X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness wiadomo coś po obchodzie?Jak u was sytuacja jak się czujesz, są już jakieś wyniki?

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed porodem jest robiony wymaz na paciorkowce. I podawany antybiotyk w razie pozytywnego wyniku. 😊

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Przed porodem jest robiony wymaz na paciorkowce. I podawany antybiotyk w razie pozytywnego wyniku. 😊
    W UK nigdy mi żadnego wymazu nie robili w ciążyna szczęście byłam w pl i mi zrobili w ostatniej ciąży. W tej to tak awansem przez to krwawienie

• Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wczorajszy uszytek ;)

7045db7095b1.jpg

8ab233a71daf.jpg

W kolejnych dam chyba drugi rządek nap też i myślę o zmodyfikowaniu dziury na wkład... Ale zewnętrzne warstwy już dzisiaj kroję hurtowo ;)

Azra Less, Alma84, Pati96, Moniquue, PLPaulina, Wombat, Asiulka84, Finezja19, Bunia89, Mania25, Karola111, monia0586, Karolka9 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • Azra Less Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2020, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy Wy kupujecie body kopertowe czy zwykłe, szczególnie te w najmniejszych rozmiarach ?
    Nadal kompletuję wyprawkę i zastanawiam się na jakie się zdecydować. Myślę że w mojej sytuacji urodzę raczej w maju, większość body na 50/56 kupię z długim rękawem, ale zdecydowana większość to wkładana przez głowę i trochę się obawiam. Czy body kopertowe zakłada się szybciej ? Przy bliźniakach każda sekunda ma znaczenie :P

cddd4a49b5.png

04.10 II kreski <3
    05.10 Beta 137 :) 12dpo
    12.10 Beta 2124 :)
    Ciąża mnoga <3 <3
  • Alma84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azra Less wrote:
    Dziewczyny powiedzcie proszę czy Wy kupujecie body kopertowe czy zwykłe, szczególnie te w najmniejszych rozmiarach ?
    Nadal kompletuję wyprawkę i zastanawiam się na jakie się zdecydować. Myślę że w mojej sytuacji urodzę raczej w maju, większość body na 50/56 kupię z długim rękawem, ale zdecydowana większość to wkładana przez głowę i trochę się obawiam. Czy body kopertowe zakłada się szybciej ? Przy bliźniakach każda sekunda ma znaczenie :P
    Jak dla mnie dużo szybciej jednak mimo wszystko przez głowę. I nie ma się czego bać ;) też byłam przerażona na początku. Ale serio wszystko idzie instynktownie ;) moja córka była pierwszym dzieckiem które ubierałam i któremu zmieniałam pieluchę. I dałam radę bez żadnej praktyki 😉 miałam kilka kaftaników. Takich na sznureczki. Sznureczki od spodu, potem na zewnątrz. Masakra. Więcej problemu i czasu. Ale miał też dwa body z HM kopertowe na napy z boku. Były ok. Ale czasowo to jednak zdecydowanie szybciej przez głowę 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 13:14

KatWomanDo, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość

201711152165.png

202006124562.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azra Less wrote:
    Broń boże przed kopertowymi, czy zapinane ogólnie na jakieś zakładki !!!! 😬

To jest najgorsze co człowiek wymyślił.🤦🏻‍♀️
    Ubiera się to strasznie nie praktycznie.

A ten lęk przed wkładaniem dziecku czegoś przez główkę mija tak naprawdę po kilku przebraniach.

I ze swojego doświadczenia wiem, że ubrać niemowlaka a biegające 8 msc dziecko - to naprawdę nic trudnego. 😉 Będzie dobrze !!

