CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoniquue wrote:Kurczę ja nie mam ani śpiworka, ani otulacza. Rożek mam używany w razie czego od siostry, a tak to kocyki. Polecacie jakieś fajne śpiworki albo otulacze na lato? Miałam kupić otulacz, ale zrezygnowałam narazie i już sama nie wiem co robić 🤔
Mam otulacz motherhood.
Śpiworki X2 : grobag i little dutch
I się nie przydały. 😉
Te się sprawdziły. takie uniwersalne śpiworki do wózka i fotelika. Muślinowy i bawełniany floo for babyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 14:48
Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Monia ja na razie też nie kupuję może się okazać że będzie ciepło i tylko pajacyk.Potem jak zrobi się chłodniej to śpiworek, ale na jaki wzrost?Na początek kocyk dzianinowy, rożek powinny wystarczyć
Rub45 pięknie rośnie, pocieszyłaś mnie że nie tylko mój taki duży.Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Monia ja na razie też nie kupuję może się okazać że będzie ciepło i tylko pajacyk.Potem jak zrobi się chłodniej to śpiworek, ale na jaki wzrost?Na początek kocyk dzianinowy, rożek powinny wystarczyć
Rub45 pięknie rośnie, pocieszyłaś mnie że nie tylko mój taki duży.
....ale ważne żeby w siatce się mieścił i żeby zdrowy był najwyżej będę wyciskałaAmbriel, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniquue wrote:Ok dzieki Paulina, właśnie dlatego pytam. Chciałam mieć chociaż jeden żeby sprawdzić, czy się dziecku spodoba Myślałam o tym z motherhood tylko czytałam, że dziecko łatwo się z tego wyplątuje.
Paulina9191 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny, mnie ostatnio mniej, bo staram sie jakos oderwac mysli od tego co sie wyprawia przez wirusa. Zajelam się wiosennymi porzadkami i w sumie sporo ogarnelam. Dzisiaj popralam zaslony i firany, zrobilam porzadki w szafie. A jutro zaczynamy 32 tydzien i zostalo 2 miesiace do porodu, ten czas tak leci..mam jeszcze trochę rzeczy do ogarniecia dla małej i to w aptekach, gdzie jedno zamowienie z doz juz lezy 2 tygodnie i dalej go nie dostalam... Juz mnie zaczyna irytowac ta cała sytuacja.
Zostawiam aktualizacje brzuszka
Moniquue, Finezja19, Alma84, Beti82, Asiulka84, Pati96, Pati., Bera1983, monia0586, Karola111, KatWomanDo, Kinga13, Karolka9 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
PLPaulina wrote:Ja co drugi dzień zwiększam dawkę insuliny. 🤦🏻♀️ Byle do końca.
-
ale dzisiaj wizyt
Ja tez mialam dodatkową bo poszlam sprawdzic szyjke.Jest zamknieta i caly czas tak samo dluga 3,4 cm
Przy okazji sprawdzil wage 1699 Ten lekarz zawsze troche wieksza podaje wiec mysle ,ze jest gdzies 1650 .Zobaczymy za tydzien u innego
Powiedzial ,ze to nie czop ale mam duzo sluzu i przepisał pimafucinWiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 17:16
Moniquue, Asiulka84, Pati96, Rub45, Izape_91, Wombat, Karola111, Finezja19, KatWomanDo, Dabria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRub45 wrote:To dziwne bo zwiększa się stopniowo i w zależności od tego jak cukry się zachowują. Ja na pierwszym lvl insuliy byłam bardzo długo oczywiście kontrola 3-4 razy dziennie no i raporty do diabetycznego teamu. W zależności właśnie od tego decyzje o większemu dawki albo pozostaniu przy starej
-
I ja po wizycie, niestety bez usg (kolejne na NFZ przysługuje mi planowo za 2 tygodnie i wtedy też je zrobi Pani doktor) . Z racji stawiajacego się brzucha i parcia na szyjke mam nakaz leżenia, gdyby nie korona to położyła by mnie do szpitala. Pani doktor była w maseczce I rękawiczkach, Pani położną tak samo , żadnych innym ludzi się spotkałam, po wejściu do poradni musiałam zdezynfekowac ręce. Jak dla mnie fajnie nie trzeba było czekać.
Rub45, Lena91, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
shelby* wrote:I ja po wizycie, niestety bez usg (kolejne na NFZ przysługuje mi planowo za 2 tygodnie i wtedy też je zrobi Pani doktor) . Z racji stawiajacego się brzucha i parcia na szyjke mam nakaz leżenia, gdyby nie korona to położyła by mnie do szpitala. Pani doktor była w maseczce I rękawiczkach, Pani położną tak samo , żadnych innym ludzi się spotkałam, po wejściu do poradni musiałam zdezynfekowac ręce. Jak dla mnie fajnie nie trzeba było czekać.
A ile masz cm szyjki ?⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Ja też już po wizycie, ogólnie wszystko ok, szyjka długa i zamknięta. Tylko wyniki morfologi powiedziała, że nie są rewelacyjne i zapisała mi jakieś żelazo na receptę. Na szczęście w poczekalni było pusto, spotkałam tylko tą pacjentkę, która była przede mną i wychodziła z gabinetu. Był żel do dezynfekcji rąk, pani dr zmierzyła mi też temp na wejściu.
Moja doktorowa mówi, że w szpitalach jest obecnie masakra, rodzi się samemu i jest absolutny zakaz odwiedzin i że teraz już jest tak wszędzie. Ale powiedziała też abym się na razie nie denerwowała bo do czerwca sytuacja może się zmienić, w sensie poprawić. Ponoć oni (lekarze) prognozują że szczyt zachorowań będzie koło świąt i potem powinno zacząć się poprawiać.Rub45, Karola111, Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:) teraz najważniejsze żebyśmy nie były zmuszone kłaść się do szpitala:)
Ja napewno będę kupowała monitor oddechu chce być spokojna w nocy
Ja od jakiegoś tygodnia zrobiłam się bardzo ociężała 😩 nie wiem czy to od tego siedzenia w domu czy normalnie też by tak było, brzuch mam wrażenie dużo urósł i ciągnie w dół, do tego bolą plecy 🤦 a to dopiero początek 28 tygodnia... Musiałam sobie ponarzekać
Ale mój mąż dziś maluje pokój Adasia 🤗 meble już pomalowane więc od razu wstawimy i pokoik będzie więc chociaż to rekompensuje te boleści ☺️Asiulka84, Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość
-
Pati nie przejmuj się ja tez od tygodnia mam jakieś pogorszenie. Też się pożalę.. Spojenie łonowe mnie boli, chyba mi wyszły żylaki, nogi mi puchną nawet jak niewiele robie, brzuch też o wiele większy.. Czuje się jak jakaś niepełnosprawna/ zależna od męża, a gdzie do końca 🤦♀️ Zaczęłam sobie dzielić wszystko żeby nie przesadzać i robie sobie powoli. Do tej pory poza tym mieśniem to na prawdę czułam się super 🙄 no nic takie uroki ciąży, wiem o tym. Wiem, że sama sie na to zdecydowałam i tak, czy siak bedzie tylko gorzej 😅🤷♀️ też mnie pociesza widok pokoiku i ubranek ❤
Zaraz i ja pędzę na wizytę. Aż się boję bo u niego nigdy nie było żadnych zasad 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 19:17
Rub45, Izape_91, Pati., KatWomanDo lubią tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️