pobrany materiał do badań. Jednak jedną z podejrzewanych przyczyn była.... infekcja wirusowa (porządnie się rozchorowałam- zresztą trzyma mnie już ponad 2 tyg- co zbiegło się w prawdopodobnym czasie z zatrzymaną akcją serca).
Psychicznie przechodzę to dość spokojnie- pogodziłam się z tym co nas spotkało, nie tracąc jednocześnie nadziei na kolejny cud. O ciąży wiedział tylko mąż, więc łatwiej wrócić do codzienności (bez potrzeby tłumaczenia innym ludziom itp.).
Trzymajcie się dziewczyny i myślcie pozytywnie do samej końcówki!
No włąsnie z tego powodu nikomu jeszcze nie powiedzieliśmy niechciałabym współczucia, tego biadolenia i dopytywania sie co chwila czy ze mna ok 2 razy poroniłam i 2 razy popełniłam ten błąd teraz postanowiłam sie wstrzymac do genetycznego albo do połówkowego z poinformowaniem kogokolwiek w realu.
Trzymam za ciebie kciuki i za to zeby kolejny cud nastapił szybko a dzidzia urodziła sie zdrowa. JAk bedziesz miala ochote i czuła potrzebe to pisz do mnie chętnie z toba porozmawiam dam wsparcie i wymienie sie doświadczeniami. -
Życzę Wam z całego serducha spokojnej ciąży, zdrowych bobasków i względnych porodów I mam nadzieję, że jeszcze do zobaczenia po fioletowej stronie mocy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2019, 17:09
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Spróbuj zaparzyć miętę, herbatę z imbirem. Ja przesadziłam z niezdrowym jedzeniem ostatnio i najpierw mnie wydęło, a potem cała noc nie spałam z bólu współczuję. Lekarz mi polecił gotowane warzywa, nabiał i delikatnie mięso takie jak kurczak, najlepiej gotowane na mój wrażliwy żołądek:)
melisa lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Ja dzisiaj po kąpieli patrzę a tu wysadziło mi dwa rozstępy takie podłużne w pionie chyba na 10 cm długości 🤦Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Finezja19 wrote:Na brzuchu ?
Finezja, też używam olej kokosowy, w ogóle rewelacyjnie po nim rosną rzęsy 😉Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
nick nieaktualnyA ja coraz częściej mam chore myśli czy drugie dziecko to był dobry pomysł.
Przy jednym czuje się fatalnie. 😩 Nie sypiam nigdy ciągiem dłużej niż 3-4h. 😭😭😭😭
Przepraszam za moje żale. Ale po prostu corka ostatnio już przechodzi samą siebie. A ja po prostu wysiadam i psychicznie i fizycznie. 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2019, 05:49