CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też uważam, że Karola z Elzą mają rację, słyszałam to i w szpitalu i od swojego lekarza. Może i ciąża donoszona, ale naprawdę nie jest dobrze rodzic w 37 tygodniu, jak nie trzeba albo jak się samo nie zacznie, pisałam wam o swoich doświadczeniach. No ale już więcej komentarzy w tym temacie też nie zamieszczam 😅
Co do metek: tak, ucinam wszystkieTeraz jak nie utnę to dzieci same przychodzą z nożyczkami 😅
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mama świnki peppy urodziła! 🤣 A też miała być czerwcówką 🙈🤣🤣
Elza1234, Biedronka@, KarolaKinga, jowmat, Werzol, CelinaJan, Margareetka, Cel95, Kkk77, Luna30, kasssia, Moooniii, KasiaGosiaWerka, Alex_92, amoze, eeemakarena lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:Dziewczyny a pytanie zupełnie z innej beczki - ucinacie metki przy ubrankach dziecięcych? 🙈 I te przy kołnierzyku i te w środku?
Wodze ,że ktoś tu ma namiary na wizażystkę,która z kobiety potrafi zrobić matkę psa. Ciekawe rzeczy!
Ja się zgodzę z Tanasi. W życiu bym nie wzięła chłopa który nie ogarnia dziecka. Nigdy. Wiadomo,że dużo tez potrafią ludzie naobiecywac i przedstawić się w dobrym świetle ale no wiele zachowań może wskazywać na to czy są robotni czy nie.
Kupiłam zajebisty kokon na szmatach. No jakość cudowna. Pianka z materaca w nim jest gruba. Właśnie się pierze na 60 stopni więc kij wie co z tego będzie. Trzymajcie kciuki.
Elza jak Ci wyciagną krążek to szyjka moze opaść jak sernik wyciągnięty z pieca. Na luzie.
Rodzina ostanio nas gnębi o termin cc wiec powiedzieliśmy ze mam przyjęcie 10.06 ale pewnie poleżę na badaniach nim zrobią cięcie. Mam nadzieję że mi zrobią tego 10 i będzie spokój. 11 się rodzinę powiadomi że jest po.
Tak piszecie o tym,że Wasze rodziny mówią,że kiedyś było tak i było dobrze,że wszyscy żyją i nic nikomu się nie stało to ja zawsze odpowiadam "no nie wiem, czy tak Wam się nic nie stało". Macie jak w banku ,że człowieka zamuruje🤣 Zawsze działa.
Luna30, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Dziewczyny mama świnki peppy urodziła! 🤣 A też miała być czerwcówką 🙈🤣🤣
Elza1234, Werzol, Margareetka, Blackapple, SZKODNIK, Herbaciana, xSmerfetkax, Kkk77, Moooniii, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
https://zapodaj.net/plik-YRW9YKBj7j
Pieluchy 1 (dada,babiboo,pampers) i 2 z hugies(nie mam jedynek) jakby ktoś chciał porównaćYumi, przygodami66, Blackapple, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Werzol, ja mam wizytę w czwartek, razem z KTG, zobaczymy co tam się dzieje.
Kasssia, dobrze słyszeć że u Was coraz lepiej 🙂
Elza, dziwny ten lekarz, ja też przytyłam 14kg (z 68 na 82) i całą ciążę moj lekarz mówił mi że przyrost wagi mam prawidłowy. Najważniejsze że z dzieckiem wszystko w porządku.
No właśnie widzialam newsa że mama Świnka urodzila, ja miałam cel zeby nie wyprzedzić wyboru papieża, Eurowizji i pierwszej tury wyborów, jeszcze jak wytrzymałam w ciąży dłużej niż mama Swinka to już w ogole czuję się zwycięzcą 😂 chociaz się tak bałam a od leżenia bolą mnie już obydwa boki to teraz dostałam nowej motywacji, żeby moj syn jeszcze druga turę wyborów w brzuchu przeczekał 😂Elza1234, kasssia, Werzol, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Ja pitolę laski które majtki poporodowe siateczkowe są wysokie? Takie żeby po CC? Bo kurde teraz pakuje walizkę trochę i te horizon to nie dość że MAŁE to jeszcze niskie 🙄 potrzebuje innych, wyższych i ile sztuk tego wziąć?
-
magdalena321 wrote:Ja pitolę laski które majtki poporodowe siateczkowe są wysokie? Takie żeby po CC? Bo kurde teraz pakuje walizkę trochę i te horizon to nie dość że MAŁE to jeszcze niskie 🙄 potrzebuje innych, wyższych i ile sztuk tego wziąć?
