X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple, w ile młody teraz ważył?

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie domówilam parę rzeczy z allegro,takich pierdółek typu oklad żelowy hot/cold na brzuszek,jakieś pudełko na smoczek itp I jeb,370 zł nie ma. Jaaaak?!

Tanasi czyli droga daleka do porodu. Nie ma widzę żadnej kandydatki. No trudno. Rzuci sie później 5 na jeden dzień

event.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Szkodnik jak moje córki. I też mnie straszyli, że takie dzieci będzie trudno odstawić, a poszło bardzo gładko 👌

U mnie była 1 próba nie udana, przy drugiej pomalowałam cycki cieniami do powiek na szaro i do dziś pamiętam jak mały poszedl do babci i babcia się pyta

Marcinku co się stało? On na to : " no cycki się bepuły" i był koniec karmienia 🤣🤣🤣

Elza1234, magdalena321, Margareetka, Anuncja, Werzol, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Blackapple, w ile młody teraz ważył?

Tak około 2240-2260, bo go mierzyła 3 razy, może mieć ostatecznie trochę więcej tylko mu ta wąska głowa zaniża cały czas.

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści dziewczyny ❤️
    Coraz więcej osób na liście podejrzanych hihi

Alex_92, Yumi lubią tę wiadomość

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Kasia, wrzucaj:)

Blackapple, tam czasem się czeka sporo więc na wszelki wypadek weź sobie przekąski i wodę, ale jak już wspominałam na same miłe osoby trafiłam przez te kilka wizyt i Tobie też tego życzę i trzymam kciuki 😊

Właśnie dzisiaj były bardzo miłe panie lekarki. Wiem, że się długo czeka, bo miałam nieprzyjemność kiedyś tam 2x robić USG piersi ze względu na podejrzane zmiany i zawsze wolno szło, także już mam obczajone, żeby iść po drożdżówkę i kawkę zanim wejdę xD

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 21 maja, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma może któraś z was hizero? Widzę że wskoczyły raty 0% i myślę czy nie zamówić już pod kątem rozszerzania diety 😅🫢

age.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 21 maja, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka ma. Nawet ostatnio wymyła mi podłogi. 😅 chciałam zobaczyć jak działa. Dużym plusem dla mnie były osobne zbiorniki na czystą i brudną wodę.

Ja się teraz dosłownie parę dni temu skusiłam na viledę pureclean s5 plus. Ostatnio wypuścili a cena 2/3 taniej.

Jeżeli chodzi o hizero jak i pewnie każdy taki mop.... to katy jednak czasami trzeba ogarnąć tradycyjnie bo nie dojeżdżają takie sprzęty.

Ogólnie jeżeli chodzi o wygodę to polecam 😉
    Dla mnie mega ułatwienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 15:58

xSmerfetkax lubi tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja sobie domówilam parę rzeczy z allegro,takich pierdółek typu oklad żelowy hot/cold na brzuszek,jakieś pudełko na smoczek itp I jeb,370 zł nie ma. Jaaaak?!

Tanasi czyli droga daleka do porodu. Nie ma widzę żadnej kandydatki. No trudno. Rzuci sie później 5 na jeden dzień

Ja wnioskuję jeszcze o chociaż tydzień spokoju żeby sobie chłop te skosy na budowie dokończył xD Szkodnik, zwalniam miejsce 🤣

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oesuuuu Hizero ja bym też chciała ale nie wiem kiedy na niego uzbieram 🥹 narazie to ja w ogóle nie wiem na co idą pieniądze moje i męża.. Na prawdę to jest jakiś dramat, już tylko sprawdzam konto i liczę ile zostało, na co jeszcze muszę wydać, a tu w przyszłym tygodniu jeszcze wizyta, badania, no cóż…

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja wnioskuję jeszcze o chociaż tydzień spokoju żeby sobie chłop te skosy na budowie dokończył xD Szkodnik, zwalniam miejsce 🤣

Dzięki, nawet nie wiesz jakbym chciała 😎

Yumi lubi tę wiadomość

preg.png
  • moana1 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przystawiasz go też po podkarmieniu mm ? Bo czasem działa takie podkarmienie,żeby dziecko nie było głodne i wściekłe. Schodzenie z mm trwa niestety.
    Komsultacja z doradcą laktacyjnym to konieczność. Do tego poczytaj blogi o przechodzeniu na pierś.

Co do ściągania, to ja mająca hiperlaktację ściągałam laktatorem max 50 ml i to nie na początku a dużo później. Miałam lejki mierzone ,cuda na kiju i nic. A młody jak ssał to aż się krztusił.

Tak, przystawiam albo przed albo po karmieniu mm i czasami się ładnie przyssie a czasami wpada w histerię i nie chce ssać. Dzisiaj udało mi się ściągnąć 50 ml więc mały sukces, chyba femaltiker działa.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Tak, przystawiam albo przed albo po karmieniu mm i czasami się ładnie przyssie a czasami wpada w histerię i nie chce ssać. Dzisiaj udało mi się ściągnąć 50 ml więc mały sukces, chyba femaltiker działa.

Nie odnos się do tego ile jesteś w stanie ściągnąć laktatorem, jak najczęściej przystawiaj :)

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo:

IMG-0618.jpg IMG-0619.jpg IMG-0620.jpg

Margareetka, Yumi, Elza1234, Kindziukowa, Cel95 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Nerwu jakiś😅 Kombinuj z pozycjami u Ciebie i dziecka. Może mu coś nie pasuje ,może jest za ciepło? Musisz być detektywem😎
    Może przez nakładki da radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 16:43

SZKODNIK lubi tę wiadomość

event.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam ten pierwszy i mam wrażenie że jest za długi, mimo, że rozmaiar dla wcześniaków to córka ma odruch wymiotny jak go daje, więc zostałam przy Mam perfect start. Ale moja robi strasznie zniesmaczoną minę na te smoczki więc raczej sobie darujemy, boję się że to zaburzy coś w karmieniu. Kupiłam bo na oddziale w szpitalu to wiadomo, lepiej smoczek niż płacz.

Powiem wam, że tu w szpitalu na oddziale są dzieci porzucone przez rodziców, serce sie kraja 🥹

Ja też jestem mega ciekawa kto następny. Teraz już raczej wszyscy będą w terminie mniej więcej więc mam nadzieję, że już będzie tylko dobrze 😌

Kindziukowa, Laura jak nasz klan wcześniaków?

age.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 21 maja, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia o to ja mam ten drugi i trzeci. Fajnie, że są polecane :)

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 21 maja, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia wiem o czym mówisz. Jak leżałam z małą na oddziale chorób rzadkich obok była sala gdzie były dzieci porzucone do tego chore, chyba nigdy nie zapomnę tego widoku 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 21 maja, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Moja koleżanka ostatnio nie wiedziała dlaczego jej miesięczne dziecko wpada w histerie przy jedzeniu.
    Prozaiczna rzecz - miało gile w nosie 😅 oczyszcza teraz regularnie katarkiem i ma swiety spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 17:12

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 21 maja, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwu jakiś😅 Kombinuj z pozycjami u Ciebie i dziecka. Może mu coś nie pasuje ,może jest za ciepło? Musisz być detektywem😎
    Może przez nakładki da radę

Taaaa nakladki w takiej sytuacji są super 💪

preg.png
‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