CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blackapple wrote:Zdarzyło się komuś mieć samo alat podwyższone, wyszło mi 51, norma do 34? Reszta z wątroby i kwasy żółciowe ok, hcv też nie mam.
Ja przed ciążą miałam wprawdzie AST nie alt podwyższone, nikt nie znalazł przyczyny. Ciągle było 53. A miałam dużo badań (z krwi, pasożyty, no wszystko) i usg brzucha robione. Ewentualnie helicobacter mógł się przyczynić bo tylko to mi wyszło.
Aktualnie mam ok 37-39 i nikt się tego nie czepia. Norma wg labu do 34 wg neta do 40. Reszta panelu wątrobowego perfekcyjnie - robię ast, ALT, kreatyninę, bilirubinę, fosfataze i ggtp co miesiąc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 17:50
Blackapple lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Revolutionary wrote:no właśnie i dlatego też myślę że się zgodzę m.in. Poza tym, "zdrowe" może i tak, ale ja też bym chyba później przeżywała to że takie rzeczy się zadziały 😶
Zastanawiałam się tylko czy nie ma np jakiś czopków żeby sobie zaaplikować samemu w domu jak się zacznie coś dziać, żeby sobie oszczędzić tej "przyjemności" w szpitalu 😄teraz jak byłam w szpitalu to prosiłam o laktuloze i zastrzegłam że jak jest tylko czopek na stanie to ja dziękuję i nie było tematu, ale mieli na szczęście
Ale wystarczyłby Ci pewnie glicerynowy czopek
Choć ja liczę że dostanę biegunkę i będzie po kłopocie 😅🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 17:50
-
Uwaga, uwaga!
Szkodnik ma skurcze co 7min od godzinki.
Idą od krzyża do pośladków, pomiędzy jest mi niedobrze i mam wrażenie, że Witek staje na baczność.Flubbershy, Blackapple, Maj.a, Kkk77, KarolaKinga, eeemakarena, Tanashi, Moooniii, Revolutionary , Yumi, jowmat, xSmerfetkax, Anabbit, Werzol, Biedronka@, Weronka, asiun, przygodami66, Wojcinka, Klaudek11, amoze, Alex_92, CelinaJan, KasiaGosiaWerka, ezra, Szarotka12, Kindziukowa, Malinaaa2024, Margareetka, Lola93 lubią tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:Uwaga, uwaga!
Idą od krzyża do pośladków, pomiędzy jest mi niedobrze i mam wrażenie, że Witek staje na baczność.
Szkodnik mocne kciuki ✊🏻✊🏻
To już wiadomo że jak będą pobudki w nocy to każdy będzie sprawdzał forum 😄SZKODNIK, Revolutionary , amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:Uwaga, uwaga!
Idą od krzyża do pośladków, pomiędzy jest mi niedobrze i mam wrażenie, że Witek staje na baczność.
Dzisiaj jest pełnia!!!
Kciuki mocne!SZKODNIK lubi tę wiadomość
-
Revolutionary są czopki glicerynowe i w aptece można kupić takie domowe wlewki samemu zrobić. Ja już taką zakupiłam- Clisma Lax- i gdy zacznie się akcja,skurcze to planuje sama sobie zrobić jeszcze przed wyjazdem.
Ja dzisiaj dostałam jakiegoś motorku w tyłku i sprzątałam jak opętana a później prasowałam wszystkie ciuszki jakie miałam wybrane. Zdecydowanie przesadziłam z rozmiarem 62 😅
Teraz pytanie- czy warto kupić chociaż jeden lżejszy kombinezon? Termin niby na koniec czerwca więc powinno być ciepło,dlatego myślałam że się obejdzie bez tego na początek.
Moja położna środowiskowa dzwoniła i jutro przyjdzie do mnie na spotkanie- zobaczymy co ciekawego jeszcze ona mi powie.
Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
I jeszcze chwalipost w stylu muszę bo się uduszę 😅
Bezsenne noce mają jeden plus-na vinted można upolować fajne rzeczy 😄 Tym razem udało mi się za 100zl karuzelę z little dutch. Praktycznie nówka,w oryginalnym pudełku. Jest tak piękna że nie mogę się napatrzeć. Mega mnie rozczula 😍
https://zapodaj.net/plik-YozxI5noDY
Elza1234, magdalena321, Blackapple, eeemakarena, Revolutionary , xSmerfetkax, Anabbit, amoze, ezra, Margareetka, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Nie chce nic mówić ale ja zaczęłam się powoli pakować według mojej listy bo coś od 15.00 zaczyna mnie pobolewać całe podbrzusze, brzuch co jakiś czas twardnieje spina się, czuję jak mi napiera na pęcherz, szyjkę, promieniuje mi aż do pachwin i w dole pleców też mnie pobolewa jak na okres. Łyknęłam magnez znowu 2 tabletki ale nic nie dało, narazie obserwuję sie, chodzę jak powalona do kibelka na siku non stop.
