CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:U mnie nie przysłali alertu o burzy, a już jedna przeszła i widzę na mapie, że idzie kolejna. Daje znać, że nie rodzę jeszcze, więc można się śmiało wbijać w kolejkę
Chyba też czuję, że właśnie jeśli coś dziś ruszy to wieczorem. A jak nie to za kilka dni. Dziecko tak samo niezdecydowane jak matka. Niemniej no w krzyżu mnie boli konkret. Wgle w żadnym porodzie nie miałam ani pół bólu krzyża, a tu ledwo chodzę przez to…
Co do karmienia to te pierwsze tygodnie takie są, że właśnie człowiek czuje, że nic innego nie robi, ale na luziku dziewczyny. Potem te odstępy na karmienia właśnie się trochę zwiększają; a przy rozszerzaniu diety ktoś inny zawsze można czymś już nakarmić i jest naprawdę ok
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Mnie dziś alert póki co też nie przyszedł, ale widziałam na łowcach burz, że dla Małopolski jest alert drugiego stopnia. Aktualnie mega duszno, pochmurno i aż 30stopni, więc no musi się z tego zrobić jakaś burza.
Od rana aktywnie wzięłam się za porządki, poodkurzalam cały dom, umyłam jedną łazienkę na kolanach, poprasowałam resztę rzeczy dla małego i skończyłam z tak opuchnięta jedną nogą... Także reszta dnia już chill.
Co do podawania smoczka to moja położna środowiskowa też mi mówiła, żeby nie podawać pierwsze dwa tygodnie jak mi zależy na KP. I żebym się właśnie przygotowała na to, że ja będę robić za smoczek i to jest naturalne do rozkręcenia laktacji. A przy okazji jest wymówka, żeby na prawdę poleżeć w tym połogu i odpocząć.
-
Dobra na Śląsku idzie burza z deszczem to którą dziś się rozpakowuje? 🫣😝
Jutro widzę cały dzień deszcz, ja serio do tego poniedziałku dostanę depresji 🥲
Właśnie ładuję laktator, pakuje jeszcze torbę awaryjną którą stary przywiezie po wszystkim w tygodniu z ubrankami i moimi ciuchami. Myślę czy poduszkę do karmienia sobie wziąć bo po CC karmić leżąc wiadomo będzie ciężko a tak żeby na siedząco z maluchem opartym na brzuchu może być lekko boleśnie 🧐
Myślę co jeszcze żebym nic nie zapomniała..
Amelia 23.12.2015 🩷
Hania 10.06.2025 🩷 -
magdalena321 wrote:Dobra na Śląsku idzie burza z deszczem to którą dziś się rozpakowuje? 🫣😝
Jutro widzę cały dzień deszcz, ja serio do tego poniedziałku dostanę depresji 🥲
Właśnie ładuję laktator, pakuje jeszcze torbę awaryjną którą stary przywiezie po wszystkim w tygodniu z ubrankami i moimi ciuchami. Myślę czy poduszkę do karmienia sobie wziąć bo po CC karmić leżąc wiadomo będzie ciężko a tak żeby na siedząco z maluchem opartym na brzuchu może być lekko boleśnie 🧐
Myślę co jeszcze żebym nic nie zapomniała.. -
Karola ufffff.
Gusia, weź uródź, co będziesz leżeć 🤣 zobacz jak fajnie, urodzisz i wyjdziesz po 2 dniach i będziesz mamą 3 dziewczynek ♥️
My od rana oglądamy samochody, Ola dzielna, tylko raz się obudziła na karmienie w salonie Kia 🤣Gusia_, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj od rana byliśmy ponad 2 godziny na spacerze z psiakiem w lesie, później na lodach, więc się nie oszczędzałam i mam szczerą nadzieję, że zmotywuje to mieszkankę brzucha do ewakuacji. Teoretycznie z miesiączki dzisiaj byśmy mieli termin, boję się myśleć jaka już jest duża 🙄
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Wróciłam do domu. USG super, w badaniu wyszło że szyjka miękka ale uformowana jeszcze i rozwarcie na 1.5 cm, lekarz mówi, że nie ma pewności czy indukcja będzie potrzebna, a nawet gdyby jest duża szansa, że obędzie się bez balonika. Mały waży około 3290g.
