CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na święta robię Żurek, sałatkę, jajka faszerowane i takie kotlety z piekarnika w sosie pomidorowym i piekę schab ze śliwką tak typowo pod chrzan. W jeden dzień pojedziemy do teściów, a dla nas to będzie tak idealnie na dwa dni. Z ciast pieczemy babkę ☺️
Janette lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie 😊
Bejbik przykoksował bo waży 1880 gram💙💙💙, wody płodowe w normie, przepływy okej, łożysko wydolne i szyjka trzyma🤞✊️✊️
Następna wizyta za 2 tygodnie i będziemy już wymaz GBS pobierać. Jak nic się nie wydarzy wcześniej to na koniec maja wywołanie porodu, ok. tydzień przed terminem😳🤯asiun, Paulinaaa_, Elza1234, kasssia, Nosa, koktajlowa, Gusia_, CelinaJan, Alex_92, Tanashi, Truuskaawka, Margareetka, amoze, Moooniii, KarolaKinga, eeemakarena, przygodami66, Werzol, KasiaGosiaWerka, xSmerfetkax, Anuncja, Klaudek11, Lola93 lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
-
Biedronka@ wrote:Już po wizycie 😊
Bejbik przykoksował bo waży 1880 gram💙💙💙, wody płodowe w normie, przepływy okej, łożysko wydolne i szyjka trzyma🤞✊️✊️
Następna wizyta za 2 tygodnie i będziemy już wymaz GBS pobierać. Jak nic się nie wydarzy wcześniej to na koniec maja wywołanie porodu, ok. tydzień przed terminem😳🤯
Super wieści, oby tak dalej 🙂🙂 -
asiun wrote:Wywołanie ze względu na cukrzycę?
Super wieści, oby tak dalej 🙂🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 19:29
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
biopsja endometrium ✅️
18.10 5.2 mm+❤️
11.04 1880 gram 💙
-
Biedronka@ wrote:Już po wizycie 😊
Następna wizyta za 2 tygodnie i będziemy już wymaz GBS pobierać. Jak nic się nie wydarzy wcześniej to na koniec maja wywołanie porodu, ok. tydzień przed terminem😳🤯
Robi sie na poważnie jak piszesz o gbs 😅
U mnie będą jaja faszerowane pieczarkami (jaja mojego męża nabite na pal również ),pasztet (pieke taki na podgardlu,karczku i kurczaku i warzywach),oczywiście sałatka jarzynowa,szynka gotowana,na obiad chyba piersi z kaczki standardowo..Chyba że mąż cos innego wymysli. Zobaczymy. Pewnie Ciast to babka,dzieci proszą o sernik na zimno to chyba zrobie i tyle. Nie ma.co na siłę piec sernika jak wolą na zimno.
Ja pewnie będę jadła cukinię z air fryera.
Aaa co do cukini,przypomnialo mi się,że sie lekarka trochę mojej wagi czepiła. Że nie tyje czyli chudnę. Mam jeść więcej białka bo w cukinii go nie ma za bardzo. W sumie nie pomyślałam, że mala może mieć niedobory. Musze cos w siebie wcisnąć ale nie wiem co i ile.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 19:32
-
Gusia_ wrote:Biedronka dobre wieści! A wywoływanie nie jest aż takie straszne jak ludzie lubią mówić. Będę trzymać kciuki, żeby się wszystko u Was udało ♥️
Trzymam kciuki za każdą z naszego forum i za każdą szyjkę dodatkowo u nóg ✊️✊️
Pierwszy poród miałam na oksytocynie bo pomimo odejścia wód, zero skurczy a i tak się nagłym CC skończyło. Damy radę I tym razem🫡🫡Alex_92, Gusia_, przygodami66 lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
biopsja endometrium ✅️
18.10 5.2 mm+❤️
11.04 1880 gram 💙
-
Karola3xJ:D wrote:Robi sie na poważnie 😅
U mnie będą jaja faszerowane pieczarkami (jaja mojego męża nabite na pal również ),pasztet (pieke taki na podgardlu,karczku i kurczaku i warzywach),oczywiście sałatka jarzynowa,szynka gotowana,na obiad chyba piersi z kaczki standardowo..Chyba że mąż cos innego wymysli. Zobaczymy. Pewnie Ciast to babka,dzieci proszą o sernik na zimno to chyba zrobie i tyle. Nie ma.co na siłę piec sernika jak wolą na zimno.
Ja pewnie będę jadła cukinię z air fryera.