Wrzuciłam teraz jeszcze do prania koszule nocne, zaraz kocyki i ręczniki bo oczywiście to nie zostało wyprane ostatnio 😆 ale mam zapłon.. Nie wyparzyłam jeszcze smoczka butelki laktatora, no elegancko wręcz, jak się pali grunt pod nogami to człowiek teraz na szybko wszystko robi bo nie wie co będzie w danej chwili 😝😝Revolutionary , Biedronka@, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:I jeszcze chwalipost w stylu muszę bo się uduszę 😅
Bezsenne noce mają jeden plus-na vinted można upolować fajne rzeczy 😄 Tym razem udało mi się za 100zl karuzelę z little dutch. Praktycznie nówka,w oryginalnym pudełku. Jest tak piękna że nie mogę się napatrzeć. Mega mnie rozczula 😍
https://zapodaj.net/plik-YozxI5noDY
Ja też ją mam w ulubionych i właśnie myślałam czy jej nie wziąć dziś, za 120 zł babka ma 😝 -
Truskawka to jest ta jedna z rzeczy która była w zestawie na vinted ,której mi w pracy żałowali kupić używanej....Śliczna jest.
Uwielbiach ich rzeczy.
Alt może się podnieść przy głupim błędzie dietetycznym. Ta wartość 51 to nic takiego wysokiego nie jest. Ja bym olała.
Szkodnik to co? Dzisiaj ciśniemy na poważnie? No dobra.
Ja jesteśmy zwolenniczką wypróżnienia przez zabiegami. Nie ma nic gorszego niż srać po porodzie albo cc. Lepiej się oczyścić przed. Czopki,wlewka w domu albo w szpitalu ,co kto woli. Chociaż z tą lewatywą w szpitalu to różnie bywa bo coś mnie słuchy dochodzą,że na niektórych porodówkach już nie robią wcale. Często przed porodem.jednak biegunka się pojawia ale to nie jest nic pewnego. Ja bym tez raczej odradzała jakieś wpychanie w siebie kebsów czy jakiś innych badziewi przed porodem,takich po których kupsko wyjątkowo śmierdzi
Co do ubranek to te z Pepco So cute są faktycznie małe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 18:30
-
Nam położna na szkole rodzenia mówiła, że u nas w szpitalu lewatywy się już za bardzo nie stosuje, tylko właśnie czopki. Jak się ma jeszcze czas w domu to wiadomo, warto sobie na spokojnie zrobić w swoich warunkach, a jak nie to w szpitalu dadzą i po problemie - no chyba że ktoś ma wybitny korek to trzeba kombinować.
Truskawka, chyba Ty pytałaś o lżejszy kombinezon - poszłam trochę na skróty i wzięłam na vinted dresowy kombinezon z newbie. Jedno że są śliczne, a drugie co uznałam za wystarczające uzasadnienie - przecież w czerwcu też na pewno bywa zimno xD wzięłam i 56 i 62, bo wyłapałam jakoś po 4 dyszki w fajnym stanie 🤣
Omg czy w tę pełnię przybędzie nam dwóch bobasów na świecie?? 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 18:34
-
Karola3xJ:D wrote:Magdalena321 a może to pecherz?
Nieee, czuję taki ciężar nacisk tam na dole i te gmeranie takie nieprzyjemne i przez to wydaje mi się że mi się chce sikać ale nie chce mi się. Wyniki z moczu w sobotę miałam dobre 🤔 poki co czekam na rozwój wydarzeń ale mam nadzieje ze przejdzie 😝 -
Dziewczyny a ten nadweglan to do białego i do koloru jest?
Ja kombinezon mam nowy 56 dresowy z fabryki bodziaków i kupiłam drugi dresowy na vinted z amumu 62 (za dosłownie 60 zł a jest jak nowy)
Co do lewatywy - mój szpital robi na bank i wręcz sugerują żeby robić. I do mnie trafia argument nie robienia kupy w trakcie przy mężu 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 18:38
-
Elza1234 wrote:Dziewczyny a ten nadweglan to do białego i do koloru jest?
Najlepiej działa na białe, bo on ma też właściwości wybielające. Ale ja generalnie wrzucam w niego wszystko. Z bawełna spoko, ale na len i delikatne materiały bym uważała, bo raz wrzuciłam lniany obrus i się wybarwil. Ale ciuszki córki normalnie wszystkie w niego wrzucam i jest okiElza1234 lubi tę wiadomość