CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Przed porodem jest robiony wymaz na paciorkowce. I podawany antybiotyk w razie pozytywnego wyniku. 😊
-
Mój wczorajszy uszytek
W kolejnych dam chyba drugi rządek nap też i myślę o zmodyfikowaniu dziury na wkład... Ale zewnętrzne warstwy już dzisiaj kroję hurtowoAzra Less, Alma84, Pati96, Moniquue, PLPaulina, Wombat, Asiulka84, Finezja19, Bunia89, Mania25, Karola111, monia0586, Karolka9 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny powiedzcie proszę czy Wy kupujecie body kopertowe czy zwykłe, szczególnie te w najmniejszych rozmiarach ?
Nadal kompletuję wyprawkę i zastanawiam się na jakie się zdecydować. Myślę że w mojej sytuacji urodzę raczej w maju, większość body na 50/56 kupię z długim rękawem, ale zdecydowana większość to wkładana przez głowę i trochę się obawiam. Czy body kopertowe zakłada się szybciej ? Przy bliźniakach każda sekunda ma znaczenie -
Azra Less wrote:Dziewczyny powiedzcie proszę czy Wy kupujecie body kopertowe czy zwykłe, szczególnie te w najmniejszych rozmiarach ?
Nadal kompletuję wyprawkę i zastanawiam się na jakie się zdecydować. Myślę że w mojej sytuacji urodzę raczej w maju, większość body na 50/56 kupię z długim rękawem, ale zdecydowana większość to wkładana przez głowę i trochę się obawiam. Czy body kopertowe zakłada się szybciej ? Przy bliźniakach każda sekunda ma znaczenieteż byłam przerażona na początku. Ale serio wszystko idzie instynktownie
moja córka była pierwszym dzieckiem które ubierałam i któremu zmieniałam pieluchę. I dałam radę bez żadnej praktyki 😉 miałam kilka kaftaników. Takich na sznureczki. Sznureczki od spodu, potem na zewnątrz. Masakra. Więcej problemu i czasu. Ale miał też dwa body z HM kopertowe na napy z boku. Były ok. Ale czasowo to jednak zdecydowanie szybciej przez głowę 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 13:14
KatWomanDo, Aniulek.Ka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAzra Less wrote:Dziewczyny powiedzcie proszę czy Wy kupujecie body kopertowe czy zwykłe, szczególnie te w najmniejszych rozmiarach ?
Nadal kompletuję wyprawkę i zastanawiam się na jakie się zdecydować. Myślę że w mojej sytuacji urodzę raczej w maju, większość body na 50/56 kupię z długim rękawem, ale zdecydowana większość to wkładana przez głowę i trochę się obawiam. Czy body kopertowe zakłada się szybciej ? Przy bliźniakach każda sekunda ma znaczenie
To jest najgorsze co człowiek wymyślił.🤦🏻♀️
Ubiera się to strasznie nie praktycznie.
A ten lęk przed wkładaniem dziecku czegoś przez główkę mija tak naprawdę po kilku przebraniach.
I ze swojego doświadczenia wiem, że ubrać niemowlaka a biegające 8 msc dziecko - to naprawdę nic trudnego. 😉 Będzie dobrze !!
Ja nigdy nie przebierałam, kąpałam ani nic z tych rzeczy - żadnego dziecka. I nie taki diabeł straszny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 13:25
KatWomanDo lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj jak wyszłam z domu to wróciłam wieczorem. Byłam w second handzie. Zdążyłam tylko wpaść do jednego. Kupiłam sobie koszulę rozpinaną i sukienkę z takimi gumkami z boku, które wyglądają jak na brzuszek. Może uda się ponosić ją do końca 😅 Obie rzeczy z metkami. Jeszcze trochę akcesoriów dla kruszynki i spodenki na 56/62 bo miałam mało. Większość miała metki albo wyglądała jakby była nieużywana.
Azra Less, Asiulka84, Alma84, Pati., Izape_91, KatWomanDo, Karola111, Lena91 lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
Kinga pieluszka wymiata
wygląda na trudną
Moniquue piękne ciuszki
Nie pocieszyłyście mnie ja mam większość na napy.No nic dobrze że ten rozmiar szybko się kończy.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Przez głowę dużo szybciej. Teraz już raczej tylko takie będę miała, ale po pierwszym dziecku to też inaczej xD Przy Stasiu miałam kilka kopertowych i chociaż klęłam na nie po paru dniach to jednak pierwsze przebrania ratowały, a nawet więcej jak mąż przebierał
on jest bardzo słabo manualny, zapiąć ich nie potrafił, ale takiego przez głowę nie założyłby wcale... A te ubierał, ja tylko zapinałam xD zawsze coś
generalnie to spodziewałam się, że tak będzie, że to tylko chwila strachu, także kupiłam ich tylko kilka i to w zupełności wystarczyło
KatWomanDo lubi tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Dzięki Kinguś to na 62 szykuję się przez głowę
Dla spokoju psychicznego kliknęłam koszule ciążowe.
