X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple dawaj znać jak sytuacja w piątek, jestem ciekawa czy faktycznie pozwolą na obrót a jeśli tak, czy się uda. Niemniej kciuki zaciśnięte!

Ja mam dwa smoki z aventa i właśnie też dwupak z Nuka. Niemniej nie wiem, moje dzieci te smoczki bardziej złościły albo ja nie umiem w smoczki, więc nie robię sobie nadziei. Choć może i lepiej. Jedna rzecz do odzwyczajania była mniej 🫣

Blackapple lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple trzymam kciuki, żeby sam się skusił na obrót 😀 z tego co dziewczyny tu pisały to dzieci potrafią w każdym momencie to zrobić i do samego końca nie wiadomo co im się uwidzi 😅

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple to super, że masz jakąś szanse na ten obrót.
    Gusia ja wolę żeby miała smoczek.niż ja mam znowu robić za smoczek przez 1,5 roku. Wolę pełnić funkcje spożywcze a nie uspokajające. Później wszędzie tego cycka musze wywalać....

Blackapple, Anabbit lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam na lekarza, ale ma obsuwę i będzie dopiero za godzinę, więc musicie dużo pisać, bo nie wzięłam żadnej książki 🤣

Blackapple trzymam kciuki żeby można było chociaż podjąć próbę obrotu 🤞🏼

Moja też była antysmoczkowa, załapała dopiero w 3 miesiącu i sama się odstawiła w 5, potem już ani razu nie chciała smoczka. Dla syna już nawet nie kupiłam xD

Blackapple, SZKODNIK, Maj.a lubią tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki smoczek z philipsa w Rossmannie dostałam jakoś 2 tygodnie temu podczas zwykłych zakupów, ekspedientka powiedziała „mam coś co się pani chyba niedługo przyda” i wyciągnęła spod kasy, więc nie były ogólnodostępne, tylko ekspedientki dawały ciężarnym. Ja tylko mam taki problem z tym smoczkiem, że po sterylizacji był cały zalany wodą w środku - tak chyba nie powinno być?

Blackapple - kciuki żeby się udało z tym obrotem zewnętrznym! Koniecznie dawaj znać co się okaże w piątek

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluch się teraz tak kręci że aż mnie szok bierze 😅

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja już czekam na lekarza, ale ma obsuwę i będzie dopiero za godzinę, więc musicie dużo pisać, bo nie wzięłam żadnej książki 🤣

Moja też była antysmoczkowa, załapała dopiero w 3 miesiącu i sama się odstawiła w 5, potem już ani razu nie chciała smoczka. Dla syna już nawet nie kupiłam xD
    On chyba za każdym razem ma obsuwę? To jakiś co z oddziału schodzi do poradni?

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak chcecie to mogę wam wrzucić tutaj co fizjo w szpitalu poleciła ze smoczków.

Cel95, KarolaKinga, Elza1234, Anabbit, xSmerfetkax, Yumi, Anuncja, eeemakarena, Kindziukowa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    On chyba za każdym razem ma obsuwę? To jakiś co z oddziału schodzi do poradni?

Tak, od rana jest na patologii ciąży albo na porodówce :)

preg.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Jak chcecie to mogę wam wrzucić tutaj co fizjo w szpitalu poleciła ze smoczków.

A to chętnie :)

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g
    09.05. 2433g

🩺 21.05.2025

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, wrzucaj:)

Blackapple, tam czasem się czeka sporo więc na wszelki wypadek weź sobie przekąski i wodę, ale jak już wspominałam na same miłe osoby trafiłam przez te kilka wizyt i Tobie też tego życzę i trzymam kciuki 😊

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Ta dziewczyna z którą leżałam tydz w szpitalu mówiła, że jedna jej córka była antysmoczkowa ale za to non stop ssała kciuka lub każdy inny palec, od urodzenia, do chyba 4 roku życia, nie mogli sobie poradzić nijak. Żaden logopeda nie dawał rady, fizjo, nikt.
    To już chyba ten palec gorszy niż smoczek, bo jednak go się nie oderwie 😅
    Ja czekam na telefon od gina jak tam moja biocenoza, czy czeka mnie spacer do apteki

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ta dziewczyna z którą leżałam tydz w szpitalu mówiła, że jedna jej córka była antysmoczkowa ale za to non stop ssała kciuka lub każdy inny palec, od urodzenia, do chyba 4 roku życia, nie mogli sobie poradzić nijak. Żaden logopeda nie dawał rady, fizjo, nikt.
    To już chyba ten palec gorszy niż smoczek, bo jednak go się nie oderwie 😅
    Ja czekam na telefon od gina jak tam moja biocenoza, czy czeka mnie spacer do apteki

No fakt, z ssaniem kciuka to może być niezła przeprawa. Moja zrobiła sobie smoczek z matki do 2 roku życia i ewidentnie jej to pasowało 😅 Ale odstawianie było super łagodne i bezproblemowe, a wszyscy mnie straszyli że będzie masakra potem.