Aaa co do cukini,przypomnialo mi się,że sie lekarka trochę mojej wagi czepiła. Że nie tyje czyli chudnę. Mam jeść więcej białka bo w cukinii go nie ma za bardzo. W sumie nie pomyślałam, że mala może mieć niedobory. Musze cos w siebie wcisnąć ale nie wiem co i ile.
Wychodzi na to że GBS to taki kamień milowy😂😂Karola Twój mąż dopiero będzie miał poważnie 🤣🤣🤣dobrze, że pasztet będzie z kuraka a nie z męża 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 19:35
Elza1234 lubi tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
biopsja endometrium ✅️
18.10 5.2 mm+❤️
11.04 1880 gram 💙
-
Biedronka super! Gratki 🙂 każdy tydzień nas przybliża 🫣 trudno uwierzyć...
Karola, lubisz salmonelle 😃 to dołóż więcej, jogurty naturalne, serek wiejski, grani, serki almette czy w tym stylu, a jak wciśniesz mieso to piers z indyka, kurczaka. Twarog (czyli sernik pomysł git dla Ciebie). I jajka! To chyba moje ulubione sniadanie 😆 To tak tylko doradzam jeśli nie masz pomysłów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 19:44
Biedronka@ lubi tę wiadomość
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
🩺 08.05. następna wizyta (34t)
-
Karola na miejscu męża nie cieszyłabym się w tym roku na menu 🤣🤣
Moi rodzice w tym roku zaprosili nas na 30-lecie ślubu i wzięli catering, więc to chyba pierwsze święta od 10 lat gdy nie piekę nic słodkiego 😅. No poza babką do święconki. A na śniadanie piekę chleb orkiszowy i zrobię jajka faszerowane łososiem i drugie faszerowane szynką i szczypiorkiem. Wędliny robią teściowie swoje, a żurku jakoś na Wielkanoc nie jemy 😅. Ja czasem robię bez okazji, ale rzadko, bo to jedyna zupa której moja córka nie akceptuje. 😅
Dziecko śpi, pies wysikany, chłopów jeszcze nie ma, mam nadzieję, że nic już nikt ode mnie dziś nie chce i mogę dogorywać na kanapie 🥵Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 19:44
-
Pasztet z męża kusi.....
Nosa dzięki,coś tam z tego spróbuję wcisnąć na siłę...
Tanasi to już ma luksus jak masz spokój.
Ja po moich musze jechać do centrum Kato na dworzec, a pogoda do dupy. Leje co chwilę. Ale udało mi się nałapać 9 wiader wody z rynny to będzie czym podlewać kwiaty. Nie dorobiliśmy się jeszcze zbiornika na deszczówkęBiedronka@ lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Zazdro deszczu, u mnie susza a warzywa posiane 🫣 przydałby się deszczyk
-
Karola3xJ:D wrote:Pasztet z męża kusi.....
Nosa dzięki,coś tam z tego spróbuję wcisnąć na siłę...
Tanasi to już ma luksus jak masz spokój.
Ja po moich musze jechać do centrum Kato na dworzec, a pogoda do dupy. Leje co chwilę. Ale udało mi się nałapać 9 wiader wody z rynny to będzie czym podlewać kwiaty. Nie dorobiliśmy się jeszcze zbiornika na deszczówkę
Ja bym z mojego męża też chętnie zrobiła pasztet ostatnimi czasy… 🤯😤 -
Ja za to za swoim tak tęsknię że Pieron jasny mnie strzela
Dopiero jutro i w ndz przyjedzie na dłużej niż godzinę, bo cały tydz miał na popołudnie do pracy
Widzę na ikp pierwsze wyniki panelu urogenitalnego - oczywiście ujemny, dziwne żebym miała dodatni skoro żyję jak ascetka, wręcz się zawsze śmiejemy u nas nawet zapłodnienie było jak u Maryi 😅 niepokalane trochę -
Ja to miałam w życiu takie szczęścia, że poronienie w covid i mąż nie mógł wejść na oddział, pierwszy poród w covid i brak odwiedzin, drugi poród w covid i rsv i grypę i również brak odwiedzin (ale tu bo leżałam długo lekarze szli mi na rękę i mogłam do małej i męża wychodzić przed oddział), więc nawet nie wiem jak to jest, jak ktoś cię odwiedza w szpitalu 🫣 mój mąż teraz wreszcie będzie miał szansę zobaczyć małą wcześniej niż przy wypisie. I żonę jak wygląda tuż po porodzie. Aż dziwne xd