X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodemu też gula po szczepieniu się pojawiła jak miał miesiąc, nagle przy przebieraniu zauważyłam

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary doczytałam,że dziecko to masz raczej imprezowe. Czyli nie ma co zamulac w domu tylko od dyskoteki do dosykoteki latać 😅

Elza może zrob jej oklad z termoforu i daj espumisan. Albo niedojedzona jest

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Revolutionary doczytałam,że dziecko to masz raczej imprezowe. Czyli nie ma co zamulac w domu tylko od dyskoteki do dosykoteki latać 😅

Espumisan dajemy co jedzenie właściwie ale ona dzisiaj już 3 kupy strzeliła i puszcza bączki bez problemu
    Zrobiliśmy jej kąpiel, dojadła trochę i w końcu na mnie zasnęła.
    Mam wrażenie że ona odreagowuje każdy nasz spacer, wyjazd, wyjście. Mimo że całe przespała dziś, to od kiedy wróciliśmy nie umiała spokojnie usnąć i wpadła w spiralę zmęczenia
    Już w pewnym momencie podnieśliśmy na siebie z mężem głos, a maz nigdy tego nie robi.. Ale no to minie, powtarzam sobie że to minie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amoze bardzo mi przykro, jak zdrówko ? Trzymam kciuki żeby szybko i gładko przeszło 😘

U nas też kupy od wczoraj nie było, a sadzi pierdy od rana jak stary xD 😆

Strasznie marudny, zaraz wyjdę z siebie i stanę obok.
    Jak to było ?”ja nie będę korzystać z bujaczka”
    A od siostry dostaliśmy i zaraz chyba znowu go tam wsadzę, bo wiem że się uspokoi i pewnie kminie.

Swoją drogą nie wiem czy my go za późno nie kładziemy spać. Ok 20-21 kąpiel i potem butla i w kimę.

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Espumisan dajemy co jedzenie właściwie ale ona dzisiaj już 3 kupy strzeliła i puszcza bączki bez problemu
    Zrobiliśmy jej kąpiel, dojadła trochę i w końcu na mnie zasnęła.
    Mam wrażenie że ona odreagowuje każdy nasz spacer, wyjazd, wyjście. Mimo że całe przespała dziś, to od kiedy wróciliśmy nie umiała spokojnie usnąć i wpadła w spiralę zmęczenia
    Już w pewnym momencie podnieśliśmy na siebie z mężem głos, a maz nigdy tego nie robi.. Ale no to minie, powtarzam sobie że to minie
    U nas działo się to samo. Teraz jest trochę lepiej, ale jak za dużo wrażeń to histerie.
    My kąpiemy koło 19. Czasem przed butlą czasem po, nie ma reguły. Tak czy siak młody po kąpieli tulony do snu. O 21 my sami chodzimy spac przez niego więc o tej porze nawet jak nie śpi mamy zgaszone światła i ciszę i ewentualnie usypianke go dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:35

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi, potwierdzę ze szczepionką na gruźlicę - w szpitalu mi mówili, jak kłuli Synka, że po 3 tygodniach może wyskoczyć odczyn. U nas pojawił się po mniej więcej takim czasie, wcześniej nic nie było widać.

Za chwilę zbieramy się na spacerek, wcześniej nie było opcji, taki upał... A wieczorem mamy porę aktywności, w piątek też zrobiliśmy wtedy spacer, było ciekawskie oglądanie listków nad głową, liczymy dzisiaj na to samo

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g
    09.05. 2433g
    21.05. 2717g
    28.05. 2979g
    06.06. 3250g
    19.06. 3850g Synek na świecie :)

event.png
  • moana1 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały też dziś mega marudny, chyba przez te upały.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    U nas działo się to samo. Teraz jest trochę lepiej, ale jak za dużo wrażeń to histerie.
    My kąpiemy koło 19. Czasem przed butlą czasem po, nie ma reguły. Tak czy siak młody po kąpieli tulony do snu. O 21 my sami chodzimy spac przez niego więc o tej porze nawet jak nie śpi mamy zgaszone światła i ciszę i ewentualnie usypianke go dalej.
    My też się zazwyczaj kładziemy razem z nią po 21
    Bo ja już mam przesyt bodźców. Dzisiaj to czuję że migrena puka to mych drzwi

