X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Mam pytanie. Pewnie było już zadane, ale że nie ma tu lupki to trudno się niestety dokopać.
    Jakie chusty do noszenia polecacie ? Chciałabym używać już od pierwszych dni po powrocie do domu i totalnie nie wiem jaką wybrać 🙄

Nam doradczyni przy pierwszym dziecku polecała na początek chustę tkaną, ewentualnie kółkowa (łatwiejsza w wiązaniu mam wrażenie, ale bardziej obciąża kręgosłup). Ja teraz będę zamawiać nosidło z Kavki - ta najnowsza wersja spełnia funkcję chusty i można jej bezpiecznie używać od samego początku.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początek chusta elastyczna, potem tkana. Elastyczną łatwiej dociagac jak się nie ma jeszcze wprawy i jest dla maluszków. Polecam LennyLamb jak wyżej, teraz upolowałam niedawno nową za 90 zł jeszcze z metką 👌 Ale właśnie najlepiej pogadać z doradcą od chust i dobrać najlepszą do swoich potrzeb :

Edith Tanashi daj znać jak te nosidło. My co prawda mamy z Tule i też z tą wkładką dla noworodków, ale mnie to nie przekonuje i jej nie używam 😅 Ciekawa jestem jak to wypada w Kavka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 11:29

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ja idę 29.05 na warsztaty z chustonoszenia min. może coś zobacze fajnego. Ja chciałam bardziej zapinaną nie wiązaną ale jeszcze nie znalazlam idealnej.
    Większość to nosidła grube dla większego dziecka.
    To Kavka ma nosidła od pierwszych dni życia.
    Byłam na warsztatach w ciąży ale niestety brzuch przeszkadza w nauce. Także ja tak czy siak będę szukać kogoś po porodzie.
    Mam w domu dwie chusty z LennyLamb właśnie (jedną kupiłam na vinted a jedna dała mi koleżanka), ale jak się okaże że nie umiem się nauczyć wiązania to kupię z Kavki nosidło, zależy mi żeby móc tak nosić małą jak mąż będzie w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 11:30

Katikat lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Na początek chusta elastyczna, potem tkana. Elastyczną łatwiej dociagac jak się nie ma jeszcze wprawy i jest dla maluszków. Polecam LennyLamb jak wyżej, teraz upolowałam niedawno nową za 90 zł jeszcze z metką 👌 Ale właśnie najlepiej pogadać z doradcą od chust i dobrać najlepszą do swoich potrzeb :

Edith Tanashi daj znać jak te nosidło. My co prawda mamy z Tule i też z tą wkładką dla noworodków, ale mnie to nie przekonuje i jej nie używam 😅 Ciekawa jestem jak to wypada w Kavka

Jasne, ale ja pewnie jakoś po połogu dopiero zamówię :D

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luzik, nie planuje swojego zmieniać, bo jest bardzo fajne, ale jestem po prostu ciekawa jak to wypada w innej marce ;)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u nas to się dziś raczej nic nie wydarzy ciekawego, waga im wyszła też 3,7kg więc już niewiadomo komu wierzyć 🤣 większym wskazaniem na chwilę obecną jest ciśnienie i obrzęki, ale kiedy zaczniemy to się w sumie nie dowiedziałam 🫠

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady. 🙂 Poszukam doradcy też 🙂

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na zajęciach z chustonoszenia, doradca polecała chustę tkana. Z firm to zapamiętałam tą lenny lamb. Co do nosideł to nawet z kavki pomimo, że niby jest od pierwszego dnia życia, to ona jednak polecała od pół roczku, chyba że doradca przyjechałby na miejsce i sprawdził ,czy na pewno wcześniej będzie ok. Tą z kółkiem polecała tylko na krótkie dystanse.

Gusia_ lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego, mimo, że w moim BabyTula jest ta wkładka dla noworodków ja też tego nie używam i wyciągam nosidło tak koło 4 miesiąca dopiero, a wcześniej wolę chustę. Doradczyni, z którą się widziałam przy pierwszej córce mnie też odradzała kołową - ale ja mam problem z plecami i zwyrodnienia, więc też pewnie dlatego. Z tych wszystkich powodów właśnie każdemu mówię, że najlepiej sie spotkać ze specjalistą, bo każda kobieta i każde dziecko inaczej

Elza1234, przygodami66 lubią tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 26 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chustę to bym brała od początku tkaną,lenny lamb albo ta z lidla. Elastyczna starcza na chwilę. Ogólnie noworodków nie nosi się od razu w chuście tylko chyba czeka sie do tego 3 czy 4 tyg. Od pół roku to na lajcie można dzieko przerzucić do Tuli albo Kavki,wcześniej mimo wkładek to to dziecko wyglada tam strasznie. Chustę jak sie podciąga dobrz to jednak super stabilizuje a w tych nosidłach to to dziecko wyglada jak worek wrzucony do inneg worka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 11:59

event.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już czekam na wizytę, ale usłyszałam od położnej, że „sobie poczekam”, więc rozbijam obóz w poczekalni 😅

Co do chust, to ja też jestem nastawiona na konsultację już po porodzie. Dostałam od przyjaciółek voucher na taką konsultacje i babeczka mówiła, że najlepiej odbyć ją około 3-4 tygodnia życia dziecka. Taka doradczyni ma też masę różnych chust na przetestowanie, więc nie kupuję nic sama wcześniej, bo nie wiem co nam przypasuje.

