CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:Same, ja dziś byłam na badaniu moczu i już nie męczyłam się jak kiedyś.
Normalnie siku o 2-3, a o 6:30 na badanie.
Mówią, że 4h odstępu jest ok.
Ja dzisiaj ciężki poranek, córka miewa ostatnio gorszy humor 😅
Noc jak wszystkie ostatnio, beznadziejna, czasami ten brzuch spinający się mnie budzi a czasami coś mnie boli w biodrach. Więc milion pobudek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:22
-
Dzień dobry 🌞🌞
Trzymam kciuki za wizyty.
Wróciłam z Diagnostyki, zobaczymy jak moja hemoglobina rośnie📈.
Łączę się z bezsennością w nocy. Dzisiaj to chyba pobiłam rekord bo chyba z 5 razy wstawałam z łóżka bo mi się siku chciało, bo gorąco itp.
Kiedyś też tak trzymałam siku by oddać do pojemnika to wyszły mi nieprawidłowości w moczu. Teraz wiem że mogę iść do toalety w nocy a wyniki są eleganckie.
Co do wyjazdu to my na święta jedziemy do mojej rodziny, więc 2 godziny w trasie by dojechać na miejsce. Ostatnio robiliśmy jeden szybki postoj bym mogła nogi rozprostować.
Ewentualnie w majówkę też pojedziemy do rodziców, by uciec z miasta.
Potem myślimy by w lipcu jak się uda z niemowlakiem jechać gdzieś na jakiś wypad chociaz 3dniowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:38
-
Ja nocny marek chodzę spać po 1, więc dla mnie sikanie o tej godzinie jest totalnie normalnym elementem wieczornej toalety. Nawet przez chwilę nie myślałam, że może zaburzyć wyniki moczu porannego, który jak nazwa sugeruje jest z rana 😂
Współczuję wam problemów ze snem, ja gdy się położę po 1 to spokojnie do 9 sobie śpię bez żadnych pobudek. Czasem od wielkiego dzwonu, jak mi się bobas jakoś dziwnie ułoży, budzę się przy zmianie boku, ale to dosłownie na 10 sekund i śpię dalej.
A jeszcze odnośnie wyjazdów, my na Wielkanoc jeszcze normalnie planujemy wyjazd do rodziny te 150 km i o to jestem spokojna, bo to maksymalnie 2 godzinki drogi. Z drugiej strony, prawdopodobnie w maju szykuje nam się spotkanie rodzinne w Trojmiescie (340km) i mam już obawy, że trochę daleko jak na wyjazdy po 31 tyg. Zobaczę jeszcze, co tam powiedzą na prenatalnych za tydzień, ale mam jakąś blokadę w głowie, że w tym 33/35 tyg to już powinnam siedzieć na dupie w Warszawie. -
Nineq wrote:Poprawiłam. Mam nadzieję, że jak udostępniłam przez swój dysk Google to nie zniknie. Ciężko znaleźć stronę, która nie usuwa plików po tygodniu
Miłego dnia dziewczyny 🥰Maj.a, przygodami66 lubią tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Alex_92 wrote:Dziękuję ♥️ wczoraj ogarnęła mnie jakaś panika, że mam tak mało rzeczy a jeszcze tyle trzeba. No załamka 🫣 a jeszcze Pani zadzwoniła, że wózek i fotelik już czekają na magazynie jakbyśmy chcieli odebrać i poczułam, że czas się kurczy. My nic poza wózkiem, fotelikiem, łóżeczkiem (i to bez materaca), ubrankami i 2 paczkami pampersów nie mamy. Zaraz kończę pić kawusię i jadę na jakiś mały shopping.
Miłego dnia dziewczyny 🥰
Ja czekam do piątku by zacząć szaleństwo zakupów.
Akurat mam podanie imunoglobiny i wizytę u prowadzacego, więc zobaczę co słychać u bobo i będę ruszać z wyprawka na pełnej. A dzisiaj może do lumpka się przejdę bo piękna pogoda na spacer.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 09:44
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Alex_92 wrote:Dziękuję ♥️ wczoraj ogarnęła mnie jakaś panika, że mam tak mało rzeczy a jeszcze tyle trzeba. No załamka 🫣 a jeszcze Pani zadzwoniła, że wózek i fotelik już czekają na magazynie jakbyśmy chcieli odebrać i poczułam, że czas się kurczy. My nic poza wózkiem, fotelikiem, łóżeczkiem (i to bez materaca), ubrankami i 2 paczkami pampersów nie mamy. Zaraz kończę pić kawusię i jadę na jakiś mały shopping.
Miłego dnia dziewczyny 🥰Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Alex to to co zajmuje najwięcej czasu już macie. Zamówienie z apteki to sobie zrobisz w jedno popołudnie.
Ja sobie wycieczek już nie wyobrażam. Dla mnie jazda do przedszkola albo wyjście do kekarza to wycieczka z dwoma postojami na siku. Do tego mała wbija swoje kończyny w moje narządy jak siedzę i nie jest to komfortowe. Do tego te skurcze ,które nie pozwalają chodzic. Nigdy nie byłam ciężarna z ig która macha ciężarami albo biega po 15 km co rano i lata do Dubaju alb Tajladndii w 34 tc .... Raczej tą co hoduje płaskodupie,beka,sika co 5 min i narzeka na wszystkoAlex_92 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny
A macie do polecenia jakieś ładne biustonosze, mogą być z koronką, ale do karmienia?
Potrzebuje coś ładnego do sesji ale chciałabym móc je później wykorzystać -
Karola to ja mam podobnie. Na święta tylko do teściów kilka km dalej. Jeszcze z imprez mamy 11 maja roczek mojego chrześniaka ale tylko 10 km od domu, więc skoczymy na pół godziny na obiad do restauracji i zawijka do domu. Ja przed porodem to się robię bardzo introwertyczna 🫣 mam mniejszą tolerancję na głupotę ludzi i chcę tylko siedzieć w domu, dopuszczam odwiedziny jedynie u męża rodziców i jego rodzeństwa, bo tam mogę bezkarnie leżeć na kanapie i jeszcze podają dobre jedzenie i zajmują się moimi dziećmi 🤣🤣🤣 jak to napisałaś: wchodzę w tryb inkubacji hahahaha
Ale dziś wykorzystałam fakt, że dzieci długo pospały i udekorowałam dom na święta, wyciągnęłam jakieś barany, zające, ceramiczne jajka. Nagrodzę się kawką 🫣 a mama mi wysłała jakiś zamówiła szescioczesciowy komplet ze smyka dla małej. Na zdjęciach wydaje się typowo szpitalny, więc nawet dziś wpadły w prezencie ubranka na oddział do walizki 👌 -
eeemakarena wrote:Revolutionary,
ja mam takie drętwienia od kilku dni. Tylko w nocy, nie boli, ale no drętwieje a to jedna a to druga.
Jak zaciskam pięści to takie uczucie jakby mnie stawy bolały. Ale nie są jakoś opuchnięte te paluchy.
Ja cały czas się zastanawiam nad szczepieniem, najpierw byłam pewna a teraz im bliżej zastanawiam się czy powinnam.
Może poczekać na szczepienia już maluszka.
o to ja mam dokładnie to samo 😑😔eeemakarena lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny
A macie do polecenia jakieś ładne biustonosze, mogą być z koronką, ale do karmienia?
Potrzebuje coś ładnego do sesji ale chciałabym móc je później wykorzystać
Zamówiłam sobie czarny koronkowy z hmu i jest ładny i też myślę, że będzie potem praktyczny. Mój mąż się zdziwił że jest do karmienia, bo na żywo wygląda całkiem atrakcyjnieElza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:My po wizycie. 🫠 Julek ma 1,5 kg. Szyjka 5,1 cm 🙈 Wszystko w porządku, leży główką w dół, ale powiem Wam, że po ruchach bym nie powiedziała.
Kolejna wizyta 22 kwietnia i to zrobimy jako 3 prenatalne. Szczepienia mam załatwić z lekarką rodzinną.
No i udało nam się takie foto wyciągnąć. 😁
Edit, coś nie tak ze zdjęciem, wstawiam jeszcze raz
https://zapodaj.net/plik-xOiqNHbSIl
jaaaaki noseki usteczka 😍
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Gusia_ wrote:Zamówiłam sobie czarny koronkowy z hmu i jest ładny i też myślę, że będzie potem praktyczny. Mój mąż się zdziwił że jest do karmienia, bo na żywo wygląda całkiem atrakcyjnie
Przecież mam też z H&M te koronkowe do karmienia - tylko ze są na teraz i za chwilę będą za małe.