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki dziewczyny :) myślałam że ten odczyn jak wychodzi to od razu. U nas już spanie nocne, ale standardowo na mamie i nie ryzykuję odkładania po tym jego cierpieniu całodziennym, więc ja sobie jeszcze poczytam do 22 i też idę w kimę. Jutro jadę pierwszy raz sama autem z dwójką bo mąż na zabiegu, wish me luck😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:42

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Oki dzięki dziewczyny :) myślałam że ten odczyn jak wychodzi to od razu. U nas już spanie nocne, ale standardowo na mamie i nie ryzykuję odkładania po tym jego cierpieniu całodziennym, więc ja sobie jeszcze poczytam do 22 i też idę w kimę. Jutro jadę pierwszy raz sama autem z dwójką bo mąż na zabiegu, wish me luck😅
    A coś poważnego?

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Amoze bardzo mi przykro, jak zdrówko ? Trzymam kciuki żeby szybko i gładko przeszło 😘

A od siostry dostaliśmy i zaraz chyba znowu go tam wsadzę, bo wiem że się uspokoi i pewnie kminie.

Swoją drogą nie wiem czy my go za późno nie kładziemy spać. Ok 20-21 kąpiel i potem butla i w kimę.

My kąpiemy między 21 a 22.30, jak jest upał to w sumie dopiero koło 20 idziemy na spacer + młody i tak często nie śpi wcześniej niż o północy, więc tak nam pasuje

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:

Moja zasypia na noc między północą a pierwszą 😂 ta 21 brzmi jak marzenie totalne

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Tak chyba trzeba zrobić 🤣🤫

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    My kąpiemy między 21 a 22.30, jak jest upał to w sumie dopiero koło 20 idziemy na spacer + młody i tak często nie śpi wcześniej niż o północy, więc tak nam pasuje

O, to u nas identycznie. Właśnie wróciliśmy ze spaceru. Mała teraz je i będziemy szykować kąpiel.
    Z tym, że moje dziecko śpi do 9-10 😅 budzi się ok. 5-6 ale dla niej to nocna pobudka na karmienie i leci dalej w kimę.

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś poważnego?

Kolonoskopia tylko, ale jedzie do miasta obok i długo zejdzie

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    O, to u nas identycznie. Właśnie wróciliśmy ze spaceru. Mała teraz je i będziemy szykować kąpiel.
    Z tym, że moje dziecko śpi do 9-10 😅 budzi się ok. 5-6 ale dla niej to nocna pobudka na karmienie i leci dalej w kimę.

A Ty chyba w ciąży miałaś też taki tryb życia co? Może młoda ma przyzwyczajenia z życia płodowego:)

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    A Ty chyba w ciąży miałaś też taki tryb życia co? Może młoda ma przyzwyczajenia z życia płodowego:)

Taak, ja tak żyję od zawsze właśnie. I młoda ewidentnie się dostosowała. Ale luz, nie robię sobie nadziei, że tak jej zostanie 😅 korzystam póki mogę

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nam też położna mówiła że dopiero za około miesiąc wyjdzie zmiana, żeby ją osuszać i nic z tym nie robi, sam się zrobi strupek. I dziś widzę że zaczyna mieć czerwoną kropkę tam, więc pewnie lada chwila zrobi się to co u was
    Moja też właśnie zasnęła na mnie, ale że chciałabym bardzo obejrzeć mecz to leży na mnie, a my oglądamy bez głosu bo jeszcze jeden jakiś dźwięk w moim otoczeniu i wyskoczę z 4 piętra 🙈za jakiś czas będzie znowu jadła to wtedy pójdę spać z nią już
    Powodzenia jutro!

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w sumie w te upały to spacer robiliśmy koło 20 dopiero, dziś byliśmy wyjątkowo o 10 do 13
    Miałam w planach iść wieczorem, ale tak nas umęczyła plus mnie tak ciągnie blizna że stwierdziłam że mam to w dupie już, nic na siłę. Mąż z psem się chociaż poszedł pobawić trochę, bo mało czasu dla niego mamy i widzę że jest smutny czasem

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czerwona kropka/gula po szczepieniu, w szpitalu właśnie zaznaczali że może wyjść później i żeby nic przy tym nie grzebać.

My staramy się kąpać ok 19:30, później wieczorna pielęgnacja, butla i spanko.

age.png
‹‹ 1977 1978 1979 1980 1981
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