CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:Dziewczyny czy te ktg to jest obowiązkowo od któregoś tygodnia czy jak to wygląda? Nikt mi nic nie mówił żebym gdzieś jeździła sprawdzać itd, w pierwszej ciąży nie miałam, chyba że w szpitalu to tak jak byłam wiadomo, nie wiem czy dopytywać moją lekarkę w środę o to? 🤷🏻♀️
Jedni nie zlecają ktg do 40 tc, inni zlecają wcześniej (dziewczyny niektóre już teraz zaczynają)
Pojęcia nie mam od czego to zależy -
Elza1234 wrote:Ostatnio o tym tu rozmawiałyśmy, że to zależy od lekarza
Jedni nie zlecają ktg do 40 tc, inni zlecają wcześniej (dziewczyny niektóre już teraz zaczynają)
Pojęcia nie mam od czego to zależy -
Jak czytałam to wskazania: cukrzyca, nadciśnienie, ciąża mnoga, zaburzenia wzrostu płodu, skurcze, mała aktywność ruchowa, wrodzone choroby matki, urazy brzucha, po kolizji lub wypadku.
Jak ciąża przebiega bez problemów to niektórzy w ogóle nie zlecają albo dopiero jak jest po terminie.kasssia, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Aaah rozumiem dzięki 🤗 czyli nie wychylam się dopóki lekarka sama nic nie zleci.
U mnie młoda nadal mega ruchliwa, teraz to juz na prawdę czasem boleśnie, czuję momentami jak mnie boli od środka brzuch. Ciasno już tym dzieciaczkom w naszych brzuchach i próbują wyjść na wszystkie sposoby 🤭🤭 -
Nineq wrote:Jak czytałam to wskazania: cukrzyca, nadciśnienie, ciąża mnoga, zaburzenia wzrostu płodu, skurcze, mała aktywność ruchowa, wrodzone choroby matki, urazy brzucha, po kolizji lub wypadku.
Jak ciąża przebiega bez problemów to niektórzy w ogóle nie zlecają albo dopiero jak jest po terminie.🙏
-
KasiaGosiaWerka wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was nie zdecydowala się jednak na szczepienie na krztusca i rsv?👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
-
Szarotka12 wrote:Karola, zamierzamy oddać pierwotnym właścicielom Corala i kupić Corala 360, żeby pasował do tej bazy nieszczęsnej.
@Wojcinka, dzięki za potwierdzenie, że fotelik fajny, bo też w końcu uznaliśmy po tej wieczornej załamce, żeby się go trzymać. A jak go używaliście - bez bazy, Coral z bazą bez obrotu, Coral 360 z obrotem, czy może z obrotem i wysuwem? Pytam, bo w tym pierwszym sklepie wydawało nam się, że ten obrót i wysuw działał fajnie. A wczoraj w sklepie ta baza trochę była rozklekotana i zrzuciliśmy na to, że egzemplarz ekspozycyjny i nówka już tak nie będzie miała, ale potwierdzenie rzeczywistego użytkownika by mnie uspokoiło
Co do corala jeszcze to my ogólnie nigdy przenigdy nie wypinalismy łupiny tylko samą wkładkę wyciągaliśmy, tak że ty bardziej ten obrot nie miał znaczenia. Wkładka się na szerokość do gondoli mieściła więc też nie musieliśmy się nigdy z adapterami do wózka bujać tylko jeśli Maya spala to wkaldalismy jak z wkładką do gondoli a jak chcieliśmy Maye później przełożyć to kladlismy Maye do gondoli a wkładką mieściła się do kosza pod wózkiem
Na prawdę ekstra jest ten fotelik -
Lola93 wrote:Dziewczyny a te nakładki na sutki kupujecie? Macie jakieś konkretne do polecenia? Tak czytam opisy innych dziewczyn już z dziećmi albo świeżo po porodach i piszą że jednak pomagają albo maluszkom na początku się zassać albo trochę pomagają przy bolących na początku sutkach. A ceny kurde rozstrzał od paru zł do 40-paru, ahh
Takich nakładek do karmienia to akurat nie polecam tak na zaś bo mogą (nie muszą) to zaburzyć laktacje, za to baaardzo polecam zaopatrzyć się w muszlowy kolektor mleka. Mi w prawdzie mleko nigdy nie ciekło wiec nic w niego nie zbierałam, ale właśnie służył mi na początku jako taka separacja obolałych sutków od stanika. Mnie na początku tak okrutnie sutki bolały że nie mogłam znieść jak cokolwiek ich dotykało (stanik, bluzka itd) i te muszle idealnie sprawdziły się w tym żeby sutki mogly sobie między karmieniami odpoczywać. Ona mają też od góry otwory tak że wszyatko się tam wietrzy ładnie
https://zapodaj.net/plik-bAdCK1c9F5
-
Dziewczyny zerknęłam sobie na 1 stronę naszego wątku i widzę że jedna z czerwcowek się już rozpakowała 9 dni temu 🙆♀️
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -