CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się zżyłam z myślą, że mi termin wypada w trakcie długiego weekendu po Bożym Ciele, więc mógłby być któryś z dni tego weekendu albo 23.06 tak na Dzień Ojca, ale w sumie byleby się aż do lipca nie przeciągnęło, lubię lato, ale chyba perspektywa zbliżania się do kolejnego potencjalnie jeszcze cieplejszego miesiąca będzie mi źle działać na psychikę 😅
-
Anabbit wrote:Haha skąd ten deadline?
W plnach zakładaliśmy córkę urodzoną pod koniec kwietnia..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 18:29
-
Tanashi wrote:Ja poprzednio od 37 tc intensywnie zachęcałam córkę do wyjścia daktylami i seksem i udało się ją wygonić w 39+0, wiec teraz mam dokładnie ten sam plan 👌🏼🤣
Ooo to będę ja 🙈 nie wiedziałam, że daktyle tak dobrze działają 🤪 -
Lauraa wrote:Ooo to będę ja 🙈 nie wiedziałam, że daktyle tak dobrze działają 🤪
One podobno zwiększają wrażliwość na prostaglandyny, a prostaglandyny są w spermie i one po 37 tc wywołują skurcze i przyspieszają dojrzewanie szyjki, więc sprzyjają porodowi w każdym razieLauraa lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie ale z tym gadaniem to coś jest na rzeczy. Mojego męża bratowa całą ciążę mówiła, że urodzi 4 maja i urodziła tego 4 maja 🤣🤣🤣
Lauraa, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Lauraa wrote:Ooo to będę ja 🙈 nie wiedziałam, że daktyle tak dobrze działają 🤪
Czytałam gdzieś ostatnio, że jak się je 6 daktyli dziennie od 32 albo 34 tygodnia to uwrażliwia to szyjkę macicy na działanie oksytocyny czy jakoś tak.
Edit już widzę, że Tanashi to lepiej opisała wyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 18:35
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Słuchajcie ale z tym gadaniem to coś jest na rzeczy. Mojego męża bratowa całą ciążę mówiła, że urodzi 4 maja i urodziła tego 4 maja 🤣🤣🤣
Czas zacząć manifestować 🤪🔮 -
kasssia wrote:Shit teraz mnie uświadomiłyście, że non stop żarłam w szpitalu batony na daktylach 😲 no kurde.
Wydaje mi się, że wcześniej można też je jeść bez szkód, po prostu na tym późniejszym etapie wpływają na szyjkę. To jak z seksem, wcześniej sperma nie sprzyja dojrzewaniu szyjki, dopiero po tym 37tckasssia lubi tę wiadomość
-
Skoro jesteśmy w temacie marzeń o TP, to mi ten 19.06. bardzo się podoba, w ogole 19. to bliski mi dzień, ale ja od jakiegoś czasu mam takie poczucie oby do 37tyg skończonego, więc wizualizuje sobie razem z Wami 😄
Szkodnik, dobrze od Ciebie słyszeć! I Witek jaki chłopaczek urósł, poezja 😍
Gratuluję wszystkich maluszków wspaniałych, ciekawe po której stronie siatki centylowej my się uplasujemy za tydzień 😄 dzisiaj mój bobas ewidentnie głowa do góry, bo cały dzień czuje przerozniaste akcje w podbrzuszu, to nie mogą byc rączki 🫣38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Tanashi wrote:Wydaje mi się, że wcześniej można też je jeść bez szkód, po prostu na tym późniejszym etapie wpływają na szyjkę. To jak z seksem, wcześniej sperma nie sprzyja dojrzewaniu szyjki, dopiero po tym 37tc
-
Ja dotarłam do etapu, gdzie wgle nie mam ochoty 🙃 czuje się grubo i ogólnie źle, nie wiem jak w takich warunkach czerpać z tego przyjemność. Tęsknię za swoją niedowagą i uczuciem lekkości xd pierwszy raz w życiu mam celulit 👌
-
SZKODNIK wrote:Tak obstawiam, że pierwsza się wykluje.
Kkk ile twoj bobas waży?
2200… 🫠 liczę że w piątek na wizycie okaże, że to pomyłka 🤣 jedynie 98 percentyl 🤡
Zabawna sprawa, bo 37tc wypada u mnie na 24.05 - a zabawne jest to dlatego, że ja mam uro 22, a moja mama 23 🤡 w teorii 24.05 to sobota, nie wiem czy w weekendy się bawią w wywoływanie, więc poniedziałek to 26 i dzień matki - SPOKO 🤣
Mniej spoko jest to, że z 10 tygodni robi się 7 tygodni i kurde jakoś też się oswoiłam z myślą o połowie czerwca 🙈🙈🙈🙈🙈 pomyślcie jak szybko od pozytywnego testu minęło 7 tyg i nagle się okazało, że się jest w 9tc 🤡Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia, 19:11