Ja nigdy nie przebierałam, kąpałam ani nic z tych rzeczy - żadnego dziecka. I nie taki diabeł straszny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 13:25

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj jak wyszłam z domu to wróciłam wieczorem. Byłam w second handzie. Zdążyłam tylko wpaść do jednego. Kupiłam sobie koszulę rozpinaną i sukienkę z takimi gumkami z boku, które wyglądają jak na brzuszek. Może uda się ponosić ją do końca 😅 Obie rzeczy z metkami. Jeszcze trochę akcesoriów dla kruszynki i spodenki na 56/62 bo miałam mało. Większość miała metki albo wyglądała jakby była nieużywana. fa5b218fc505.jpg

Azra Less, Asiulka84, Alma84, Pati., Izape_91, KatWomanDo, Karola111, Lena91 lubią tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Azra Less Koleżanka

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi :) W takim razie zostanę przy wkładanych przez głowę, jest zdecydowanie większy wybór i korzystniejsze ceny co jest na plus :D

cddd4a49b5.png

04.10 II kreski <3
    05.10 Beta 137 :) 12dpo
    12.10 Beta 2124 :)
    Ciąża mnoga <3 <3
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga pieluszka wymiata :) wygląda na trudną:)

Moniquue piękne ciuszki :)

Nie pocieszyłyście mnie ja mam większość na napy.No nic dobrze że ten rozmiar szybko się kończy.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez głowę dużo szybciej. Teraz już raczej tylko takie będę miała, ale po pierwszym dziecku to też inaczej xD Przy Stasiu miałam kilka kopertowych i chociaż klęłam na nie po paru dniach to jednak pierwsze przebrania ratowały, a nawet więcej jak mąż przebierał :P on jest bardzo słabo manualny, zapiąć ich nie potrafił, ale takiego przez głowę nie założyłby wcale... A te ubierał, ja tylko zapinałam xD zawsze coś ;) generalnie to spodziewałam się, że tak będzie, że to tylko chwila strachu, także kupiłam ich tylko kilka i to w zupełności wystarczyło

08.09.2017 - Staś <3

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kinguś to na 62 szykuję się przez głowę :)

Dla spokoju psychicznego kliknęłam koszule ciążowe.
    Miałam jedną rozpinaną przed ciążą, ale teraz nie wcisnę w nią brzuszka.

Mam jeszcze tę od mamy ginekolog z rozwiązywanym dekoltem więc myślę, że tyle wystarczy

https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-nocna-hanna/

https://allegro.pl/oferta/koszula-ciazowa-do-karmienia-rozpinana-bawelna-m-8556797232

https://doctornap.com/pl/koszule-nocne-ciazowe/1305-granatowa-koszulka-nocna-z-bawelny-organicznej.html

https://doctornap.com/pl/koszule-nocne-ciazowe/1322-koszula-nocna-dla-kobiet-w-ciazy-granatowa.html

Kinga13, KatWomanDo lubią tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • iness00 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Iness wiadomo coś po obchodzie?Jak u was sytuacja jak się czujesz, są już jakieś wyniki?
    Na obchodzie ordynator zmienił mi neoparin na clexane bo mówił, że to najtańsza forma heparyny (250 zl na miesiąc to wg niego mało,clexane duzo droższy a to jest to samo, mam w domu zapas neoparinu to będę dalej brała). Nic rano nie mówili o wynikach. 3 doby minimum mnie będę trzymać żeby nfz im zapłacił. Chciałabym wyjść w czwartek na te polowkowe,bo tak przepadną, a tak cieszyłam się, ze dokła@ dnie wszystko lekarz sprawdzi i dowiem się,ale tu leczenie bardzo wolno idzie mówiły dziewczyny,jak wyniki będą wieczorem to będzie ok...
    Dziewczyny świetne zakupy te małe i duże☺
    Kinga sporo pracy przy tym szyciu pewnie ale efekt super ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 14:17

m3sxnafao0xnjr4b.png
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iness00 wrote:
    Na obchodzie ordynator zmienił mi neoparin na clexane bo mówił, że to najtańsza forma heparyny (250 zl na miesiąc to wg niego mało,clexane duzo droższy a to jest to samo, mam w domu zapas neoparinu to będę dalej brała). Nic rano nie mówili o wynikach. 3 doby minimum mnie będę trzymać żeby nfz im zapłacił. Chciałabym wyjść w czwartek na te polowkowe,bo tak przepadną, a tak cieszyłam się, ze dokła@ dnie wszystko lekarz sprawdzi i dowiem się,ale tu leczenie bardzo wolno idzie mówiły dziewczyny,jak wyniki będą wieczorem to będzie ok...
    Dziewczyny świetne zakupy te małe i duże☺
    Kinga sporo pracy przy tym szyciu pewnie ale efekt super ☺