Ja widziałam ze sporo osób poleca te ale ich nie macałam,będę je zamawiać https://gemini.pl/bocioland-majtki-poporodowe-siateczkowe-rozmiar-m-2-sztuki-0105339?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pmax_-_kat_-_ciaza_i_macierzynstwo_-_bielizna_poporodowa_-_majtki_poporodowe_koszule_do_porodu_ongoing&utm_id=19774213188&gad_source=1&gad_campaignid=19782239642&gbraid=0AAAAAoxEMwfCkiw0j2RkTwWEBLTUthyOr&gclid=Cj0KCQjw0LDBBhCnARIsAMpYlArc1pmJroZWL6XH6giq_LGbMA6jOcXxuA5-4-e4gMR16BunvDrAp-caAntmEALw_wcB -
Karola3xJ:D wrote:Horizon ma wysokie i niskie w paczce. Zobacz sobie.
Ja widziałam ze sporo osób poleca te ale ich nie macałam,będę je zamawiać https://gemini.pl/bocioland-majtki-poporodowe-siateczkowe-rozmiar-m-2-sztuki-0105339?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pmax_-_kat_-_ciaza_i_macierzynstwo_-_bielizna_poporodowa_-_majtki_poporodowe_koszule_do_porodu_ongoing&utm_id=19774213188&gad_source=1&gad_campaignid=19782239642&gbraid=0AAAAAoxEMwfCkiw0j2RkTwWEBLTUthyOr&gclid=Cj0KCQjw0LDBBhCnARIsAMpYlArc1pmJroZWL6XH6giq_LGbMA6jOcXxuA5-4-e4gMR16BunvDrAp-caAntmEALw_wcB
Wiem że niskie i wysokie ale one i tak są za niskie i ciasne będą bo małe 🤣
Zamówiłam te, mają dobre opinie
https://allegro.pl/oferta/majtki-poporodowe-wielorazowe-babyono-siateczkowe-przewiewne-2pak-4szt-l-13428363010 -
Ja się melduję z postępami, indukcji ciąg dalszy, dzisiaj balonik i od jakiejś godziny mam takie skurcze krzyżowe, że ledwo stoję, ale na razie nieregularne
Gusia_, KarolaKinga, Yumi, Anabbit, Biedronka@, przygodami66, Kkk77, CelinaJan, Anuncja, Kindziukowa, Maj.a, Moooniii, asiun, Werzol, Revolutionary , Nosa, KasiaGosiaWerka, Margareetka, Alex_92, amoze, eeemakarena, jowmat lubią tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
💙
-
Herbaciana wrote:Ja się melduję z postępami, indukcji ciąg dalszy, dzisiaj balonik i od jakiejś godziny mam takie skurcze krzyżowe, że ledwo stoję, ale na razie nieregularne
-
Ja już po wizycie, wszystko oki, waga ok 3000g, szyjka trzyma, główka nisko, ale słyszę to od dwóch wizyt już 😅 mam pobrany gbs, wyniki mają być w przyszłym tygodniu. Teraz kontrola za 3 tygodnie o ile dotrwam w dwupaku 🫣👀
Elza1234, KarolaKinga, Yumi, Biedronka@, przygodami66, kasssia, CelinaJan, Anuncja, Gusia_, Maj.a, Werzol, Revolutionary , Margareetka, Alex_92, amoze, eeemakarena, jowmat lubią tę wiadomość
-
Herbaciana wrote:Ja się melduję z postępami, indukcji ciąg dalszy, dzisiaj balonik i od jakiejś godziny mam takie skurcze krzyżowe, że ledwo stoję, ale na razie nieregularne
Teraz będzie już z górki pewnie. -
Herbaciana trzymamy kciuki! 😍 dawaj znać jak tylko obędziesz mogła!
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Elza1234, Werzol, Revolutionary , Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Anabbit wrote:Z karmieniem piersią też mnie to czeka. U mnie w rodzinie panuje kult MM i nikt nie bierze pod uwagę tego, że można karmić wyłącznie piersią. Także ja już wiem, że jeśli będę miała jakieś problemy na początku, to nie mam co się żalić, bo zamiast wsparcia w walce (a zamierzam walczyć o KP) otrzymam rady “daj butle i będziesz miała spokój” .
I ja absolutnie nie neguję MM, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co mi chodzi…
U mnie było odwrotnie. Presją na kp taka jakby mm to była trucizna. U mnie dobiło mnie to tak że dostałam depresji poporodowej. Odciąganie pp nocach śniło mi się potem miesiącami się zrywałam że muszę odciągnąć a córka spała spokojnie...nie był to jedyny czynnik depresji ale ewidentnie się przyczynił. Musiałam ja odstawić że wskazań medycznych a mimo to czułam się winna przez to gadanie. -
Karola3xJ:D wrote:Mój chłop ma dzisiaj urodziny,będzie miał.tą samą datę to Świnka Evie😅
Mój ma jutro i właśnie zbieram się do pieczenia tortu. Proszę o kciuki, bo ostatni tort piekłam z 5 lat temu pewnie 😂Elza1234, KarolaKinga, Gusia_, Werzol, Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość