X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2020 :)
Odpowiedz

CZERWIEC 2020 :)

Oceń ten wątek:
  • Glass Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    W koszulach inusem jest to, że w nocy śpisz z gołym tyłkiem :D Jak mieszkasz sama z mężem to spoko, ale jak ktoś wchodzi do sypialni to już nie tak fajnie.
    No właśnie z mężem to niekoniecznie 😂 chyba, że z kijem śpisz.
    Mimo wszystko nie wyobrażam sobie żeby nawet mieszkając z kimś, ten ktoś sobie od tak wchodził do sypialni.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka9 wrote:
    W koszulach inusem jest to, że w nocy śpisz z gołym tyłkiem :D Jak mieszkasz sama z mężem to spoko, ale jak ktoś wchodzi do sypialni to już nie tak fajnie.
    Ale ktoś do Waszej sypialni wchodzi ? 😱

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak już mama wybierze się na górę to też wchodzi, a nie będę przecież za każdym razem na klucz zamykać 😝 Ostatnio przestałam się też zamykać w łazience bo boje się, że zemdleje, czy coś i jest to samo. Niby zapuka, ale i tak wejdzie. Na szczescie nie chce jej się do góry chodzić zbyt często. Tylko czekam aż się wyprowadzimy 😉

06.2020 👶🧚‍♀️
  • Maui Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w tym tygodniu zaczęły puchnać najpierw stopy, a teraz ręce i dodatkowo bola mnie jakby... kości w rękach😳 Szczególnie jeśli chodzi o kciuki... Czy któraś z Was też ma takie problemy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam że ktoś mógłby wchodzić mi do pokoju Nawet jak byłam nastolatką. 😱

Uważam, że to kwestia szacunku do drugiego człowieka.
    Gdybym tak miała to bym uciekała z takiego domu.

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    U mnie jak już mama wybierze się na górę to też wchodzi, a nie będę przecież za każdym razem na klucz zamykać 😝 Ostatnio przestałam się też zamykać w łazience bo boje się, że zemdleje, czy coś i jest to samo. Niby zapuka, ale i tak wejdzie. Na szczescie nie chce jej się do góry chodzić zbyt często. Tylko czekam aż się wyprowadzimy 😉
    Hehe czyli kontrola rodzicielska jest ;-)

Moniquue lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ciekawe czy działa to w drugą stronę ? 🤣🤣🤣

• Korna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maui wrote:
    Mi w tym tygodniu zaczęły puchnać najpierw stopy, a teraz ręce i dodatkowo bola mnie jakby... kości w rękach😳 Szczególnie jeśli chodzi o kciuki... Czy któraś z Was też ma takie problemy?
    Tak ja tez mam takie problemy to calkiem normalne. Niestety z nadejsciem ciepla ten problem moze sie poglebiac. 😜

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • Moniquue Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się Paulina, że trochę demonizujesz ;) Na pewno nie uciekałabym tylko z tego powodu "z takiego domu". Bo teraz zdarza się to naprawdę sporadycznie i nawet mężowi wychowanemu całkiem inaczej nie przeszkadza. A niby mamy ten czas po tym jak zapuka żeby się ogarnąć jak coś 😂

Maui mi tez czasem puchną nogi, stopy i ręce. Zaczyna mnie już ściskać obrączka jak jest cieplej :) bólu kości nie czuje. Staram się pić regularnie herbatę z pokrzywy może coś pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 18:12

06.2020 👶🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i demonizuje bo nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. 😉
    W domu rodzinnym nie miałam takich sytuacji.

Heh, Nawet jakby mi płacili nigdy bym nie chciała z mieszkać z mężem i z rodzicami.

Ostatnio mieliśmy 11 rocznicę. I praktycznie tyle też mieszkamy razem. 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 18:29

KatWomanDo lubi tę wiadomość

• Korna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Może i demonizuje bo nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. 😉
    W domu rodzinnym nie miałam takich sytuacji.

Heh, Nawet jakby mi płacili nigdy bym nie chciała z mieszkać z mężem i z rodzicami.