Jezu nie mam już mózgu 🤡
Ostatnio zamówiłam lek na ktomalek - mąż pojechał do tej apteki ale się okazało że wg nie przekazałam mu pod którym adresem zamówiłam. On kupił pod innym na luzie i parę dni temu dostałam e-mail że zaraz skończy mi się czas rezerwacji 🙈 dopiero wtedy się skapnęłam że on pojechał kompletnie gdzie indziej, niż ja klepnęłam bo mu nie powiedziałam gdzie ma jechać
Wg to wczoraj byliśmy parę h (dokładnie wytrzymałam 2 h przy stole) na przyjęciu weselnym naszych znajomych i pierwszy raz spotkałam się z tym że obcy ludzie chcieli mnie macać po brzuchu i komentowali że na pewno jestem w ciąży z synem bo tak ładnie wyglądam i taki zgrabny brzuch mam. Aż mnie zamurowało i sie odsunęłam. I jakoś tak instynktownie schowałam brzuch w swoje ręce.
Własna rodzina mnie nie maca bez pytania.
Najadłam się pyszności, potem ledwo usiedziałam 20 min w aucie bo mała się tak przeciągała i rozciągała że myślałam że wyjdzie mi pępkiem 🙈 -
Tanashi wrote:Ja już po III prenatalnych. Kameleon trochę ruszył 🙏🏼 waży 1300 g, skoczył na 18 centyl, brzuszek na 13. Lekarz mówił że nie ma się do czego przyczepić 👌🏼
cudnie 🙏 niech koksuje dalej ✊💪2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Elza1234 wrote:W sumie racja
Przecież mam też z H&M te koronkowe do karmienia - tylko ze są na teraz i za chwilę będą za małe.
Jezu nie mam już mózgu 🤡
Ostatnio zamówiłam lek na ktomalek - mąż pojechał do tej apteki ale się okazało że wg nie przekazałam mu pod którym adresem zamówiłam. On kupił pod innym na luzie i parę dni temu dostałam e-mail że zaraz skończy mi się czas rezerwacji 🙈 dopiero wtedy się skapnęłam że on pojechał kompletnie gdzie indziej, niż ja klepnęłam bo mu nie powiedziałam gdzie ma jechać
Wg to wczoraj byliśmy parę h (dokładnie wytrzymałam 2 h przy stole) na przyjęciu weselnym naszych znajomych i pierwszy raz spotkałam się z tym że obcy ludzie chcieli mnie macać po brzuchu i komentowali że na pewno jestem w ciąży z synem bo tak ładnie wyglądam i taki zgrabny brzuch mam. Aż mnie zamurowało i sie odsunęłam. I jakoś tak instynktownie schowałam brzuch w swoje ręce.
Własna rodzina mnie nie maca bez pytania.
Najadłam się pyszności, potem ledwo usiedziałam 20 min w aucie bo mała się tak przeciągała i rozciągała że myślałam że wyjdzie mi pępkiem 🙈
Faceta po kroku się powinno pomacać, bo to dzięki jego żołnierzom jest ciąża 🙄a nikt tego nie robi.
Ja tylko słyszę komentarze, że jak na ten miesiąc ciąży to mam mały brzuch. Mam jeszcze dwa miesiące, dajcie mi spokój. Poza tym nie potrzebuję większego skoro dziecko rozwija się dobrze.przygodami66 lubi tę wiadomość
-
No macie rację, chyba więcej tak nie zrobię xD
Że niezdrowe to się domyślam 😅 ale nie ma co trzymać
W ogóle, zadzwonili rano z psiej przychodni, że są już wyniki mdr1… i możemy przyjechać na kastrację 🥺.
Już ją zostawiliśmy na zabieg, serduszko mi dzisiaj pęknie o tego małego osła 🥺 oby było wszystko dobrze 🥺
Pięknego dnia ❤️💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Nineq wrote:Co to za pomysł macać kogoś po brzuchu 🙄nie trafiłam na takie sytuacje, ale mnie to szokuje.
Faceta po kroku się powinno pomacać, bo to dzięki jego żołnierzom jest ciąża 🙄a nikt tego nie robi.
Ja tylko słyszę komentarze, że jak na ten miesiąc ciąży to mam mały brzuch. Mam jeszcze dwa miesiące, dajcie mi spokój. Poza tym nie potrzebuję większego skoro dziecko rozwija się dobrze.
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
O co chodzi tym ludziom 🤯 nie wyobrażam sobie żeby mnie ktokolwiek macał po brzuchu, nawet własna matka, a co dopiero obcy ludzie. Z drugiej strony, sama nie mam potrzeby dotykania cudzych brzuchów, wtf 🤦♀️
Ja jestem ciekawa komentarzy mojej rodziny na święta, czy będę słuchała jak to źle wyglądam, bo dziewczynka i zabiera mi urodę, że na pewno już nie schudnę i powinnam porozmawiać moje stare ubrania kuzynkom, i że skończy nam się podróżowanie i wyjazdy do znajomych. Muszę sobie przygotować jakieś bingo wielkanocne do odhaczania 🤡