Na ktg na początku słabo było bo tętno jednostajne i cały czas tak 120, dopiero jak kazali mi położyć się inaczej to ruszył łobuz z kopyta.
Cała drogę do domu wbijał mi głowę, że aż się wyginałam z bólu, ale już lepsze to niż brak ruchów lub jakieś anemiczne miźnięcia.
Także uffff.Cel95, Margareetka, Truuskaawka, Werzol, Anabbit, awokado 🥑, Anuncja, Nineq, Gusia_, KarolaKinga, Revolutionary , amoze, ezra lubią tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Duchota straszna. Weszłam do wanny i zjadłam arbuza to człowiek jak nowo narodzony. Mogłam wcześniej wpaść na ten pomysl😅
Karola super ze się obudziła 👍 może ta pogoda tak zadziałała
U mnie całkiem spora aktywność, ale może stąd, że mało dziś robię. Trzeba było się ruszyć rano na spacer xD teraz to za ciepło a potem znowu tajfuny. Jak szlam wczoraj na zajęcia wszędzie liscie i gałęzie leżały, na szczęście żadne wielkie ale no ciekawy krajobraz.
Kasia, o jaki grzeczny Dzieciaczek, że możecie sobie z nią oglądać auta
Asiun, super, że wszystko dobrze😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 15:30
asiun lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Elza, Truskawka, Margaretka gratuluję donoszonych ciąż i dołączam do Was 😊
Amoze gratulacje!!! Dobrze, że już bezpiecznie razem
Gusia kciuki za rozkręcenie akcji i szczęśliwe jej zakończenie ✊️✊️
Szarotka12 piękne zdjęcia 🥰
Magdalena u mnie identycznie z tymi ruchami, dosłownie non stop w okolicy pępka wariuje główką
U mnie odpadanie czopa ciag dalszyElza1234, Margareetka, asiun, Truuskaawka, amoze lubią tę wiadomość
🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Klaudek11 wrote:Elza, Truskawka, Margaretka gratuluję donoszonych ciąż i dołączam do Was 😊
Amoze gratulacje!!! Dobrze, że już bezpiecznie razem
Gusia kciuki za rozkręcenie akcji i szczęśliwe jej zakończenie ✊️✊️
Szarotka12 piękne zdjęcia 🥰
Magdalena u mnie identycznie z tymi ruchami, dosłownie non stop w okolicy pępka wariuje główką
U mnie odpadanie czopa ciag dalszy
A jak z covidem? Przechodzi Ci? -
Klaudia to też już jesteś w porodowej kolejce!
Asiun super, że jest ok i szyjka rusza 👌
U mnie skurcze tak co 20-15 minut, na ktg macica reaktywna, pani położna chciała mnie chyba pocieszyć i rzuciła, że może w nocy się rozkręci. No pożyjemy zobaczymy. Rozmawiałam z dzieciakami na kamerce i o raju, serce matki poruszone do głębi jak mówią, że tęsknią i kiedy wrócą 😭 ale jeszcze jestem dzielna! Będę szlochać z tęsknoty za kilka dni 🫣asiun, Revolutionary , Tanashi, Yumi lubią tę wiadomość
-
Blackapple wrote:A jak z covidem? Przechodzi Ci?
Męczy kaszel i katar ale ogólnie samopoczucie dobre, dobrze, że młoda przestała gorączkować🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
11.2023 cb 💔
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Gusia_ wrote:Klaudia to też już jesteś w porodowej kolejce!
Asiun super, że jest ok i szyjka rusza 👌
U mnie skurcze tak co 20-15 minut, na ktg macica reaktywna, pani położna chciała mnie chyba pocieszyć i rzuciła, że może w nocy się rozkręci. No pożyjemy zobaczymy. Rozmawiałam z dzieciakami na kamerce i o raju, serce matki poruszone do głębi jak mówią, że tęsknią i kiedy wrócą 😭 ale jeszcze jestem dzielna! Będę szlochać z tęsknoty za kilka dni 🫣
No bardzo jestem ciekawa środowej wizyty co tam wyjdzieo ile dotrwam 😅
🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
11.2023 cb 💔
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy