X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alma miałam to samo. 🤣🤣 Moja zaczęła zlobek. Po adaptacji zaraz koronawirus. 🤦🏻‍♀️ A też miałam plany. A ci ja Wtedy nie zrobię.

Alma84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Kurczę ja nie mam ani śpiworka, ani otulacza. Rożek mam używany w razie czego od siostry, a tak to kocyki. Polecacie jakieś fajne śpiworki albo otulacze na lato? Miałam kupić otulacz, ale zrezygnowałam narazie i już sama nie wiem co robić 🤔
    Nie szaleć bo nie wiadomo czy Dziecko polubi. 😊

Mam otulacz motherhood.
    Śpiworki X2 : grobag i little dutch

I się nie przydały. 😉

Te się sprawdziły. takie uniwersalne śpiworki do wózka i fotelika. Muślinowy i bawełniany floo for baby

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 14:48

Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mały po szalał 1220g. Następna wizyta za 4 tygodnie

Moniquue, Bera1983, Alma84, Pati96, Asiulka84, Ambriel, Finezja19, PLPaulina, Beti82, shelby*, Lilka94, Pati., mila_88, Karola111, KatWomanDo, iness00, Dabria lubią tę wiadomość

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki Paulina, właśnie dlatego pytam. Chciałam mieć chociaż jeden żeby sprawdzić, czy się dziecku spodoba :) Myślałam o tym z motherhood tylko czytałam, że dziecko łatwo się z tego wyplątuje.

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja na razie też nie kupuję może się okazać że będzie ciepło i tylko pajacyk.Potem jak zrobi się chłodniej to śpiworek, ale na jaki wzrost?Na początek kocyk dzianinowy, rożek powinny wystarczyć:)

Rub45 pięknie rośnie, pocieszyłaś mnie że nie tylko mój taki duży.

Moniquue, KatWomanDo lubią tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Monia ja na razie też nie kupuję może się okazać że będzie ciepło i tylko pajacyk.Potem jak zrobi się chłodniej to śpiworek, ale na jaki wzrost?Na początek kocyk dzianinowy, rożek powinny wystarczyć:)

Rub45 pięknie rośnie, pocieszyłaś mnie że nie tylko mój taki duży.
    Zwiększyli mi dawkę insuliny hehe poza tym ja 2 tygodnie za tobą
    ....ale ważne żeby w siatce się mieścił i żeby zdrowy był najwyżej będę wyciskała

Ambriel, KatWomanDo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Ok dzieki Paulina, właśnie dlatego pytam. Chciałam mieć chociaż jeden żeby sprawdzić, czy się dziecku spodoba :) Myślałam o tym z motherhood tylko czytałam, że dziecko łatwo się z tego wyplątuje.
    Moja nie lubi przykrytych stóp. I walczyła ze wszystkim. A jak nie mogła to ryk 😅

Paulina9191 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co drugi dzień zwiększam dawkę insuliny. 🤦🏻‍♀️ Byle do końca.

• Alma84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, temat już był. Ale czy któraś ma koszulę nocną ciążową i do karmienia z szykowna mama??? Jak jakość? Bo dwie mi się bardzo podobają. Ale cena około 70pln. A chce coś fajnego do spania i do szpitala. Z góry dziękuję za odpowiedź 😀

201711152165.png

202006124562.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mnie ostatnio mniej, bo staram sie jakos oderwac mysli od tego co sie wyprawia przez wirusa. Zajelam się wiosennymi porzadkami i w sumie sporo ogarnelam. Dzisiaj popralam zaslony i firany, zrobilam porzadki w szafie. A jutro zaczynamy 32 tydzien i zostalo 2 miesiace do porodu, ten czas tak leci..mam jeszcze trochę rzeczy do ogarniecia dla małej i to w aptekach, gdzie jedno zamowienie z doz juz lezy 2 tygodnie i dalej go nie dostalam... Juz mnie zaczyna irytowac ta cała sytuacja.

Zostawiam aktualizacje brzuszka :)
    f2cc3ee07a1e.jpg

Moniquue, Finezja19, Alma84, Beti82, Asiulka84, Pati96, Pati., Bera1983, monia0586, Karola111, KatWomanDo, Kinga13, Karolka9 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Polubiłam Zamiast zacytować. 🤦🏻‍♀️

Oj 6 przypadków to wcale nie dużo. Jak ja patrzyłam na mapę Polski to już ciężko znaleźć miejsce bez korony.
    Ale to malutkie miasteczko, podejrzewam że zachorowań jest już więcej.