Miałam jedną rozpinaną przed ciążą, ale teraz nie wcisnę w nią brzuszka.
Mam jeszcze tę od mamy ginekolog z rozwiązywanym dekoltem więc myślę, że tyle wystarczy
https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-nocna-hanna/
https://allegro.pl/oferta/koszula-ciazowa-do-karmienia-rozpinana-bawelna-m-8556797232
https://doctornap.com/pl/koszule-nocne-ciazowe/1305-granatowa-koszulka-nocna-z-bawelny-organicznej.html
https://doctornap.com/pl/koszule-nocne-ciazowe/1322-koszula-nocna-dla-kobiet-w-ciazy-granatowa.html
Kinga13, KatWomanDo lubią tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Iness wiadomo coś po obchodzie?Jak u was sytuacja jak się czujesz, są już jakieś wyniki?
Dziewczyny świetne zakupy te małe i duże☺
Kinga sporo pracy przy tym szyciu pewnie ale efekt super ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 14:17
-
iness00 wrote:Na obchodzie ordynator zmienił mi neoparin na clexane bo mówił, że to najtańsza forma heparyny (250 zl na miesiąc to wg niego mało,clexane duzo droższy a to jest to samo, mam w domu zapas neoparinu to będę dalej brała). Nic rano nie mówili o wynikach. 3 doby minimum mnie będę trzymać żeby nfz im zapłacił. Chciałabym wyjść w czwartek na te polowkowe,bo tak przepadną, a tak cieszyłam się, ze dokła@ dnie wszystko lekarz sprawdzi i dowiem się,ale tu leczenie bardzo wolno idzie mówiły dziewczyny,jak wyniki będą wieczorem to będzie ok...
Dziewczyny świetne zakupy te małe i duże☺
Kinga sporo pracy przy tym szyciu pewnie ale efekt super ☺
A Ty nie masz refundowanych tych leków ? Ja mam od początku clexane, chciałam zmienić na neoparin i lekarz się nie zgodził.
Ale to całkiem Cię ominą połówkowe czy zmienisz sobie termin??
Daj znać jakie wyniki wyszły
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Ja mam wszytskie przez głowę. Nie będę się raczej bawić w te kopertowe, bo jeszcze się nie spotkałam, żeby je ktoś chwalił 😂
Natomiast mam takie z rozpięciami przy szyji, wiec automatycznie robi się większa dziura i łatwiej włożyć główkę ☺️KatWomanDo lubi tę wiadomość
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Iness ja o Tobie myślę cały czas.Niestety taka już nasza szpitalna rzeczywistość.gdybyś chciała się pożalić to wiesz że możesz u nas.W takim razie czekamy na wyniki badań do wieczora i trzymamy kciuki żeby były dobre.Kurczę mi w DOZ wyświetla że Clexane droższe od Neopearinu.Zadzwoń na połówkowe i powiedz że prosisz o przesunięcie ze względu na hospitalizację.Może to coś da?Bądź dzielna.Oby tylko się unormowało, to najważniejsze.
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
No pracy sporo, ale cieszę się, że tą jedną uszyłam wcześniej to teraz będę taśmowo robić i pójdzie szybciej... Dzisiaj już na całej reszcie różowego materiału odrysowałam wykroje (wyjdą mi o 2 pieluszki więcej niż się spodziewałam, jupi!) i lecę szykować się na połówkowe
a wieczorem sobie będę na spokojnie wycinać
Ambriel, Moniquue, Pati96, Asiulka84, Finezja19, Lena91 lubią tę wiadomość
08.09.2017 - Staś
Kinga to jest formowanka prawda?? Wyszła super
skąd zamawiałaś materiały i co wrzucałaś w pieluchę? Ja na początek myślę, żeby zaopatrzyć się też w nieduże ręczniczki, te Ikea np. Które polecają dziewczyny
Ines mam nadzieję, że wszystko będzie ok i znajdą przyczynę krwotoków z nosa
Ja mM cześć body przez głowę a część kopertowych, zobaczymy które się sprawdza u nas.
Moniqiee cudne zdobycze ♥️ ja też ostatnia zabuszowalam i kupiłam małej kilka naprawdę świetnych rzeczy m. In. Kurtkę na zimedo przejazdu do dziadków w samochodzie będzie w sam raz. Dostałam też kilka świetnych rampersow na lato z nexta, no same perełki.
Zrobiłam Zoskowi kostkę sensoryczną, ma tam pełno wszystkiego, od tysiąca metek, po szeleszczące uszy, pętelki, koraliki do przesuwania, zamek do otwierania, przypinane na rzep serduszko, różne tekstury i inne grzechoczace cuda. Może jej się spodoba i pobawi się choć chwilke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 15:39
Moniquue, Alma84, PLPaulina, Asiulka84, Azra Less, Pati96, KatWomanDo, Lena91, Bera1983, monia0586, Pati. lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
Kinga13 wrote:
To takie jakby majteczki/pieluchomajtki i tam do środka wkładasz pieluchę tetrową, tak? Dzięki😉