CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja sobie domówilam parę rzeczy z allegro,takich pierdółek typu oklad żelowy hot/cold na brzuszek,jakieś pudełko na smoczek itp I jeb,370 zł nie ma. Jaaaak?!
Tanasi czyli droga daleka do porodu. Nie ma widzę żadnej kandydatki. No trudno. Rzuci sie później 5 na jeden dzień -
Gusia_ wrote:Szkodnik jak moje córki. I też mnie straszyli, że takie dzieci będzie trudno odstawić, a poszło bardzo gładko 👌
U mnie była 1 próba nie udana, przy drugiej pomalowałam cycki cieniami do powiek na szaro i do dziś pamiętam jak mały poszedl do babci i babcia się pyta
Marcinku co się stało? On na to : " no cycki się bepuły" i był koniec karmienia 🤣🤣🤣Elza1234, magdalena321, Margareetka, Anuncja, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Kasia, wrzucaj:)
Blackapple, tam czasem się czeka sporo więc na wszelki wypadek weź sobie przekąski i wodę, ale jak już wspominałam na same miłe osoby trafiłam przez te kilka wizyt i Tobie też tego życzę i trzymam kciuki 😊
Właśnie dzisiaj były bardzo miłe panie lekarki. Wiem, że się długo czeka, bo miałam nieprzyjemność kiedyś tam 2x robić USG piersi ze względu na podejrzane zmiany i zawsze wolno szło, także już mam obczajone, żeby iść po drożdżówkę i kawkę zanim wejdę xD -
Koleżanka ma. Nawet ostatnio wymyła mi podłogi. 😅 chciałam zobaczyć jak działa. Dużym plusem dla mnie były osobne zbiorniki na czystą i brudną wodę.
Ja się teraz dosłownie parę dni temu skusiłam na viledę pureclean s5 plus. Ostatnio wypuścili a cena 2/3 taniej.
Jeżeli chodzi o hizero jak i pewnie każdy taki mop.... to katy jednak czasami trzeba ogarnąć tradycyjnie bo nie dojeżdżają takie sprzęty.
Ogólnie jeżeli chodzi o wygodę to polecam 😉
Dla mnie mega ułatwienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 15:58
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ja sobie domówilam parę rzeczy z allegro,takich pierdółek typu oklad żelowy hot/cold na brzuszek,jakieś pudełko na smoczek itp I jeb,370 zł nie ma. Jaaaak?!
Tanasi czyli droga daleka do porodu. Nie ma widzę żadnej kandydatki. No trudno. Rzuci sie później 5 na jeden dzień
Ja wnioskuję jeszcze o chociaż tydzień spokoju żeby sobie chłop te skosy na budowie dokończył xD Szkodnik, zwalniam miejsce 🤣 -
Oesuuuu Hizero ja bym też chciała ale nie wiem kiedy na niego uzbieram 🥹 narazie to ja w ogóle nie wiem na co idą pieniądze moje i męża.. Na prawdę to jest jakiś dramat, już tylko sprawdzam konto i liczę ile zostało, na co jeszcze muszę wydać, a tu w przyszłym tygodniu jeszcze wizyta, badania, no cóż…
-
Karola3xJ:D wrote:A przystawiasz go też po podkarmieniu mm ? Bo czasem działa takie podkarmienie,żeby dziecko nie było głodne i wściekłe. Schodzenie z mm trwa niestety.
Komsultacja z doradcą laktacyjnym to konieczność. Do tego poczytaj blogi o przechodzeniu na pierś.
Co do ściągania, to ja mająca hiperlaktację ściągałam laktatorem max 50 ml i to nie na początku a dużo później. Miałam lejki mierzone ,cuda na kiju i nic. A młody jak ssał to aż się krztusił.
Tak, przystawiam albo przed albo po karmieniu mm i czasami się ładnie przyssie a czasami wpada w histerię i nie chce ssać. Dzisiaj udało mi się ściągnąć 50 ml więc mały sukces, chyba femaltiker działa.
-
moana1 wrote:Tak, przystawiam albo przed albo po karmieniu mm i czasami się ładnie przyssie a czasami wpada w histerię i nie chce ssać. Dzisiaj udało mi się ściągnąć 50 ml więc mały sukces, chyba femaltiker działa.
Nie odnos się do tego ile jesteś w stanie ściągnąć laktatorem, jak najczęściej przystawiaj -
moana1 wrote:Tak, przystawiam albo przed albo po karmieniu mm i czasami się ładnie przyssie a czasami wpada w histerię i nie chce ssać. Dzisiaj udało mi się ściągnąć 50 ml więc mały sukces, chyba femaltiker działa.
Może przez nakładki da radęWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 16:43
SZKODNIK lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam ten pierwszy i mam wrażenie że jest za długi, mimo, że rozmaiar dla wcześniaków to córka ma odruch wymiotny jak go daje, więc zostałam przy Mam perfect start. Ale moja robi strasznie zniesmaczoną minę na te smoczki więc raczej sobie darujemy, boję się że to zaburzy coś w karmieniu. Kupiłam bo na oddziale w szpitalu to wiadomo, lepiej smoczek niż płacz.
Powiem wam, że tu w szpitalu na oddziale są dzieci porzucone przez rodziców, serce sie kraja 🥹
Ja też jestem mega ciekawa kto następny. Teraz już raczej wszyscy będą w terminie mniej więcej więc mam nadzieję, że już będzie tylko dobrze 😌
Kindziukowa, Laura jak nasz klan wcześniaków? -
Kasssia wiem o czym mówisz. Jak leżałam z małą na oddziale chorób rzadkich obok była sala gdzie były dzieci porzucone do tego chore, chyba nigdy nie zapomnę tego widoku 🫣
-
Prozaiczna rzecz - miało gile w nosie 😅 oczyszcza teraz regularnie katarkiem i ma swiety spokójWiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja, 17:12