Blackapple świetna wiadomość, w takim razie czekamy na jutro!

Kkk77 no to dawaj znać co dalej lekarze powiedzą i kiedy ostatecznie będziecie próbować z indukcją

Blackapple, Elza1234, Tanashi lubią tę wiadomość

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dowiedziałam od lekarzy dzisiaj ciekawej teorii…że kobiety z hipoglikemia reaktywna często rodzą mniejsze dzieci. Może coś w tym być…ciekawe.
    W każdym razie mam wskazanie do indukcji, pomimo że wyniki ok,przepływy ok, ciśnienie ok ale waga stoi w miejscu, a jestem na takim etapie,że już pora na porod.
    Dzisiaj zaczęłam od tasiemki. Trzymajcie kciuki, bo czeka mnie pewnie przeprawa…oby jak najkrótsza ale wiem, że może być i pare dni.

Kkk77 czyli u Ciebie też waga stanęła wg lekarzy? Trzymam kciuki za szybką, sprawną indukcję.

Awokado kciuki u lekarza.

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, hejo
    Jest progress 💪💪💪

Rozwarcie się powiększyło na 2 palce, szyja jest juz do "zlapania" .

Odchodzi mnóstwo wydzieliny z krwią, mlody się wstawia.

Musi być dobrze. Trzymajcie kciuki.

Tanashi, Gusia_, Kkk77, Yumi, Elza1234, Blackapple, Paulinaaa_, Alex_92, Luna30, asiun, inka97, awokado 🥑, Anuncja, Truuskaawka, Maj.a, amoze, Natalia1992, Anabbit, Nosa, Moooniii, Klaudek11, KarolaKinga, Flubbershy, koktajlowa, CelinaJan, Szarotka12, przygodami66, Cel95, Werzol, xSmerfetkax, jowmat, Margareetka, Weronka, kasssia, eeemakarena, ezra, Kindziukowa, Revolutionary , Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avocado czekamy na info. Trzymamy kciuki.

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Hejo, hejo
    Jest progress 💪💪💪

To chyba jednak dobrze obstawiałam Dzień Mamy :D Dawaj Witek, nie męcz już matki więcej, jeszcze zdążysz poszaleć po tej stronie brzucha!

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik jest szansa na najbardziej wyjątkowy Dzień Matki w życiu ♥️♥️♥️

SZKODNIK lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przepływy tydzień temu były w dolnej granicy, teraz niby ok, waga tydzień temu 3,7 i teraz niby też 3,7, jak się na horyzoncie pojawi jakiś lekarz to może się czegoś dowiem 🫠 eh w ogóle sala 3 osobowa, już widzę jak się wyśpimy w nocy jak każda będzie co chwilę wstawała siku 😅 nie nadaje się do leżenia w szpitalu, mogliby chociaż coś robić, a nie tak bez celu, bo tak to bym prędzej wywołała poród w domu 🤣

Dawaj Szkodnik, niech chociaż u Ciebie będzie z postępami 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja, 12:48

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 26 maja, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    A ja się dowiedziałam od lekarzy dzisiaj ciekawej teorii…że kobiety z hipoglikemia reaktywna często rodzą mniejsze dzieci. Może coś w tym być…ciekawe.
    W każdym razie mam wskazanie do indukcji, pomimo że wyniki ok,przepływy ok, ciśnienie ok ale waga stoi w miejscu, a jestem na takim etapie,że już pora na porod.
    Dzisiaj zaczęłam od tasiemki. Trzymajcie kciuki, bo czeka mnie pewnie przeprawa…oby jak najkrótsza ale wiem, że może być i pare dni.

Kkk77 czyli u Ciebie też waga stanęła wg lekarzy? Trzymam kciuki za szybką, sprawną indukcję.

Awokado kciuki u lekarza.

Trzymamy kciuki za szybką i gładką akcję!
    Jaka waga, że jest wskazaniem do indukcji? I który tc? 🙈

Jutro idę na ściąganie szwu i pessara i też mają ze mną ustalać co dalej ze względu na niską wagę małej 🙈

Gusia_, Blackapple, przygodami66, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Hejo, hejo
    Jest progress 💪💪💪

Dasz radę bejba! I będziesz miała najwspanialszy prezent na dzień mamy ever.

SZKODNIK lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 maja, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to ja też już po ktg, młody się miotał jak szatan, polezalam 45 minut, bo przez chwilę go nie łapało przez to xD
    I też mi zrobili USG przy okazji i też wyszło 2.5 kg około, chyba się zebrał na rośnięcie na sam koniec.

Co do chust to my się wybieramy do doradcy, bo mieliśmy na szkole rodzenia warsztaty i te lennylamb mi się wydawały spoko, ale ja chyba wolę jednak dobrać z kimś tak sam na sam.

Elza1234, przygodami66 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 1601 1602 1603 1604 1605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