CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Revolutionary doczytałam,że dziecko to masz raczej imprezowe. Czyli nie ma co zamulac w domu tylko od dyskoteki do dosykoteki latać 😅
Elza może zrob jej oklad z termoforu i daj espumisan. Albo niedojedzona jest
Zrobiliśmy jej kąpiel, dojadła trochę i w końcu na mnie zasnęła.
Mam wrażenie że ona odreagowuje każdy nasz spacer, wyjazd, wyjście. Mimo że całe przespała dziś, to od kiedy wróciliśmy nie umiała spokojnie usnąć i wpadła w spiralę zmęczenia
Już w pewnym momencie podnieśliśmy na siebie z mężem głos, a maz nigdy tego nie robi.. Ale no to minie, powtarzam sobie że to minie -
Amoze bardzo mi przykro, jak zdrówko ? Trzymam kciuki żeby szybko i gładko przeszło 😘
U nas też kupy od wczoraj nie było, a sadzi pierdy od rana jak stary xD 😆
Strasznie marudny, zaraz wyjdę z siebie i stanę obok.
Jak to było ?”ja nie będę korzystać z bujaczka”
A od siostry dostaliśmy i zaraz chyba znowu go tam wsadzę, bo wiem że się uspokoi i pewnie kminie.
Swoją drogą nie wiem czy my go za późno nie kładziemy spać. Ok 20-21 kąpiel i potem butla i w kimę.💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Elza1234 wrote:Espumisan dajemy co jedzenie właściwie ale ona dzisiaj już 3 kupy strzeliła i puszcza bączki bez problemu
Zrobiliśmy jej kąpiel, dojadła trochę i w końcu na mnie zasnęła.
Mam wrażenie że ona odreagowuje każdy nasz spacer, wyjazd, wyjście. Mimo że całe przespała dziś, to od kiedy wróciliśmy nie umiała spokojnie usnąć i wpadła w spiralę zmęczenia
Już w pewnym momencie podnieśliśmy na siebie z mężem głos, a maz nigdy tego nie robi.. Ale no to minie, powtarzam sobie że to minie
My kąpiemy koło 19. Czasem przed butlą czasem po, nie ma reguły. Tak czy siak młody po kąpieli tulony do snu. O 21 my sami chodzimy spac przez niego więc o tej porze nawet jak nie śpi mamy zgaszone światła i ciszę i ewentualnie usypianke go dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:35
-
Tanashi, potwierdzę ze szczepionką na gruźlicę - w szpitalu mi mówili, jak kłuli Synka, że po 3 tygodniach może wyskoczyć odczyn. U nas pojawił się po mniej więcej takim czasie, wcześniej nic nie było widać.
Za chwilę zbieramy się na spacerek, wcześniej nie było opcji, taki upał... A wieczorem mamy porę aktywności, w piątek też zrobiliśmy wtedy spacer, było ciekawskie oglądanie listków nad głową, liczymy dzisiaj na to samo🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g
21.05. 2717g
28.05. 2979g
06.06. 3250g
19.06. 3850g Synek na świecie
-
Nineq wrote:U nas działo się to samo. Teraz jest trochę lepiej, ale jak za dużo wrażeń to histerie.
My kąpiemy koło 19. Czasem przed butlą czasem po, nie ma reguły. Tak czy siak młody po kąpieli tulony do snu. O 21 my sami chodzimy spac przez niego więc o tej porze nawet jak nie śpi mamy zgaszone światła i ciszę i ewentualnie usypianke go dalej.
