CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tanashi wrote:Przeczytałam tatara 😅🫣
-
Tanashi wrote:Przeczytałam tatara 😅🫣
Karola, Tanashi super, że wychodzicie!
Awokado czekamy z niecierpliwością na wieści od Ciebie. Decydowanie zgodnie ze sobą, dla swojego dobra, jest hiper istotne - super, ze to jednak Twoje podejście i męża są zgodne, to wsparcie jest nieocenione 🤍
Jeju, dopiero zbliżanie się do terminu i wiesci od Was uzmysławiają mi jak czesto zdarza się przenoszenie, bo maluch nie chce wyjść. Nie miałam pojęcia o skali tego, większość sytuacji jakie znam to jednak przed 40stym, a może tak mi się wydawało. Moja mama, co prawda, rodziła nas oboje po TP, wywoływanie koło tygodnia w obu przypadkach... oby to nie było zwiastunem...🤭 -
Karola3xJ:D wrote:Tu leży taka co jadła surowe mięso w ciazy i ma jakieś robale.
Cel u mnie też skurcze łydek po odstawieniu mojej pojedynczej tabletki kilka tyg temu 🫣 a u Ciebie to fajnie, ze skurcze sie zaczęły, ale chyba nie o te chodziło 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca, 10:50
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Karola współczuję tych pytań. Jakbyś mogła przewidzieć kiedy… 😅 I słabo z urodzinami młodego… Ale pewnie nadrobicie świętowanie
Mój organizm chyba jest już przyzwyczajony do braku snu i do karmienia od ponad 4 lat, bo myslalam, że będzie gorzej. Wiadomo, muszą dwie kawki wlecieć, jestem dwa kroki do tyłu nieraz i jak pol dnia nie mogę jej odłożyć to już bym chciała, żeby ktoś ją pobujał. Ale chyba bardziej przeżywaliśmy z mężem zmianę życia jak się urodziła pierwsza - tak dziś rozmawialiśmy przy śniadaniu. Teraz jakoś już po prostu pamiętaliśmy jak będzie. Że ciągle na rękach. Ciągle przy cycku. Ciągle kupą 🫣 Zresztą ja mam w głowie zawsze w trudnych chwilach: to minie 😅 i jakoś lżej
Jutro zostaje na 3h sama z trójką z rana. Życzcie mi powodzenia 🤞
Ja dzis pierwszy dzień sama, niemaz wrocil do pracy 😅. Tzn mam świadomość, że zawsze może wezwać babcie z dołu:).Werzol lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Tu leży taka co jadła surowe mięso w ciazy i ma jakieś robale. Latali jednego dnia nad nią bo prawie kopyta wyciągnęła. Lezala chuba z 5 dni na intensywnym nadzorze.Dziecko pojechało gdzies chyba bo nie ma go, a widziałam,że jakas karetka N była po jakieś dziecko.
-
Właśnie czytam wypis i to całe zabezpieczanie krwi do cc to jednak dla mnie. Mam papier z rckik o stwierdzeniu przeciwciał anty d. Czyli to faktycznie moja krew puszczali transportem a nie wydawalo mi się. Kurcze nie dosyć że to to jeszcze ta cytomegalia.
-
Jestem pod ktg i po usg. Młody jest tak ściśnięty że ja już nie wiem na jakiej wadze stanęło rozstrzał od 3500-4400 🙉😅. Teraz czekam na badanie i decyzję czy dziś zaczynamy indukcję i jakim sposobem. Doktor, który robił USG pocieszał że mogę urodzić szybko mimo tej wagi małego bo ta szyjka na 99% się rozejdzie znowu .
Będę meldować na bieżącoSZKODNIK, Anuncja, Werzol, Nosa, Katikat, amoze, Yumi, Margareetka, przygodami66, ezra lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:Nie chowam głowy w piasek, ale fuuuuuuuuj 🫣😆
Cel u mnie też skurcze łydek po odstawieniu mojej pojedynczej tabletki kilka tyg temu 🫣 a u Ciebie to fajnie, ze skurcze sie zaczęły, ale chyba nie o te chodziło 🤣
Haha no zdecydowanie nie o to chodziło, normalnie utykam po tym skurczu
A surowe mięso ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś je w ogóle, w ciazy to naprawdę skrajna głupota👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
asiun wrote:Jestem pod ktg i po usg. Młody jest tak ściśnięty że ja już nie wiem na jakiej wadze stanęło rozstrzał od 3500-4400 🙉😅. Teraz czekam na badanie i decyzję czy dziś zaczynamy indukcję i jakim sposobem. Doktor, który robił USG pocieszał że mogę urodzić szybko mimo tej wagi małego bo ta szyjka na 99% się rozejdzie znowu .