74709jcgjiz14w6b.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja co drugi dzień zwiększam dawkę insuliny. 🤦🏻‍♀️ Byle do końca.
    To dziwne bo zwiększa się stopniowo i w zależności od tego jak cukry się zachowują. Ja na pierwszym lvl insuliy byłam bardzo długo oczywiście kontrola 3-4 razy dziennie no i raporty do diabetycznego teamu. W zależności właśnie od tego decyzje o większemu dawki albo pozostaniu przy starej

• Beti82 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzisiaj wizyt :)
    Ja tez mialam dodatkową bo poszlam sprawdzic szyjke.Jest zamknieta i caly czas tak samo dluga 3,4 cm
    Przy okazji sprawdzil wage 1699 ;) Ten lekarz zawsze troche wieksza podaje wiec mysle ,ze jest gdzies 1650 .Zobaczymy za tydzien u innego
    Powiedzial ,ze to nie czop ale mam duzo sluzu i przepisał pimafucin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 17:16

Moniquue, Asiulka84, Pati96, Rub45, Izape_91, Wombat, Karola111, Finezja19, KatWomanDo, Dabria lubią tę wiadomość

w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rub45 wrote:
    To dziwne bo zwiększa się stopniowo i w zależności od tego jak cukry się zachowują. Ja na pierwszym lvl insuliy byłam bardzo długo oczywiście kontrola 3-4 razy dziennie no i raporty do diabetycznego teamu. W zależności właśnie od tego decyzje o większemu dawki albo pozostaniu przy starej
    Zwiększam dawkę po 2 cukrach powyżej normy. 😊 Jeśli dnia załóżmy 02.03 miałam 105, a potem dnia 03.03 107 - to o 1j daje więcej. 😊

• shelby* Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja po wizycie, niestety bez usg (kolejne na NFZ przysługuje mi planowo za 2 tygodnie i wtedy też je zrobi Pani doktor) . Z racji stawiajacego się brzucha i parcia na szyjke mam nakaz leżenia, gdyby nie korona to położyła by mnie do szpitala. Pani doktor była w maseczce I rękawiczkach, Pani położną tak samo , żadnych innym ludzi się spotkałam, po wejściu do poradni musiałam zdezynfekowac ręce. Jak dla mnie fajnie nie trzeba było czekać.

Rub45, Lena91, KatWomanDo lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Zieziulka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    I ja po wizycie, niestety bez usg (kolejne na NFZ przysługuje mi planowo za 2 tygodnie i wtedy też je zrobi Pani doktor) . Z racji stawiajacego się brzucha i parcia na szyjke mam nakaz leżenia, gdyby nie korona to położyła by mnie do szpitala. Pani doktor była w maseczce I rękawiczkach, Pani położną tak samo , żadnych innym ludzi się spotkałam, po wejściu do poradni musiałam zdezynfekowac ręce. Jak dla mnie fajnie nie trzeba było czekać.

A ile masz cm szyjki ?

⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡

🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
    🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc

• shelby* Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zieziulka wrote:
    A ile masz cm szyjki ?
    Nie mam pojęcia, ale nie nic mowila że jest jakaś krótka tylko że robi się miękka

74709jcgjiz14w6b.png
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po wizycie, ogólnie wszystko ok, szyjka długa i zamknięta. Tylko wyniki morfologi powiedziała, że nie są rewelacyjne i zapisała mi jakieś żelazo na receptę. Na szczęście w poczekalni było pusto, spotkałam tylko tą pacjentkę, która była przede mną i wychodziła z gabinetu. Był żel do dezynfekcji rąk, pani dr zmierzyła mi też temp na wejściu.
    Moja doktorowa mówi, że w szpitalach jest obecnie masakra, rodzi się samemu i jest absolutny zakaz odwiedzin i że teraz już jest tak wszędzie. Ale powiedziała też abym się na razie nie denerwowała bo do czerwca sytuacja może się zmienić, w sensie poprawić. Ponoć oni (lekarze) prognozują że szczyt zachorowań będzie koło świąt i potem powinno zacząć się poprawiać.

Rub45, Karola111, Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • Pati. Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt:) teraz najważniejsze żebyśmy nie były zmuszone kłaść się do szpitala:)
    Ja napewno będę kupowała monitor oddechu chce być spokojna w nocy :)
    Ja od jakiegoś tygodnia zrobiłam się bardzo ociężała 😩 nie wiem czy to od tego siedzenia w domu czy normalnie też by tak było, brzuch mam wrażenie dużo urósł i ciągnie w dół, do tego bolą plecy 🤦 a to dopiero początek 28 tygodnia... Musiałam sobie ponarzekać;)
    Ale mój mąż dziś maluje pokój Adasia 🤗 meble już pomalowane więc od razu wstawimy i pokoik będzie więc chociaż to rekompensuje te boleści ☺️

Asiulka84, Finezja19, KatWomanDo lubią tę wiadomość

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 27 marca 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie przejmuj się ja tez od tygodnia mam jakieś pogorszenie. Też się pożalę.. Spojenie łonowe mnie boli, chyba mi wyszły żylaki, nogi mi puchną nawet jak niewiele robie, brzuch też o wiele większy.. Czuje się jak jakaś niepełnosprawna/ zależna od męża, a gdzie do końca 🤦‍♀️ Zaczęłam sobie dzielić wszystko żeby nie przesadzać i robie sobie powoli. Do tej pory poza tym mieśniem to na prawdę czułam się super 🙄 no nic takie uroki ciąży, wiem o tym. Wiem, że sama sie na to zdecydowałam i tak, czy siak bedzie tylko gorzej 😅🤷‍♀️ też mnie pociesza widok pokoiku i ubranek ❤

Zaraz i ja pędzę na wizytę. Aż się boję bo u niego nigdy nie było żadnych zasad 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2020, 19:17

Rub45, Izape_91, Pati., KatWomanDo lubią tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