Bo ja już mam przesyt bodźców. Dzisiaj to czuję że migrena puka to mych drzwi -
Oki dzięki dziewczyny
myślałam że ten odczyn jak wychodzi to od razu. U nas już spanie nocne, ale standardowo na mamie i nie ryzykuję odkładania po tym jego cierpieniu całodziennym, więc ja sobie jeszcze poczytam do 22 i też idę w kimę. Jutro jadę pierwszy raz sama autem z dwójką bo mąż na zabiegu, wish me luck😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:42
-
Tanashi wrote:Oki dzięki dziewczyny
myślałam że ten odczyn jak wychodzi to od razu. U nas już spanie nocne, ale standardowo na mamie i nie ryzykuję odkładania po tym jego cierpieniu całodziennym, więc ja sobie jeszcze poczytam do 22 i też idę w kimę. Jutro jadę pierwszy raz sama autem z dwójką bo mąż na zabiegu, wish me luck😅
-
eeemakarena wrote:Amoze bardzo mi przykro, jak zdrówko ? Trzymam kciuki żeby szybko i gładko przeszło 😘
A od siostry dostaliśmy i zaraz chyba znowu go tam wsadzę, bo wiem że się uspokoi i pewnie kminie.
Swoją drogą nie wiem czy my go za późno nie kładziemy spać. Ok 20-21 kąpiel i potem butla i w kimę.
My kąpiemy między 21 a 22.30, jak jest upał to w sumie dopiero koło 20 idziemy na spacer + młody i tak często nie śpi wcześniej niż o północy, więc tak nam pasuje -
eeemakarena wrote:Amoze bardzo mi przykro, jak zdrówko ? Trzymam kciuki żeby szybko i gładko przeszło 😘
Swoją drogą nie wiem czy my go za późno nie kładziemy spać. Ok 20-21 kąpiel i potem butla i w kimę.
Moja zasypia na noc między północą a pierwszą 😂 ta 21 brzmi jak marzenie totalne -
Karola3xJ:D wrote:Revolutionary doczytałam,że dziecko to masz raczej imprezowe. Czyli nie ma co zamulac w domu tylko od dyskoteki do dosykoteki latać 😅
Elza może zrob jej oklad z termoforu i daj espumisan. Albo niedojedzona jest
Tak chyba trzeba zrobić 🤣🤫2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Blackapple wrote:My kąpiemy między 21 a 22.30, jak jest upał to w sumie dopiero koło 20 idziemy na spacer + młody i tak często nie śpi wcześniej niż o północy, więc tak nam pasuje
O, to u nas identycznie. Właśnie wróciliśmy ze spaceru. Mała teraz je i będziemy szykować kąpiel.
Z tym, że moje dziecko śpi do 9-10 😅 budzi się ok. 5-6 ale dla niej to nocna pobudka na karmienie i leci dalej w kimę. -
Anabbit wrote:O, to u nas identycznie. Właśnie wróciliśmy ze spaceru. Mała teraz je i będziemy szykować kąpiel.
Z tym, że moje dziecko śpi do 9-10 😅 budzi się ok. 5-6 ale dla niej to nocna pobudka na karmienie i leci dalej w kimę.
A Ty chyba w ciąży miałaś też taki tryb życia co? Może młoda ma przyzwyczajenia z życia płodowego:) -
Tanashi wrote:A Ty chyba w ciąży miałaś też taki tryb życia co? Może młoda ma przyzwyczajenia z życia płodowego:)
Taak, ja tak żyję od zawsze właśnie. I młoda ewidentnie się dostosowała. Ale luz, nie robię sobie nadziei, że tak jej zostanie 😅 korzystam póki mogę -
Tanashi wrote:Oki dzięki dziewczyny
Moja też właśnie zasnęła na mnie, ale że chciałabym bardzo obejrzeć mecz to leży na mnie, a my oglądamy bez głosu bo jeszcze jeden jakiś dźwięk w moim otoczeniu i wyskoczę z 4 piętra 🙈za jakiś czas będzie znowu jadła to wtedy pójdę spać z nią już
Powodzenia jutro! -
My też w sumie w te upały to spacer robiliśmy koło 20 dopiero, dziś byliśmy wyjątkowo o 10 do 13
Miałam w planach iść wieczorem, ale tak nas umęczyła plus mnie tak ciągnie blizna że stwierdziłam że mam to w dupie już, nic na siłę. Mąż z psem się chociaż poszedł pobawić trochę, bo mało czasu dla niego mamy i widzę że jest smutny czasem