CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola, zbijam piątkę. Mój dzisiaj drzemie chwilę i budzi sie, wpada w ryk. Od kilku dni jest bardziej płaczliwy, ale dzisiaj na maksa niespokojny. Mieliśmy o 8 mieć kwalifikacje i szczepienie, ale nie mają jego karty szczepien, więc załatwiłam ksero i jutro na 12. Jak dodam do jego dzisiejszego nastroju szczepienia to boję się tego kombo. A jeszcze ostatnie kilka dni 17-18 do 20-21 ma godziny nieutulenia, płaczu i ogólnie armagedon. Oby skok rozwojowy lub po prostu faza, bo serce jeszcze nigdy nie było tak rozdarte.
U nas kupy co 2-3 dni od kiedy jesteśmy na mleczku dla alergików. Walczymy z refluksem 😐 nie urok to sraczka. Jutro dowiem się ile waży, bo dawno nie ważyliśmy.
Widze, że u Was też na tapecie standardowo kupa, karmienie, szczepienia. Butelka Aventa zwykła też mnie rozczarowała, ale kupiłam jeszcze antykolkowa i będziemy testować. Chcę dokupić DRa Browna jeszcze.
Pozdrowionka i życzymy lepszych nastrojów 😄Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy ktoś jest w stanie mi spisać te szczepienia, jak one lecą (tylko te na teraz), bo piszecie że meningokoki łączycie z powtórką rota, w ja żyłam w przekonaniu że rota się robi zawsze wtedy gdy te 6w1 i pneumokoki tak samo. I teraz czuję się zgubiona 😅
-
Anabbit wrote:Dziewczyny czy ktoś jest w stanie mi spisać te szczepienia, jak one lecą (tylko te na teraz), bo piszecie że meningokoki łączycie z powtórką rota, w ja żyłam w przekonaniu że rota się robi zawsze wtedy gdy te 6w1 i pneumokoki tak samo. I teraz czuję się zgubiona 😅
-
Annabitt nam chodzi że meningokoki z kolejną dawką rotawirusa bo raz się idzie tylko na rota. Obczaj sobie na stronie rządowej tabelkę kalendarz szczepień będziesz wszystko wiedziała
-
Na teraz są 3dawki 6w1 co minimum 6 tygodni
Rotawirusy jeśli Rotarix to 2 dawki co minimum 4 tygodnie
Pneumokoki 2 albo 3 dawki zależnie od preparatu
Meningokoki Bexsero 2 dawki i Nimenrix 2 dawki
To szczepienia w pierwszym półroczu życia , meningo oczywiście nieobowiązkoweLola93, Anabbit lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Luna u nas było tydzień temu 5600, a przybiera około 500 g tygodniowo, więc w tym już pewnie 6 kg, siódmy tydzień. Właśnie 62 już ciasnawe się robi, a zaginęły mi paczki 68 na vinted, muszę coś na szybko kupić chyba xd
To piąteczka:) będziemy mieć podobna wagę. Z tym że my już mamy uczciwe 68 na ten moment. 62 juz nic. A kilka rzeczy 74. Może też być kwestia że on jest dlugi też. A poza tym ma pulchne rączki i jak mam go wciskać w 68 to właśnie jest wciskane. -
Natalia1992 wrote:Na teraz są 3dawki 6w1 co minimum 6 tygodni
Rotawirusy jeśli Rotarix to 2 dawki co minimum 4 tygodnie
Pneumokoki 2 albo 3 dawki zależnie od preparatu
Meningokoki Bexsero 2 dawki i Nimenrix 2 dawki
To szczepienia w pierwszym półroczu życia , meningo oczywiście nieobowiązkowe -
Anabbit wrote:U nas jutro będzie położna to się dowiem ile waży, ale na moje oko to z 4800 (6t 3d). I dopiero zaczę nosić 62 jakoś tydzień temu. Powoli muszę zacząć robić zakupy, bo ja nie kupiłam absolutnie nic na 68 i 74 jeszcze. Trochę dostaliśmy, ale no chcę pokupować trochę ciuszków w moim stylu 😆
Spokojnie...ja teraz kupuje 74 a ma 68 już takie mocne xd haha nie 9garniam tych ciuchów bo młodsza siostra też rozmiar zmieniła xd ciągle komuś czegoś brakuje -
U nas tydzień temu waga 5260, jutro mamy szczepienie to zobaczymy ile przez tydzień przykoksiła :p
Przerzuciliśmy się na pampersy 3, ubranka (w zależności od firmy) 62 kilka sztuk bodziaków i właściwie wszystkie koszulki na krótki rękaw jeszcze wchodzą, a większość lecimy 68.
74 i 80 zamawiałam w zeszłym tygodniu, więc pozostało czekać na kurieraLuna30 lubi tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
Cel95 wrote:Alex uuu to w sumie sporo Ci się udało odciągnąć,300ml? u mnie ciężko ponad 60 zebrać po karmieniu, jesteś kpi?
