CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Catlady wrote:Również witam nowe Koleżanki
Dziewczyny, ja dzisiaj proszę o kciuki, mam pierwsze usg po transferze. Trochę się stresujęNana_r lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Powiem tak-
U mnie z tymi cukrami sie zaczelo od badan krzywej rok temu ( typowo badanie pod starania glukoza + insulina ) Glukoze zawsze jak robiłam to w górnej granicy bylo.Niestety krzywa mialam brzydka bo po 1 h cukier spadal mi do 60 a po 2 h do 30.Insulina ok.
Endokrynolog nic na to nie powiedziala.W grudniu zaszlam w ciaze (cb) jak badalam bete to zbadalam tez cukier 103.Poszlam w styczniu do diabetologa.Dal glukometr i od tego czasu sprawdzam ten cukier.Bez diety czyli pozwoloe sobie na cos slodkiego mam cukier 100-105 rano .Jak jestem na diecie-0 slodyczy to mam i tak wysoki jak na ciaze bo np dzisiaj 95.I teraz tak na glukometrze nigdy nie zaobserwowalam takiego spadku cukru -nigdy ponizej 85 nawet nie mialam.WIec nie wiem o co chodzi...
Staram sie trzymac diete ,sprawdzac co mi sluzy a co nie
Z ta insuliną to nie tyle co sie jej boje co poprostu nie wiem czy moge.Jezeli wyjdzie mi znowu taka piekna krzywa ,ze na czczo ok 100 a pozniej taki spadek ...To nie wiem co lekarz na to.Bo to juz hipoglikemia raczej i nie wiem czy wtedy patrza na ten cukier na czczo czy juz tak nie.No ale znowu jak patrzec tylko na pomiary z glukometru to na czczo slabo a pozniej sa ok.
Wiem namieszalam hah ale sama jestem zakrecona
U mnie gorzej. Bo cukier po 1h a 2h - prawie się nie różni. I tutaj widać zaburzenie.
Bardzo fajnie robisz, że patrzysz co ci służy. Bo u mnie np ciemne pieczywo sprawia ogromny skok cukruWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 08:42
-
PLPaulina wrote:Masz ogólnie fajną reakcje organizmu na insulinę. Prawidłową.
U mnie gorzej. Bo cukier po 1h a 2h - prawie się nie różni. I tutaj widać zaburzenie.
Bardzo fajnie robisz, że patrzysz co ci służy. Bo u mnie np ciemne pieczywo sprawia ogromny skok cukru
Tez mam z nim problem bo lubie chleb i kurde nie wyobrazam sobie nie jesc.Ale pewnie oni tam ładują cukru i barwnika ,zeby zdrowo wygladalo.Mam na ryneczku kolo siebie jedna budke babka mowi ,ze do razowego cukru nie daja.I faktycznie po nim mam lepsze wyniki nooo ale tam trzeba isc o 8 rano ,zeby go dostac szukam jeszcze innego hah
Dlatego niestety ciemny a ciemny to moze byc zupelnie cos innego,prawie wszedzie ładują teraz cukier -
nick nieaktualny
-
melisa wrote:Ja chleb sama piekę I cukru nie dodaje, tylko różne pelnoziarsnite mąki: pszenna, żytnia i orkiszowa. Bez drożdży, na zakwasie zytnim
melisa lubi tę wiadomość
-
Mi mąż piecze chleb 😁 tak mam dobrze 😁 i to z mąki ekologicznej 🥰
melisa, Beti82, PLPaulina, Martunka88 lubią tę wiadomość
17.05.2018 - AMH - 0,946 ng/ml
20.04.2019 - Aniołek 13 tc ❤️
25.09.2019 - II
25.05.2020 - Leon 💙
11.08.2021 - II
13.04.2022 - Iga ❤️ -
Dziś w DDTVN było właśnie o chlebie, ciężko znaleźć zdrowy nawet te ciemne są często oszukane. Ja kilka razy piekłam sama chleb to chyba najlepsza opcja jak ktoś ma czas i chęć. Tylko u mnie to dodatkowy problem z tym chlebem, bo muszę mieć bez glutenu, innego niż zapakowanego w folie we Wrocławiu nie kupię A sama nie bardzo do tej pory miałam czas by piec, ale może teraz się to zmieni
Beti82 lubi tę wiadomość
⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
melisa wrote:Ja chleb sama piekę I cukru nie dodaje, tylko różne pelnoziarsnite mąki: pszenna, żytnia i orkiszowa. Bez drożdży, na zakwasie zytnim
Nana_r, Beti82, Olciak lubią tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny moja beta z środy to 2238 a dzisiaj 3925 progesteron 24 . Ja już nie mam siły.
Twój przyrost jest powyżej 66% czyli w normie... Masz wyznaczony termin wizyty?Malmal lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
kasia_1988 wrote:Dziewczyny moja beta z środy to 2238 a dzisiaj 3925 progesteron 24 . Ja już nie mam siły.
Po co poszlas na bete ? Masz dzisiaj wizyte i zapewne cos bedzie widac.
Przyrost jest dobry a progiem to sie nie martw.Ja tez nie mam porywającego bo 22 mialam tydzien temu
Przy cb mialam 48 i co z tego jak byla cb ...
Wez tu lepiej zdjecie z wiyzty wstawNana_r, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Beti a ja chciałam być delikatna, może kop w tylek czasem lepszy
Kasiu, czekam na info z niecierpliwością! 💪Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 15:38
kasia_1988 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Nana_r wrote:Beti a ja chciałam być delikatna, może kop w tylek czasem lepszy
Kasiu, czekam na info z niecierpliwością! 💪
To od nas Kasia masz wirtualnego koooopa hahahkasia_1988 lubi tę wiadomość