Ostatnio mieliśmy 11 rocznicę. I praktycznie tyle też mieszkamy razem. 😱

Czasami sytuacja zyciowa zmusza nas do takiej decyzji... zamieszkac z rodzicami,ale w miare mozliwosci staralabym sie jak najszybciej na swoje. Czlowiek po takich akcjach docenia swoja przestrzen osobista 😜

Moniquue lubi tę wiadomość

1usa20mmtgu51ruh.png
    👶Nicolas Dominic 31.05.2020
    👶Kasper 21.05.2015
    👶Szymon 10.11.2008
    👶Tomasz 08.04.2006
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna wrote:
    Czasami sytuacja zyciowa zmusza nas do takiej decyzji... zamieszkac z rodzicami,ale w miare mozliwosci staralabym sie jak najszybciej na swoje. Czlowiek po takich akcjach docenia swoja przestrzen osobista 😜
    My tez chwilę mieszkaliśmy z rodzicami. Dosłownie kilka msc. Bo deweloper trochę się osiągał z naszym mieszkaniem.
    Ale to tak jak mówisz, zdarzają się sytuację, że trzeba spiąć pośladki i wytrzymać.
    Ale tak żeby mieszkać z wyboru to nigdy w życiu !!!! 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 18:48

• Maui Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korna wrote:
    Tak ja tez mam takie problemy to calkiem normalne. Niestety z nadejsciem ciepla ten problem moze sie poglebiac. 😜

O tych puchnięciach w sumie czytałam, ale kości w rękach?🙈 Tak sądzę, że "najgorsze" dopiero przed nami.. Niech już te 2 miesiące zlecą!😆

• Moniquue Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i właśnie ja jestem w takiej sytuacji, że wynajem byłby bez sensu. Lepiej się trochę pomęczyć, odkładać te pieniądze i szybciej się przeprowadzić na swoje. Niestety budowa trochę trwa ;) na pewno z wyboru nie zdecydowałabym się na stałe mieszkać z rodzicami, ale często właśnie sytuacja do tego zmusza.

Rub45, Bera1983, Beti82 lubią tę wiadomość

06.2020 👶🧚‍♀️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    No i właśnie ja jestem w takiej sytuacji, że wynajem byłby bez sensu. Lepiej się trochę pomęczyć, odkładać te pieniądze i szybciej się przeprowadzić na swoje. Niestety budowa trochę trwa ;) na pewno z wyboru nie zdecydowałabym się na stałe mieszkać z rodzicami, ale często właśnie sytuacja do tego zmusza.
    To musicie pogadać z rodzicami, że nie wolno tak wchodzić. 😊

• Lilka94 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maui wrote:

Ja mam tak samo, bolą mnie te kości w palcach jak zginam.. I tak samo bolą mnie kolana, jak uklęknę to mam problem zeby się podnieść

22.12.21 Synek 💙
    03.06.20 Córcia ❤️
    10.07.19 Aniolek 9 tc
  • Karolka9 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ale ktoś do Waszej sypialni wchodzi ? 😱

Do naszej nie, ale akurat przeprowadziłam się do rozwiązania do mamy i śpię w salonie.

3jgxsek2mhrtcu08.png
  • Rub45 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniquue wrote:
    Wydaje mi się Paulina, że trochę demonizujesz ;) Na pewno nie uciekałabym tylko z tego powodu "z takiego domu". Bo teraz zdarza się to naprawdę sporadycznie i nawet mężowi wychowanemu całkiem inaczej nie przeszkadza. A niby mamy ten czas po tym jak zapuka żeby się ogarnąć jak coś 😂

Maui mi tez czasem puchną nogi, stopy i ręce. Zaczyna mnie już ściskać obrączka jak jest cieplej :) bólu kości nie czuje. Staram się pić regularnie herbatę z pokrzywy może coś pomaga.

Jak zaczynasz puchnąć moze kontroluj czesciej ciśnienie wiem ze nabiera sie wody na koniec ale my mamy jeszcze troche czasu. Ja przepraszam ze tak moze marudze ale np ze wzgledu na moj wiek właśnie byłam bardzo na to uczulana zeby tymi puchnięciami sie przejmować i kontrolować.
    Moze tez spróbuj wiecej pic wocy i moczopędnych warzyw lub owoców jesć

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 1 ciąży bardzo puchłam, po 30tc się zaczęło. Kostki, palce, buzia. Wtedy było potworne lato.
    Ciśnienie, nerki itd itd było super. 😊

• Rub45 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ja w 1 ciąży bardzo puchłam, po 30tc się zaczęło. Kostki, palce, buzia. Wtedy było potworne lato.
    Ciśnienie, nerki itd itd było super. 😊

Teraz jest jeszcze w miare chłodno
    Myślę ze kontrolować warto poza tym przy cukrzycy organizm tez inaczej reaguje a z tego co pamietam mówiłaś ze poprzednia ciaza tez z insuliną a zatem cukrzycą ciazową

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