Myślę czy im 120ml starczy jakbym miała wyjść na ok 4-5h bo widzę to tak, że jest karmienie, wychodzę, po 2h butelka i potem po kolejnych 2 jestem. Ona tak za dnia je co 2h - czasem jakby miala zegarek, choć bywa co 1h40 lub co 3. Chyba że zaśnie o 19 i wtedy się umowie z przyjaciółmi to spi do 24🤣
Finalnie wyszło tak, że koło 11 dostał cycka, o 14 wciągnął 90, 15:30 dostał 50ml i 80ml o 17. O 18 już byłam więc wjechał cyc. Czyli podsumowując od cycka o 11 do cycka o 18 zjadl 220ml butli.Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Karola3xJ:D wrote:Od rana ale ona robi po 6 na dobę
Tak pisałyście o tych pytaniach ludzi. Mnie to tylko pytają czy kp czy mm i czy śpi. W sumie nawet jak nie pytają to ten temat i tak w rozmowie wychodzi. Ja jakoś nie ma hamulców chyba. Może tylko o seksie nie mam potrzeby rozmawiać
Mój kilka dni nie robił. Ale chyba u nas to dopiero ok 4-5dzien jest problem. Ogólnie też cały dzień jekow.
Spał godzine w wozku i to by było na tyle plus 2x 15min drzemki. Serio. Nic więcej. I znowu zmienił te karmienia nocne. Ewidentny skok jak dla mnie. Za to wczoraj i dzisiaj trochę lepiej mimo wszystko więc liczę że mija. Mniejsza panika wieczorem. On wieczorami wpada od tych 4 dni w panikę. Oczy szeroko otwarte dyszy, macha rękami...Np zasypia i nagle ryk jakby coś go przestraszyło.
Współczuję naprawdę zwłaszcza że musiałaś wychodzić na miasto to gorzej:( mam nadzieje ze u was też gorszy humor a nie zdrowotnie. 3mam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 20:23
-
Alex_92 wrote:350 ml łącznie ☺️ tyle że to na 3 razy. Z tym odciąganiem różnie bywa, czasem uda się 130ml czasem tylko 60. Odciągam 2 razy dziennie, z czego wieczorem ostatnio robiłam power pumping popijając piwko bezalkoholowe 😄 butle z moim dajemy czasami na spacerze, jak wiemy, że w domu nie doje bo przykładowo przysypia co chwilę. Tak to jest na piersi.
Finalnie wyszło tak, że koło 11 dostał cycka, o 14 wciągnął 90, 15:30 dostał 50ml i 80ml o 17. O 18 już byłam więc wjechał cyc. Czyli podsumowując od cycka o 11 do cycka o 18 zjadl 220ml butli.
Mnie się to mało wydajemój np wieczorem je z piersi co godz od 17 a o 20 jeszxze porcje 60ml mm. Ja go chyba przekarmiam co ? Ile macie karmien ? Czy na mm to inaczej ? My zazwyczaj 8 jak liczyłam
Z tum że 8 to takich pełnych z obu piersi po min 10min. Jak je z 1 albo krocej to wtedy wiecej -
Gusia_ wrote:Annabitt nam chodzi że meningokoki z kolejną dawką rotawirusa bo raz się idzie tylko na rota. Obczaj sobie na stronie rządowej tabelkę kalendarz szczepień będziesz wszystko wiedziała
Widzę że faktycznie wygląda jak jedna dawka, ale. Tego co Natalia napisała post pod tobą są 2 dawki także już zgłupiałam.
Wiem, że moja przyjaciółka w tym roku miała Rotarixa dwa razy. -
Alex_92 wrote:350 ml łącznie ☺️ tyle że to na 3 razy. Z tym odciąganiem różnie bywa, czasem uda się 130ml czasem tylko 60. Odciągam 2 razy dziennie, z czego wieczorem ostatnio robiłam power pumping popijając piwko bezalkoholowe 😄 butle z moim dajemy czasami na spacerze, jak wiemy, że w domu nie doje bo przykładowo przysypia co chwilę. Tak to jest na piersi.
Finalnie wyszło tak, że koło 11 dostał cycka, o 14 wciągnął 90, 15:30 dostał 50ml i 80ml o 17. O 18 już byłam więc wjechał cyc. Czyli podsumowując od cycka o 11 do cycka o 18 zjadl 220ml butli. -
Chodziło mi o to, że druga dawka rotawirusa wypadała mi bez żadnego ukłucia, więc sobie wtedy zrobiłam meningokoki. Nie że dziecko dostaje jedną dawkę rotawirusa. Może za duży mi wjechał skrót myślowy. Po prostu ja łączę bexero z rotawirusem
Karola jak mała? I jak Twoja psychika?
U nas też kilka minut płaczków wjechało dziś przy zasypianiu ale już śpi na noc 👌 jakaś też taka niespokojna była lekko dziś wieczorem, nie lubię takich dni -
U nas standardowo od 15 bez porządnej drzemki, więc już jest zmęczona i wściekła z tego
Do tego ta nowa butelka, no nie, smoczek mimo że od miesiąca jest za duży, niby jadła spokojnie a koniec końców zwymiotowała prawie wszystkim, aż mnie to przeraziło. Bogu dzięki miałam ją na rękach w lekko siedzącej pozycji, nawet prześcieradło musiałam zmieniać.. przelaliśmy reszta do mammafel i próbuje ją już uśpić na noc. -
U nas wodniste kupy dzisiaj i ulewanie wróciło 🥵 obstawiam, że po wyjeździe jednak trochę za dużo nowych twarzy i wirusów. Jutro mamy pediatrę. Dzisiaj mieliśmy usg głowy i na szczęście wszystko dobrze.
Karola rzeczywiście brzmi jak horror, daj znać jak przetrwałaś -
Gusia to ja po całym dniu. A moja psychika opuściła wkurwiona ten dom jakie 3 h temu😅 Powiedziala ,że ma nas dosyć😆
https://zapodaj.net/plik-bQHBO06Frz
Mała zrobiła 2 kupy i śpi. Mam wrazenie ,że to ja je robiłam bo było pełne moje zaangażowanie w to.