CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelika1313 wrote:
Ja mam to samo po Stasiu
Ambriel, położną masz zawsze w swojej przychodni jakąś z automatu, ale jeśli chcesz to możesz dogadać się z inną. Wypełniasz deklarację i zmieniasz jak lekarza rodzinnego, ale zmiana przysługuje też raz na jakiś czas, więc musisz zrobić researchAmbriel, Angelika1313, KatWomanDo lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Beti, ja właśnie się zastanawiałam, czy nie namieszam za bardzo kolorystycznie jak kupie szare łóżeczko i białe meble 🤔
Ja też się wybiorę na te targi w marcu w Krakowie. Wózek chcę mieć upatrzony, a kupić później ze względu na gwarancję. A z resztą rzeczy typu fotelik może wyjść w sumie podobnie. Może będą jakieś fajne zniżki. Tak żeby to wszystko dotarło przed majem 😊06.2020 👶🧚♀️ -
Rub45 wrote:Dzisiaj była u mnie połozna pierwszy raz w tej ciazy słyszłąm serduszko bo przyszła z detektorem juz miałam 3 usg i na zadnym nie mierzyli
Tetno dzisia sie wahało miedzy 148-153 nie wiem czy to dobre pamrametry nie za wysokie jestem w 17+3tc
Może dziewczyny co sobie srawdzaja w domu detektorem byscie mi powiedziały jak u was
ja mam zawsze powyzej 150. Tak 152-154
-
Kinga13 wrote:Ja mam to samo po Stasiu
Ambriel, położną masz zawsze w swojej przychodni jakąś z automatu, ale jeśli chcesz to możesz dogadać się z inną. Wypełniasz deklarację i zmieniasz jak lekarza rodzinnego, ale zmiana przysługuje też raz na jakiś czas, więc musisz zrobić researchKinga13 lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Moniquue wrote:Beti, ja właśnie się zastanawiałam, czy nie namieszam za bardzo kolorystycznie jak kupie szare łóżeczko i białe meble 🤔
Ja też się wybiorę na te targi w marcu w Krakowie. Wózek chcę mieć upatrzony, a kupić później ze względu na gwarancję. A z resztą rzeczy typu fotelik może wyjść w sumie podobnie. Może będą jakieś fajne zniżki. Tak żeby to wszystko dotarło przed majem 😊
To lepiej dac szare łóżeczko ( komode) niz 3 meble z roznym białym
A niestety z tym jest problem jak sie nie kupuje calego zestawu od razuMoniquue lubi tę wiadomość
-
Ja po połówkowych. Lekarska fajniesza niż na pierwszych. Wydrukowała mi zdjęcie, ale nie ułożyła się ładnie, więc mam takie z nogami no głowy
Amelka wg wymiarów jest młodsza o 5dni i to sie cały czas utrzymuje, więc dzisiaj u mni 20+0 termin na 3.06. Porozmawiam na ten temat z moim lekarzem.
Waży 337g144-150ud/min.
Wszystko ładnie się rozwija. Żeby obejrzeć dół kręgosłupa musiała dojść dopochwowo, bo nie chciałą pokazać.
Za 4 tygodnie mam przyjść na kontrolę, ponieważ: sploty naczyniówkowe poszerzone - widoczne CPC - obustronne.
Właśnie docztałam, że wymiar poprzeczny móżdżku odpowiada 19+2.
Szybko wygogolowałam te sploty. Nie mam eneregii dzisiaj, więc jutro poszukam naukowych zrodeł na ten temat. Nie chciała mnie chyba nakręcać (mam ciężki tydzień z babcia i nie funkcjonuje prawidłowo i to chyba widać) i mówić co to znaczy. Powiedziała, że będziemy obserwować, może się zmniejszyć.Bera1983, Asiulka84, Kinga13, Rub45, Karola111 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:59
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Kinga13 wrote:Ja mam to samo po Stasiu
Ambriel, położną masz zawsze w swojej przychodni jakąś z automatu, ale jeśli chcesz to możesz dogadać się z inną. Wypełniasz deklarację i zmieniasz jak lekarza rodzinnego, ale zmiana przysługuje też raz na jakiś czas, więc musisz zrobić research
A maluchy na początku beda razem w łóżeczku spały tzn w jednym będziesz kładła czy musisz miec 2 łozeczka
Zupełnie nie ogarniam bliźniaków hehe -
Nie martwcie się dziewczyny tymi rozbieżnościami w wielkości. Jedne dzieci są mniejsze, inne większe. USG zawsze liczy ten wiek ciąży idealnie po 50 centylu także mało które dziecko będzie się w tym mieścić. Stasiu był cały czas 2 tygodnie. I dziewczyny też, a wszyscy gadają, że bliźniaki to mniejsze. A one powyżej 90 centyla... A pierwsze USG miałam i tu i tu tak wcześnie, że nie ma możliwości żeby ciąża faktycznie była starsza08.09.2017 - Staś
Rub45 wrote:A maluchy na początku beda razem w łóżeczku spały tzn w jednym będziesz kładła czy musisz miec 2 łozeczka
Zupełnie nie ogarniam bliźniaków hehe
Ja w ogóle kupuję dostawkę, nie będę się bawić w żadne łóżeczka, bo to tylko masa wstawania i nic więcej... Jeszcze jak ktoś jest na mm i ma dziecko co szybko przesypia noce to pewnie jest ułatwienie, ale do dwójki to nie wiem ile bym musiała się nalatać, a jeszcze mam Stasia, który też nadal z nami śpi. On będzie w środku tak jak śpi teraz a dziewczyny z boku w dostawce, upatrzyłam już taką dużą o wymiarach normalnego łóżeczka, żeby obie się zmieściły, bo większość dostawek to takie maleństwa. A to łóżeczko po Stasiu wykorzystam jako przewijak. Położę przewijak na łóżeczku i jak będę przebierała jedną to akurat do łóżeczka będę mogła odłożyć drugą żeby mi nigdzie nie spadła ani nic xD08.09.2017 - Staś
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2020, 20:59
Moniquue, Beti82, Kinga13, PLPaulina, KatWomanDo, MałaMiss lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dobra zapisalam sie do szkoly rodzenia od 31 marca
Mam nadzieje,ze mi sie bedzie chcialo chodzic hahIzape_91, Rub45, Asiulka84, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:Ja w ogóle kupuję dostawkę, nie będę się bawić w żadne łóżeczka, bo to tylko masa wstawania i nic więcej... Jeszcze jak ktoś jest na mm i ma dziecko co szybko przesypia noce to pewnie jest ułatwienie, ale do dwójki to nie wiem ile bym musiała się nalatać, a jeszcze mam Stasia, który też nadal z nami śpi. On będzie w środku tak jak śpi teraz a dziewczyny z boku w dostawce, upatrzyłam już taką dużą o wymiarach normalnego łóżeczka, żeby obie się zmieściły, bo większość dostawek to takie maleństwa. A to łóżeczko po Stasiu wykorzystam jako przewijak. Położę przewijak na łóżeczku i jak będę przebierała jedną to akurat do łóżeczka będę mogła odłożyć drugą żeby mi nigdzie nie spadła ani nic xD
Jeśli możesz to pokaż proszę tę dostawkęJa myślałam o chicco next to me - ale nie wiem jak ma się to do dwójki maluchów
-
Kinga13 wrote:Ja w ogóle kupuję dostawkę, nie będę się bawić w żadne łóżeczka, bo to tylko masa wstawania i nic więcej... Jeszcze jak ktoś jest na mm i ma dziecko co szybko przesypia noce to pewnie jest ułatwienie, ale do dwójki to nie wiem ile bym musiała się nalatać, a jeszcze mam Stasia, który też nadal z nami śpi. On będzie w środku tak jak śpi teraz a dziewczyny z boku w dostawce, upatrzyłam już taką dużą o wymiarach normalnego łóżeczka, żeby obie się zmieściły, bo większość dostawek to takie maleństwa. A to łóżeczko po Stasiu wykorzystam jako przewijak. Położę przewijak na łóżeczku i jak będę przebierała jedną to akurat do łóżeczka będę mogła odłożyć drugą żeby mi nigdzie nie spadła ani nic xD
Widze ze z dziewczynami to wyższy stopien logistyki cie czeka hehe no mysle ze ogarniesz spokonie wypróbujesz rozne opcje a później nam napiszesz co sie sprawdziło przy twoich laseczkach -
Dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie laktatora.
Widziałam na pierwszej stronie, że wymieniłyście 3 firmy, ale miałyście na myśli z tych firm laktatory ręczne czy elektryczne? -
Whoosie wrote:Dziewczyny, a ja mam pytanie odnośnie laktatora.
Widziałam na pierwszej stronie, że wymieniłyście 3 firmy, ale miałyście na myśli z tych firm laktatory ręczne czy elektryczne?Angelika1313, Moniquue, Whoosie, PLPaulina, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie polecam ręczny, bo to nie jest duży wydatek, a jest duże prawdopodobieństwo, że będzie potrzebny raz na ruski rok
i na takie sporadyczne akcje wystarczy. A elektryczny planuję wybrać model, ale zamówić dopiero gdy będzie taka potrzeba, bo te parę dni mnie nie zbawi, a być może uniknę dużego wydatku w błoto?
Dziergałam właśnie szydełkowe gatki xD niestety, brakło mi włóczki na ostatnie 3 rzędy i zszycie
A tak to mniej więcej będzie po zszciu...
Azra, to sobie zapisałam jako przykładowy link, ale kilka ich tam jest w tych wymiarach. Chicco next to me chyba będzie za małe dla dwójkihttps://www.pinkorblue.pl/schardt-lozko-dostawne-micky-natur-a245324.html?a=b&refid=PSM_Ceneo_A245324&campaign=PSM/Ceneo&pred=PLWPRO%2CPLWPCA%2C&c=p_psm%2Cp_2_psm%2Cp_3_psm
Izape_91, KatWomanDo lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Przejrzałam listę wyprawkową na szybko i mogę jeszcze polecić z doświadczenia wielorazowe wkładki laktacyjne
nie jest to produkt do kupienia do wyprawki, ale warto mieć w głowie, że jest coś takiego, bo przy dużych wyciekach (ja takie miałam) to są nie do zastąpienia. Jak dużo leci to na jednorazówkach można stracić fortunę a i tak chodzi się wiecznie mokrym, bo jednorazowe są małe, szybko przeciekają, w dodatku jak nie macie jak podmienić to rozwalają się i takie kulki żelowe się z tego sypią. W nocy piersi nie leżą idealnie w staniku i często leci gdzieś indziej gdzie jest wkładka. Wielorazowe są o wiele większe także lepiej chronią
droższe, ale jak wycieki są duże to w kilka opakowań jednorazówek się zwrócą
08.09.2017 - Staś
Kinga13 wrote:A ja właśnie polecam ręczny, bo to nie jest duży wydatek,
.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2020, 18:48