CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
O jej strasznie mi przykrp Myślałam, że może jeszcze nie zaczęło bic bo moja koleznaka miala taka sytuację.
Co do zatrzymania serduszka , niestety ale doświadczyłam tego.
Mi najpierw zalecili w domu tabletki poronne. Nigdy nikomu tego nie polecę. Bol strach i rozpacz. I świadomość że musisz to robić sama... A i tak niestety nie oczyscilo się wszystko i w rezultacie musiałam mieć lyzeczkowanie.
Z całego serca Ci współczuję !
Przetrwaj ten ciężki czas
9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc -
Lilka94 wrote:Lola żadne słowa teraz Cię nie pociesza ale uwierz mi dasz radę.
Musisz teraz tylko podjąć decyzję czy czekać na poronienie czy może lepiej jakieś tabletki żeby to przyspieszyć..
A ty brałaś tabletki ?Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Angelika1313 wrote:prog z dziś tylko 9.80 ng/ml... mam 3x1 duphaston ale jutro poważna rozmowa z lekarzem czy nie trzeba przyjąć luteiny..
Biorę tak dużo by mieć pewność, że organizm pociągnie, bo szłam na cyklu sztucznym. Oczywiście leki i dawki zalecił mi ginWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 21:44
-
Lola. wrote:A ty brałaś tabletki ?
U mnie ciąża była 8 tydzień plus 5 dni, dowiedziałam się o tym tydzien przed moim ślubem i dwa dni przed lotem do Polski więc zdecydowałam się na zabieg mimo że polecano mi tabletki albo czekanie na poronienie. Ale ja już 4 tygodnie chodziłam z obumarlym plodem więc też nie chciałam już dluzej czekać albo żeby to się zaczęło na moim ślubie...22.12.21 Synek 💙
03.06.20 Córcia ❤️
10.07.19 Aniolek 9 tc -
Jeśli chodzi o poronienia to ja miałam jedno samoczynne w domu, ból okropny w środku nocy, krwawienie i biegunka, wtedy miałam niska betę bo ok 5000 tys wiec szybko się zaczęło. Po 2 dniach myślałam, ze już nie dam rady i pojadę do szpitala ale myśl o łyżeczkowaniu mnie tak przerażała, że wolałam to już przetrwać skoro już tyle wytrzymałam.
Za drugim razem miałam betę 30 tys wiec już nie było tak kolorowo, musiałam iść do szpitala bo lekarz powiedział,że to może trwać tygodniami zanim się zacznie, wiec poszłam dostałam 2 tabelki i generalnie trochę lepiej to przeszłam niż za pierwszym razem, ale na usg na drugi dzień lekarz mi powiedział, ze się nie oczyściłam i mam mieć zabieg, wiec ja powiedziałam, że się nie zgadzam i wychodzę na własne żądanie i tak tez zrobiłam. Tydzień później na usg i wszytsko ładne wyczyszczone.
Ja się tyle naczytałam historii, ze dziewczyny miały zrosty macicy i nie mogły zajść w ciąże latami, że omijałam ten zabieg jak tylko mogłam.
🎂26.06.2020 - 3660g 54cm 👶🏻 -
Lola, strasznie mi przykro. U mnie było podobnie. Serduszko zatrzymało się w 6t2d, miałam do wyboru poczekać tydzień na poronienie lub szpital. Zostałam w domu. Po 5 dniach zaczęło się krwawienie, przez 2 godz. ból był straszny. Oczyściłam się sama.
-
Lola strasznie mi przykro. Ja miałam tabletki i zabieg. Wg OM ciąża 10 tygodni, wg wielkości dziecka 7 tygodni.
PLPaulina wrote:Co do endokrynologa to dziwną teorie ma twój lekarz, tak bez badań? Hmm.
Mój synek ogarnął ostatnio wspinanie się więc teraz praktycznie każde przygotowanie posiłku kończy się z obciążeniem na rękach 😂🤦♀️ -
O jeju Lola tak mi przykro. Wiem, że nie ma słów, któe Cię teraz mogą pocieszyć, ale uwierz mi jeszcze będzie dobrze.
6 dni zostało do mojego pierwszego usg. Bardzo się boję, że nie będzie na nim dzieciaczka, albo serduszka. No ale nie zmienię tego co ma się wydarzyć, więc pozałatwiam co mam do zrobienia i postaram się przeżyć. -
Masakra... Kolejna 😳 ze nie moze byc zawsze wszystko dobrze... Powinno byc tak ze jak cos miałoby zle to od razu na poczatku bez implantacji .. A tak czlowiek sie cieszy z serduszka i nici.. Nie rozumiem jak moze tak byc ze ktos chodzi tydzien juz nie mowie 3 tyg z obumarlym zarodkiem maskara powinien byc jakis sygnal od organizmu ze dzieje sie cos nie tak bol brzucha krwawienie...