Będę meldować na bieżąco
Trzymamy kciuki!asiun lubi tę wiadomość
-
Karola, jak to 😅 to spoko z tą żółtaczką jednak? Weź kup torta nie świruj, lepiej zdrzemnij się 😆
Mi nigdy nic nie leciało za piersi przed porodem.
Luna, współczuję samopoczucia. Koniecznie pogadaj z facetem, powinien ci pomagać a nie leżećmnie mój też czasami wkurza bo mówi, że on też jest niewyspany 😅
Tanashi właśnie gadasz jak mój stary 🤣 no że w sumie to on też się obudził na siku, a potem już wstaje do pracy więc w sumie to to samo 😆 super że do domu!
Moja złośliwa córka pięknie spała 3h od 8 do 11, czy nie mogła w nocy ja się pytam 🙃
Awokado, Magda czekamy na wieści. -
Asiun kciuki!
Wg to zamierzam urodzić za 5 dni, bo właśnie ogarnęłam że mam witamin ciążowych na 4 a kolejne zamówiłam już z nazwą Lacto 🤣🤣🤣
A że od rana dalej bolą mnie lędźwie i dół brzucha okresowo to łudzę się że może sobie wymanifestujeasiun, Anuncja, Anabbit, Werzol, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:Głodnemu chleb na myśli? 😃
Karola, Tanashi super, że wychodzicie!
Awokado czekamy z niecierpliwością na wieści od Ciebie. Decydowanie zgodnie ze sobą, dla swojego dobra, jest hiper istotne - super, ze to jednak Twoje podejście i męża są zgodne, to wsparcie jest nieocenione 🤍
Jeju, dopiero zbliżanie się do terminu i wiesci od Was uzmysławiają mi jak czesto zdarza się przenoszenie, bo maluch nie chce wyjść. Nie miałam pojęcia o skali tego, większość sytuacji jakie znam to jednak przed 40stym, a może tak mi się wydawało. Moja mama, co prawda, rodziła nas oboje po TP, wywoływanie koło tygodnia w obu przypadkach... oby to nie było zwiastunem...🤭
Na jakiejś podstawie ktoś wymyślił że ciąża trwa 40 tygodni więc statystycznie musiało być wtedy najwięcej porodów więc na spokojnie
Do tygodnia po terminie to według wytycznych jak nic się nie dzieje trzeba cierpliwie czekać :p
To teoria oczywiście bo w pierwszej ciąży tydzień 41 ciąży był najdłuższym tygodniem w moim życiu 😂😂😂 -
Karola3xJ:D wrote:Asiun mamy trzymać kciuki za cc czy sn bardziej? 😅
Elza Ciebie bierze na porod bo robisz sie niespokojna.To czućWerzol, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
My od 7:24 już w dwójkę, pozdrawiamy z synkiem 10/10, waga 3970 ❤️ później napiszę wam więcej, poszło naturalnie bez wywoływania 😊Cel95, Anuncja, Elza1234, Anabbit, asiun, Kindziukowa, Gusia_, Kkk77, Szarotka12, kasssia, Nineq, Biedronka@, Tanashi, Werzol, Blackapple, Nosa, Maj.a, Truuskaawka, Katikat, Klaudek11, amoze, KarolaKinga, Miśka00, Margareetka, Yumi, przygodami66, Lauraa, Ana29, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Smerfetko, gratulacje 🥰💐🌸
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
xSmerfetkax wrote:Dzień dobry!
My od 7:24 już w dwójkę, pozdrawiamy z synkiem 10/10, waga 3970 ❤️ później napiszę wam więcej, poszło naturalnie bez wywoływania 😊
Kawał chłopa!
Widzisz, mówiłam że nie wrócisz sama do domu
Gratulacje ♥️xSmerfetkax lubi tę wiadomość