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

Ciekawe co Ci powie na wizycie.

Mój mlody pluł smoczkiem na odległość, ale za to był cycoholikiem, antybutelkowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:09

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik jak moje córki. I też mnie straszyli, że takie dzieci będzie trudno odstawić, a poszło bardzo gładko 👌

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po ostatniej wizycie 😊 Krzysio przykoksił i waży ok. 3kg (z założeniem, że może być więcej, bo nie dało się dokładnie oszacować główki z tego względu, że siedzi już bardzo nisko. Prowadzący potwierdził, że to co zaobserwowałam to był czop, także teraz tylko już tylko czekać na rozwój sytuacji. Szyjka zamknięta i długa (coś koło 3), także schody, ruch, seksy, maliny i ogólnie nie oszczędzać się. Mam zaopatrzeć się w paski lakmusowe i sprawdzać, czy nie wyciekają wody. GBS pobrany, zakaźne jeszcze raz pobrane. Ktg też już dzisiaj zaliczyłam. Lekarz powiedział, że wg niego 1-2 i już będziemy rozpakowani (pod warunkiem oczywiście, że ta szyjka się ruszy). Chyba złapał mnie jakiś stres 🫣😅 że to już. Dopiero robiłam betę 🫣

Blackapple powodzenia z obrotem 🤞🏻

awokado 🥑, Tanashi, Elza1234, KarolaKinga, przygodami66, Blackapple, xSmerfetkax, CelinaJan, Gusia_, Cel95, Yumi, Kkk77, Margareetka, Anuncja, Werzol, Revolutionary , Nosa lubią tę wiadomość

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ciekawe kto będzie następny.

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, jak poczekasz jeszcze jakieś pół godziny, to może się spotkamy w szpitalu, bo my na 16 jedziemy na jakieś spotkanie dla przyszłych rodziców w ramach „tygodnia godnego porodu” (cokolwiek to znaczy 🤣)

Alex super informacje! W takim razie nie zostało Wam nic więcej niż działać i czekać 🤞

Alex_92 lubi tę wiadomość

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po, lekarz przyszedł jednak szybciej xD młody ma 2800 g, infekcji niby nie ma, mówi że wszystko dobrze wygląda, ale głowa bardzo nisko, więc może tak napiera i to pieczenie mam. Szyjka przepuszcza palec, mam jutro przyjść na ktg do niego na izbę.

Awokado właśnie widziałam plakaty, ale ja już wychodzę więc niestety nie tym razem xD

KarolaKinga, Anabbit, SZKODNIK, przygodami66, xSmerfetkax, awokado 🥑, CelinaJan, Gusia_, Maj.a, Yumi, Margareetka, kasssia, Werzol, Elza1234, Klaudek11, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wkładek ja dostałam w prezencie z NUK i BabyOno (chyba?) + kupiłam do porównania z Lovi, bo kojarzyłam se ktoś tu polecał daaaawno temu.
    A co do smoczków, kupiłam 4, nie pytajcie po co, nie wiem. Ja się zachowuje jakbym nie miała aptek i sklepów pod ręką 😂 sama nie wiem jakie mam podejście do Smoczka, ja podobno baaaardzo długo ciągałam smoka co raczej przyczyniło się do mojej ogromnej wady zgryzu, wady wymowy i nieprawidłowego ułożenia języka w jamie ustnej 🤡 z drugiej strony, w rodzinie męża wszyscy antysmoczkowi ale za to kciukowi. Jego bratanica ssała kciuk ponad 3 lata i nie mogli jej oduczyć, aż miała taką lekką deformację tego kciuka od ciągłego trzymania w buzi 🙄 także chyba z dwojga złego wolę douczać od Smoczka niż kciuka, no ale zobaczymy jaki egzemplarz się trafi.

preg.png
‹‹ 1554 1555 1556 1557 1558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