Ja mam w srode wizyte i boje sie tego usg .. Gdyby to byla 1 ciaza a nie 3 po 2 nieudanych na usg lecialabym jak skowronek a tu zawsze radosc i strach jednoczesnie...
Tez przydaloby mi sie usg w domu 😄 ja chce juz kopniaki wiedzialabym ze jest ze ma sie dobrzeOlciak lubi tę wiadomość
-
Lola ☹️ cholernie mi przykro.... Mam nadzieję że masz teraz wsparcie w mężuStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarola111 wrote:Pani doktor trzyma TSH poniżej 2.5 a na obecnej dawce doszłam do 2.2. Zdziwiłam się tylko że tak bardzo podniosła bo poprzednio ustalała niewiele większe dawki.
Mój synek ogarnął ostatnio wspinanie się więc teraz praktycznie każde przygotowanie posiłku kończy się z obciążeniem na rękach 😂🤦♀️
Może wie co robi, zna Twoj organizm. U mnie powoli letrox w górę był dawany. Ale reakcja organizmu zawsze dobra. 😊
Najgorszy etap przed Tobą, gdy dziecko zaczyna się wspinac.
Gdy w końcu zacznie chodzić to jest zdecydowanie lepiej.
Choć przygotowywać obiad musimy razem. Ma swoje warzywa i noże. I mnie naśladuje ze wszystkim. To takie wzruszające. 😊
-
MałaMiss wrote:Cześć dziewczyny, dołączam do Waszego grona. Gratuluję wszystkim przejścia na fioletową stronę oraz pozytywnych wizyt serduszkowych i ciąż bliźniaczych tym, które są już po wizytach. Ja jeszcze czekam na swoją wizytę - mam w najbliższy wtorek - stresik jest. Mąż wziął wolne byśmy mogli razem świętować tą chwilę.
Jeśli chodzi o objawy to do przedwczoraj byłam bardzo zmęczona, od wczoraj mam trochę więcej energii i już nie wyglądam jak zombie gdy idę z psem na spacer 😉 Dodatkowo już przed betą zaczęły mnie boleć piersi i brzuch, pojawił się też trądzik - te objawy mi się utrzymują (niestety trądzik ledwo co zniknie i znowu się pojawia... 😶).
Śierściucha, fajnie Cię widzieć na fiolecie! 😁 -
Lola. wrote:Jestem po wizycie. Serce nie bije. Ból przerażenie. Co dalej ? Kto ma doświadczenie. Czekalyscie na samoistne poronienie ?
-
Karola111 wrote:Od kilku dni zaczęła mnie przerażać wizja dwóch maluchów w domu. Jak wszystko będzie dobrze mój synek będzie miał 1,5 roku gdy zostanie starszym bratem. Ale to chyba normalne wahanie nastroju 😁
-
nick nieaktualnycalineczka88 wrote:Karola widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji, moja córka ze stycznia 2019, będzie miała rok i 4 miesiące, jak urodzi się siostrzyczka/braciszek. Przecież to praktycznie dwa bobasy w domu, tylko jeden leżący a drugi pewnie już będzie śmigał (więc tym bardziej trzeba będzie pilnować!) Też mnie to przeraża i naprawdę czasami zastanawiam się, jak sobie dam radę?! Ale skoro mamy bliźniaków czy nawet trojaczków dają radę, to my chyba też ogarniemy?
Jedne śpią po 15h na dobę a inne tylko 10h.
Inne potrafią się bawić same, a inne potrzebują towarzystwa. 😊 -
Bardzo mi przykro😭 u mnie też poprzednim razem serduszko zatrzymało się w okolicach 8 tygodnia bilo około 2 tygodnie:/ tylko u mnie przyrosty w 5tyg ciąży były nieprawidłowe i można było się tego spodziewać A u Ciebie jak widzę w opisie bardzo dobre przyrosty były:/☹
-
Daria78 wrote:Bardzo mi przykro😭 u mnie też poprzednim razem serduszko zatrzymało się w okolicach 8 tygodnia bilo około 2 tygodnie:/ tylko u mnie przyrosty w 5tyg ciąży były nieprawidłowe i można było się tego spodziewać A u Ciebie jak widzę w opisie bardzo dobre przyrosty były:/☹
I co musiałaś mieć zabieg ?Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo