X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny czy te ktg to jest obowiązkowo od któregoś tygodnia czy jak to wygląda? Nikt mi nic nie mówił żebym gdzieś jeździła sprawdzać itd, w pierwszej ciąży nie miałam, chyba że w szpitalu to tak jak byłam wiadomo, nie wiem czy dopytywać moją lekarkę w środę o to? 🤷🏻‍♀️
    Ostatnio o tym tu rozmawiałyśmy, że to zależy od lekarza
    Jedni nie zlecają ktg do 40 tc, inni zlecają wcześniej (dziewczyny niektóre już teraz zaczynają)
    Pojęcia nie mam od czego to zależy

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak są jakieś komplikacje w ciązy czy wskazania do monitoringu tętna albo skurczy to wtedy każą wcześniej.

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ostatnio o tym tu rozmawiałyśmy, że to zależy od lekarza
    Jedni nie zlecają ktg do 40 tc, inni zlecają wcześniej (dziewczyny niektóre już teraz zaczynają)
    Pojęcia nie mam od czego to zależy
    Chociażby przy cukrzycy ciążowej jest zalecenie aby robić KTG, przypuszczam, że przy nadciśnieniu itd też.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytałam to wskazania: cukrzyca, nadciśnienie, ciąża mnoga, zaburzenia wzrostu płodu, skurcze, mała aktywność ruchowa, wrodzone choroby matki, urazy brzucha, po kolizji lub wypadku.
    Jak ciąża przebiega bez problemów to niektórzy w ogóle nie zlecają albo dopiero jak jest po terminie.

kasssia, Elza1234 lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaah rozumiem dzięki 🤗 czyli nie wychylam się dopóki lekarka sama nic nie zleci.
    U mnie młoda nadal mega ruchliwa, teraz to juz na prawdę czasem boleśnie, czuję momentami jak mnie boli od środka brzuch. Ciasno już tym dzieciaczkom w naszych brzuchach i próbują wyjść na wszystkie sposoby 🤭🤭

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Jak czytałam to wskazania: cukrzyca, nadciśnienie, ciąża mnoga, zaburzenia wzrostu płodu, skurcze, mała aktywność ruchowa, wrodzone choroby matki, urazy brzucha, po kolizji lub wypadku.
    Jak ciąża przebiega bez problemów to niektórzy w ogóle nie zlecają albo dopiero jak jest po terminie.
    O widzisz, dzięki :) 🙏

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • KasiaGosiaWerka Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was nie zdecydowala się jednak na szczepienie na krztusca i rsv?

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaGosiaWerka wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was nie zdecydowala się jednak na szczepienie na krztusca i rsv?

Ja nie szczepiłam się na nic.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaGosiaWerka wrote:
    Ja nie szczepiłam się również na nic.

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Karola, zamierzamy oddać pierwotnym właścicielom Corala i kupić Corala 360, żeby pasował do tej bazy nieszczęsnej.

@Wojcinka, dzięki za potwierdzenie, że fotelik fajny, bo też w końcu uznaliśmy po tej wieczornej załamce, żeby się go trzymać. A jak go używaliście - bez bazy, Coral z bazą bez obrotu, Coral 360 z obrotem, czy może z obrotem i wysuwem? Pytam, bo w tym pierwszym sklepie wydawało nam się, że ten obrót i wysuw działał fajnie. A wczoraj w sklepie ta baza trochę była rozklekotana i zrzuciliśmy na to, że egzemplarz ekspozycyjny i nówka już tak nie będzie miała, ale potwierdzenie rzeczywistego użytkownika by mnie uspokoiło :D
    My mieliśmy ten najbardziej podstawowy bez obrotu. Szczerze to ja nie widzę w ogóle potrzeby na obrót do pierwszego fotelika, dopiero przy drugim ma to znaczenie. My jak Maya wyrosła z corala to sprzedaliśmy go po prostu z bazą i kupiliśmy inny maxi cosi (Mica pro) już zintegrowany z bazą i Maya do dzisiaj w nim jeździ i z rok jeszcze pojeździ a później będzie dla młodszej :)

Co do corala jeszcze to my ogólnie nigdy przenigdy nie wypinalismy łupiny tylko samą wkładkę wyciągaliśmy, tak że ty bardziej ten obrot nie miał znaczenia. Wkładka się na szerokość do gondoli mieściła więc też nie musieliśmy się nigdy z adapterami do wózka bujać tylko jeśli Maya spala to wkaldalismy jak z wkładką do gondoli a jak chcieliśmy Maye później przełożyć to kladlismy Maye do gondoli a wkładką mieściła się do kosza pod wózkiem :)
    Na prawdę ekstra jest ten fotelik :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    02/04 - 585g 🩷 159 bpm
    łożysko nisko, do obserwacji 🤞
    30/04 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Dziewczyny a te nakładki na sutki kupujecie? Macie jakieś konkretne do polecenia? Tak czytam opisy innych dziewczyn już z dziećmi albo świeżo po porodach i piszą że jednak pomagają albo maluszkom na początku się zassać albo trochę pomagają przy bolących na początku sutkach. A ceny kurde rozstrzał od paru zł do 40-paru, ahh
    Tu też sobie pozwolę się wypowiedzieć i doradzić :)

Takich nakładek do karmienia to akurat nie polecam tak na zaś bo mogą (nie muszą) to zaburzyć laktacje, za to baaardzo polecam zaopatrzyć się w muszlowy kolektor mleka. Mi w prawdzie mleko nigdy nie ciekło wiec nic w niego nie zbierałam, ale właśnie służył mi na początku jako taka separacja obolałych sutków od stanika. Mnie na początku tak okrutnie sutki bolały że nie mogłam znieść jak cokolwiek ich dotykało (stanik, bluzka itd) i te muszle idealnie sprawdziły się w tym żeby sutki mogly sobie między karmieniami odpoczywać. Ona mają też od góry otwory tak że wszyatko się tam wietrzy ładnie

f52e1f205f35d.jpghttps://zapodaj.net/plik-bAdCK1c9F5

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    02/04 - 585g 🩷 159 bpm
    łożysko nisko, do obserwacji 🤞
    30/04 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknęłam sobie na 1 stronę naszego wątku i widzę że jedna z czerwcowek się już rozpakowała 9 dni temu 🙆‍♀️

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kto gdzie jak? Nic nie widzę.

preg.png
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