CZERWIEC 2020 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lola. wrote:Jestem po wizycie. Serce nie bije. Ból przerażenie. Co dalej ? Kto ma doświadczenie. Czekalyscie na samoistne poronienie ?
Lola, u mnie zarówno w pierwszej, jak i w kolejnej ciąży nie obyło się bez zabiegu. Za pierwszym razem dzieciątko obumarło ok 7 tygodnia, dowiedzieliśmy się dopiero w 10. W szpitalu podali mi tabletki a po paru godzinach miałam zabieg. Kolejna ciąża to puste jaja płodowe. Próbowałam oczyścić się sama, odstawiłam leki i czekałam tydzień. Potem w szpitalu podano mi globulki i czekałam dwa dni. Okazało się, że i tak był potrzebny zabieg. Po zabiegach należy odczekać trzy cykle. U mnie nie było żadnych powikłań.
Bardzo mocno Cię ściskam i myślami jestem z Tobą! Gdybyś czegoś potrzebowała - pisz!
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
nick nieaktualny
-
Ale się tu dzieje, szkoda, że tyle przykrych informacji ;( Przesyłam dużo ciepła
Ja mam wizytę 13.11 i zastanawiam się czy nie pójść na L4 od tego dnia. Moja szyjka ma długość ok 2 cm, a poprzedniej ciąży nie donosiłam do terminu właśnie przez jej skracanie. Niby ma się wydłużać, ale ja mam chyba tendencje do skracania ;/
A Wy jak dziewczyny, jesteście już na L4? A jak nie to kiedy planujecie ?⚡ PCOS, Celiakia, Oligozoospermia⚡
🤱 Marta 30.04.2017 r. 💜 36+1 tc
🤱 Antosia 24.05.2020 r. 💜 38+1 tc
-
Zieziulka wrote:Ale się tu dzieje, szkoda, że tyle przykrych informacji ;( Przesyłam dużo ciepła
Ja mam wizytę 13.11 i zastanawiam się czy nie pójść na L4 od tego dnia. Moja szyjka ma długość ok 2 cm, a poprzedniej ciąży nie donosiłam do terminu właśnie przez jej skracanie. Niby ma się wydłużać, ale ja mam chyba tendencje do skracania ;/
A Wy jak dziewczyny, jesteście już na L4? A jak nie to kiedy planujecie ? -
nick nieaktualnyJa jestem na l4. Wprost z urlopu wychowawczego przeszłam.
Innej opcji nie było. Córka jeszcze nie osiągnęła wieku zlobkowego. 😊
W pierwszej ciąży poszłam po 12tc na l4, po tym jak przy krwiaku mocno zaczęłam krwawić i pojawił się ból. W planach miałam chęć pracować dłużej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 07:12
-
Ja jestem na urlopie rodzicielskim. Jak mi się skończy wykorzystam w pracy zaległe urlopy i pójdę na L4. Poprzednio pracowałam do końca 26 tygodnia.
U nas dziś super niedziela. Synek zrozumiał co to zmiana czasu i spał jak zwykle do 6:30 -
Ja jestem na L4 od kiedy dowiedziałam się o ciąży. Za duży stres w pracy, do tego kontakt z materiałami chemicznymi. Jeżeli we wtorek będzie wszystko ok, wracam do pracy tylko na dwa dni, muszę przekazać projekt i wracam na L4.
Moniquue lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale mnie wysypało mam już 3 duże krosty na prawym policzku i kilka trochę mniejszych i cały czas pojawiają się kolejne 😅 jutro wizyta, stres mam jak nie wiem 😔Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Zieziulka wrote:Ale się tu dzieje, szkoda, że tyle przykrych informacji ;( Przesyłam dużo ciepła
A Wy jak dziewczyny, jesteście już na L4? A jak nie to kiedy planujecie ?