A Ty nie masz refundowanych tych leków ? Ja mam od początku clexane, chciałam zmienić na neoparin i lekarz się nie zgodził.
    Ale to całkiem Cię ominą połówkowe czy zmienisz sobie termin??
    Daj znać jakie wyniki wyszły ;)

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Finezja19 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszytskie przez głowę. Nie będę się raczej bawić w te kopertowe, bo jeszcze się nie spotkałam, żeby je ktoś chwalił 😂
    Natomiast mam takie z rozpięciami przy szyji, wiec automatycznie robi się większa dziura i łatwiej włożyć główkę ☺️

🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iness ja o Tobie myślę cały czas.Niestety taka już nasza szpitalna rzeczywistość.gdybyś chciała się pożalić to wiesz że możesz u nas.W takim razie czekamy na wyniki badań do wieczora i trzymamy kciuki żeby były dobre.Kurczę mi w DOZ wyświetla że Clexane droższe od Neopearinu.Zadzwoń na połówkowe i powiedz że prosisz o przesunięcie ze względu na hospitalizację.Może to coś da?Bądź dzielna.Oby tylko się unormowało, to najważniejsze.

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pracy sporo, ale cieszę się, że tą jedną uszyłam wcześniej to teraz będę taśmowo robić i pójdzie szybciej... Dzisiaj już na całej reszcie różowego materiału odrysowałam wykroje (wyjdą mi o 2 pieluszki więcej niż się spodziewałam, jupi!) i lecę szykować się na połówkowe ;) a wieczorem sobie będę na spokojnie wycinać ;)

Ambriel, Moniquue, Pati96, Asiulka84, Finezja19, Lena91 lubią tę wiadomość

08.09.2017 - Staś <3

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to jest formowanka prawda?? Wyszła super :) skąd zamawiałaś materiały i co wrzucałaś w pieluchę? Ja na początek myślę, żeby zaopatrzyć się też w nieduże ręczniczki, te Ikea np. Które polecają dziewczyny

Ines mam nadzieję, że wszystko będzie ok i znajdą przyczynę krwotoków z nosa :/

Ja mM cześć body przez głowę a część kopertowych, zobaczymy które się sprawdza u nas.

Moniqiee cudne zdobycze ♥️ ja też ostatnia zabuszowalam i kupiłam małej kilka naprawdę świetnych rzeczy m. In. Kurtkę na zime :) do przejazdu do dziadków w samochodzie będzie w sam raz. Dostałam też kilka świetnych rampersow na lato z nexta, no same perełki.

Zrobiłam Zoskowi kostkę sensoryczną, ma tam pełno wszystkiego, od tysiąca metek, po szeleszczące uszy, pętelki, koraliki do przesuwania, zamek do otwierania, przypinane na rzep serduszko, różne tekstury i inne grzechoczace cuda. Może jej się spodoba i pobawi się choć chwilke :D
    310dfb683fec.jpg fcf847043f95.jpg 01691a6be423.jpg 4701e5460443.jpg e61e4dbab0db.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 15:39

Moniquue, Alma84, PLPaulina, Asiulka84, Azra Less, Pati96, KatWomanDo, Lena91, Bera1983, monia0586, Pati. lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych umiejętności szycia. 😍😍😍

• KatWomanDo Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    Mój wczorajszy uszytek ;)

7045db7095b1.jpg

8ab233a71daf.jpg

W kolejnych dam chyba drugi rządek nap też i myślę o zmodyfikowaniu dziury na wkład... Ale zewnętrzne warstwy już dzisiaj kroję hurtowo ;)
    Kochana, super uszytek. Mam pytanie totalnego laika: jak to się obsługuje??😂
    To takie jakby majteczki/pieluchomajtki i tam do środka wkładasz pieluchę tetrową, tak? Dzięki😉

eiktcsqv1n4ngzb4.png
    Starania o pierwsze dziecko od 10.2016 r., W lipcu 2019 r. skończyłam 36 lat.
    17.10.2019 test pozytywny🙂
    7.11.2019 jest❤️ (35 cykli starań)
    Leki: Euthyrox, Neoparin, Acard, Luteina, Prenatal duo.
‹‹ 437 438 439 440 441 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