2cm? To nie literówka? Ja bym chyba nawet do tego 13tego nie czekała... To jeszcze kupa czasu, a 2cm na tym etapie to bardzo mało...08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Jestem na l4 od czwartego tygodnia... Na początku chciałam pracować dłużej, ale pojawiły się brązowe plamienia. Z drugiej strony chyba dobrze wyszło, bo jestem nauczycielką w przedszkolu i u nas w kółko: jelitówki, grypska i inne ospy. Tak, jak Wam pisałam jestem w trakcie zmiany pracy i od listopada miałam przejść do szkoły. Zdecydowałam się podpisać umowę w szkole i nie wycofywać wypowiedzenia. Ciągle mam w głowie, że jeśli będzie coś nie tak, to nie chcę zostać w przedszkolu... Chciałabym już środe i wizyte...
Tymuś (*) - 26 stycznia 2017, 10 tc
Bliźniaki (*) - 30 sierpnia 2017, 11 tc
Ciąża biochemiczna - wrzesień 2019
Talita(*) - 31 października 2019, 9 tc
Maluch(*) - 20 lipca 2021, 6 tc
Zdrowy Synek Ur. 8 sierpnia 2022 -
Ja też jestem na L4 od wizyty serduszkowej.Jak Melisandra uczę w przedszkolu i pani dr zakazała mi pracować.
Po IV i 7 latach starań kazali ryzyko zminimalizować.Nie żałuję wstawałam o 5:45 żeby być pierwsza w laboratorium i zdążyć do pracy.Cały czas się stresowałam czy pójdę siku bo przecież nie będę co chwilę wołać kogoś żeby mi na dzieci popatrzył.Plus cały czas infekcj, rota wirusy i inne.
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ja ze względu na pracę z odczynnikami chemicznymi, wstawanie o 5 i kontakt z chorymi, którzy nie wiedzą że trzeba iść na l4 bo się boją o premie, będę chciała jakoś za 2 tygodnie pójść na l4 (około 9/10 tygodnia ciąży). Mam teraz wolne i oczywiście leżę chora, a plecy nie dają mi się spokojnie wygrzać, tak bolą Wrócę na tydzień do pracy po świętach, powiem w końcu szefowej i wtedy na l4. Żeby nie miała za złe że z dnia na dzień poszłam 😅 ale już płakały, że na 4 dni urlopu idę także nie wiem co to będzie... A dziś jadę odebrać wyniki badań w czwartek wizyta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2019, 08:33
JoaDer lubi tę wiadomość
06.2020 👶🧚♀️ -
belly_love wrote:Dziewczyny, ale mnie wysypało mam już 3 duże krosty na prawym policzku i kilka trochę mniejszych i cały czas pojawiają się kolejne 😅 jutro wizyta, stres mam jak nie wiem 😔
Mam to samo, a tak się cieszyłam, że mam ładna cerę. Do soboty, jeden bolący bąbel na brodzie, drugi pod lewym okiem 😂 ale to i tak nic w porównaniu z poprzednią ciąża, gdzie brałam duphaston. Wtedy to dopiero było -
Ja miałam super cerę z synem, a teraz też mnie wysypuje. Nawet myślałam czy to od tej luteiny, ale z drugiej strony wyrzuciło mi zanim jeszcze zaczęłam ją brać
08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Dziewczyny mam pytanie, ile mniej więcej trwała u Was pierwsza wizyta potwierdzającą ciążę itd. przesunęli mi wizytę na wcześniejszą godzinę i teraz nie wiem czy się wyrobie na kontrolę u okulisty.
-
Bunia89 wrote:Dziewczyny mam pytanie, ile mniej więcej trwała u Was pierwsza wizyta potwierdzającą ciążę itd. przesunęli mi wizytę na wcześniejszą godzinę i teraz nie wiem czy się wyrobie na kontrolę u okulisty.
U mnie to może z 15 minut. Byloby szybciej gdyby nie poszukiwania zagubionej karty06.2020 👶🧚♀️